login |

Supergirl: vége a 3. évadnak – írta Necridus

2018. 06. 20. 16:50 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Bíztam benne, hogy a Legends of Tomorrow-féle harmadik évados zsenialitással jelentkezik idén a CW-ra átkerülő Supergirl, de a lagymatag nyitás után egy ahhoz hasonló évadot mutatott fel a sorozat, s míg a vége felé azért javulni látszott, az utolsó rész totál gyenge lett.

Nem mondom, hogy kibírhatatlanra sikeredett a zárás, és azt sem, hogy jobb lenne befejezni, de a showrunner-váltás előtt ennél azért jóval többet is láthattunk már Supergirl-től és csapatától. A tovább mögött jobb, ha máris spoileresen folytatom.

Az évad főellensége ugye Reign lenne, de ő valójában három kryptoni boszorkány bábja volt csak. Míg az elején hatalmas ellenségnek tűnt, szinte legyőzhetetlennek, addig a végére maximum közepesnek mondhatóvá vált. Az évadzáróban például alig szerepelt az addigra már Samtől elszakadt és újjászületett karakter, és egyszerűen nevetségesen könnyűnek tűnt elpusztítani.

A boszorkányokat nagyjából öt másodperc alatt elfogták, míg Reign egyszer megölte Samet, Alurát, Mon-Elt, Saturn Girl-t és Brainy-t is, de Kara a Barry-től eltanult módszerrel visszament az időben, így nemcsak megkapta a saját Legion gyűrűjét, de megmentette szeretteit is.

Mégis a legnagyobb problémám az évaddal a karakterek helytelen kezelése volt. Hetekig néztük, ahogy Kara szenved Mon-El és Imra kapcsolata miatt, majd mire lecsillapodott, a srác kezdett ismét romantikus érzéseket táplálni Supergirl iránt, és mielőtt összejöttek volna, a boldog befejezést ismét elrántották a szemük elől az írók, de ezúttal egyáltalán nem érintette meg egyik felet sem. Könnyek nélküli, pusztán beletörődéssel teli búcsút vettek egymástól.

A jövőre pusztán visszatérő szereplőre lefokozott Winn ezzel szemben remek búcsúztató jelenetet kapott, amit megkönnyezhettek a nézők. Vajon ez olyan visszatérő szerep lesz, mint Cat-nél és Maggie-nél, akiket azóta se látni?

A Winn-rajongóknak azonban nem kell aggódnia, hiszen a szinte tökéletes másának számító, Brainy váltja őt a DEO-ban, ugyanis a jövőben „egy távoli rokona” ki akarja irtani a faját, ezért menekülnie kell. Ne felejtsük el, hogy Winn megérdemelte a Legionbeli helyét, hiszen egy papírra rajzolt pár síkidomot és az azokat összekötő vonalakat, amik állítólag a jövő technológiájának alapját ábrázolják. Komolyan?

Az évad közepén ugye kiderült, hogy Kara édesanyja egy egész városnyi kryptonival él Argóban. Sosem értettem, hogy miért kell visszahozni a rég halottnak hitt karaktereket a műsorokba, hiszen így azok az érzelmek, amik Karat hajtották, amik miatt olyan erősnek érezhettük, ezentúl semmisek lesznek. Nem is szerepelt utána túl sokat, Kara szárnysegédjeként felbukkant az évadzáróban, elmondta, hogy büszke a lányára, majd el is köszönt.

Alura, Winn és Mon-El mellett búcsút kell intenünk a közönségkedvenc Samnek, aki immáron 100%-ig ember, illetve lányának, Ruby-nak. J’onn is lemondott a DEO-beli igazgatói pozíciójáról, és átadta a vezetést Alexnek, hogy apja halála után az emberek közt éljen. Feltételezhetően még sokat fogjuk látni, és remélem, nem fogják úgy visszafogni, na meg az erejét csökkentve ábrázolni, mint ahogy eddig.

James idén nem igazán fejlődött, csupán Guardian-kodott, ült a Catco-ban, s Lena Luthor szerelmét játszotta. Az utolsó részekben azonban rájött, hogy ő fel akarja fedni kilétét, amit az évadzáró részben meg is tett. Csak én gondolom, hogy egyre ötlettelenebb az Arrowverse, és konkrétan ugyanazokat a húzásokat látjuk egyik-másik sorozatban?

Lenát ezzel szemben még mindig teljesen ostobának állítják be, hiszen centiméterekre áll Supergirl-től, ennek ellenére mégsem ismeri fel benne legjobb barátját. Segített neki legyőzni Reign-t, azonban emellett felfedezte a kryptonit gyártásának módszerét, és az Argo városát életben tartó rejtélyes követ is elkezdte vizsgálni egy titokzatos társsal. Régóta várom, hogy Lena testvérét követve gonoszkodjon, kimondottan jól állna Katie McGrath-nak.

A rész másik cliffhangerje egy titokzatos, új Kara volt, aki a rejtélyes kő használatakor jött létre Szibériában, és értetlenkedve nézett a katonákra, akik körbekerítették. Savitar 2.0? Tényleg semmi kreativitás nincs már az Arrowverse írószobáiban?

Remek színésznőnek tartom Melissa Benoistot, de az évadzáróban nyújtott játéka nagyjából Mehcad Brooks szintjére süllyedt le. Hiányoltam a könnyeket, amikor számára három fontos személytől is elbúcsúzott. Hiányoltam azt a szeretetet, amit Alex-szel való beszélgetései közben szokott sugározni. És hiányoltam az egész évadból azt a bizonyos feelgood hangulatot, ami az elején különlegessé tette a Supergirlt. Az évad érzelmi löketét egyértelműen Maggie, Sam, és legfőképpen Alex biztosította, a többiek idén elbújhatnak mögöttük.

Úgy érzem, idén elfáradt a stáb, hiszen gyenge történeteket kaptunk, amelyekben a karakterek pocsékul íródtak, s nem is fejlődtek igazán. Nagyon nagy jó indulattal is csak 6/10 volt az évad, s a jövőre már vasárnap érkező részektől sokkal többet várok.

26 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2018. 06. 19. 15:36

Chris Wood távozik.

Lehet én is, mert nem vagyok lenyűgözve. Jöhetnek itt most a “Last Daughter of Krypton” adaptációval, de hát az a sztori amúgy sem a kedvencem.

Vagy Red Son. Az sem különösebben hoz lázba.

Mate4182 - 2018. 06. 19. 16:40

Jeremy Jordan volt a legerosebb karakter ebben a sorozatban … hat ritkan mondok ilyet, de ezzel meglendult a kasza

DarkEagle - 2018. 06. 19. 17:30

Pont ezt akartam írni is mint te LaCRossE. Ha nem jön valami fergetegesen jó kritika, akkor nekem ennyi volt a sorozat. Nálam betelt a pohár. Nyomnak egy fél mondat arról hogy Superman épp Madagaszkárban eteti a pingvineket vagy miket és kész. Winn lelép, ami tök “logikus”. Nyilván túl sok a pasi a sorozatban ezért lényegében minden TEHETSÉGES szereplőt eltávolítottak, lásd ugye Jeremy Jordan és David Harewood. Mondjuk nem tudom, hogy J’onnal mi lesz most akkor. Vándorkörútra megy ő is lelépett mert erről ugye nem volt hír. Mindenesetre azt látjuk, hogy nők átvették a terepet. Lényegében tényleg mindenhol nők vannak már csak.

James és Brainy baromira irritáló szóval nem mérvadóak. Pedig mekkora reményeim voltak Brainy-vel te jó isten. És félő hogy elő fogják venni idővel hogy Karával kavarni fognak.

Reign legyőzésére nem mondok inkább semmit. Magáért beszélt szerintem. Akiben van egy kicsinyke kreativitás az szemöldökráncolással nézte végig.

Lena “pálfordulása” komolyan meglepett valakit? Szó szerint Lex Luthort csináltak belőle. Nála a mindent elpusztító kő, és még Ms. Teschmacher is. Szó szerint meg van a Luthor kombó. Aki ismeri Superman sztorit az tudja mire célzok.

Ha már Superman sztori. Felháborító, hogy nem tudnak mit kezdeni magukkal az írók. Supergirl legjobb sztoriját elcseszték, lásd Reign és a Világpusztítók. Erre inkább előveszik Superman egyik legjobbját a Red Sont és csinálnak egy Kara verziót belőle. És komolyan elvárják hogy elégedetten bólogassak.

De legalább Winn búcsúja kicsit könnyeket csalt a szemembe. Ebből is látszott, hogy kit is küldenek el. Egy olyan színészt aki messze meghaladja a gárda 98%-nak szintjét.

Ja és említsük meg Alexet is hiszen ő volt a legnagyobb badass ember a sorozatban erre aktatologató lett mert neki gyerek kell. Oké. Egyébként rendesen meglepett mikor kinyírták Mon-Elt, Samet és Kara anyját. De azonnal leesett hogy ez a CW.

A crossovert megnézem mert kíváncsi vagyok mit kezdenek Batwomannel és szerintem ennyi is a CW sorozatokból, kivéve ugye Legendák és Black Lightning.

Ennn - 2018. 06. 19. 23:59

Nem fogom elhinni, hogy ennyi karaktert kitesznek egyszerre, hacsak nem saját sorozatot kapnak pl mittom én mi a nevük Leagues of Heroes…
Vagy pl azt inkább elhiszem, hogy két időszálon fog jövőre menni a cselekmény. A most “távozó” szereplők közül senkinek sem látok semmit az imdbjén ezért szerintem nem mennek nagyon messze.

winnie - 2018. 06. 20. 05:41

“A most “távozó” szereplők közül senkinek sem látok semmit az imdbjén ezért szerintem nem mennek nagyon messze.”

mert eddig foglaltak voltak (oké, például wood alapból 2 éves szerződéssel jött), most lettek szabadok, mondhatni, és ha le is szerződnek valahova, akkor sem rögtön teszik, és akkor is csak idővel fog kikerülni a sajtóhoz. meg nem hiszem, hogy kapkodnának értük. plusz azért a tévések általában nem mozizni szoktak menni, jordan például inkább színpadi színész,

Szula - 2018. 06. 20. 07:47

Most ez a cliffhanger azt akarja jelenteni hogy 2 Kara lesz a földön csak ez aki a ruszkiknál landolt gonosz lesz?

John Doe - 2018. 06. 20. 11:50

Winn és J’onn a sorozat két legjobb színésze, képességek terén. Az idei évadban, már alapvetően picit háttérbe voltak szorítva, az első évadhoz képest, ERRE most J’onn háttérbe lép, vagy ki tudja mi lesz… míg Winn lelécel.

Mondjuk, látva a sorozat minőségét, megértem őt, hogy inkább többet akar színpadon szerepelni.

Amikor kinyírtak pár karaktert, meglepő volt, aztán el is mormogtam magamban, hogy á, ezt tuti egy cw sorozatban, nem hagyják, hát hamar lett rá megoldás!

A végén lévő cliffhanger meg… az a baj, hogy már előre sejtettem, max akkor lett volna igazán érdekes, ha az a pokróc vagy mi, leesik. :)

A következő évad első 3 részét megvárom, ha nem ugrik feljebb a szint, részemről vége. Ennyi esélyt kapnak.

Amúgy Brainy szerintem nem rossz, csak rohadt bénán használják, ha ezt sikerül kiküszöbölni, akkor belőlje jó karakter lehet.

DarkEagle - 2018. 06. 20. 13:39

@Szula: Szó szerint azt jelenti, hogy Kara kér részre szakadt, akár csak Sam ugye. az egyik fele gonosz, a másik jó. Tipikus amcsi mentalitás egyébként ez is, hogy a gonosz automatikusan az oroszokhoz vagy a németekhez mehet, míg a jó csak Amerikában köthet ki. :D

@John Doe: “A végén lévő cliffhanger meg… az a baj, hogy már előre sejtettem, max akkor lett volna igazán érdekes, ha az a pokróc vagy mi, leesik.”

Már mindent láttunk belőle. :P

Egyébként itt van olyan, aki tényleg elhiszi, hogy lesz normális férfi szereplő a sorozatban? Az elmúlt 1-2 év alatt kiherélték az összeset és most szépen meg is szabadultak tőlük. Maradt James meg Brainy. Osszátok be. :D

Egyébként nem lehet mondani, hogy a CW nem következetes, hiszen önmagukat, nagyon szépen másolják, és A Smallville-t is, mondjuk az is CW sori volt. Lásd Flash és Arrow, mind a 2. évad után kezdett el igazán szar lenni.

Mate815 - 2018. 06. 20. 14:30

Én megnéznék egy spinoffot ahol J’onn afféle marsi Jules Winnfieldként járná az utakat és segítene az embereken két motherfucker között :D

DarkEagle - 2018. 06. 20. 15:08

Én is de csak ha nem a CW csinálná. :D

John Doe - 2018. 06. 20. 16:54

@DarkEagle:
Láttunk mindent belőle, de na, azért egy kis frissítés nem lett volna rossz. :)

Még a két Kara annyira nem is lenne rossz, de bakker, egyet sem tudnak jól használni, akkor kettőt mért tudnának. TALÁN, egyedül abban lehet bízni, hogy az első évadban, amikor Kara gonosz volt, elég jól állt neki, máig az a kedvenc részem.

FP Jones - 2018. 06. 20. 18:02

Hm, én pont, hogy nagyon jónak találtam a finálét, meg összeségében az egész évadot

kapur - 2018. 06. 20. 18:08

Az jó, de éppen ezért lenne érdemes leírnod egy vagy sok mondatban, hogy miért, mi tetszett benne, stb.

DarkEagle - 2018. 06. 20. 18:24

“A Winn-rajongóknak azonban nem kell aggódnia, hiszen a szinte tökéletes másának számító, Brainy váltja őt a DEO-ban”

Semmi köze egymásnak a két karakternek. Winn szerethető kis kocka zseni. Brainy meg egy hülye majom. Pedig a képregényben nagyjából mindenkit lealáz pláne gondolkodásban. Szóval messze nem kapunk Winn 2.0-át.

“Lenát ezzel szemben még mindig teljesen ostobának állítják be, hiszen centiméterekre áll Supergirl-től, ennek ellenére mégsem ismeri fel benne legjobb barátját. Segített neki legyőzni Reign-t, azonban emellett felfedezte a kryptonit gyártásának módszerét, és az Argo városát életben tartó rejtélyes követ is elkezdte vizsgálni egy titokzatos társsal.”

Lena egyáltalán nem hülye. Már csak azért sem mert magát Brainyt is lealázta mikor a Légió hajóját vezette amit ugye maga Brainy sem tudott. Kara titkára is nyilván rájött. Elég csak belegondolni hogy kioktatta őt és milyen fejeket vágott neki. És ne felejtsük el hogy Cat is tudta végig. Ez csak szokásos CW baromság megint hogy úgy csinálnak mintha pedig baromira nem.

A társa sem titokzatos egyébként hiszen láttuk már, ő a titkárnője a CatCo-ban. És nagyjából mindig a Luthorok társa képregényekben vagy filmekben.

Kara másolata pedig nem Savitar, hanem Kara gonoszabb énje nyilván hiszen a kő azt csinálja amit anno a Smallville-ben is, hogy ketté választja az ember két énjét. És mivel Oroszoknál kötött ki 100%, hogy a Red Son-t akarják feldolgozni ami több mint sértő.

FP Jones - 2018. 06. 20. 19:06

simán jöhet Power Girl így egyébként. mindenki rögtön a rossz Karára gondol.

DarkEagle - 2018. 06. 20. 20:51

Francokat. Hogy jöhetne már? Power Girl Föld2-es karakter. Ráadásul a fekete kryptonit szétválasztja az ember két énjét, a jót és a rosszat. Mert hogy nem mondják ki de ez a fekete kryptonit. Egyébként is mi értelme lenne behozni Power Girlt? Supergirlel se tudnak mit kezdeni.

Ha tudsz angolul, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. Szépen leírják a lehetséges dolgokat és hogy mi is az a kő.

https://screenrant.com/supergirl-season-4-russian-clone-cold-war

motch - 2018. 06. 20. 20:54

Én szeretem a supergilt mégpedig azért mert ebben a dc-s sorozatban van a legkevesebb logikai buktató.
De amúgy Madagaszkár van a legközelebb a föld közepéhez? Hmmmmmm
Laposföld hívők mindenhol!!!

heidfeld - 2018. 06. 20. 21:32

Teljesen elviselhetetlen Kara személyisége. Legion túl korai még. Mon El egy rossz klón lett. Regin többet volt a laborban, mint kint.
És a többi butaságról még nem is beszéltem…
Magasan ez, és a Lucifer az év azon sorozatai, amiket a készítők vágtak tönkre.
És még annyit, feleslegesen sok az állandó szereplő.

Aldo - 2018. 06. 20. 21:46

Máris lecsorgott az évad? Teljesen el is feledkeztem a Supergirlől, még a spoilereket sem követtem nyomon. Valamikor a 2×09 tájékán tettem el későbbre, de valahogy nem érzek késztetést a folytatásra. Azt hiszem lassan át kéne sorolom a kaszált sorozatok közé. Amúgy is kezd elegem lenni a képregényes sorozatokból, kivéve a Legends of Tomorrowból, mert az legalább szórakoztató.

winnie - 2018. 06. 20. 23:04

aldo: ha egy teljes évad elment melletted, akkor tényleg át kellene sorolnod:)

Ennn - 2018. 06. 21. 00:26

Idén amúgy a CW nagyon elrúgta nálam a pöttyöst DC-vel… most azt gondolom, Supergirlt és Arrow-t nem fogom folytatni.
Fájt nézni.
Mondták, ok, megyünk Madagaszkárra… Superman Madagaszkárt menti, erre gondolom én: végre valami történik és különben is hát nem láttuk majd két évada már és lehet majd találkozik a nénikéjével is!!! … erre nem. Csak beszéltek róla.
A nagy halálokat meg egy mp-re sem hittem el.

Mom - 2018. 06. 21. 06:59

Sajnos az elégedetlenkedők táborát erősítem én is. Az okokat nagyon szépen kifejtettétek fölöttem, de azért annyival kiegészíteném, hogy a következő évadra belebegtetett szálak és karakterek közül _egyik sem_ érdekel. Ami sokkoló számomra. De innen szép nyerni!

Hogy valami pozitívumot is mondjak, bár ez sem az írószoba érdeme: nagyon jól tették, hogy tartottak egy nagyobb szünetet a LoT közbeszúrásával. Így a nyárelőn “könnyebben” lecsúszott, mint a főszezonban tette volna, bár még így is volt nálam némi lemaradás, de azt a vizsgaidőszakra fogom. Viszont ugyan ez március-áprilisban még kiábrándítóbban hatott volna a sok másik között…

Nagyon nem jó irányt vettek fel, vagyis inkább úgy mondom, érdektelen, lapos, számomra rém unalmas irányt és közben azt az életet is kiölték a karakterekből, ami miatt eddig bármilyen béna sztorit könnyedén elnéztem nekik. Még Melissával sem voltam elégedett! Egyedül talán Alexet tudnám még kiemelni, ő mentette a menthetőt.

Ilyenkor valahol sajnálom, hogy a nézettség nem tükrözi ezt vissza, így nem lesz okuk a következő évadra összekapni magukat és valamit hangszerelni. Persze véletlenül is rátalálhatnak a kritikus pontokra, de most nem vagyok túl bizakodó a jövőre nézve.

Chris - 2018. 06. 21. 20:42

Hmm… elolvasva a kommenteket, hmm..
Sajnos en is a hanyatlást érzem :( szinte csak női szereplő maradt… Mon-elt és Winnt nagyon sajnalom, bar ebben az evadban Winnt mar annyira kivették, hogy szinte eszrevehetetlen volt :(
Kara Mon-el szerelmi szál, tragikusan béna, amire bevalljak szeretik egymast, ugy döntenek a vilagnak nagyobb szuksege van rajuk, igy bealdozzak magukat… es az a bucsu… mintha vadidegenek lennenek…
Lena… de tenyleg, vki elhitte hogy atadott minden kovet???? Raadasul tudja hogy kell gyartani, vagyis ha at is adta volna, barmikor gyart…
Jo’nn egyre kevesebb szerep, és ugy tünik tőle is elköszönunk…
Alex na ebben az evadban o volt a legjobb, kiveve kicsit nekem mar sok volt ez az anya akarok lenni de hogy oldjam meg, kit talalok partnernak hozza…
A reign szal meg, az elejen egyedup legyozott mindenkit, supergirlt is… erre a vegen ilyen konnyen legyozik es kiderul csak egy bab, raadasul olyan bosziknak akiket ugyszinten pikkpakk legyoznek? … ahh…fajdalom a kobon…
Es akkor a zaras, lett egy gonosz kriptonis Karank… jibbat nem tudtak kitalalni?
Egy biztos annyit elertek ne izguljak mire jon az uj evad… azt nem mondom kasza, mert kicsit varok hatha vmit kihoznak ebbol a nouralombol, de tartok tole ha amerika nem kadzalja a sorozatot a kovetkezo evadnal en fogom…

hokuszpk - 2018. 06. 26. 22:49

mar egy ideje kimelem magam a sorozattol, a kommentekbol az jon le, hogy nemvesztettem sokat.
ahogy a hireket nezem, sajnos a szereplogardabol pont Melissa maradt, oke alairom szep a hangja, de ilyen zs– kategorias scriptek mellett ide ez pont nemszukseges.
tovabbi sok sikert kivanok a marado mazohistaknak;
hajra Dark !
fel a fejjel, soha ne add fel ! :D)

Mate4182 - 2018. 06. 28. 02:24

Na most fejeztem be az evadot es vegre elolvashattam a kritikát amihez ezuton is gratula, baromi jol osszerakott post lett!

Viszont azzal hogy Winn tavozik, bevittek egy gyomrost, a J’onn+Monel mondjuk egy finom térdeles volt… De higy nincs tobbe Odette Annable az a teljes kaszahoz vezeto KO

Az a no az eyecandy toplistam (igen, o egyedül egy marhanagy tronon)

Nem tudom mit tartogathatnak a megmaradt csapattal a 4. Evadra de őszinten ketlem hogy 1-2 resznel tobb sanszot adok neki

solymosgyu - 2018. 07. 22. 11:27

Kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz