login |

Marlon: kezdett a 2. évad

2018. 06. 19. 16:55 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

(Elég WTF, hogy a napokban pont ez a sorozat talált utat a magyar Netflix-re, ráadásul magyar felirattal, szóval akit érdekel az 1. évad, az ott csekkolhatja.)

Ashley, opportunity is knocking, and when opportunity knocks, you gotta open the door. You gotta be like, “What’s up, opportunity? Come on in, opportunity. Can I get you something, maybe some brown liquor?”

Az NBC nyári komédiája tavaly nem ok visszhangot keltett debütálásával, kritikában human is, kommentben én is elég kiszámíthatónak és tipikusnak véltük, de amolyan nézhető, 4/10-es szinten, és ezen a 2. évad kezdése sem változtatott. Mint ahogy azon sem, hogy a Marlon akkor működik csak igazán, amikor egyszemélyessé válik, és Marlon Wayans van a középpontban.

Az a Wayans, aki itt egy menő YouTube-ert alakít egy családi szitkomos alapfelállásban, amit a premierben nem igazán éreztem faktornak, sőt, inkább erőltetett, ahogy emlékeztetnek minket erre az alapkoncepcióra. Most a fia került egy való világbeli problémára építő sztori középpontjába, mely végül az idétlenkedés közepette azért valami üzenetre lett kifuttatva, jelezve azt, hogy még mindig az a célja a sorozatnak, hogy szóljon is valamiről.

Más kérdés, hogy ez tényleg csak Wayans-en áll vagy bukik, mert a többi karakter eléggé tipikus és kiismerhető szitkom figura, akiknek nincs sok érdekes momentumuk, és a főhőst vele beszélgetve simán lehúzzák a szintjükre. Amikor viszont Wayans monologizálhat, amikor csakis róla és az előadásmódjáról szól a Marlon, akkor tényleg vicces. Nem biztos, hogy azért, amit mond, sokkal inkább annak köszönhetően, ahogy mondja.

Szóval a Marlon továbbra is középvonalas. Nem sok minden van benne, ami a nézésre csábítana, de olykor azért betalálnak az írók. Aki pedig szereti a komikust, annak továbbra is nyugodt szívvel ajánlható.

2 hozzászólás Ne habozz!

gevin - 2018. 06. 19. 17:04

A kérdés az, hogy egy 4/10 hogy lehet nézhető? :D

Pláne neked winnie, aki 732 sorozatot néz egyhuzamban. Szelektálj! :)

winnie - 2018. 06. 19. 17:13

héj!:) nem nézem. mármint nem a sorozat ellen beszélek és mentegetőzök, de itt csak megnéztem az évadnyitót, hogy mi a helyzet és írjak róla. nézhető volt a pilot és ez a kezdés is, de nem tovább nézős, marad a fiókban, nem is fog előkerülni. esetleg a 3. évad elején, ha tudok újat mondani róla vagy lesz valami apropó. ha valami évadnyitó vagy finálé, akkor azt azért meg szoktam nézni, mert szeretek képben lenni.

azt egyébként is mindig szoktam írni, hogy én sokkal, de sokkal kevesebb sorozatot nézek, mint a többség – ami nem meglepő, hiszen itt ez a blog, amire napi elég sok órát kell szánni, ami helyett akár sorozatot is nézhetnék, és akkor lennék ám az igazi junkie. nem is tudom hirtelen, hogy van-e olyan most futó sorozat, amivel szinten vagyok, bár az elmúlt hetekben pár országossal felhoztam magam, mint ahogy látható volt az írásokból – éppen az a baj, hogy még a nézős cuccokkal, mint az into the badlands, sem tudok haladni. amiben jó vagyok, az az, hogy sok sorozatot elkezdek nézni és nézek egy ideig, szóval pilotozok ezerrel, hogy lássam, hogy mit kell MAJD VALAMIKOR néznem – és még jó vagyok a szelektálásban, mert simán kidobálom azt, ami közepes részeket hoz. kivételek persze vannak, amik esetében el akarok jutni az első évad végéig, bár tudom, hogy felesleges, de általában azért tovább nem húzom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz