login |

Délelőtti videó 3.: Bletchley Circle: San Francisco

2018. 06. 08. 11:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

A blogon nem írtunk kritikát (valaki?) a kódfejtős, II. világháború után játszódó angol Bletchley Circle-ről, de nyáron érkezik a spinoffja az ITV és a BBC Worldwide streaming szolgáltatására, a BritBox-ra.

A The Bletchley Circle: San Francisco 8 részes lesz, 4 darab 2 részes történettel, a háború utáni Bletchley lesz a kiinduló pont, valamint Millie és Jean karaktere, akik 1956-ban Amerikába utaznak, hogy két amerikai kódfejtővel új gyilkossági ügyeken dolgozzanak.

2 perces előzetes a tovább mögött. Főszereplő: Rachel Stirling és Julie Graham az eredeti sorozatból, valamint Crystal Balint, Ben Cotton, Chanelle Peloso, Jennifer Spence.

4 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 06. 08. 12:26

Nagyon érdekesnek találtam anno ezt a sorozatot. Nem csak abba láttunk kicsit bele, hogyan is zajlott a kódfejtés a második világháború idején, hanem abba is, hogy milyen nehezen dolgozták fel azok a lányok, asszonyok a háború után, hogy miután fontos, bizalmas munkájuk véget ért, feleslegessé válva újra visszakényszerültek a „csak feleség és anya” szerepbe. Nem beszélhettek a múltjukról a családjukkal, barátaikkal, de azután is vágytak a szellemi kihívásokra, amik hiányoztak a szürke hétköznapjaikból. (Hogy egy nő nyomozni akarjon? Ugyan már… az a férfiak világa… )

speranza - 2018. 06. 08. 13:21

Ha nem jelentkezett még más, én szívesen írnék róla. :) Viszont csak 3 hete látogatom az oldalt, így nem tudom, hogy vannak-e valamilyen megkötéseitek a kritikákkal/ajánlókkal kapcsolatban. (Pl: terjedelem, tartalom tekintetében.)

winnie - 2018. 06. 08. 14:05

köszi, ha összejön:)

nem, nincs semmi megkötés. lehet rövid, hosszú, ajánló vagy kritika, abszolút szabadkéz.

rég frissítettük, de itt írtunk röviden erről a lehetőségről példákkal: http://www.sorozatjunkie.hu/vendegbloggerkedesrol/

speranza - 2018. 06. 08. 14:13

Rendben, jelentkezek vele, ha elkészülök. Előbb újra bele kell néznem, mert nem mostanában láttam. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz