login |

Újabb Star Trek-tévésorozatok készülhetnek el

2018. 06. 19. 20:25 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Legalábbis a fejlesztésük már elkezdődött ugyanis Alex Kurtzman készítői szerződést írt alá, illetve hosszabbított meg 5 évre, 30 millió dollár értékben a CBS TV Studios-szal, melynek köszönhetően új Star Trek-sorozatok, minisorozatok és egyéb, többek között animációs tartalmak elkészültét fogja felügyelni és irányítani.

Sajtóértesülések szerint rögtön 3 új sorozat fejlesztését indították be (ez a pilotszkript megírására irányuló készítési folyamat, ami jó pár hónapot vesz igénybe), ami nem jelenti azt, hogy mindből lehet vagy lesz is pilot vagy sorozat, mindössze lehetőséggel kecsegtet, és jelzi, hogy nincsenek ötletek híján. (Egyelőre Kurtzman dolgozik ezeken, de nemsokára alkalmazhat írókat.)

Egyelőre a világon semmi konkrétum nincs a projektekről, bár beszélik, hogy az egyik első sorozat egy 8 részes mini lehet.

12 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 06. 19. 20:33

StarWars szagunak tunik az egesz…
csinaljunk filmeket-sorozatokat-animaciosfost-mindentegyszerre

miert nem tudnak orulni a Discovery sikerenek es par evig cask arra koncentralni hogy az jo legyen?

Nem akarok veszmadar lenni, vagy falra festeni az ordogot, de kb az lesz a vege mint a Stargates mininek …

winnie - 2018. 06. 19. 20:39

pont az a helyzet, mint az sw-nél. akinek koncentrálnia kell a discoveryre, az arra fog koncentrálni. más készítő és más íróstábok pedig másik sorozatra, ezek függetlenek, csak a stúdió és a felügyelőtiszt egyezik meg. ahogy az sw-antológiákon, animáción, filmes trilógián és élőszereplős sorozaton is más entitások dolgoznak, csak legfelül van közös pont.

sokáig az volt a gond egyeseknél, hogy nincs st-sorozat, most másoknál az lesz, hogy túl sok van:) ők a nézők kedvében akarnak járni, választási lehetőségeket is kínálnak, ha elkészül valamelyik.

de persze a lényeg úgyis az, hogy mindenki azt néz és annyit, amennyit akar. legalábbis feltételezem, hogy az std attól nem lesz rosszabb, hogy más sorozat is készül.

Melkon - 2018. 06. 19. 20:52

Mate4182
Nem értem a negatívságot, mintha anno nem 3 ST sorozat futott volna párhuzamosan. :)

Melkon - 2018. 06. 19. 20:55

Upsz, a TNG és Voyager között volt fél év… mindenesetre párhuzamosan készültek.

human - 2018. 06. 19. 20:59

“akinek koncentrálnia kell a discoveryre, az arra fog koncentrálni. más készítő és más íróstábok pedig másik sorozatra, ezek függetlenek, csak a stúdió és a felügyelőtiszt egyezik meg.”

nem az volt, hogy showrunner lett közben a Discoverynél? Szóval ő most ha nem is készítőként, de exec-ként jelen lesz másnál és közben még showrunner is egyben a fő sorozatnál. ez megosztott figyelemnek tűnik :DD

mármint pl Feige nem rendez semmit, miközben kézben tartja a Marvel univerzumot.

Tyberius - 2018. 06. 19. 21:03

Szerintem van akkor a Star Trek univerzum, hogy elbírjon több sorozatot, csak jól kell adagolni őket. Én kb úgy tudom elképzelni, mint ahogy a Netflix csinálja a Marvelles sorozatokat. Az még nem is hülyeség. Az időutazás révén meg bármikor lehet kapcsolatot létrehozni a különböző sorozatok között.
Anno, amikor még ST fanfictionöket írtam, nekem is volt olyan fantáziálásom, hogy egyszerre több ST sorozat, amik között van azért átfedés. Számomra a legérdekesebb időszaknak még mindig a DS9 ideje alatt történő események számítanak, csak más szemszögekből, nah meg persze a Nemezis után játszodó sztorik, már csak azért is, mert a Föderáció evolúciója ott már egészen más, mint Roddenberry hurráoptimista jövője…
De ott van a temporal cold war is…

winnie - 2018. 06. 19. 21:37

human: az s2-t befejezi, de nyilván nem fogja tovább vinni – itt már nem volt mit váltani. a 3. évadra szerintem mást fognak hozni. plusz ugye ő nem író showrunner.

(és ezzel nem azt mondom, hogy az st-rajongók helyében kurtzmanben bíznék egy cseppet is.)

ace05 - 2018. 06. 19. 22:56

Remélem megvalósítják Fuller antológia tervét. Az annyira jó lenne.

Ace - 2018. 06. 20. 08:08

Nincs ezzel gond.
Régebben is futott több projekt egyszerre ráadásul nem biztos ,hogy mindből lesz valami. Szerencsére tényleg elég nagy az ST univerzum van még mit elmesélni bőven. Discovery jól sikerült valószínüleg marad a szint is szóval bizalomra ad okot a többi sorozatot illetően is.
Én nagyon örülök ,hogy végre rájöttek ,hogy hülyeség talonban tartani egy ilyen erős frencsájzt.

Mate4182 - 2018. 06. 20. 10:11

A starwars peldaval epp arra gondoltam hogy nem mindig mukodik ez a : sokan vagyunk tudunk sok mindent csinalni egyszerre dolog…

epp eleg megnezni milyen sikert ernek el az utobbi star wars filmek amiota futoszalagon jonnek (es tokmindegy mennyit keresett az utolso jedik ha az egesz fantabort kette osztottak egy eletre es az en kedvemet is elvegyek az egesztol)

abban viszont tok igazatok van hogy star trekbol (gondolom a tobb idosik miatt) volt mar hogy egy idoben tobb is fusson (bar arra is merget vennek hogy minden star trek rajongo tudna mondani olyan star trek sorozatot amit egyaltalan nem kedvel, szoval gondolom a minoseg rovasara ott is rament kicsit a dolog :D)

mindegy a lenyeg hogy a discovery maradjon jo !!

Hallak65 - 2018. 06. 20. 13:29

the more the merrier

Marvel sorozatból van 10, amiből 8 az MCU része. DC sorozatból is van jelenleg 10, amiből 5 CW-s DC univerzum. Akkor miért ne lehetne több ST sorozat? Végre még több űrös sci-fi! Szuperhős mánia kezd kicsit unalmas lenni.

Hegemaster - 2018. 07. 10. 05:16

Mate4181: Amikor Star Trekkből egy időben több futott akkor nem igazán idősíkokban volt eltérés a sorozatok között hanem térbeli. Az Enterprise ugye járta össze-vissza az alfa kvadránst, a DS9 a Kardassziai határnál volt egy lényegében föderációs helyőrség. A Voyager meg ugye 70.000 fényévnyire elvetődött hogy aztán 7 évad alatt végül hazataláljon:D

Nekem személy szerint egyáltalán nem tetszett a Discovery. Valahol egyszer már kifejtettem ha jol emlékszem. A legsterilebb ST… Valahogy volt 3-4 főbb karakter, (szinte csak őket láttuk a hajón) volt még plussz 3-4 tiszt akiknek kb csak a nevét tudtuk meg azt is csak mert ők alkották a hídszemélyzetet de ennyi. Nekem hiányoznak a folyósokon járkáló emberek, esetleg 1-2 karbantartást végző valahol. Vagy csak mikor 2 totál harmadrendű karakter beszélget az élet mindennapos dolgairól. Mert ez teszi hitelessé számomra. Szval ugy tényleg mozgathatna több karaktert az egész:D

Mindenesetre várom a következő évadot csak azt remélem hogy nem ilyen grandiózus sorsot szánnak a Discoverynek nagy csatákkal meg akciókkal hanem a régi sorozatok történet mesélését valahogy átültetnék a 21.ik századi normáknak megfelelően.

Ja és amugy ha már ekkora ST bőségre lehet készülni mondjuk ugy 5 éven belül, ti milyen sorozatot néznétek szívesen ebben a világban?
Én pl kíváncsi lennék egy 21.ik századi ST-re. Abban az évszázadban van a 3.ik vh, meg a naprendszer kolonizálása de akár lehetne Khan-os eredetsztori is az eugeinkus háborúról pl :D de akár megnéznék egy 25ik századi sztorit is ahol mondjuk már az egész galaxis elérhető távolságban lehetne az akkori technológia által:D
De akár kövezzetek meg érte én még annak is örülnék ha akármelyik idősikban eltünne egy hajó (mint a Voyager) csak itt mondjuk egy teljesen másik galaxisban kötne ki ahol találna valami giga kaliberű ellenséget. De lehtne akár földön vagy más bolygón játszódó is vagy éppen olyan antológia ami tényleg végig viszi a fontosabb eseményeket és technológiai áttöréseket az idővonalon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz