login |

A hét dumája

2018. 06. 12. 16:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: a hét dumája,

Akát tetszik valakinek a The Walking Dead, akár nem, azzal mindenki tisztában van, hogy az elmúlt másfél-két évben iszonyatosan sok nézőt bukott a sorozat. Mit is mondott a 7. évadban erre Greg Nicotero? Hát, igen, ma már csak röhögni lehet ezen. A 7. évados Nagy Zuhanás után nézettségesés, ha nem is olyan kritikus mértékben, de azért az S8-ban is folytatódott. Oké, azért így sem kicsi a csökkenés.

The Walking Dead – 8×01: 11,439M; 18-49: 5.03
The Walking Dead – 8×08: 7,885M; 18-49: 3.36
The Walking Dead – 8×09: 8,282M; 18-49: 3.64
The Walking Dead – 8×16: 7,916M; 18-49: 3.40

Nyilván ismét neki szegezték a kérdést egy executive producernek, hogy akkor most mi a helyzet, hátha lesz önkritikája. David Alpert pedig válaszolt. Önkritika nélkül – az csak az AMC-nek volt, amikor kirúgta felfele buktatta a showrunnert.

I don’t think in any way the brand has lost its relevance in general, I think we’re just seeing a decline in urgency across all media to consume something at a specific time. I think overall we’re seeing increased competition, not just from television and not just from streaming services, but you get content everywhere.

Oké, ez inkább terelés, szóval csak kerüli a választ, ami jobb a hazugságnál, de azért annak fényében ugye vicces, hogy még mindig vannak olyan sorozatok, amik képesek növekedésre.

Alpert egyébként folytatta egy aranyos példával:

I still get people coming up to me at conventions talking about, they’re in the middle of season six. They can’t believe what’s going on. I still get people coming up to me like, ‘You killed Beth? You killed Beth? What’s the matter with you?’ And I’m like, ‘Are you in season five?’ and they’re like, ‘Yeah, I’m in season five!’

Lehet, hogy úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy mi az oka annak, hogy az elmúlt 2 évben egy sorozat sem bukott olyan sok nézőt, mint a TWD? És ez lehet, hogy nem csak mennyiségre igaz, hanem arányait tekintve is, de ebben nem vagyok biztos. Az viszont valószínű, hogy nem újoncsorozatok ritkán buknak ennyi idő alatt majdnem 2/3-nyi nézőt.

5 hozzászólás Ne habozz!

Asszem - 2018. 06. 12. 18:37

Ha valami csoda folytán jövőre ismét szárnyalna a nézettség akkor kíváncsi lennék a megváltozott urhencyről való véleményére, azt hogyan magyarázná :)

cherockee - 2018. 06. 12. 20:05

@winnie:

a 2/3-nyi az nem inkább ~1/2-nyi?

bauxit - 2018. 06. 12. 21:04

talking deadben ue volt detto amig neztem, egy ido utan csak rossz resz volt, es a vendeg vagy feszenget, vagy pedig nem allt a realitasok talajan.

Ezt nem a nosztalgia mondatja velem, hanem “megugrottak a capat”.

sztem hulyeseg h az emberek atallnak mas mediumra, illetve idozitik a fogyasztast, mert akkor minden shownak ketharmaddal kene esnie. ezt a keresztkerdest azert valaki feltehetne neki..

a_n_d_r_e_w - 2018. 06. 12. 22:14

Nyilvan ez a PR szoveg. Egy szineszt se lattam peldaul barmilyen werkfilmben azt mondani, hogy ez a film egy csapnivalo szar, es mar banom hogy alairtam, mert leirtam magam vele egy eletre, ugyanigy senki se fog oszinten nyilatkozni a sorozatban meg aktivan resztvevo felek kozul sem. De ez minden teruletere igaz az eletnek, nem csak TVnel, mobiltelefonoknal, autoknal, mindenhol ez megy, ezert nincs semmi ertelme az ilyen korbenyalasos interjuknak. A kerdes, hogy a szinfalak mogott mi zajlik, hogy ugyanezzel a dumaval jon-e a penzesek fele is, es azok hisznek-e neki(k) meg egyaltalan.

winnie - 2018. 06. 13. 07:08

a_n_d_r_e_w: ez nem körbenyalás, hanem épp hogy nekiszögezett kérdés, akár a kényelmetlen kategóriából. teljesen más a műfaj. nyilván werkfilmben nem láttál, de később már igen, bár értelemszerűen általában a színészek és a készítők is teljes lelkesedéssel és hittel dolgoznak valamin, vagy legalábbis vágnak bele. az nem PR, amikor sok, általam gagyinak tartott sorozatról nagy lelkesedéssel beszél egy résztvevője, az ilyeneket mindig nagyon jó hallgatni.

de itt csak egy producer nyilatkozott, és producerek, írók, készítők sokszor, sok helyen ismertek el olyasmit, hogy elrontottak valami, vagy nem külső körülményekre hivatkoztak, adtak mások is korrekt választ kifogáskeresés nélkül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz