login |

Pilot: The Hollow – írta jonnyka

2018. 06. 11. 14:50 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

– Put the fists down, dude. We’re all in the same boat.
– We’re in a boat?

A Netflix múlt heti premierje volt ez az animációs sorozat, amiben három tini egy furcsa fantasy világban tér magához, konkrétan egy cellában, aminek a kiútját egy fejtörő rejti. A csavar, hogy a gyerekek nem tudnak semmit magukról, és arra sem emlékeznek, hogy kerültek oda. Nyilván a céljuk valahogy megmenekülni a rájuk leselkedő veszélyek elől és hazajutni. Először valami szörnyekkel teli erdő lesz a helyszín, később (az epizódcímek alapján) további világok.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam az animációs sorozatok esetében elég sokat számít a grafika, vagyis a stílus, a színvilág, amiben készült a sorozat. A The Hollow ilyen szempontból pont jó. Egyszerű, praktikus, szép, modern, a karakterekkel lehet azonosulni, a kinézetük visszaadja a stílusukat, szóval működik. A tájak, a lények is a helyükön vannak, igazi fantasy fílinget sugároz a végeredmény.

Másik fontos összetevőnek természetesen maguk a karakterek számítanak. Azt kell mondjam, az első pillanattól kezdve érdekeltek a srácok külön-külön is, és egyben is. Rögtön lett kedvencem hármuk közül, utoljára az Archerben tudtam ilyen gyorsan megszeretni egy szereplőt. A köztük lévő interakciókban van bőven humor, jó pár hét idézete gyanús megszólalás volt.

A harmadik sarokpont pedig a világ, illetve a történet. Aki szereti a fantasy-t, annak jó eséllyel be fog jönni The Hollow világa: izgalmas, beleélős és titokzatos, a pilot során végig az volt az érzésem, hogy a főszereplő trióval együtt fedezem fel az ismeretlent, szóval beszippantott.

Hőseink kapnak bizonyos képességeket, amik az első részben még nincsenek igazán kibontva, inkább csak belebegtetésre kerülnek, így adva némi Misfits-es feelinget az egésznek.

– You’re Mira, you’re good at puzzles, and apparently, you speak owl.
– I’m starting to think I’m pretty cool.

Mellékszereplőknek egyelőre eléggé híján vagyunk, a 20 perc leginkább a trióról szólt, illetve a világ, a környezet bemutatásáról. Mivel a Netflix, mint minden sorozatát, a The Hollow-t is darálásra szánta, így nem meglepő módon a játékidőt elég kevésnek éreztem, ami mindenképp arra utal, hogy bejött annyira a pilot, hogy érdekeljen a folytatás.

A The Hollow célközönsége egyértelműen a fiatalok és a gyermeklelkű felnőttek. Pontszámokban sosem volt jó, de mivel kellemesen szórakoztam, idegesítő részei pedig (eddig) nem nagyon voltak a pilotnak (potenciál viszont bőven van benne), így egy 8/10-zel indítanék a kategóriájában.

4 hozzászólás Ne habozz!

zolij - 2018. 06. 11. 17:11

Kellemes kis évad volt, szerintem végig tartotta a szintet. Ha negatívumot kéne mondanom, akkor az az utolsó 5 perc, ott eléggé kiestem a hangulatból és a cliffhanger sem nyűgözött le túlzottan, főleg hogy mit jelent az esetleges második évadra nézve.

Balumedve - 2018. 06. 11. 21:17

Tényleg jó volt ez az első évad, de az utolsó 5 perc tekintetében, nem hiszem, hogy benevezek majd a másodikra is. Maga a cliffhanger nem volt rossz, csak maradtak volna az évad “stílusánál” – aki látta tudja mire gondolok.

jonnyka - 2018. 06. 12. 00:14

ugyanez, a vége kizökkentett, de ezt majd részletesen az évadkritikában

Snoopyzit30 - 2018. 12. 12. 14:18

Hát ez nagyon jópofa kis sorozat volt, pedig én nagyon ritkán nézek animációs cuccokat. A vége nekem sem annyira tetszett, de ez nem von le nagyon az értékéből.
Az a rész tetszett a legjobban amiben a Halál volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz