login |

The Mick: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2018. 06. 04. 14:50 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

– What the hell? How long have you been perched up there like some perverted gargoyle?
– Sabrina, you’re like my daughter. I could watch you have sex, and I wouldn’t feel a thing.
– Is that how you envision a normal father-daughter relationship?

A nemrég véget ért országos évad legfájóbb kaszája számomra talán a The Mick volt. Nem azért, mert mondjuk rajongásig szerettem volna a sorozatot (nyilván szerettem, az egyik legjobb országos komédia volt), vagy mert hetiben néztem volna, hanem egyszerűen azért, mert az általa képviselt stílus nem nagyon volt látható eddig országos csatornán, és tippre nem is nagyon lesz.

Persze ez a sem embert, sem istent nem ismerő, merész, marha agresszív, destruktív, kvázi szadista, a karaktereit nem kímélő stílus nyilván nem közönségbarát, egy bizonyos kor és normarendszer fölött nehezen tolerálható a hányásivás, a 100 évesek emberekkel való leszbiszex, a nyugdíjasok felrobbanásra, a hátrányos helyzetű kisgyerekek fizikai bántalmazása, ráadásul a szezon végére egyes főszereplők már a testrészeiket is elkezdték elveszíteni. Nem vicces? Leírva nagyon nem, de látva…

Nyilván a fentieket figyelemfelkeltésként érdemes csak kiemelni, vagy éppen elrettentésként a sorozattól, mert nem (csak) erről szól a The Mick, hanem egy elég fura csonka családról, három gazdaggyerekről, akiket lesittelt szüleik helyet az életről furcsa elveket való, belevaló és infantilis nagynéni nevel überlúzer pasijával luxuskörülmények között. A polgárpukkasztás már csak mellékhatás, a sokkoló poénokat pedig leegyszerűsítés lenne megbélyegezni beteg elméknek szánt humorként.

– You know, I’m starting to think you don’t appreciate anything I do for you.
– You do nothing for me. And I do nothing for you. We have a good system, let’s not mess with it.

A sorozat akkor működött a legjobban, amikor a “család” tagjai egymás között voltak, egyes vendégszereplők olykor csak magukra vonták a figyelmet, de sok pluszt nem adtak a sorozathoz, bár azt kifejezetten fájdalmas (és “élvezetes”) volt nézni, ahogy egy-egy jó ember, aki Mickey és a Pemberton-gyerekek közelébe keveredik, milyen aljas bánásmódban részesül az írók részéről. Erre a sorozatra igaz volt, hogy a jó elnyerte méltó büntetését.

Bár mivel nem túl gyakran fordult elő, mindig érdekes volt látni, ahogy egy-egy új környezetbe kerülve a szereplők, hogy reagálnak a megváltozott körülményekre – illetve, hogy rájuk miképpen reagált a környezet. Az évad elején ilyen volt a szállodázás, később pedig a Jennie Garth-os epizód, valamint a tömegbepisilős pizsamás buli.

– This is about you and me.
– This is about you.
– And me.

Nyilván a sorozat erőszakosságát, agresszivitását minden további nélkül lehet indokolatlannak mondani, de ennek kapcsán pozitív volt, hogy miután a pilottal megalapozták a The Mick-et, a készítők konzekvensek maradtak önmagukhoz, maximum olykor megpróbálták felüllicitálni magukat. És annak ellenére, hogy nem kímélték őket, ebben a színészek totálisan partnerek voltak, a gyerekek (szegény Ben…) épp úgy, mint Kaitlin Olson és az íróként is dolgozó Scott MacArthur, aki a sorozat nagy felfedezettje volt.

– Sabrina, shame on you, okay? Women need to believe each other. I know that when I hooked up with Edward Olmos, Jr…
– It’s Edward James Olmos. I… it… it… that doesn’t matter. It didn’t happen. Stop saying that.
– Well, he looked just like him.
– So just some old man with bad skin? My thing happened.

Pozitív volt, hogy végig megmaradt a sorozat epizodikussága (a stílusban hasonló The Detour-tól ebben különbözött leginkább), az olykor visszanéző szülők sztorija nélkül meglettem volna, bár Chip apakeresésének voltak remek pillanatai, és a “Jimmy elmegy”-sztoriszál kifejezetten hatásosra sikeredett olykor, bár hangulatilag eléggé kilógott.

– I’m the hottest girl in school, okay? I could screw all those girls’ boyfriends if I wanted to. And when they go home and they cry to their daddies, I could kick the door down and screw their daddies, too!
– Okay, even if that is true, I recommend we not do that.

Szívesen lettem volna légy a falon a The Mick írószobájának falán, hogy megtapasztaljam, hogy születtek az eszeveszett ötletek, és persze azt is érdekes lehetett látni, hogy a színészek miképp reagáltak hétről hétre arra, hogy éppen milyen elvetemültség történik a karaktereikkel. Kár a sorozatért, mert bármennyire is destruktív volt a The Mick (még azt is kinézném belőlük, hogy egy komédiában tényleg kinyírják az egyik főszereplőt a cliff után), mindezt eredeti módon és kifejezetten kreatívan tette.

Szerettem őket.

18 hozzászólás Ne habozz!

Mikilós - 2018. 06. 04. 15:08

Tényleg nagyon kár érte, egy igazi gyönygszem.
Azt valaki magyarázza el, ha már van a FOX-nak kábel csatornája az FX vagy az FXX akkot miért nem teszik oda? Pl az FXX-re oda pont jó lenne.

LaCRossE - 2018. 06. 04. 15:08

Szerettem, de valahol a 8. rész után elakadtam. Így, hogy kaszálták, talán könnyebb lesz megnézni a maradék részeket, mert nem fogok még jobban lemaradni.

Deny - 2018. 06. 04. 15:46

Szerettem, de nekem a végére már kezdett kicsit sok lenni a brutalitás és az őrület. Komédiákban nem rajongok a vérfürdőkért, a cliffhanger pedig szimplán WTF volt.

A második évad második felében néha voltak (számomra) unalmas részek, így nem tudom, visszatértem-e volna egy 3. évadra. Kaitlin Olson zseniális, ahogy a gyerekek és Alba is, egyedül Jimmy volt a leggyengébb láncszem.

FP Jones - 2018. 06. 04. 16:07

Annyira nem volt nagy durranás a sorozat.. bár az a rész vicces volt, ahol a csávó elkezdett verekedni a lányokkal :D :D

Tomi - 2018. 06. 04. 16:12

Ez az a sorozat, ahol a főszereplő nő 2-3 gyerekkel marad magára, mert a szüleiket lecsukták vagy valami hasonló?

pody - 2018. 06. 04. 16:21

En is szerettem, de masodik evadba tobb gyenge resz is akadt4, az elso vegig zsenialis volt. Hamar Detour (ami valoban hasonlo stilusban), az nalam jobban mukodik, nem faradt be annyire, viszont Mick igen. Azert sajnalom en is, hogy nincs folytatas, azert neztem volna meg igy is szivesen tovabb.

kiskiraly - 2018. 06. 04. 16:29

Tomi: Igen

Platschu - 2018. 06. 04. 16:54

Talán a szaunás rész volt az utolsó, amit láttam. Nekem ez túl groteszk humorú sorozat. Az első rész bagolyevős jelenete volt a legjobb a sorozatban. :)

PositiveRush97 - 2018. 06. 04. 17:50

Én is nagyon sajnálom, jó vígjáték volt, meg elég egyedi stílusú, elsőre sokkolt, hogy valóban milyen szintű brutalitás van benne, de nem zavart, jó lenne ha valahogy megmentenék, azt hittem, hogy ez viszonylag sikeres/nézett sorozat, nem értem a kaszát a Fox részéről, idén nagyon sok sorozatukat kaszálták :(

_Peter - 2018. 06. 04. 19:25

A kissrác vicces volt. A többieknél romlott el a sorozat, nem volt vicces mindenki verekedett mindenkivel. Túlzásba vitték az erőszak poénokat, nem volt vicces.

Anni - 2018. 06. 04. 19:52

Nagyon sajnálom, hogy vége. Engem nem zavart a brutalitás mértéke még a végén se (ajaj ez baj) ? :D

Kár érte imádtam az összes szereplőt, nem egy hétköznapi sorozat volt. :)

Carpeks - 2018. 06. 05. 12:18

Én imádtam ezt a sorozatot, és nagyon sajnálom a kaszát. Ritkán kap el ennyire sitcom, de itt szinte minden részben volt olyan, hogy meg kellett állítanom a lejátszást, mert úgy röhögtem :D

Mom - 2018. 06. 05. 19:40

Sajnos évad közben el kellett válnunk egymástól, én már nem találtam viccesnek ekkora mértékű bántalmazó humort… De az idézeteket olvasva az jutott eszembe, hogy ha valaki kivágná az extrém jelenteket, mennyivel kommerszebb lenne, és hát számomra most olvasva sokkal fogyaszthatóbb volt.

Thomas - 2018. 06. 06. 15:16

Kezdek gondolkozni rajta, hogy mégis megérne ez a sorozat egy bepróbálást:) Anno a trailer után kukáztam, de ha ilyen elvetemült, még be is jöhet:)

LAKATOS MELINDA - 2020. 05. 19. 15:20

Fantasztikus volt. Ilyen sorozatot nem mindennap találni, nagyon sajnálom hogy kaszálták. A vége egyátalán nem tetszett.

winnie - 2020. 06. 23. 04:54

“Ilyen sorozatot nem mindennap találni”

pedig lehet – próbáltunk is a kritikáinkban hasonlókat említeni. a kérdés az, hogy egy évben a 300 új sorozatból hányat kezdesz el nézni. az átlagember 5-10 sorozatot kezd el. ő nem is fog találni. aki 150-be néz bele egy rész elejéig, az bőven lelhet.

Juhasz gyozo - 2020. 07. 23. 03:49

Miert kaszaltak ell a sorozatot? Pedig az egyik kedvencem volt

winnie - 2020. 07. 23. 04:54

Ilyenkor szinte mindig a nem megfelelő nézettség az ok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz