login |

Megvan, melyik lehet az első Game of Thrones-spinoff

2018. 06. 08. 23:12 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Mindenki emlékszik, hogy anno az HBO elkezdett 4 Game of Thrones-spinoffot fejleszteni, amihez idővel csatlakozott egy ötödik is? Ez persze nem azt jelentette, hogy a csatorna 5 sorozatban gondolkozik, hanem 5 lehetőségük van GoT-sorozatot készíteni.

Na, készülnek a berendelt pilotforgatókönyvek, amik közül az egyikből már be is kérték a pilotot – ennek a készítője Jane Goldman (ő lenne a showrunner is!) és George R. R. Martin. Mivel nem rögtön sorozatnak kérték be, ezért, ha jól sikerül, akkor is csak 2020-as premierben érdemes gondolkodni.

Az HBO kiadta a sorozatterv leírását is, ami több helyszínen és több klán közreműködésével játszódna több ezer évvel a Game of Thrones-ban látottak előtt, amikor az arany hőskorból a sötét időkbe süllyed a világ. És csak egy valami biztos: az, hogy minden, amit hiszünk Westeros történelméről, a white walker-ök valódi eredetén és a Kelet rejtélyein át egészen a Stark-ok legendájáig, az nem úgy történt, ahogy gondoljuk.

Martin könyvei alapján a fent említett Age of Heroes 10 ezer évvel a Game of Thrones ideje előtt volt, és ezt a korszakot követte a Long Night, a több generáción át tartó tél, és a white walker-ök elleni legnagyobb háború. Kérdés, hogy ha ez történt, akkor mi az, ami nem úgy történt, ahogy gondoljuk?

Ekkor éltek olyan karakterek, mint Bran the Builder (a Stark-ház alapítója, A Fal és Winterfell építésének felügyelője), Lann the Clever (a Lannister-ház alapítója), a Grey King (aki állítólag egy sellőt vett el feleségül és megalapította a Vas-szigeteket) vagy Azor Ahai (ő vezette a white walker-ök elleni harcot). Konkrét szereplőket nem említ a közlemény, de akár ők is feltűnhetnek a sorozatba.

Nyilván a mostaniak közül senki nem szerepelne ebben a sorozatban (maximum a Night King), és azt is érdemes tudni, hogy David Benioff és Dan Weiss, az eredeti sorozat két készítője semmilyen kapacitásban nem működik közre.

A pilotnak egyelőre még címe sincsen, szóval csak a fenti leírás alapján lehet kombinálni.

25 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 06. 09. 02:29

Pont a Tronok Harcahoz keszult egy spinoff konyv, rovidebb mint a GoTok, kb 300oldalas regeny de baromi jo volt. Sokkal jobban csuszott le mint az eredeti sztori konyvei. Dunk a lovag es Egg a segítője (a kis 10eves Egg lesz később vmelyik orult Targarian asszem)

nflhazafi - 2018. 06. 09. 05:48

Ez jó választásnak tűnik. Én semmiképp nem készítenék jövőben játszódó spinoffokat, hisz Westaros és Essos történelme, így is kiapadhatatlan forrás.
Star Warsnál is jól mellényúltak ezzel.

dexike3 - 2018. 06. 09. 06:41

nem tudom más is megnézte az animált GoT történelmet, vagy csak én követem. abban elég sok dolog kiderül a közelmúltból meg a régmúltból is. szerintem erre is céloztak, hogy nem minden úgy történt, ahogy most gondoljuk.
azzal azért vitatkoznék, hogy nem lehet átjárás a sorozatok között. ott van Bran példának, aki ha a sejtés beigazolódik:
SPOILER!!!
bele wargolt az egyik ősébe(?), aki átváltozott Éjkirállyá, vagyis Bran a Night King…

winnie - 2018. 06. 09. 07:13

ezekben ugye az az érdekes, hogy egy valaki csinálja a könyveket, más a sorozatot, megint más az animált történelmes extrát, és megint más fogja csinálni ezt a sorozatot, nincs egy ember, aki megszab egy egységes irányt, vagy kezel egy univerzumot, ha az egyik írónak ötlete van, akkor azt nem kell a többi alkotóval egyeztetnie, stb. szóval, bár nyilván össze fognak kötni bizonyos dolgokat, nem érdemes túlbecsülni egyes összetevők jelentőségét.

peeeety - 2018. 06. 09. 07:30

Annyira sz*rul megy minden az HBO-nak, hogy a GoT-ról le kell húzni mindent.

winnie - 2018. 06. 09. 08:19

peeeety: hát, végülis erre is lehet következtetni abból, hogy az eredeti sorozat indulása után ilyen hamar, kábé 9 évvel megpróbálkoznak egy másik fantasy széria indításával, és még most is, több mint egy évvel az öt pilot forgatókönyvének megírásának elkezdése után is csak (egyelőre) az egyik tervből kértek be mindössze egy pilotot, még véletlenül sem azonnali sorozatberendelést adtak neki, bízva abban, hogy a puszta márkanév eladja a sorozatot. süt belőle a kétségbeesés.

zolij - 2018. 06. 09. 08:20

Mate4182: Egg az V. Aegon néven lépett trónra (és amúgy Aemon mester öccse, aki inkább a mesterséget választotta, így kerülhetett Egg trónra). Az őrült király (Aerys) a fia.

juhaszvik - 2018. 06. 09. 08:41

gondolom nem fog kiderülni, hogy 10 ezer év alatt miért nem sikerült legalább az ipari forradalomig eljutni a kedves westerosiaknak. :)

egyébként meg úgy sem az számít, hogy mikor, hol és kikről fog szólni, hanem hogy sikerül összerakni.
Látatlanul a véleményem:
pro:
+ fantasy
+ lehetséges utalások/kapcsolódások + bővülő mitológia egy közkedvelt történethez
+ az HBO gyakrabban nyúl bele a tutiba, mint mellé
kontra:
– rajongói hajtépés
– azért az HBO is néha mellényúl.

Várós, de még nagyon messzi időponttal, szóval nem féllábon.

idioty - 2018. 06. 09. 09:17

Nekem mindenképpen várós még úgy is, hogy az eredeti GoT-ért nem vagyok annyira oda, mint mások.
Ugyanakkor szomorú vagyok, hogy ha tényleg az lesz, hogy sorozatonként változik majd a világ. Akár még a szabályok is. Azaz, hiába mondják majd, hogy ebben a sorozatban ez történt, de ebben meg ez volt az előzmény. Szerintem ennek semmi értelme sincs.
Persze úgy nem lenne gond, hogy ha valaki készít egy sorozattal egy bizonyos történettel, a másik sorozat arra épít, majd egy harmadik az első kettőre és majd ha folytatódik az első, akkor az meg igazodik majd a második és harmadik történeteihez. Így lenne értelme. Bár így meg tuti nem arra menne a cselekmény, mint ahogy azt a sorozatoknál az írók tervezték.
Szóval ne legyen egyszerre csak 1 sorozat.

Desmond Wallace - 2018. 06. 09. 09:25

Jöhet!

winnie - 2018. 06. 09. 09:38

idioty: szerintem csak egy sorozat lesz, és azért oda fognak figyelni a világra, inkább csak arra gondolok, hogy ennek az írója nem azzal a fejjel fog gondolkodni, amivel a mostani sorozat showrunnerjei, saját ötletei lesznek, amikre benioffék nem is gondoltak, de épp ezért lehet jó az, hogy ez azon szkriptek közé tartozik, amin GRRM is dolgozott, tehát volt beleszólása a dolgokba.

Caeiro - 2018. 06. 09. 09:48

Jó ,persze, örülök, mert szeretem a GOT-ot, de annak méginkább ha Martin végre befejezné a könyveket, majd azután ugrana bele az új sorikba.

kplesz - 2018. 06. 09. 10:23

talán jobban is érdekelne ez a sorozat mint a GOT. De minden a kivitelezésen múlik. Mindig is érdekelt a Fal építése és a Vas szigetek is nagyon bejött nekem. Utóbbiról sajnos nem sok játékidő szólt. Meg az eredetsztorik, családok megalakulása érdekelne.

kplesz - 2018. 06. 09. 10:23

talán jobban is érdekelne ez a sorozat mint a GOT. De minden a kivitelezésen múlik. Mindig is érdekelt a Fal építése és a Vas szigetek is nagyon bejött nekem. Utóbbiról sajnos nem sok játékidő szólt. Meg az eredetsztorik, családok megalakulása érdekelne.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 09. 11:13

jól hangzik :) csak martin papa csipkedje magát

Reggie - 2018. 06. 09. 12:00

Nahát,pont a GOT-nál nem érzem szükségét ennek. De biztos, hogy nem lesz csalódás, mert még a GOT-tól igényesebb és jobb sorozatot még nem láttam.

Sigismundus - 2018. 06. 09. 12:01

” És csak egy valami biztos: az, hogy minden, amit hiszünk Westeros történelméről, a white walker-ök valódi eredetén és a Kelet rejtélyein át egészen a Stark-ok legendájáig, az nem úgy történt, ahogy gondoljuk. ”

Jó ez az ötlet, érdekesen hangzik. A mítoszok és valójában hogy történhetett. Coleen McCulloughnak van egy (valójában több) jó regénye, a Trója Éneke, ami tulajdonképp ugyanerről szól.

A hősök és királyok nézőpontkarekterekként mesélik el a trójai háborút. Semmi istenek, csak emberi ravaszság ls gyarlóság.

zolij - 2018. 06. 09. 12:31

juhaszvik: egyrészt ez egy kitalált világ. Másrészt az ipari forradalom nem törvényszerű, kellenek hozzá bizonyos társadalmi folyamatok. Simán lehet hogy a mágia jelenléte a világban gátja volt ezeknek.

a_n_d_r_e_w - 2018. 06. 09. 14:27

Eloszor mikor lattam, hogy elozmenysorozat, mondom meh, mert nagyon nem szeretem prequelleket semmilyen modon. De aztan latom, hogy hala az egnek nem kozelmult (mint ahogy rebesgettek pl Robert es Ned lazadasat) hanem nagyon regmult, igy viszont felcsigazott. Ez az idoszak egy rendkivul izgalmas es mozgalmas idoszaka a GoT-nak, igy johet.

“és azt is érdemes tudni, hogy David Benioff és Dan Weiss, az eredeti sorozat két készítője semmilyen kapacitásban nem működik közre.”

Ez meg talan a legnagyobb pozitivum, ami tortenhet, latva, hogy mennyire nem tudtak kezelni az gesz tortenetet miutan elfogyott a konyv alapanyag, melyrepul azota a sorozat…

Platschu - 2018. 06. 09. 20:53

Kár,hogy Bran már látta az egészet… :)

Geza Kovacs - 2018. 06. 09. 21:34

A kultikus Gyűrűk urához megcsinálták az előzmény történetet 3 filmben, totális katasztrófa lett belőle. Most itt ugyan mi baj történhetne? :-D

bauxit - 2018. 06. 09. 22:58

egyebkent megy mar az okfejtes, hogy azert irja a martin, hogy lestoppolja a legendariumot, most ugye a Song of Ice and Fire regenyfolyamot leelozte a sorozat, Martinnak lehet nem tetszik, hogy fercelik ossze a veget es ez motivalja, hogy egyszerre tobb vasat tart a tuzben.

Zs.Gábor - 2018. 06. 10. 00:18

Kicsit aggódom. Nagyon sokat engedne meg az alaphelyzet és ez a rajongói elvárásokat az égbe fogja tornászni.

Ráadásul Goldman eddigi fantasy próbálkozásai nekem nem nyerték el a tetszésem és mély párbeszédek nem rémlenek egyik hozzáfűződő filmből sem.

Ennn - 2018. 06. 10. 02:49

No!
Én is a kóbor lovag ás Egg pártján állok, inkább ezt kéne feldolgozni.
Nyújtani is lehet ha ezt szeretnék, mert nagyon sok izgalmas esemény van megírva hozzá. Lovagi torna, meg a Kilenc krajcáros királyok háborúja…

Pici korrekció: Egg az V. az az esélytelen Aegon ő az Őrült király nagyapja. :)

Meg a Sárkányok táncát is lehetne!

Vox - 2018. 06. 10. 09:00

Egy új GoT, amit nem annak hívnak, de amúgy ugyanaz lesz. “És csak egy valami biztos: az, hogy minden, amit hiszünk Westeros történelméről, a white walker-ök valódi eredetén és a Kelet rejtélyein át egészen a Stark-ok legendájáig, az nem úgy történt, ahogy gondoljuk.” – pfff :D
A Fear the walking dead hogy is indult? Hogy ez nem Walking dead lesz? És aztán mi is lett?

Részemről az anyaszéria is eléggé mélyen van már, úgyhogy a záró évad még jöhet, aztán viszlát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz