login |

Champions: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is?

2018. 06. 21. 19:10 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Konkrétan az ugrott be, hogy ha már nézni is annyira semmilyen ezt az NBC-komédiát (ami egyébként most került fel a Netflix-re is magyar felirattal), akkor milyen lehet dolgozni rajta? Vagy amikor a készítői megnézik az összevágott anyagot, akkor elégedetten bólintanak? Végtére is elvégezték a munkájukat, csak épp semmi kreativitás nem kellett hozzá.

Konkrétan ez a sitcom egy kicsit szíven is ütött, mert anno kihagytam a pilotot, így most azt is megnéztem a finálékritikához, és mintha semmit nem fejlődött volna a sorozat. Mármint a legtöbb komédia azért szokott változni a 6. rész környékén, addigra találja meg a saját hangját, de itt a vége is olyan volt, mintha az elejét nézném.

Pedig magában az alapfelállásban még van is puskapor. Egy minden felelősségtől menekülő férfi megtudja, hogy sok éve született egy gyereke, aki most a jó iskolába kerülés miatt kénytelen lesz nála lakni, mivel az eddig egyedül boldoguló anya már nem bírja anyagilag. Emellé van még egy konditerme, szóval onnan is lehet hozni érdekes karaktereket, meg az iskolai szálon is. Próbáltak is hozni…

Azt elismerem, hogy a karakterek fejlődtek a végére, úgy tűnik, mindenkinek volt egy jobb íve, kivéve a testvérnek, Matthewnak. Viszont az írás és a poénok minősége legalább annyira konstansnak bizonyult, mint Penny. Nézem, hogy winnie 4,5 pontot adott rá, és nem igazán tudnék vitatkozni vele, talán csak lejjebb tolnám, mivel a pilot expozíciós kezdőjelenetét tanítani lehetne az “így nem szabad”-kurzuson.

A Champions tipikusan a mosolygós, nem HÁHÁ-poénos sorozatok közé akar beállni, amik inkább melengetik az ember szívét, de igazából még ebben sem győzedelmeskedik. Talán mert már az idegesítő gyereken elvérzik az egész? Az egyedüli, ami tetszett, hogy a kisvárosi közegből a nagyvárosba kerülő meleg srác mennyire meglepődik azon, hogy mindenki természetesen kezeli másságát, és nem lepődik meg rajta.

Mivel is zárhatnám? Ez is megvan? Vannak azok a midseason komédiák, amikkel a csatorna kísérletezik, és ezért nem az évad elején dobják őket a mély vízbe, és vannak azok, amiket csak eltemetnek tavaszra, ha már legyártották. Itt ez utóbbit éreztem.

1 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2018. 06. 22. 10:31

Az egyik fő az volt ezzel a sorozattal, hogy Mindy Kaling produkció volt, a kiskedvenc szereplőkkel és a rá jellemző sztorimotívumokkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz