login |

Arrested Development: az 5. évad első fele

2018. 06. 07. 21:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Az a nagy helyzet, hogy semmi kedvem nem volt pont most Arrested Developmentet nézni, így amikor a múlt kedden felkerült az 5. évad első fele a Netflixre (a magyarra sajnos nem, mint a felélesztett sorozatok zöme), akkor baromi nehezen szántam rá magam. Aztán 4+4 részes bontásban simán lecsúszott 2 nap alatt.

Igazából nem sok mindent tudok mondani a félévadról. Nem volt zseniális, sőt, sokkal inkább egy fanservice-nek éreztem az egészet a feléig. Azért közel sem olyan már a sorozat, mint amikor még ezer éve a tévében ment. Főleg, hogy akkoriban nem virágoztak a különös, nem tipikus komédiák a kábeltévéken.

Lehet, hogy negatívnak tűnik a felvezetésem, de az utolsó három részre kezdtek végre összeérni a szálak, befutott az igazi Bluth-hangulat, és jobban ütöttek a poénok. Hiába, amikor a sok félreértés és kiforgatott mondat végre eleget van a tűzön, akkor már visszatér a sorozat régi fénye kicsit.

Konkrétan volt egy jelenet (amikor Maeby “féltékeny”), ahol le kellett állítanom a részt, mert annyira röhögtem, és nem tudtam figyelni utána. Előtte is mosolyogtam már, de az előbb emlegetett hatás ott csapott le rám teljesen. És onnantól már kitartott a végéig.

Viszont mindezek ellenére sem tudom azt ajánlani, hogy valaki most random kezdje el nézni az 5. évadot. Az elsőt simán érdemes, és hátha ott ragad, de az itteni adag csak a rajongóknak szólt. Hiába van narrátor, ami elvileg olcsó írói húzás, de ugye itt poénforrás, mégis eléggé a mély vízbe vetődött a történet.

What a beautiful family you have stolen.

Egy kicsit azt éreztem, hogy mostanában kellett volna újráznom a sorozatot, hogy a poénok vagy felénél értsem az utalásokat. Még úgy is, hogy igyekeztek flashbackelni a lényegre. Szóval még rajongók közül is talán azoknak a legjobb, akik idén, vagy esetleg tavaly darálták le Bluth-ék kalandjait újra.

Mindent összevetve jó volt látni újra ezt a borzasztó családot, de az eddigiek alapján azért nem az első évad szintjét hozták. A többit majd meglátjuk, hiszen elvileg még idén érkezik a további 8 rész, talán a mostani belerázódás miatt azokat már alapvetően jobban is fogadom majd.

9 hozzászólás Ne habozz!

the_daver - 2018. 06. 08. 11:08

Tök jó hogy a magyar Netflixen egy évad sincs fenn, ez meg pláne :\

winnie - 2018. 06. 08. 11:35

a nem eredendően netflixes sorozatok jogai sok országban már el lettek adva, ez van. talán valamikor visszakapják őket.

vorti - 2018. 06. 10. 10:50

A semmiből jött a kellemes meglepetés, hogy van 5. évad. Bele is kezdtem rögtön, úgy hogy a 4.-et azóta nem láttam, mióta kijött (bár akkor vagy háromszor), és csak kapkodtam a fejem, kellett pár rész a 4.-ből is, hogy követni tudjam.

Kicsit hiányzik, hogy a részek nem nagyon különülnek el, mintha leforgattak volna egy több órát filmet, és feldarabolták volna. De ha ugyanúgy összeáll minden a végére, mint a 4.-nél, akkor ugyanúgy imádni fogom, mint azt.

vorti - 2018. 06. 10. 10:51

Kicsit mondjuk több kommentre számítottam, vajon más se vette észre, hogy kijött, vagy sok volt ez az 5 év szünet?

winnie - 2018. 06. 10. 10:59

azért szerintem, aki rajongó vagy nagyobb junkie, az tudta, hogy jön, maximum még nem vetette rá azonnal magát. vagy mert egyre több a szinkronos néző, vagy azért, mert nincs itthon netflixen.

Rob - 2018. 06. 10. 21:47

vorti! Már kétszer láttam az első felét. Nem szoktam nagyon ide kommentelni, de a kedvedért most megteszem:
There are dozens of us! DOZENS!!

vorti - 2018. 06. 11. 14:06

Klassz, akkor csak én feledkeztem el róla ennyire, I’m a MONSTER. :D
A szinkronra is kíváncsi leszek, ha lesz, az első 3 évadot szinkronnal szerettem meg, az összes hang telitalálat volt.

Natale - 2018. 06. 11. 22:50

Mostanra jutottam el a sorozathoz, par nap alatt le is csuszott. Egyetertek vortival, nekem is jobban tetszett volna a klasszikus epizodikus felosztas, es ennek a sorozatnak is az fekszik a legjobban ha minden reszben van valami konkluzio mert ebben mindig az volt az igazan zsenialis ahogy osszeernek a szalak es megoldodnak a helyzetek.

Persze fanservice, meg egy kicsit faradtabb is volt, de azert jo hogy van es varom mar a kovetkezo 8 reszt. Maeby sztorijai most nagyon jok lettek, George Michael is pont ugyanolyan vicces mint regen, de ez foleg amiatt hogy a felnott Michael Cera ahogy kinez mar az onmagaban vicces. A kedvenceim az eredetiben George Sr es foleg Lucille voltak, nekik mintha egy kicsit kevesebb jutott volna ebben a szakaszban.

Es a vegere: a Gob-nak segito harom munkas karaktere tokeletes lett volna a harom Workaholics sracnak, kar hogy az o vegdegszereplesuk mar az elozo evadban megvolt.

Dave - 2018. 06. 12. 16:04

1-3 -ig imádom, a 4. évad is elment, de ez az 5.évad rémesen lassan csúszik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz