login |

Hírcsütörtök – 13 Reasons Why 3. évad!

2018. 06. 07. 09:05 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Premier: Condor S1, Great Rail Restorations S1, Who Do You Think You Are UK S15, The Hotel Inspector S19, Bride and Prejudice S1 + Finálé: The Fosters S5 (vendégblogger?), Hollywood Darlings S2, Going RV S6, Wheeler Dealers S17, Murder Chose Me S2, SciJinks S1
 • + a Freeform elérhetővé tette a The Bold Type – 2×01-et
 • Teljes évados premier: Impulse S1 (YouTube Premium)
 • Magyar tévés premier – Cinemax: 07.07 Patrick Melrose (Patrick Melrose) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: nyár Durellék (The Durrells) 3. évad
 • A The Sinner 2. évadja 08.01-jén kezd a USA-en.
 • A The Walking Dead 9. évad nem meglepő módon valamennyire az A New Beginning képregényes sztorira fog épülni.
 • Camren Bicondova azt írta Instagram-on, hogy a Gotham 5. évad csak 10 részes lesz. Azt tudjuk, hogy rövid szezont rendeltek be, de még nincs hivatalos epizódszám.
 • YouTube Premium lett a YouTube Red-ből.
 • A Shadowhunters lezáró filmje, vagyis a 3. évad 21. és 22. része a hírek szerint a hatodik, egyben utolsó könyvet fogja feldolgozni, ha igaz, hogy az S3 a negyedik és az ötödik könyvet hozza.
 • Keiynan Lonsdale (Wally) búcsúüzenetében elmondta, hogy ő döntött a Legends of Tomorrow-ból való kiszállásról, mert sok minden megváltozott az életében, és azt is jelezte, hogy a búcsú nem feltétlenül végleges.
 • Végre valami infó a tervezett Miss Fisher’s Murder Mysteries-filmről. Októberben kezdik el forgatni Miss Fisher & The Crypt of Tears címmel Marokkóban és Ausztráliában Essie Davis, Nathan Page, Miriam Margolyes és Ashleigh Cummings közreműködésével. Az mondjuk elment mellettem (vagy csak elfelejtettem, hogy írtam róla), hogy közösségi finanszírozós kampány is volt a filmre Kickstarter-en, amiből 733 ezer ausztrál dollár folyt be.
 • Sorozatberendelés: The Underground Railroad – Amazon, 11 rész, készítő és az összes rész rendezője: Barry Jenkins – Colson Whitehead azonos című könyve alapján. Az amerikai rabszolga-felszabadító mozgalmak és a földalatti vasút történetét mossa össze kitalált elemekkel – itt egy valódi vonat szállítja a rabszolgákat egy alternatív Amerikába. A sztori középpontjában egy vonatra felszálló rabszolga lány van, aki átszeli Amerikát az igaz szabadság reményében, miközben egy neves rabszolgavadász van a nyomában.
 • Kim Raver (Teddy) állandó szereplővé lett előléptetve a Grey’s Anatomy 15. évadjára.
 • Ha valaki várná az erre vonatkozó hírt, annak jelzem, hogy a BBC America már premier előtt berendelte a Killing Eve 2. évadját
 • A Netflix berendelte a 13 Reasons Why 3. évadját.
 • A Disney Channel (premier előtt) berendelte a Big City Green 2. évadját.
 • Yvonne Strahovski (Serena) beszél a The Handmaid’s Tale – 2×07-ről.
 • Louis Herthum (Abernathy) beszél a mostani Westworld-epizódról. És Jeffrey Wright (Bernard) is nyilatkozott. És a 2×06-ról Thandie Newton (Maese) beszélt, valamint Leonardo Nam (Felix).
 • Joe Weisberg és Joel Fields, a The Americans készítői beszélnek a sorozat zárásáról. Itt is és itt is és itt is és itt is. Itt pedig Costa Ronin (Oleg) mond ezt-azt. Noah Emmerich (Stan) is beszélt (+ itt is). És persze Keri Russell és Matthew Rhys (Elizabeth és Philip) sem hagyta szó nélkül a történteket. És végül Holly Taylor (Paige) szavai.
 • Megvan az HBO-s Kids/Trainspotting-mix tinidráma, az Euphoria (bővebben róla itt) pilotjának szereplőgárdája: Zendaya, Eric Dane, Storm Reid, Maude Apatow, Brian “Astro” Bradley, Sydney Sweeney, Angus Cloud, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Hunter Schafer.
 • Vendégszerep: April Grace – Code Black, Kevin Dunn, Sam Richardson – Ghosted (több rész), Kym Whitley – Marlon, Beau Bridges
 • Interjú: a Pose szereplői, Sutton Foster + még egy (Liza – Younger), Dave Caplan (a Roseanne egyik írója), Marti Noxon (a Dietland készítője), Margaret Atwood (a The Handmaid’s Tale és az Alias Grace könyvek írója),
 • A sok vetélkedő után ismét sorozat a TV2 főműsoridejében! 06.11-től minden nap este hétkor… Hegyi doktor – Újra rendel.
 • Pilotszkript: Heart of Darkness – Sony Crackle, készítő: Cameron Litvack – Joseph Conrad regénye (itthon: A sötétség mélyénitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján, amiből annak idején az Apokalipszis most is készült. Egy afféle újragondolásról van szó, amely műfaja scifi, és egy olyan jövőben játszódna, amikor a Föld már csak távoli emlék. A sorozat bemutatná, hogy mit is jelent embernek lenni egy olyan űrodisszeián, melyen az ember faj túlélése egy hajszálon függ. Természetesen a fő tematikát faji kérdések, a bevándorlás, valamint a gyarmatosítás fogja adni.
 • Sorozatterv: One Giant Leap – csatorna nélkül (gyártó: Atrium TV), 6 rész, készítő: Stephem Kronish, a holdraszállás színfalai mögött zajló eseményeket bemutató sorozat.
 • A Berlanti Productions megvásárolta a Mackenzi Lee-féle The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue című könyv tévés adaptációs jogait. A könyv egy 17. században játszódó kalandtörténet egy fiatal, biszexuális angol lordról, aki európai kalandozásra indul kevert fajú legjobb barátjával (akibe szerelmes), valamint húgával.
 • Az AMC 06.17-én folytatja a Talking With Chris Hardwick-ot. A vendégek között Chris Pratt, Karen Gillan, Bill Hader, Donald Glover, Ethan Hawke, Seth Rogen és Evan Goldberg is ott lesz.
 • A CMT berendelte a Dallas Cowboys Cheerleaders: Making the Team 13. évadját.
 • A Lifetime a Weinstein Co.-s kapcsolat miatt lemondott a Project Runway-ről, mely így egykori eredeti otthonában, a Bravo-n fog folytatódni a 17. évaddal. A spinoffokról nem szólt a fáma.

33 hozzászólás Ne habozz!

Col-Lector - 2018. 06. 07. 09:14

Nagyon jó hír a 3. évados 13RW!! Wow! :)

nargli - 2018. 06. 07. 09:15

winnie, nem sürgetés vagy ilyesmi, csak itt is leírom: elküldtem, amit a Strike-ról írtam, majd nézd meg, kérlek, amikor lesz időd! Köszi!:)

GYV - 2018. 06. 07. 09:17

Magyar premier:

Gyilkos játékok (Heathers) – július 16, HBO GO

winnie - 2018. 06. 07. 09:18

nargli: persze.

winnie - 2018. 06. 07. 09:19

“Gyilkos játékok (Heathers) – július 16, HBO GO”

a kinti premier (megint) le lett fújva – biztos, hogy meg fog érkezni itthonra?

Blobov - 2018. 06. 07. 09:34

Underground Railroad: mitikus vonat???

Ez olyan,mintha valami ezotér vagy mágikus vonat lenne, holott abszolút nem: itt a földalatti vasút kifejezés nem metafora, hanem feketék által építetett igazi, de titkos vasút.

Varázslatos meseelemek nincsenek a könyvben…

dochollywood - 2018. 06. 07. 09:36

Egy zombivadásznak is kijár némi móka:

https://p1.picsto.re/MjOiX.jpg

GYV - 2018. 06. 07. 09:40

winnie: jelenlegi állás szerint ez a dátum van kitűzve premierként. Esetleg meglehet várni a hónap végi hivatalos HBO-s bejelentést is a biztonság kedvéért. Biztosra nem jelenthetem ki, csak azt mondhatom, amit megtudtam.

winnie - 2018. 06. 07. 09:40

blobov: elhiszem. nyilván nem ismerek minden könyvet, csak a kinti hírek alapján tudok dolgozni, és az első tavalyi hírek ilyen leírást tartalmaztak – a mostaniakat már update-elték valóban. de szerintem akkor mondabelinek mondható, mármint, hogy beszélnek a történetben underground railroadról és kiderül, hogy valóban vasútról van szó, nem?

de ezt anno már ellenőriztem, és tény, hogy scifi-díjat kapott és fantasztikus történetként hivatkoznak rá a sorozattól függetlenül:

“The Underground Railroad (Fleet) has found itself a place on the shortlist for this year’s Arthur C Clarke Award for science fiction literature. Whitehead’s book, a fantastical tale about a young slave making a bid for freedom in the antebellum South, sits alongside”

heidfeld - 2018. 06. 07. 09:41

Goliath beküldve, mert jövő héten érkezik a második évad. Las Chicas del Cable és Derry Girls, ahogy időm engedi.
“A sötétség mélyén” kifejezetten érdekes lehet.

kiskiraly - 2018. 06. 07. 09:42

A Sony (AXN) újabb saját gyártású lengyel sorozata az Ultraviolet után.

Znaki(Jelek)

http://www.filmneweurope.com/news/poland-news/item/116472-production-sony-commissions-polish-crime-series

winnie - 2018. 06. 07. 09:45

gyv: csak azért kérdezem, mert eddig 07.11 volt és pont tegnap húztak ki a naptárból, mondván, hogy ha a paramount network lemondott róla és próbálják tovább értékesíteni, és az hbo már márciusban elhalasztotta a saját premierjét miután kint is elhalasztották (és erre is késve reagáltak itthon), akkor megint nem lesz itthon.

na, majd kiderül.

dochollywood - 2018. 06. 07. 10:17

Egy újabb “betűzős” összecsapás Jimmy Kimmellel :D

https://www.youtube.com/watch?v=HX1RBvIGsj8

FP Jones - 2018. 06. 07. 10:20

a kiscsaj azt is mondta, januárban jön a Gotham S5, aztán március közepén fog

Gevin - 2018. 06. 07. 10:29

13RW 2. evadra sem volt eleg puskapor, 3 evad biztos fantasztikus lesz. Ha megleptek volna a sulimeszarlast, akkor lenne ertelme a kovetkezo evadnak. Igy gyakorlatilag semmi.

winnie - 2018. 06. 07. 10:30

FP Jones: még a fox sem tudja, hogy mikor fog jönni, annyi minden történhet – lehet, hogy idén, lehet, hogy jövőre, lehet, hogy télen, lehet, hogy nyáron vagy tavasszal, egy színésznek erről végképp nem lehet fogalma, szóval ezzel nem is érdemes törődni.

ellenben epizódszámról lehet, hiszen látja a szerződését – más kérdés, hogy ezt is lehet rugalmasan változtatni, ha szükséges.

dochollywood - 2018. 06. 07. 10:50

A nem kevés melankóliával átitatott Bernard and Huey-nek 1-2 napon belül lesz a netes premierje.
A szereplőgárda is biztató:

Jim Rash (Community)
Sasha Alexander (Rizzoli & Isles)
David Koechner (Superior Donuts)
Bellamy Young (Scandal)
Mae Whitman (Parenthood)
Richard Kind (Red Oaks)
Nancy Travis (Last Man Standing)

előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=Usqo9pN2OB4

DanX - 2018. 06. 07. 11:22

Az Impulse vajon fog kapni Magyar feliratot? Amúgy jelenleg ingyen is nézhető. Legalábbis az első két rész biztosan.
Mennyire valószínű, hogy egy Youtube Red sorozatot egy televíziós csatorna megvásároljon?

Marci - 2018. 06. 07. 11:56

A 13RW-ból abszolút felesleges a harmadik évad. A másodiknak még volt létjogosultsága, hogy továbbvigyék a dolgokat, de ki is fújt rendesen a dolog.

winnie - 2018. 06. 07. 12:04

marci: ezzel egyes nézők biztos így vannak, de a készítők eleve úgy mentek neki a 2. évadnak, hogy már tudták, hogy mi lesz a 3. évad, szóval nem arról van szó, hogy most állnak, és széttárják a karjukat a hogyantovább kapcsán, az s1 nagy sikere után egyértelműen elkezdtek hosszabb távra tervezni, mert stream platformon fizikailag lehetetlen, hogy egy kirobbanó sikert kasza kövessen, köszönhetően a nézői szokásoknak.

azt persze aláírom, hogy valid a felvetés, és most a tévés kritikusok is nagyon beindultak, hogy “jajj, minek?”, de ez az a kérdéskör, amit el lehet intézni azzal, hogy akinek kifújt, annak ennyi volt a sorozat, kaszálja, aki meg akarja nézni, az folytatja.

és ugye mindig megvan a lehetőség arra, hogy elsül a készítők keze, szóval a remény hal meg utoljára.

winnie - 2018. 06. 07. 12:06

danx: a felirat kérdését szakosodott oldalakon próbáld. és igen, a youtube red-es sorozatoknak mindig ingyen nézhető az első pár része, de egyelőre még nem láttam arra példát, hogy tévé ilyesmit vett volna. a többi digitális platformos sorozat esetében is csak olyanok kerültek tévébe, amik esetében az egyik gyártó normál stúdió, de a netflix/amazon/hulu sorozatok zöme is megmarad neten.

Deny - 2018. 06. 07. 12:08

Nekem tetszett a második évad is, úgyhogy alig várom a következőt is. A sulimészárlós dolog engem is érdekelt volna, kìváncsi vagyok, hogyan közelítenék meg.

len90 - 2018. 06. 07. 12:59

Én is csak azt nem értem, hogyha tudták, hogy lesz 3. évad miért nem merték meglépni…bár mondjuk ok tudom, hogy miért: 2 hasonló eset is volt a közelmúltban ezért nem akarnak ilyesmivel asszociálódni, lásd mi történt a Heathers-zel…

SPOILER

Bár én még nem értem teljesen a végére a 2. évadnak, de kicsit elspoilereztem épp azért mert a közepén elbizonytalanodtam, hogy végig akarom-e nézni, szóval ergo csekkoltam érdemes-e…mondjuk én abban bíztam, hogy meglépik a sulis lövöldözést, szóval a “spoilerek” se bíztattak a folytatásra, inkább úgy voltam, hogy a háttérben végülis szólhat amíg a telefonomon játszom, de mondjuk már ez is nagyon árulkodó, mert az első évad részeit meg rendesen faltam és utána még sokáig a hatása alatt voltam…

De tényleg azért nem értem már a 2. évad létjogosultságát sem (teljesen), mert sok támadás érte a sorozatot amiatt, amiért állítólag idealizálja az öngyilkosságot. Épp ezért az első évadban még próbálták Hannah-t úgy beállítani, mint a sulis kegyetlenségek többnyire (!) áldozatát, ergo mintha a sorozat egy nagy anti-bullying campaign lenne.
Erre most a második évadban felfedték, hogy gyakorlatilag volt egy teljesen eltitkolt titkos élete a csajnak és még Bryce-ra is tényleg valamilyen szinten rákavart, ezzel kb. teljesen elvették a teljes első évad súlyát. Szóval amire ki akartam lyukadni, hogy olyan értelemben volt értelme a 2. évadnak, hogy kiegészítették a történetet, teljesebb képet kaptunk, felborították az első évadban beállított “erőviszonyakat” (ki a teljesen jó és a ki a teljesen rossz?) értelemben, viszont ebben a megvilágításban már nincs akkora hatása és súlya a történéseknek, hiszen Hannah korábban maga is egy kegyetlen bully volt, gyakorlatilag a nemi erőszakon kívül mindenre amit kapott valamilyen szinten rászolgált, fogta megölte magát aztán próbálta a bűntudatot lefolytani mindenki más torkán… szóval összességében én most sajnálni semmilyen szinten nem tudom, sőt bár ez a topic nagyon controversial és jelenleg nagyon felkapott a Hollywood-I zaklatási perek kapcsán, de én a Hannah és Jessica féle, inkább hallgatok róla mélyen és magamat meg a környezetemet bomlasztom az önmarcangolással hozzáállást sem pártolom, mert egy (jó lehet mondan iférfi vagyok azért) de nem hiszem el, hogy történt veled valami tőled teljesen független rossz dolog és ilyen szinten nem tudod magad túltenni rajta, főleg Jessica esetében, ő öntudatlan volt, így a saját felelősségét senki nem fitogtathatja, mivel elkábították, így ergo az aktusra magára sem nagyon emlékszik, pusztán tudja, hogy vele ez történt, akkor miért nem tesz feljelentést egyből, hogy legalább mással ne történhessen meg ami vele megtörtént? Szerintem az áldozatoknak igen is nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak, és Hannah a lehető legrosszabb módon oldotta fel magát ezalól a kötelesség alól, Jessica legalább kb. 1 évvel később felszólalt, Hannah felől Bryce végigerőszakolhatja a fél világot…bocsi de így én nem látom értelmét a hatalmas “Justice for Hannah” kampánynak.

Egy szó mint száz (vagyis inkább kisesszé) jöhet a harmadik évad, de a Hannah-s szálat már engedjék el és valami az első évadhoz hasonlóan hatásos új fővonalon menjenek tovább…

DanX - 2018. 06. 07. 13:55

winnie: Köszi szépen. Itt még senki sem vállalta magára:
https://forum.feliratok.eu/showthread.php?tid=100&pid=4505

Remélem lesz aki lefordítja akár hivatalosan is. Ha a sorozat jó akkor részenként megér nekem 440Ft-ot rá áldozni.

DarkEagle - 2018. 06. 07. 14:33

A fő probléma itt nem is az, hogy jön a következő évad a 13RW-ből, hanem az, hogy már a 2. évaddal is megerőszakolták az 1. évadot és az évad végére csak egy szimpla tini sorozat lett, mindenféle komoly mondanivaló nélkül. Alapból nem akartam nézni a 2. évadot de Katherine Langford miatt folytattam, hátha értelmes sztorit kerítenek köré. Hát finoman szólva sem sikerült nekik. Konkrétan 1 évad alatt sikerült ugyan akkora szemetet csinálni belőle kb mint amilyenek azok voltak akik vele bántak el.

Egyébként tényleg nagyon durván látszik, hogy visszavettek a stílusból, baromira nem volt bevállalós az évad. Nem, attól a jelenettől sem lett az, még mielőtt valaki írja.

Szóval nálam itt véget is ért a sorozat mert nem vagyok hajlandó követni azt, hogy minden évadban majd jön egy újabb és újabb szenvedő alany. Ez tipikusan 1 évados sorozat lehetett volna tökéletes befejezéssel.

dochollywood - 2018. 06. 07. 15:52

számít a tét ebben a családban? :)

https://p1.picsto.re/p3gq5.jpg

winnie - 2018. 06. 07. 16:38

“Ez tipikusan 1 évados sorozat lehetett volna tökéletes befejezéssel.”

sokaknak az volt.

de tény, hogy ez sok könyves alapú sorozatra elmondható. nyilván, ha megvan az alapsztori, akkor megvan az 1 évad és a tökéletes befejezés. amit mindig tovább lehet gondolni azoknak, akik úgy érzik, hogy követnék a szereplők további életét. a big little lies is kockáztat a 2. évaddal, de voltak olyan adaptációk is, amik nagyon jól sültek el az egyetlen könyvön való túllépést követően.

zolkó - 2018. 06. 07. 19:20

Lehet hogy hülye a kérdés, de az eddigi 88 Gotham részhez, ha “csak” tizet rendelt a FOX, akkor az még mindig csak 98. Elég az a szindikátusihoz? Nem 100 után van? Vagy ez változó számot takar?

UI: És ha Camren Bicondova csak 10 részben szerepel, a másik háromban nem, és azért ír csak tízről?

gevin - 2018. 06. 07. 20:30

Nem az a baj, hogy folytatták a 13 Reasonst, hanem az, hogy nem engedték el Hannak karakterét. A második évadnak Tylerről kellett volna szólnia, aminek tőkéletesen meg is alapoztak – SPOILER – azzal, hogy előkészítette a kis fegyverarzenált az első évad végén. És ezzel kellett volna felvenniük a fonalat, hagyni Hannah sztoriját teljesen elhalni (hiszen max 2-3 résznyi volt benne, mert a többi valóban csak az első évadot rombolta porig). Mert ez az egyetlen aspektus volt ténylegesen értékelhető a második évadban. Ahogy felépítették a bully-ingot Tylerre, és bemutatták miként próbálja meg feldolgozni, aztán kigyógyulni, megváltozni, és totál pszichopatává válni aztán. Egyszóval közérthetővé próbálták tenni, hogy mit él át egy amcsi sekélyes, hülye kis tinédzser, aki mindenkinek próbál megfelelni, beilleszkedni, csak hát a gimiélet ezt nem hagyja. Ha erre húzzák fel a második évadot, akkor most mindenki tapsikolna örömében, mint anno az elsőnél. Persze a finálét szigorúan mészárlássál zárni, mert csak az koronázná meg az egészet.

Pont azért kellett volna egyébként ezt meglépniük, mert az elmúlt időszakban rohamosan megnőtt ezeknek a gyilkosságoknak a száma, szóval relevánsabb nem is lehetett volna ezzel a sorozat, és most mindenki erről beszélne kb 2 hónapig.

Ehelyett alibiből bent tartottak néhány gyatra színészt, akiknek már az elsőben sem volt teljesen létjogosult a jelenlétük, de ott még belefértek a koncepció miatt.

Én biztos, hogy kiszállok most, mert a második évad is nehezen ment már le, azt meg bizonyították az írók, hogy nem elég tökösek bizonyos lépésekhez – vagy nem hagyják nekik, amit erősen kétlek, mert egyrészt Netflix, másrészt az első évadban lévő öngyilkosság-jelenet azért bőven átlép egy határt.

Buta tinisorozat lett az, aminek korábban volt mondanivalója és ügyes kivitelezése.

Marci - 2018. 06. 07. 21:21

Igen, a Tyler-féle fegyverarzenállal felcsigázni a nézőket, majd semmit nem kihozni belőle a legbalfaszabb húzás volt a sorozatok történetében, de minimum toplistás. Nem is értem..

winnie - 2018. 06. 08. 06:03

zolkó: lehet, hogy ez a helyzet.

Thomas - 2018. 06. 09. 02:54

Vicces, de sokszor megakad a szemem az egykori tehetségkutatósok nevén:) Brian “Astro” Bradley ugyanúgy az X Factor 1. évadjában volt a döntősök között, mint a Schooled-ban szerepet kapó Rachel Crow:)

idioty - 2018. 09. 14. 02:41

Nekem nagyon nehezen ment le a 13RW 2 évada. Az eleje nagyon nem tetszett és totál érdektelen volt számomra. Ugyanakkor a második felétől indult be igazán mit is akarnak, és,az utolsó,3,részt egyben néztem meg, mert nem bírta abbahagyni. Szó szerint felzaklatott az utolsó pár rész. Én egyrészt örülök, hogy nem történt meg a végén az, amit sokan vártak. Bár szerintem ha meg akarták volna lépni, akkor nem tolt-k volna telibe elénk mit akar, csak pici utalásokat tettek volna, hogy mire készül Tyler. Így meg én sejtettem, hogy nem is fog megtörténni. Másrészről meg sajnálom, mert kíváncsi lettem volna hogyan éli meg a város, az iskola, stb.

@len90 pedig írja, hogy félig nézte meg és már kritizálja. Pedig a kérdéseire pont, hogy megvannak a válaszok a sorozatban. És szerintem tök logikus az egész kivéve a végén
SPOILER
nem értem, hogy Jess miért ugrott Justin ölébe. Még a s adót meg is értem, de azt, ahogy rávetíteni magát…
SPOILER vége

Szóval összességében nagyon tetszett nekem még akkor is, ha sokkal nehezebben csúszott le, mint az első évad. Szerintem a színészek remekek. De persze ez egyéni vélemény – mint minden :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz