login |

Lucifer: az utolsó utáni 2 epizód

2018. 06. 03. 15:50 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika,

Annak idején volt egy olyan kérdésünk, hogy melyik lenne az a kaszált sorozat, amiből még egyetlen egy részt leginkább megnéznétek. Ilyesmi nem nagyon adatik meg sorozatoknak, de maga az érzés remek, mert én elég sok kifutott sorozatból tartogatok magamnak meg nem nézett részeket, sőt, kihagyott évadokat, hogy bármikor elővehessem őket: egy kis Ben & Kate júniusban, egy kis The Dead Zone júliusban, egy kis Cold Case augusztusban. Nem vicc. Tényleg tök jó.

Szóval a Lucifer kaszája után, a sorozatzárót követően (itt írtunk róla) még kaptunk két bónusz epizódot, amiket a FOX nem tudott a szezonba szuszakolni, de persze nem hiányoztak senkinek, hiszen epizodikus krimisorozatról van szó, így bármikor írhattak hozzá önálló, a mitológiához kihagyhatatlanul nem kapcsolódó részeket. Az effélének általában örül az ember, most viszont eléggé megosztotta a nézőket a 3×25 és 3×26.

A részek közül a 26-os elég különleges volt, igazi rajongói epizód, ami egy What If-szecenáriót, egy “Mi lett volna, ha…?”-szálat dolgozott fel, amely megközelítés szinte mindig fanfavorit részeket szokott produkálni, hiszen a kedvenc karaktereket más körülmények között mutatja be.

Ezúttal azt láthattuk (Neil Gaiman istenként való narrálásában), hogy mi történt volna akkor, ha Lucifer és Chloe nem úgy találkozik, ahogy a pilotban köszönhetően annak, hogy másfelé haladnak az útjaik, mivel Chloe apja nem halt meg, a lány pedig színész marad. Arról nem is beszélve, hogy ez a változtatás egy másik Linda-t, egy másik Ella-t és a többiek eltérő változatát is jelenti.

Nyilván az egész köré egy random, a szokottnál talán érdekesebb nyomozást is felhúztak, ami csak arra volt jó, hogy ne kelljen olyan sok fun jelenetet és interakciót írni az “új” karakterek köré, amit azért némi mitológiával is megtámogattak.

És meglepő módon egy ismerős karakternek köszönhetően jutott mitológia a 3×25-be is, szóval az a rész is, bár teljesen önálló volt, de nem csak úgy lógott a levegőbe. Más kérdés, hogy a sztori már bőven hagyott kívánnivalót maga után, hiszen annak köszönhetően, hogy Ella volt a középpontban (a B-sztori pedig Dan-é lett) az egész butuskára, vicceskedősre lett hangszerelve, ami hiába volt cuki, egy idő után már soknak bizonyult számomra, főleg Dan és az eléggé háttérbe szorított Lucifer ugyancsak lájtos csetlései-botlásai mellett.

A heti ügy sem volt túl izgalmas (főleg, hogy a plüssállatoknak öltözők találkozóját már korábban egy CSI-epizódban ellőtték), a képzelt barátos/szellemes szálat egyesek biztos, hogy inkább idegesítőnek találták, mint jó karakterépítésnek. Azt viszont még most sem tudom eldönteni, hogy az egészet a menny-pokol mitológiához kapcsolni jó ötlet volt-e, bár nyilván későbbiekre vonatkozóan új lehetőségeket is teremthetett volna.

Ahogy írtam az elején, szerintem sok sorozat nézői csápolnának, ha kedvencükből még egy utolsó utáni epizódot kapnának – a Lucifer-eseknek kettő is jutott és sokat várni sem kellett rájuk. És annak ellenére, hogy igazából ezek csak annyit jelentettek, hogy még 80 percet el lehetett tölteni a kedvelt karakterekkel (na jó, egy kis mitológiát is), azért arra alkalmasak voltak, hogy mosolyogva búcsúzzanak a sorozattól. Még akkor is, ha a tartalmuk nem biztos, hogy ért 80 percnyi befektetést.

16 hozzászólás Ne habozz!

Wicoo - 2018. 05. 29. 22:02

Nézem a kiadott plusz részek közül az elsőt.. 4 percet láttam eddig, és ez alapján talán tényleg el kellene búcsúzni a sorozattól… Hogy a háttérben nézelődő szürke kosztümös kollegina miket tud teleportálni, valami egészen elképesztő :D 3:15-3:30 közötti jelenet.
Amúgy már az egész rész annyira bénán kezdődik, mintha valami újonc sorozat lenne, ahol a színészek még nem csiszolódtak össze.
Kár érte, szerettem.

Starlark - 2018. 05. 29. 23:04

Látszik vissza akartak nyúlni a képregényhez.
Csak nem értem miért kellett összemixelni Elaine Belloc karakterét Azrielével.

Maze maszkja bejött, viszont ha ez lett volna az eredeti pilot biztos nem kattanok rá a sorozatra.

szk - 2018. 05. 30. 14:28

Ez a két rész maradhatott volna dobozban is szerintem. A 25-ös nagyon középszerű, a 26-os borzalmasan gyenge.

tonyrulez - 2018. 05. 31. 09:03

Konkrétan semmi köze nem volt a történethez, fillerek voltak. Meggyőzött ez a két rész, hogy nem fogom hiányolni a Lucifert. Ténylef rettentő rosszak voltak, nem csoda hogy ezeket nem akarták leadni.

cherockee - 2018. 06. 03. 16:12

Az alternatív eseményeket bemutató rész végén konkrétan várni kezdtem a következő részt. Olyan érzés volt, mint amikor egy sorozatban alternatív idősík alakul ki, nem is tudom hol volt ilyen, Terminator sorozatban talán?

Dixon - 2018. 06. 03. 16:40

Abernathy csak kiszabadult a Mesa Hubból?

Deny - 2018. 06. 03. 18:19

tonyrule: Leadták volna, de csak a 4. évadban.

FP Jones - 2018. 06. 03. 18:50

sajnáltam a kaszát anno. látva ezt a két bónuszt, örülök neki hogy végleg véget ért a sori

Trallala - 2018. 06. 03. 19:41

Amennyire tetszett az első évad, olyan lejtmenet volt az összes többi. Az utolsó évadot már végig sem bírtam nézni, annyira szánalmas volt. Nagyon elrontották ezt a sorozatot, pedig nagyon jó is lehetett volna.

winnie - 2018. 06. 03. 20:00

en az elso evad elejet nagyon szerettem, de leparkolt a sorozat ido uianyaban, viszont most latva ezt a 3×25-ot, tudom, hogy ha ilyenne valt, akkor nem fogok eljutni soha idaig, szoval szerintem el is kezdem daralni, kivancsi vagyok, mikor es hol csap le majd a kasza nalam.

az eleje nekem a ket fohos evodese meg a kislany adta el a lucifert, de nagyon remelem, hogy a mostaniaknak azert jobb ugyek is vannak.

Krityu - 2018. 06. 03. 20:49

Én még reménykedek. Tényleg gyenge volt a 3. évad, de biztos hogy közre játszik a részek sorrendjének felcserélése, illetve a szünetek szerencsétlen elosztása, hogy ennyit esett a nézettsége. Évekig nézném még, ettől sokkal rosszabb sorozatokat folytatnak, adnak második esélyt.

Deny - 2018. 06. 03. 20:50

winnie: Szerintem a 2. évad szuper volt. Az első évad még csak guilty pleasure volt, a 2. évadnál viszont hétről hétre vártam a részeket. A 3. évad pedig akkorát zuhanórepült, hogy féltávon kiszálltam, és vissza se néztem.

Zombiebie - 2018. 06. 04. 01:42

Túlságosan feminin lett a címszereplő, bár ez lehet csak a Magyar szinkron miatt ütközött ki még jobban… Elszomorít, hogy Tom Wellinggel a fedélzetén hasalt el a sorozat. Ezért kár volt a come-back…

mildi - 2018. 06. 06. 06:40

káin borzalmas volt. a vergődés, nyálhabosítás…és az egész évad erre volt ráállítva…egy elhízott supermanre meg egy kamaszként viselkedő lucira. legrosszabb átívelő szál eva.
az első két évad viszont zseniális volt

galocza - 2018. 06. 07. 23:10

a 25 borzalom, hálistennek nem értük meg ray színrelépését. mint az előttem szólók, én is örömmel vettem, hogy legalább nem kell sajnálni a sorozatot.
a 26 viszont keltett bennem némi nosztalgiát – akkorát nem, hogy visszasírjam, de ha nem is könnyes, könnyű búcsúnak jó volt.

lvjtn - 2018. 06. 20. 14:50

nem értem azokat, akik az alapján örülnek a kaszának, mert nekik nem tetszik az, ahogyan ez a sorozat fejlődik (hála ist… ördögnek, jelen időben). neked nem tetszik, ne nézd. de miért kívánod, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene?

én élveztem a 3. évadot is. igen, limonádé. és? láthatóan komoly rajongói tábora van, és láthatóan (tweetek alapján) a hardcore rajongók a romantikus szálat, a habkönnyűséget kedvelik, én is. ennyire zavar titeket más szórakozása, hogy a sorozat vélt végének örömködtök?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz