login |

Pilot: Cloak & Dagger

2018. 06. 14. 21:55 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez most lehet, hogy váratlan lesz, de minden tinisorozatos húzása ellenére is simán lekötött a Freeformra érkezett Marvel-sorozat. Ennyi alapján még közel sem biztos, hogy új kötelezőt avatunk, de jó pár CW-darabot szénné vert. Egyelőre.

A történet középpontjában két fiatal áll, akiket egy tragikus esemény összeköt. Mindketten elvesztették a szerettüket egy robbanás kíséretében, és utána a közeli tóban megérintette őket valami. Vagy felébresztett bennük egy különleges képességet.

Évekkel később még mindig nem közösen róják New Orleans utcáit, továbbra is a hátukon cipelve tragikus gyerekkorukat. Aztán a múlt emlékeinek erősödése újra előhozza belőlük azt a “valamit”. Lehet, hogy kicsit közösen fogalmazok, szóval konkrétabban: egyikőjük elkezd nyomozni a testvére halálának ügyében, a másik pedig az utcán él piti tolvajként, mivel az anyja teljesen összeomlott.

Amúgy nagyon keményen kezdett a pilot, és ez alatt a mélypontot értem, mivel 15 perc alatt 3 érzelmi csúcspontot is zenével oldottak meg a készítők. De aztán szerencsére ez az alapozás jobb pillanatokhoz vezetett. Persze az elején is meg lehetett hatódni, de az csak sima hatásvadászat volt, szerencsére később már nem ez a helyzet.

Hosszan áradozni nem tudok egyelőre a Cloak and Daggerről, ahhoz valami hiányzott belőle, de mégis úgy éreztem, hogy a nyugis építgetésből remek érzelmi csúcspontokhoz jutottak el. És a flashback szerkezet, amit a színészek miatt lehet tudni, hogy aktívan fognak használni, nagyon ügyesen erősíti a drámát a történetben.

Mondjuk akció nem sok van az első részben, de igazából nem is hiányzott. És tudom, hogy még mi ugrott be nézés közben: New Orleans karakteres városnak tűnik, nem véletlenül tehették a képregényhez képest ide a cselekményt, de valahogy mégsem jött át egyelőre, ennyiből szinte bármelyik nagyváros lehetett volna.

A folytatás “ma” érkezik, és szerintem még pár epizódra itt tartottak. Azért 7/10-nél mégsem tudok többet adni.

24 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2018. 06. 14. 22:26

Néhány lépés meglepett, nem feltétlen a pozitív értelemben (lsd.: a random fény a tóban, majd random megmenekülés), mégis megfogott, abszolút bejött. Lehet, hogy a kisebbségbe tartozom, de nálam a Runaways kuka, és a C&D a csúcs az új marvel sorozatok közt.

Egyébként a C&D nézése közben éreztem legindokoltabbnak felvetni a kérdést, hogy mégis minek ennyi főszereplő mostanában a sorozatokba? Itt is bőven elég lenne a két címszereplő, nem szükséges pl. a nyomozónő, aki szinte néma, mindenkire és mindenre csak bámul (egyelőre…).

jessm - 2018. 06. 14. 22:54

Nekem valahogy nagyon nem jött be. Unalmas volta történet, a szinészek sem erősek és kémia sem olyan ét szinész között, ami ugye nagyon fontos, ezek összeadódva eléggé unalmassá tették.

A 3. részt még bepróbálom, de ha az se jön be akkor ez kuka lesz, bármennyire is akartam szeretni.

cherockee - 2018. 06. 14. 23:20

általában nem egyezik 100%-ban a véleményem human-éval, de most majdnem, erősen jó volt, nálam inkább néhol 8-ast is ért, tetszik a fényképezése, a zenék is szerintem találóak voltak, az effektek stílusa is tetszett, látszódik, hogy ez nem világmegváltás lesz, hanem egy nagyon személyes történet, new orleans nagyobb bemutatását-használatát én is hiányoltam, és remélem javul a ritmusérzék a későbbiekben, egy kicsit több cselekménynek jobban örülnék (első rész 15-20. percénél még semmi nem mozdult meg)…

runaways szerintem nagyon erőltetett lett sok helyen, nem is fogom már nézni, a netflix-es jessica jones s2-t abbahagytam két rész után, pedig imádtam az elsőt, erre jön ez, ami nem is nekem szól, és tetszik. mik vannak.

human - 2018. 06. 14. 23:24

runaways gyors mélyrepülést mutatott be, itt is ezért voltam óvatosabb.

Balumedve - 2018. 06. 15. 00:18

Én nagyon akartam szeretni, és minden jel arra is utalt, hogy tetszeni fog, de a végeredményt látva, hamar elvérzett nálam a sorozat. Unalmas volt és lelketlen. Az íróknak sikerült minden olyan panelt előrántaniuk a szatyorból, amit ki nem állhatok. Annál a pillanatnál, amikor lelőtték a fekete srácot, majdnem abba is hagytam.

DarkEagle - 2018. 06. 15. 00:49

Nem mondom, hogy nem lepett meg, hogy bejött neked @Human. :D Bár valamilyen szinten érthető mert oké, hogy tini sorozat de azért a sztori nem gyerekmese. Még így sem, hogy a képregény komolyabb szálait kigyomlálták, hogy korhatár alatt tartsák. Sokkal jobban indult mint a Runaways pedig a végére azt is megszerettem. Kíváncsi vagyok lesz-e majd velük crossover hiszen a képregényben is sokszor összedolgoztak.

Egyébként New Orleans-ből többet fogunk látni, sőt a 3 részben pont a városról lesz szó. Én nagyon örültem, hogy nem New Yorkban játszódik a sorozat. A The Originals eléggé megszerette velem NO várost. Nem véletlen áradoznak róla az amcsik.

“Necridus – 2018. 06. 14. 22:26
Néhány lépés meglepett, nem feltétlen a pozitív értelemben (lsd.: a random fény a tóban, majd random megmenekülés),

Milyen random? Nem volt ott semmi randomság. Az olajfúró felrobbant és annak a fényét láttad meg amit magával hozott, attól kapták az erejüket. Nyilván az egész el volt tervelve, szerintem. A menekülés meg pláne nem volt random. Mivel az erejüket a félelem indítja be és szó szerint (és ez a későbbiekben 3. részben elvileg ki is fejtik) vonzza egymáshoz őket. Ezért tudtak megmenekülni. A képregényben nem egyszer volt, hogy ami az egyikkel megtörtént azt a másik is észlelte, sőt átélte. Az előzetesben mintha valami hasonló lett volna szóval itt is várható ilyen.

Nekem pozitív csalódás volt még így is, hogy a képregény verziót átírták korhatárosra. A két főszereplőre semmi rosszat nem tudok mondani. 2 részük volt eddig, ebből egy felvezetés volt. Majd most fog csak beindulni a sztori de szerintem már a Pilitban is jól látszott, hogy igen is van kémia köztük. Nem beszélve a valóságról. Elég megnézni 1-2 interjút velük. :D

P. - 2018. 06. 15. 07:26

En, mar lattam a 3. Reszt. Pont ezen verzett el nalam a sori – tele van halucinalasokkal, jelenetekkel melyekben kilepnek a szereplok a testukbol es ugy komunikalnak – pesig szeretni akartam…

Uatu - 2018. 06. 15. 13:58

Nem szokott bajom lenni a feldolgozásokkal, de most nálam az eredeti story ilyen szintű átírása nem kicsit csapta ki a biztosítékot. Nekem az elveszített bátty, elveszített apa háttér közel sem adja vissza azt a tragikus alaphelyzetet, mint az eredeti képregényben a drogkísérletekhez fogvatartott kóbor gyerekek története.
A mai sorozatok mellet az is simán leadható lett volna, nem kellett volna így kihypózni az egészet. Kár érte.

DarkEagle - 2018. 06. 15. 14:33

Ez Freeform, én már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán feldogozták. És még ahhoz képest is elég dark, hogy Freeform. Nyilván én is jobban örültem volna ha 100% comic de ahhoz más csatorna kellett volna vagy Stream. Ha Netflixre vagy Hulura megy egyből akkor talán meg is csinálhatták volna.

@P.: Ez az erejük lényege basszus. Így kommunikálnak, érzik egymást. Ők a Jin-Jang élő változata. Ha ez nem tetszik, akkor inkább hagyd abba mert ilyen lesz még sok. Pláne addig amíg csak ismerkednek az erejükkel. Épp ezért ilyen jó páros a képregényben is C&D mert ismerik egymást teljesen. Lényegében egy lélek két testben.

Nekem egyébként pont ezek a hallucinálások tetszenek. Nagyon jól meg vannak oldva, szépen átadják az emberek reményeit vagy félelmeit. Pl Tyrone reménye a zsaruval nagyon beteg volt. És tök jó volt látni, hogy mindketten segítettek egymásnak a képzelt világban. Ez már most előrevetíti azoknak, akik nem ismerik a karaktereket, hogy mire is jók a képességeik.

jenga - 2018. 06. 15. 15:48

3 resz utan is tetszik
nem tudok semmit a kepregenyrol, es soha nem is erdekelt semminek az eredete, talan ezert nem ertem miert kell ezzel allandoan foglalkozni
egyedul a halalos fegyvernel ismertem az elozmenyeket, de meg ott se erdekelt hasonlit e ra a sorozat, vagy sem

mic8 - 2018. 06. 16. 16:04

Azert azt tegyuk hozza, hogy Ők ketten nem azok a tipikus Marvel feel – good karakterek.. Nekik asszem valami gonosz erotol szarmazo ero jutott.. es a kepregenyekben is inkabb sotet tonusu az egesz nem pedig boldogsag-csokiszirom. Szerintem igen is jol nyultak hozza a kepregenyhez.. sokkal jobb mint a Runaways.. IMO.

DarkEagle - 2018. 06. 16. 17:26

Nem rémlik már pontosan a full eredet csak annyi, hogy valami drog hatására kapták az erőt mert kísérleteztek rajtuk vagy mi. De egyébként teljesen jól mondod.

Brigante - 2018. 06. 21. 14:09

Nem tudom, hogy be fog-e jönni. Vagy nagyon begyere lesz vagy nagyon nem. A második rész valahogy furcsa volt nekem. Kapkodtak a részek között …

DarkEagle - 2018. 06. 28. 02:36

Na, végre meg tudtam nézni a részt. Nagyon jó volt. Durva, hogy ez szinte már jobban dolgozta fel az öngyilkosságot, a rasszizmust mint a 13 Reasons Why pl, ami szintén tini sorozat és annak ugye pont ez az alapja. Egyelőre merészebb a sorozat mint vártam. Bár belül reméltem azért hogy nem szarakodnak majd.

Greg halála pl a semmiből jött. Tök kedvelhető figura volt, erre kinyírták. Durva. szerencsétlen lány meg az anyja tényleg nem kap semmi jót az élettől.

Tyrone haragja érthető de néhol túlzásnak éreztem mikor kiborult hogy az egész világ meg akarja ölni. Pláne a mai világra nem igaz hiszen pont Amerikában megy a PC biznisz ezerrel. No, mindegy. Ettől mondjuk még nem tűntek el a rasszisták szóval igaza volt.

A beszélgetős jelenetek köztük szó szerint aranyat értek, nagyon jók voltak. Nem mondanám, hogy Oscar díjas alkotást nyújtottak, az túlzás lenne de szerintem itt kijött most nagyon hogy milyen jó is a kémia köztük.

Az erejük mibenléte megint változott kicsit. Pl ugye a képregényben Tandy nem tudja a tőrt használni élettelen tárgyakon de itt simán kettévágta Greg páncélszekrényét. Mondjuk nekem ez sokkal logikusabb is mint a képregényben. Az erejük egymással való viszonyát kíváncsi vagyok hogy oldják majd meg mert egyelőre nyilván azért taszítják egymást mert nem értik még, nem uralják.

Tandy öngyilkos kísérlete egy pillanatra megfagyasztotta bennem a vért de aztán rájöttem, hogy az erejét akarja irányítani. Sikerült is. Bár enyhén szólva ugyan azt láttam mint a Youtube Red sorozatban, az Impulse-ban. :D

Tyrone kis kiruccanása a faterral is érdekes volt. És volt értelme is. Azon kívül is hogy megtalálta a kis szuperhős ruháját. :D

Egyelőre meglepően jó a sorozat szóval érdemes maradni.

Mate4182 - 2018. 07. 28. 20:14

tok jo sorozatnak tunik.
tetszenek a szereplok, sot a sztori is, bar hozza teszem: semmit nem olvastam toluk kepregenyben

DarkEagle - 2018. 08. 03. 14:09

Három szó: Így kell finálézni!

Nem volt tökéletes de amit lehetett kihoztak belőle. A finálé simán erős 8/10, ahogy a sorozat is! Nem mondom, hogy nem lepett meg a dolog, gondoltam, hogy jó sorozat lesz de, hogy ennyire jó azt nem sejtettem. Össze-vissza dobált a sorozat, tényleg hullámvasút volt az egész évad de a jó értelemben. Néha röhögtem, néha pedig megölték a lelkivilágomat. És ezt egy C&D sorozattól ilyen alapokkal el is várom. A két főszereplőről nem tudok rosszat mondani. Olyan kémia van köztük, hogy leolvadnak a képernyőről és ahhoz képest hogy mindketten kezdők simán maguk alá söpörnek sokkal több tapasztalattal rendelkező felnőtteket.

Így kell drámát írni! Még annyit, hogy ez simán elférne a Netflixen a Daredevil is társai mellé mert bőven megüti azoknak a legjobb évadjainak a szintjét. És talán több büdzséje is lehetne mert a CGI nem mindig volt jó de ilyen történet vezetés mellett az embert nem is érdekli.

Jöhet a 2. évad.

LaCRossE - 2018. 08. 03. 15:53

A Come Sail Away c. dal benyomása a rész kvázi csúcspontjánál akkora WTF volt, hogy percekig csak fogni tudtam az arcom.

Ki gondolta azt, hogy ez jó ötlet?

DarkEagle - 2018. 08. 03. 16:01

Szerintem nem volt azzal olyan nagy gond. Maga a dal alapból is nagyon jó és Olivia féle cover is pöpec, jó hangja van. Mondjuk tény, hogy nem illett oda teljesen de szerintem nem volt annyira zavaró mint a legtöbb sorozatnál.

Ha már zene, ezt leszámítva zeneileg is topon van a sorozat.

DarkEagle - 2018. 08. 03. 16:16

Mármint az eleje tényleg kusza főleg a zsarus résznél, de mikor lenn vannak és kieresztik az erejüket onnantól már passzol. :D

Mate4182 - 2018. 08. 14. 11:48

Kellett ket het, de bedaraltam :D

Azt kell mondjam, jelenleg ez az abszolut kedvenc kepregeny sorozatom!

A casting tokeletes, a zenek jok, a sztori jo, a reszek felepitese is tetszett (imadtam hogy nem a masodik resztol lognak egyutt hanem kellett vagy 5-6 resz hogy rendesen ,,ossze-ismerkedjenek”)

Kulon tetszettek az utalasok az MCU-ra

– a zsaru csajnak volt egy megjegyzese egy New York-i kolleganojerol, egy bizonyos Mistyrol …
– emlegette az utolso 1-2 resz tajekan a ,,gonosz” csavo (nem ugrik most be a neve) a Starkokat es Rendeket

szoval volt itt kikacsintas a filmekre es a netflix sorozatokra is…

Abszolut varos a masodik evad, sot igazabol fel is ugrott a legjobban vart kepregeny sorozatok listan az elso helyre

ata - 2018. 08. 17. 16:57

Bevallom, nem tudtam mire számítsak,amikor elkezdtem a sorozatot nézni, tulajdonképpen talán csak az eyecandy Olivia Holt miatt kezdtem el nézni. Sokáig el se tudtam dönteni, hogy tetszik-e vagy nem,de a finálé végképp a tetszik irányába terelte az érdeklődésemet.Izgatottan várom, hogy mi lesz a folytatásban. A főszereplők pedig telitalálat!!

Big A. - 2018. 09. 03. 07:22

Vicces, este neztem meg az Iron Man 3-at es a Mandarin pont a Roxxon egyik vezetojet vegezte ki benne.

LambSkewers - 2018. 09. 22. 22:29

Tetszett..a 6. részig, ahol ügy döntöttem kaszálom a sorozatot. Bevallom megdöbbentőnek tartom, hogy senki még csak meg se említette mennyire káros és rasszista volt Tyrone kis beszéde. Tandy csak hallgasson, mert fehér és azért akar öngyilkos lenni, mert nem tudja azt értékelni, hogy a boltban nyugodtan vásárolgathat anélkül, hogy mindenki rá vadászna wtf..ezt Tyrone (elit suli, gazdag család és szerető szülők)olyannak mondta, aki egy elhagyatott templomban él, semmiféle szülői támogatást nem kap, az apja a szeme láttára fulladt meg és esténként csak begyógyszerezve tud elaludni, ja és majdnem megerőszakolták.

winnie - 2018. 09. 22. 22:45

lehet, hogy azért, mert nem volt rasszista?:) nem tudom, de ez nem jó szó rá, nem hiszem, hogy felmerülne bárkiben is, hogy az lenne a karakter, erre más szó illene, de ezen nem is lovagolnék, mert alapjába véve ez is csak karakterizáció, hogy így gondolkodik, nem? és nem kell mindehhez olyan helyzetben lennie, hogy sajat bőrén megtapasztalja azokat, amikez felhoz, vagy amikkel fel akar rázni valakit. a való életben is van ilyesmire példa.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz