login |

So You Think You Can Dance: kezdett a 15. évad

2018. 06. 08. 18:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Nyáron szokás szerint elárasztják az amerikai csatornákat is a tehetségkutató valóságshow-k, a realityversenyek. Amik fura módon kezdenek globálissá válni (a mostani amerikaiban nem csak a Penn & Teller: Fool Us-os Shin Lim bűvészkedett, hanem az Asia’s Got Talent tavalyi nyertese, The Sacred Riana is…), ami nem meglepő számunkra, hiszen már magyarok is nyerték meg a Britain’s Got Talent-et.

Táncos tematika terén a műfajt nyomokban tartalmazó America’s Got Talent mellett a kimondva is globális World of Dance kezdett az NBC-n (még mindig felejtős, az inkább csak egy performansz műsor profi táncosokkal), a FOX-on pedig a klasszikus, Idol-szerű versenyreality-k nyomán lépdelő So You Think You Can Dance. Basszus, immáron 15-ödjére – én az 5. évadról írtam először a blogon, abban az évben, amikor még az AXN is adta a műsort Táncolj, ha tudsz címen.

A 15×01 alapján minden változatlannak tűnik, az SYTCD nem is a selejtezők során “romlott el” (ha ugyan elromlott), vagy változott meg, hanem a válogatási folyamat és a kiesés rendszerű lebonyolítás mikéntjének ide-oda kalibrálása miatt, de mivel a mostani szezon szerkezetéről nem sokat tudok, és nem is esett szó, így erről nincs is mit mondanom.

A selejtezők, illetve meghallgatások a régi rendszerhez képest maximum annyiban különböznek, hogy mintha több műsoridőt kapnának az egyes táncosok, ergó kevesebbet is láthatunk egy részben, a hangsúly pedig már évek óta az igazán jókon (vagy az inspirálókon van), ma már itt sem divat ciki előadókat mutogatni. Szóval itt is láthattunk pár igen tehetséges és sima továbbjutó arcot.

Mindez persze azzal is jár, hogy a zsűri mondandója nem túl érdekes, hiszen minden tagja nagyjából ugyanazt mondja (négyszer!) – legyen szó akár negatívumról, akár pozitívumról. Nigel Lythgoe-t persze jó hallgatni, ahogy (valóban) szakért, de Mary Murphy már csak 50%-os, Vanessa Hudgens pedig továbbra is csak az attitűdje miatt jó.

Nagy plusz pont, hogy most (meghallgatásként a jövő évadokra?) vendégként tWitch is zsűrizett – aki pont az itthon először adott S3-ban szerepelt (azt nem láttam), és utána az S4-ben (az első és máig kedvenc szezonom) jutott a legjobbak közé, hogy az azóta eltelt 10 évben komoly jelenlétre tegyen szent a médiában és Hollywood-ban. Szóval, ha már Cat Deeley már csak szórványos interjúkat kapott, akkor tWitch-et is jó volt látni és hallgatni. És még párbajozott is!

A nyitány korrekt volt, élvezetes, olyan, amilyen egy SYTCD-s meghallgatás rész szokott lenni, a kevés versenyző mellett szerencsére volt egy pár szereplős montázs is (egy jókkal, egy rosszabbakkal), hogy a százas mezőnyből ne csak 7-8 arcot lássunk (a döntősök kiválasztása így sem hiszem, hogy hozna nagy meglepetéseket). Akik között volt egyébként szteppes (a műfaj engem halálosan untat, sajnos), egy visszatérő, egy 12 egy tucat B-Boy (oké, volt két izgalmas mozdulata, de kezdek kiábrándulni belőlük), plusz egy-egy esélytelen lábprotézises lány és egy drag táncos is. Jó volt őket látni, de nem sok vizet zavartak.

Tippre az élő adásokig megint maradni fogok, de szokás szerint inkább darálok, mert akkor a mezőny szűkítésekor jobban fogok emlékezni a selejtezős arcokra.

2 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2018. 06. 09. 23:13

Hah, és az 5. évadhoz még jött 12 hozzászólás, ide meg egy sem, de gyorsan hozzászólok, hogy ezen változtassunk:) Kezdeném egy idézettel onnan:

“Másodszor egy nagyon jó fej, szomszéd csaj műsorvezető, Cat Deeley, aki angol és az 1. évad babát váró műsorvezetőjét váltotta le – örökre.”

Ebbe nagyon beletrafáltál, úgy tűnik, most már tényleg örökre ő marad a műsorvezető:)

Amúgy a premier jó volt, bár sajnos így a nyári reality dömpingben (most veszem észre, hogy már megint hetet nézek, és még a Big Brother el sem kezdődött) így pár nappal később már nem könnyű visszaemlékezni rá:) Örültem a visszatérő Alexisnek, őt kedveltem tavaly. Meg ha jól láttam az előzetesben, Lindsay Arnold húga is visszajött:) Twitch jó lesz a zsűribe, ha esetleg Vanessa ki akar szállni.

Arra viszont én is kíváncsi lennék, miért vált ez is, meg az AGT is nemzetközivé egy pár éve, nincs elég tehetség Amerikában? Azért én azt kétlem, meg azt is, hogy külföldi nyerhetne. Ráadásul az AGT-nek a nevében is benne van, hogy amerikaiakról kéne szóljon, meg jön a direkt nemzetközinek tervezett spinoff.

winnie - 2018. 06. 10. 04:46

szerintem lenne bőven tehetség, csak splashy műsort akarnak, még nagyobb dobásokkal. vagy csak nem akarnak annyi énekes/táncost.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz