login |

Második blikk: Reverie

2018. 06. 08. 14:50 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

Hát, ez a sorozat valami nagyon céltalan – az 1×02 nagyjából hozta azt, amit a pilot, csak 2-3/10-es szinten. Igazából azt sem tudom elhinni, hogy valakinek a “szenvedély projektje”, azt sem, hogy a tavaly a Reverie-t berendelő NBC az egész fejlesztési folyamat alatt lelkesedett érte, és azt sem, hogy a színészek szívből imádják, pedig a tweet-jeik erről tanúskodnak.

Értem én, hogy el lehetett adni azzal, hogy minden rész egy újabb és újabb álomvilágot jelenít meg, egy újabb rejtélyt, hogy vajon miért ragad valaki ebben a mesterséges környezetben, hogy a virtuális valóság aktuális, hogy az elidegenedés és a világból való “kiszállás” érdekes témakör, de nem érzem azt, hogy a világnak szüksége lenne még egy Stitchers-höz hasonló sorozatra. (Annyi a különbség, hogy itt nem egy halott, hanem egy kómás agyában járkálnak.)

Nyilván jól is elsülhetett volna a Reverie, én is szeretem azokat a sorozatokat, amiknek minden egyes epizódjában segítenek egy bajba jutott illetőn, hogy aztán valamivel felemelővel záruljon a feelgood történet, de ez a két rész nagyon fapados volt, mind a megoldandó problémákat, mind pedig magukat a megoldásokat illetően is.

Az 1×02-ben Sarah Shahi egy varázsige kimondásával most egy nő fejébe került bele, mert annak a szíve rendetlenkedett mesterséges álma közben (eleve az ilyen cég, ami minden héten halálközelbe taszítja a kuncsaftjait, hogy működhet? hogy lehet tiszta az alkalmazottak lelkiismerete?), ami egy veszélyes kémsztori, amiben nyomokat követve juthat el valakiig (na, ki lehet az?), miközben green screen előtt rohangál.

A kötelező titkolózások után (mert az nem megy, hogy az ügyfél elárulja rögtön, hogy miért nem ébred fel…) megoldás ismét snassz lett, s ugyan próbáltak az érzelmekre hatni, de az áldozat bemutatása elég vékony volt, hogy törődni kezdjünk vele. A való világban pedig eközben továbbra is megvoltak a látomások, elhangzott a ‘derealization’ kulcsszó, és cseppet sem gyanús módon Mara, a főhős kapott egy gyógyszert, hogy szedje azokat.

De kit izgat, ha ez valami fene nagy összeesküvés, ha mindenki a Mátrixban van, ha még a főhős sem túl érdekes, de a mellékszereplők végképp nem azok? Ehh, mindegy, nagyon gáz látni a #peakTV korában egy Reverie-t.

7 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2018. 06. 08. 15:44

Olvasva a kritikát kitartok a kasza mellett.

Benjy - 2018. 06. 08. 18:04

Pedig bíztam benne, főleg Shahi miatt, de ezután a két írás után inkább nem untatom magam vele feleslegesen. Beteszek inkább egy régi PoI részt, Shahi hiányát kompenzálva. :D

winnie - 2018. 06. 08. 18:22

most megnéztem az évadelőzetest is, tudván, hogy nem nézem tovább, és abban is ellövik azt, amit a pilotban:

– addig nem megyek innen, míg a kislányommal lehetek (pilotban: feleség)
– de odakint, a való világban is vannak, akik szeretik.
– ja, jogos. EXITUS.

ezt fel nem foghatom, hogy ezért miért kell történet? lehet, hogy a körülmények érzelmesek és megkapóak, vagy a heti foglyul eset karakter szerethető, de akkor meséljenek valamit, ami érdekes, ne erre menjen el sok idő, hogy 10-20 perc nyomozgatás után erre lyukadjanak ki.

LaCRossE - 2018. 06. 08. 18:41

Shahi kisasszony remélem mihamarabb kiszabadul ebből a sorozatból.

Tyberius06 - 2018. 06. 08. 23:44

Hm… talán a kémes aspektus miatt, de a hajszálnyival jobban bejött a második rész. Egyébként nem lepődnék meg ha előjönne, hogy mindenki egy álom álmának az álmában van… Vagy hogy eleve Shahi karaktere van egy többször álom-izében, mert nem tudta feldolgozni a húga halálát vagy mi…
De egyébként nem jó a sorozat. A harmadik részt még megnézem szerintem, de oszt ennyi…

winnie - 2018. 06. 09. 05:12

Tyberius06: igen, a pilotkritikában is céloztam erre, hogy annyira nem meglepő meglepetés lenne a szezon végén ilyesmi – ami végülis a mostani dolgokon sem sokat változtatna. kért egy olyan álmot, amiben sikeresen beszél le embereket.

de hátha másfele mennek. a fentiben a gyógyszer, aminek szerintem van jelentősége, nem nagyon fér bele. (más kérdés, hogy nekem elég WTF volt, hogy kap valakitől valami ismeretlen anyagot és elkezdi szedni. még akkor is, ha amerikai filmekben más is csinál olyat, hogy “- vedd be, jobban leszel. – oké.”

Biohazard - 2018. 06. 09. 16:32

Továbbra sem értem, hogy mi is akar ez lenni :o
Kezdek én is arra hajlani, hogy azért ennyire béna az egész, mert minden csak egy álom..de ha ez így van, akkor valami borzasztó, ahogy ezt előadják. Fájdalmas a főszereplő vergődése, mint ‘profi tárgyaló’. Részenként 5x gyerek gyügyögés, mint feszültség keltő elem? :(
Anno, a Life-ban sokkal komplikáltabb esetek voltak..talán nem illik Shai ebbe a szerepbe?
Az Üzenet so far: túl sokat álmodozni rossz :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz