login |

5 hozzászólás Ne habozz!

Samott - 2018. 06. 10. 07:45

Kivancsi vagyok hogy akkora bukas lesz-e mint a noi Ghostbusters. Vegulis van remeny, az Oceans sorozat nem akkora geek rajongas targya mint a Szellemirtok. De meg mindig nem ertem a logikat hogy fogunk valamit ami mar bevalt es annyi csavart viszunk bele hogy a fo karaktereket csak nokkel jatszatjuk el. De az o penzuk, az o kockazatuk. :)

Corden mindenesetre zsenialis ripacs :)

winnie - 2018. 06. 10. 10:51

már a premier előtt jóval kiderült, hogy viszonylag korrekt siker lesz amerikában, a tegnapi nyitány pedig bizonyította ezt.

a másikra mondhatnám, hogy nem értem, hogy mit nem lehet érteni azon, hogy genderflipes felállást csinálnak, hiszen sokkal, de sokkal több értelme van, mint sima feldolgozást, hiszen ismétlés helyett új dinamikákat tudnak adni bármilyen ismert történetnek (és a műfaj sem új, korábban is bőven volt ilyen filmben és színpadon is, csak 1. most végre meg is lehet tenni nagyobb filmek esetében, hogy nők a főszereplők (korábban hollywoodban nem ez volt a jellemző), 2. most valamiért tetőfokára hágott az érzékenység, és egyre többen akadnak ki ilyesmin, ahogy te is írod, a geekek között valamiért nagyon dívik az utálkozás) – DE NEM MONDOM:) mert ez nem feldolgozás, hanem egy új film, kvázi folytatás. ez az értetlenkedés a fake news korszakban kezdődött el, az emberek valamire rámondják, hogy feldolgozás, pedig nem is feldolgozás, hanem saját film saját karakterekkel, saját történettel. a feldolgozás az az ocean’s eleven volt. amivel dettó nem volt szerintem semmi baj. mármint, hogy feldolgozták.

(a fake news narratívába egyébként belevág a ghost busters is, mint “akkora bukás” – hacsak nem arra célzol, hogy moderate bukás. hiszen, ha valaki ezt elolvassa, nincs oka kételkednie benne, pedig bőven hozott pénzt (amerikában többet, mint a tarzan vagy az ID4-2 – világszinten viszont sokkal gázabb volt), csak nem eleget, szóval inkább a nem szerepelt jól.)

winnie - 2018. 06. 10. 11:19

persze a lényegen ez nem változtat: legyen jó a film, márpedig a kritikák eddig nem feltétlenül ezt sejtetik, de hátha pont a jó oldalán leszek az ízlésnek:)

itt egyébként tényleg lehet újat mondani a férfi változathoz képest, hiszen sokkal, de sokkal másabb átveréseket lehet (és kell is) nőkkel csinálni, mások lehetnek a módszereik, másképp viszonyulnak hozzájuk az áldozatuk, ellenben a ghost bustersszel mondjuk, ahol nem hiszem, hogy olyan sokat adna az eredetihez a genderflip. (egyébként az sem annyira feldolgozás, nem?)

Alterego_x - 2018. 06. 10. 11:53

Egyébként meg az Ocean’s franchise tipikusan az ami nagyon adja magát arra hogy akármilyen tematikus változatokat készítsenek belőle, hiszen a kerete szinte csak annyi hogy “sokszereplős heist film”, amire egy csomó féle variációt lehet írni.

Samott - 2018. 06. 10. 13:42

Ghostbustersnek most direkt utananeztem, mert en hatarozottan ugy emlekeztem hogy penzugyileg bukas volt. –> https://www.hollywoodreporter.com/news/ghostbusters-box-office-loss-sequel-unlikely-918515 – es tenyleg, 300 milla kellett volna hogy a penzuknel legyenek de csak 230-at csinalt. Nyilvan 230 millio is szep bevetel, de ha nem fedezi a koltsegeket akkor biza bukas.

Kar erte, mert Kristen Wiig es Kate McKinnon a ket legjobb dolog ami az SNL-el tortent az elmult evtizedben. Nekem az eredeti Ghostbusters filmek es az Oceans trilogia se meghatarozo elmeny, szoval hidegen hagy, hogy csinaltak egy-egy ilyen folytatast hozzajuk. :)

Bytheway, ha mar nok es rablas, volt egy angol sorozat meg a nyolcvanas evekben, az is egy noi rablobandarol szolt, talan Ozvegyek volt a cime?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz