login |

The Break with Michelle Wolf

2018. 06. 05. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

A Netflix új, heti talkshow-ja kapcsán lehet, hogy meg kéne várnom a második részt is, hogy nagyobb minta alapján ítélhessek, de nem feltétlenül van kedvem újabb fél órát rá szánnom a Michelle Wolf-féle The Break-re. Mint ahogy abban is biztos vagyok, hogy a Wolf-ot nem ismerős kísérletezők egy része hanyatt homlok menekülni fog akkor, amikor meghallja a komikus hangját. (Még a feleségem is felfigyelt rá, amikor iPad-en néztem a premiert, hogy WTF, de az ilyet sosem értettem, fő a tartalom, nem?)

Szóval. A Netflix beindult talkshow-k terén is. Miután elkaszálták Chelsea Handler heti többször, majd egyszer jelentkező Chelsea-jét két évad után, úgy döntöttek, hogy inkább a nem hagyományos beszélgetős műsorok irányába nyitnak.

David Letterman a My Next Guest Needs No Introduction-ben csak ül és beszél egy színpadon a vendégével (oké, ezt-azt hozzá is forgatnak), Joel McHale a The Joel McHale Show with Joel McHale-ben a The Soup 2.0-t valósította meg, ahol aktuális tévés idiotizmusokat kommentál (olykor egy vicceskedő vendéggel), és nemsokára érkezik Hasan Minhaj és Norm Macdonald is egy saját műsorral, de előtte itt van Michelle Wolf.

Az a Michelle Wolf, aki alapból standupos (bónusz videó), akit a The Daily Show-ból és a Seth Meyers-féle Late Night-ból is ismerhetünk – és aki pár hete a Fehér Házas sajtóvacsorán okozott elég nagy visszhangot a szettjével mindkét oldalon, mert “túl durva” volt. Ezt a Michelle Wolf-ot én is szívesen elnézném hetente, és lehet, hogy el is fogom nézni vasárnaponként 8-10 percre, mert a premier alapján tovább nem érdemes.

Az a 8-10 perc pedig a nyitómonológot jelenti, ami lehet, hogy nem több, mint egy random késő éjszakai talkshow-s nyitómonológ, hiszen aktualitásokra épít, de legalább nem a szokásos nézőpontot jeleníti meg, és az is valami. Meg egyébként is, Wolf jó, nekem a stílusa is bejön, bár tele van (szerintem természetes) manírokkal és vihorászásokkal, amik másokat zavarhatnak. Ez persze szubjektív, de a fenti két linket mindenki csekkolhatja – nekem bőven elég az, hogy lerombolja a prekoncepcióimat, miszerint egy ilyen aranyos csajtól sokkal visszafogottabb poénokat várnék el, és ez tök jó, mert a francokért ne mondogathatna valaki oda külsejétől függetlenül?!

Kár, hogy utána az asztalhoz leülve már elég tipikus, engem sosem szórakoztató late night-os poénokat szedett elő (a feminizmus témáját látszólag sportos körítéssel adta elő, majd kiderült, hogy nem is, de a lényeg, hogy felejtős volt), utána pedig jött a kanapé, ahol az ugyancsak Seth Meyers-közel Amber Ruffin volt a vendége, azonban beszélgetés helyett (nem mintha azokat manapság nézném…) megírt “poénokkal” a női gyerekvállalás erőltetéséről beszéltek, ami témában ugyan voltak jó ötletek, de az egész inkább volt mesterkélt, mint vicces. (Pedig sokakkal ellentétben ezt a lelkendezős stílust sem találtam annyira idegesítőnek.)

Szóval ez 1/3 oké, 2/3 felejtős, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2/3-ban még benne volt egy három változatban is ellőtt, mélypont Amazon Alexa-reklámparódia, valamint a Strong Female Lead című film kamuelőzetese, ami viszont már jó lett – kár, hogy kiadták előre. (Azóta az 1×02-t is megnéztem, ami gyengébb volt és hasonló szerkezetű, megint volt egy 3 részes reklám és random havervendég érdektelen beszélgetéssel.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Aladdin - 2018. 06. 05. 16:55

Szerintem végig nagyon vicces, de persze akit irritál, annak nem ajánlom

ThomastheBuzz - 2018. 06. 05. 17:19

Az hogy Normnak is lesz talkshowja vagy csak showja a netflixre nálam a nap híre :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz