login |

Jus In Bello 9 – Supernatural Convention, Róma – írta iampanka

2018. 06. 13. 21:25 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: találkozó,

Már egy ideje nagy rajongója vagyok a sorozatnak, így tavaly úgy döntöttem, hogy én részt akarok venni ezen az eseményen, amire májusban került sor. Megkezdődött a kemény gyűjtögetés, hiszen nem olcsó egy ilyen találkozó, de nem az anyagi része az, amiről szeretnék írni.

Olvastam ugyan a korábbi Junkie-s élménybeszámolókat (Jus in Bello 2, Jus in Bello 3 + a barcelona-i), mielőtt kimentem volna, de az elmúlt 6 év alatt a találkozó nagyon kinőtte magát. Ez abban is mutatkozik, hogy idén harmadjára rendezték meg a JIBLAND nevű találkozót, közvetlen a JIB előtt, ahol egyéb sorozatsztárokkal lehetett találkozni. Ott volt például Tom Ellis (Lucifer), David Giuntoli (Grimm) vagy Brett Dalton (Agents of S.H.I.E.L.D.).

Magára a JIBCon-ra a belépőt nagyon nehéz volt megszerezni. Nem telt el tíz másodperc sem, hogy elküldtük az emailt, de így is csak a legalacsonyabb rangú belépőt kaptuk meg. Ez valójában nem jelentett semmiféle hátrányt, csupán valamivel többet kellett várakoznunk, mint a többieknek, illetve nem mehettünk be a panelekre, de volt egy aranyos kis termünk, ahol kivetítették nekünk az eseményeket, így nem maradtunk le semmiről.

A folyosókon pedig körülbelül másfél óránként haladt el valaki, aki miatt összegyűlt a tömeg, és mi itt előnyben voltunk, hiszen sokkal közelebb volt a termünk, így rendszerint kiszorítottuk a magasabb rangú belépősöket, és lepacsizhattunk a szereplőkkel.

Egy 3 napos találkozóról beszélünk, ahol a panelek mellett fotózások, aláírás session-ök, meet&greet-ek és egyéb programok is voltak. Idén a főszereplő, Dean/Jensen/Misha-trión kívül találkozhattunk Alexander Calvert-rel (Jack), Rob Benedict-tel (Chuck), Richard Speight-tel (Gabriel), Briana Buckmaster-rel (Donna), Adam Fergus-szal (Mick Davis) és David Hayden-Jones-szal (Arthur Ketch).

A pénteki nap egy laza napnak számít, hiszen Jared, Jensen és Misha még nem vettek részt a programokon. A délelőtt során a Roman Holiday nevezetű programot tartották meg, mely során a szereplőkkel közösen megtekinthették Róma nevezetességeit azok, akik ezt megvásárolták, majd délután megkezdődött az első nap.

Minket ez annyiban érintett, hogy találkozhattunk Alex-szel és Rob-bal. Az előbbivel fotózás és aláírás során is, míg a másodikkal csak aláírás-session alatt. Alex egy nagyon tüneményes személy, de még mindig nem szokott hozzá ehhez az egész felhajtáshoz. Ez teljesen érhető, hiszen a többiek már évek óta csinálják, míg neki ez volt a harmadik ilyen találkozója. Rob Benedict már vén róka, profi módjára zavarta le az aláírást, miközben még pár kedves szava is volt minden emberhez.

A tovább mögött folytatom a beszámolómat.Az őrület szombaton kezdődött meg, és ez sajnos idén „áldozatot” is követelt. Ugyanis nagyon sűrű program várt nemcsak a résztvevőkre, de a főszereplőkre is.

A tervünk, miszerint elintézzük Jensen-es, Jared-es és Misha-s szóló fotóinkat nem vált valóra. Jensen nagyon profi módon nyomta végig a fotózást, Jaredhez első körben nem jutottunk be (hiszen a belépőnk rangja miatt mindenki mást előre kellett engednünk, és kicsúsztunk az időből), Mishával pedig szintén hamar végeztünk. Majd második körben Jared-nél már majdnem az ajtóban jártunk, mikor megkondult a vészharang, lefújták a fotózást, Jared-et pedig a főszervező kísérte el a helyszínről.

Eleinte semmit sem tudtunk, csak tovább álltunk a sorban, mindenki kissé pánikba esve a történtektől. Mint kiderült Jared nem bírta a sűrű programot, rosszul lett, és másnapra tették át a fotózást. (Tegyük hozzá, hogy közel 6 órát keresztül folyamatosan volt valami programja, mindenféle szünet nélkül, így teljesen érthető, hogy nem is bírta.) Körülbelül 50-60 ember volt még hátra, mikor ez történt. De a sűrű programot nem lehetett ennél jobban felborítani, így beültették aláírást osztogatni, hogy legalább ülve folytathassa. Mi is átszerveztük a dolgainkat, ezért Jensen, Misha, Rich és Adam aláírásait gyűjtöttük be.

Egy említésre méltó dolog, ami miatt Jensen Ackles nagyot nőtt a szememben. Mint az közismert, Jared és Jensen nem csak a tévében játszanak testvéreket, de a való életben is nagyon közel állnak egymáshoz. Így várható is volt, hogy Jensen valamit reagálni fog arra, hogy Jared rosszul lett. Neki kellett volna vinnie egy szóló panelt, miközben Jensen még dedikált, de utóbbi egyszer csak fogta magát, elnézést kért az előtte állóktól, és elment.

Az ottani szervezők sem tudták, hogy mi történik, mert eltűnt körülbelül negyed órára. Mint azt később megtudtuk, felment Jared paneljére, hogy kisegítse, amíg valaki más fel nem szabadul, hogy ott legyen vele. Így 15 percen keresztül csak ott ült Jared mellett, amíg Rich és Rob meg nem érkezett, hogy leváltsák.

Ami a legszebb az egészben, hogy a sorban állók közül senki sem panaszkodott, inkább “kétségbe esett”, mert nem tudtuk, hogy mi történt, azt hittük, ő is rosszul lett vagy valami. Ám mikor kiderült az ok, egyöntetűen Jensen mellé állt a társaság. Az, hogy szemtanúja lehettem ennek, hogy így magánszemélyként is láthattam ezt, megerősítette bennem, hogy az, amit az ember a képernyőn meg az interneten lát róluk, minden bizonnyal igaz.

Így a napunkat aláírásokkal zártuk. Mindenképpen szeretném megemlíteni Adam Fergus-t, akit a 12. évadból ismerhetünk. Egy nagyon közvetlen és nagyon kedves ember, az aláírásom után még ő köszönte meg nekem a lehetőséget, hogy találkozhatott velem. Olyan szinten meglepődtem, hogy nem is tudtam hirtelen mit kezdeni azzal, amit mondott, szóval én is megköszöntem neki, és tovább is álltam. Azt kell, mondjam jól esett, hiszen látszott, hogy szívből örült minden embernek, akivel találkozhatott.

A vasárnapunk így egy panelekkel és Jared-del teli nap volt. Addigra már rendbe jött szerencsére, a kevésbé zsúfolt napját simán végig vitte. A pót-fotózáson nagyon közvetlen és kedves volt mindenkivel, és a kilométeres aláírás sort is idő előtt lenyomta, így csatlakozhatott a találkozó utolsó paneljén Jensen-hez és Mishához. Ez a panel volt ugyanis a hétvége legviccesebbje és legjobbja, melyet végül egy közös énekléssel zártunk kint a hallban. Több száz ember énekelte egyszerre a Carry on my wayward son-t a színészeknek, ami egy fantasztikus élmény volt.

Összességében egy nagyon izgalmas hétvégét zártunk. A szervezésért és a problémák megoldásáért mindenképpen jár a gratuláció az egész szervezőgárdának, akik jövőre már a 10. alkalommal rendezik majd meg ezt az eseményt. A 2019-es Jus in Bello-ra 06.23-tól lehet jegyeket kapni.

7 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2018. 06. 14. 07:53

Ők már tényleg egy család. Jensent imádom, és megnézném más filmben/szerepben is, de annyira ficánkol Dean szerepében, hogy nincs szívem a sorozat végét várni. És pont ez, ami az írásban is szerepel, hogy mennyire összetartóak és közvetlenek, ez a sorozatban is látszik. Nem véletlenül tért vissza annyi régi arc a 13.évadban. Mindenkinek hiányzik ez a nagy család. :)

Col-Lector - 2018. 06. 14. 11:14

“Ez valójában nem jelentett semmiféle hátrányt, […] többet kellett várakoznunk, […] nem mehettünk be a panelekre.”

Én ezeket mondjuk kifejezett hátránynak tartanám egy convention-ön 😂

winnie - 2018. 06. 14. 11:49

először én is erre gondoltam, de a lényeg megvan, mármint a mondandó és a hangulat, csak másik szobából és interakció nélkül (ha ugyan volt), a szereplőkkel pedig tudtak máshol is találkozni, szóval végülis jogosnak tűnik.

iampanka - 2018. 06. 14. 11:57

Köszönöm szépen a megosztást! :)

Col-Lector: igen, így leírva tényleg hátránynak tűnhet, de ott ezt nem lehetett érezni. Elég hamar rájöttünk, hogy mindenki rögtön az első sessionökön akart bejutni, így ha már láttuk, hogy esélytelen a bejutás, inkább megvártuk a második kört, amikor jóval kevesebben voltak.
A panelek így is élvezhetőek voltak, pláne hogy ránk nem vonatkoztak a stage room szabályai, szóval nagyon jól elvoltunk a panelek alatt is, és ahogy írtam, mi közvetlen ott voltunk, ahol folyamatosan mászkáltak, szóval mindig kigyűltünk, hogy láthassuk őket élőben is. :)

Col-Lector - 2018. 06. 14. 12:34

Igen, meg lehetett találni így benne az előnyöket is, igazad van iampanka :)

Kata - 2018. 07. 18. 08:39

Sziasztok! Megkerdezhetem, hogy ti milyen jegyet vettetek vegul? 🙂

Kata - 2018. 07. 18. 12:17

Kozbe rajottem, bocsi :) Nem tudjatok, hogy a jovo evire lehet-e majd meg jegyeket venni, vagy ennyi volt, mar el is kelt mind? :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz