login |

The Crossing: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2018. 06. 18. 14:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Ahhoz képest, hogy az ABC jövőből a jelenbe visszautazós/menekülős, azon a jövő megmentése érdekében változtatni kívánós high concept sorozata megkapta (a jól megérdemelt?) kaszát, eléggé kompakt lett az első évad, nem hagytak mindent tárva-nyitva. Az idei sztorit elmondták, több szálat elvarrtak, válaszokat is adtak. És persze az utolsó jelenettel felvezették a második évadot, de aki nem szereti az ilyesmit, annak nem muszáj megnéznie azt a plusz egy percet.

Most a szokottnál rövidebb leszek (szűnni nem akaró vastaps!), mert bár a pilotot még korrektnek találtam, a folytatás középszerűsége elriasztott és kiszálltam 3 rész után, így pont lemaradtam arról, hogy a készítők léptek egy komolyabb WTF-ot, ami olyan húzás volt, hogy még a nézők is arra gondolhattak, hogy valami simli van a háttérben, és időbe tellett, míg kiderült, hogy komolyan gondolták a dolgot.

A gond csak az, hogy eközben az események nagyon lassan zajlottak, csupán látszólagos karakterépítések közepette, melyek valójában csak a felszín megkapargatásával voltak egyenértékűek. S mindezt nyakon öntötték kiszámítható moralizálgatással, miközben a fő szál az Apex-szel alapvetően teljesen kiszámítható volt annak kapcsán, hogy ki milyen cél elérése érdekében ügyködik a jelenben.

Így a végeredmény sem volt annyira meglepő a táborlakók kapcsán, még akkor is, ha egy-két húzásra felhúzhattuk a szemöldökünket (és itt nem a hirtelen jött havazásra gondolok) és elgondolkozhattunk rajtuk.

Nem láttam semmi olyat ebben a szezonzáróba, ami szembement volt az eddigiekkel, szóval aki néző, annak elvileg be fog jönni és elégedettségre adhat okot az, ami lezajlott. És emellett pedig a belebegtetett (de soha meg nem valósuló) folytatás lehetősége is olyan, ami felkeltheti a figyelmet. (Plusz kaptunk még némi jövőinfót Jude-ról (vagy a fiáról?, neki is Ellis a neve), ami fejtörésre adhat okot.)

És mindez még akkor is érvényes, ha félő, hogy egy 2. évad is tele lett volna mellékes karakterszálakkal, hogy a népes szereplőgárda minden tagja kapjon valami anyagot. Amik egy része (főleg a jövőre vonatkozó sztorik) érdekesek is lehetnének, viszont a többinél óhatatlanul is előkerülnének az elcsépelt együtt élős, alkalmazkodós, összeesküvős, titkolózós történetek, amik repetitivitása már korábban is sok gondot okozott.

6 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2018. 06. 18. 15:59

hát ez a sorozat (a galaxis utikalauzt idézve) amolyan “jobbára ártalmatlan” kategória. Már féltávnál tartott amikor egyik hétvégén többékevésbé condensed módban megnéztem az első három részt (semmi különös, de annyi azért volt benne hoy kicsit kíváncsi legyek mi lesz a következő részben), aztán volt más dolgom és kb. tudtam hogy bár akár el lehetne nézegetni de úgyse fogom folytatni. Majd akkor a kibeszélőben elolvasom mi volt az a wtf fordulat, mert annyit nem ér hogy emiatt újra nézni kezdjem.

antares69 - 2018. 06. 18. 16:05

Többet ki lehetett volna hozni a történetből, bár én így is nagyon szerettem, és amit feltétlenül meg kell említeni: ennyi jó nőt egy sorozatban még nem nagyon láttam, ennyi eyecandy-hez már inzulin kell!

winnie - 2018. 06. 18. 18:10

bvr: pont az 1×04 végére céloztam, mint WTF:)

bvr - 2018. 06. 18. 23:11

na megnéztem akkor az 1×04 legvégét, valóban WTF :)
(aztán a kibeszélőt is átolvastam, szóval visszaszállni azért nem fogok)

Thomas - 2018. 06. 23. 21:32

Ja, most meg kellett néznem a kibeszélőben, hogy milyen WTF-ról beszéltek, de az tényleg az volt:) Én biztos voltam benne, hogy nem hal meg, csak valami beetetés, de mégsem.
Sajnos az érdekes pilot után pár rész alatt átment langyos vízbe a sorozat, féltávon már untam, most meg azt mondom, hogy sok értelme nem volt befejezni, de befejeztem:) Jobb is, hogy kaszálták, mert most a Georginára kihegyezett cliffhanger miatt nem tudom, hogy lenne-e erőm kaszálni, hogy aztán bosszankodjak tovább, hogy alig történik valami, mert nem hiszem, hogy hirtelen megváltozott volna az egész. Volt egy érdekes alaphelyzetük, mégis csak a megszokott panelek jöttek ki belőle.

Jerrycomovie - 2019. 10. 16. 21:18

Eszméletlenül untam. Csak Zahn miatt néztem végig. Érdekes alapsztori és valahogy nem tudott érdekelni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz