login |

Korhatáros szerelem: az 1. évad – írta vighmarag

2018. 06. 21. 14:49 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

A TV2 tavalyi nagy dobásának szánt romantikus komikus sorozatáról (mely az új-zélandi Step Dave alapján készült) már volt elég pozitív pilotkritika a blogon, hogy utána winnie megírja, hogy 4 részt követően kaszálta is a sorozatot. Szóval híján voltunk az évadkritikának. Eddig.

A történet egy negyvenes anyukáról (megspékelve pár gyerekkel), aki már jó ideje elvált férjétől, azonban azóta nem volt tartós kapcsolata. Egy nap azonban találkozik egy fiatal pultos sráccal, akivel rögtön vonzalmat éreznek egymás iránt, idővel pedig eldöntik, megpróbálják együtt. Ez tehát az alapsztori, ehhez kapcsolódnak a leginkább a szükségtelentől a rém idegesítőig terjedő skálán elhelyezhető mellékszálak.

Kezdjük azonban a pozitívumokkal: a színészek nagyrészt remek munkát végeztek, bár ezen nincs is mit csodálkozni a névsort látva.

A főszereplő párossal (Kovács Patrícia és Kovács Tamás) sincs semmi probléma, a mellékkarakterek között viszont vannak kifejezetten szórakoztatóak. Nekem leginkább a Rujder Vivien által alakított Betti, a Dobó Kata által játszott Júlia, és Dusán jött be (utóbbi szerepben a mindig remek Schneider Zoltán látható), de kifejezetten szerethető volt István szerepében Seress Zoltán is.

Ők voltak azok, akik a képernyő előtt tartottak 13 részen keresztül, bár hozzáteszem, hogy Dobó karakterével szerintem kicsit félrecsúsztak. Őt egy cinikus és szkeptikus hárpiának szánták, de szerintem egyik sem lett, sőt ő volt az egyike azon kevés szereplőnek, aki bármiféle kapcsolatot létesített a valósággal.

A sorozat zenéje is kiemelésre érdemes, a legemlékezetesebbek a Kispál és a Borz dalai voltak (a főcímdal is tőlük van, a “De szeretnék” című szerzeményük). De egyébként is, a dalok többsége tényleg nagyon jól passzolt az adott jelenethez.

Ami viszont már hagy némi kivetnivalót maga után, az sajnos éppen a humor, amivel mindvégig nagyon széles réteget próbáltak kiszolgálni, a valóságra reflektáló ironikus viccektől a végtelenül prosztó poénokig minden megtalálható volt – azt a jelenetet, amelyben Dávid nemes egyszerűséggel kiengedi testgázait Eszter gyerekeivel szemben, a mai napig nem tudtam megemészteni, nagyon nem illett bele.

A cselekmény kifejezetten egyenetlen minőséget képviselt, sajnos sokszor komoly hullámvölgyeket bejárva. Eleve volt a történetben két karakter, akik létezése fölött a szezon végéig nem voltam képes napirendre térni. A Cserpes Laura által játszott Lilit, én úgy ahogy van, kihagytam volna az egész sorozatból. Semmi érdemlegeset nem tett hozzá a történethez, cserébe viszont nagyon idegesítő volt.

Ugyancsak teljességgel kifürkészhetetlen figura volt Bőgős Bandi. Neki legalább van némi érdemleges szerepe, na de ez a név!? Komolyan, létezik olyan élő ember a Földön, aki szerint ez vicces? Főleg, hogy a mi Bandinkat úgy állítják be, mint a munkájában egyébként rettentő sikeres férfi embert. Egy kimondottan is realizmusra törekvő alaptörténetből ő rettenetesen kilógott számomra, el sem tudom képzelni, hogy lehet valaki sikeres, ha szituációtól függetlenül bármikor képes elbőgni magát?

Ami viszont szintén megérdemel egy külön bekezdést, az az évadzáró epizód, amelyre teljesen elengedték a gyeplőt: logikátlan helyzetek és szürreálisabbnál szürreálisabb szituációk sora után jutunk el a záró jelentig, amely során gyakorlatilag minden, az előző 12 rész során felvázolt probléma értelmét veszti, a szerelmesek pedig újra egymás karjaiba borulhatnak. Ennél értelmetlenebb évadzárót nem sokat láttam még, pedig jó néhány sorozaton túl vagyok már.

Mindent összevetve azonban mégsem bántam meg, hogy megtekintettem az első évadot, mert amikor jó volt a sorozat, akkor tényleg nagyon szórakoztató tudott lenni, és akadtak benne kifejezetten szívmelengető jelenetek is. Nálam nagyjából 6.5/10-et érdemes, amely akár följebb is mehetett volna, ha nincs ez az utolsó rész.

A második évadra több drámát ígérnek a készítők (ráadásul 16-os karikával), reméljük, beváltják az ígéretüket, én biztos, hogy teszek egy próbát az új részekkel is.

11 hozzászólás Ne habozz!

Pribi Máté - 2018. 06. 21. 16:14

Én imádtam. Azóta is első magyar sorozat amit végig követtem a tévében. Nagyon jó a hangulata, a zenék és a szereplőket is nagyon kedveltem. Jókat nevettem néhány jeleneten. Remek kikapcsolódás volt, alig várom a 2. Évadot, az hogy 13 részes egy évad nagyon optimálisnak tartom. :)

Never - 2018. 06. 21. 17:50

nekem csak 1 problemam volt (az utolso reszen kivul) Kovacs Patricia gyonyoru 10/10 viszont Kovacs Tamas tul fiatal hozza, furcsa a kemia koztuk… anya + fia erzesem volt mind a 13resz alatt

winnie - 2018. 06. 21. 18:12

vagy inkább KP öreg hozzá, legalábbis általánosságban az ember nem bánja, ha fiatalabb a párja – de pont erre épül a sorozat, ez a koncepció, a korkülönbség, ld. a címet.

Aldo - 2018. 06. 21. 21:21

Annak ellenére, hogy a pilotról inkább pozitív véleménnyel voltam, valahogy nem bírtam folytatni, de a nyári darára felírtam.

Trallala - 2018. 06. 21. 22:09

Szerintem nagyon jó volt.

Stewie - 2018. 06. 21. 23:02

Én végignéztem akkor a teljes szezont, nekem tetszett, voltak benne szórakoztató pillanatok számomra, és a történet is lekötött végig, így a folytatásnál is biztos ott leszek

Abraka dabra - 2018. 06. 22. 02:52

szerintem is nagyon jó volt! Vicces, jópofa, könnyed kikapcsolódáshoz tökéletes. Várom én is a következő évadot!

Tatala77 - 2018. 06. 22. 09:08

Kovács Patrícia eyecandy, 10/10, alig vártam a hálószobás elcsípett jeleneteket:)

Ami engem idegesített még a fentebb felsoroltakon kívűl, az pont az anyós és volt férj volt a sorozatban… hazajön 1x év múlva, mikor itthagyott mindenkit a francba, és ha mi sem történt volna, mindenki ugrik a nyakába???? MIVAN??? Ezt nagyon elszúrták szerintem…

scz - 2018. 06. 22. 13:41

Nekünk nagyon tetszett, egyszerű limonádé sorozat, bár a végére én is pontosan azt tippeltem, hogy szétválnak útjaik, mert mégis három gyerek mellé nem kell senkinek egy negyedik, kicsit nagyobb.
Miután Kamarás Iván is megérkezett, ez a sejtésem még erősebb lett.
Aztán puff neki!

István karaktere volt a legjobb a sorozatban, ahogy próbálja ellensúlyozni Dobó Kata karakterének szarkavarását, meg gyökéréségét, próbál normálisan hozzáállni a sráchoz.
A naturalista poén talán kicsit erős volt, de szerintem baromi vicces, ahogy részegen lehányta a felesége szeretőjét.

Emellé Dobó Kata is jól adta a külsőségekre inkább hangsúlyt fektető, karót nyelt sikeres nőt.

Kovács Patrícia tökéletes választás. Mert tényleg MILF az életben is, akit szerintem simán fűzne bármelyik nőcsábász huszas szépfiú, ráadásul a színészi játéka is rendben van.

A meleg srác karaktere kicsit felesleges volt, kifejezetten Betti féltékenykedése a srác kapcsán – nagyon ócska szál volt.
Ahogy a sudribunkótapló szőke picsa is. Fantasztikus színésznő, mert rettenet módon tudtam gyűlölni.

Dusán meg tényleg kurva jó.

jessm - 2018. 09. 23. 20:43

Kritikával egyetértek. A probléma, hogy egy az egyben vették át az eredeti sorozatot és nem változattak rjata, pedig az általad említett dolgok nagyon idegesítőek többnyire.

Ha 2. évadot is egy az egyben másolják,, akkor lehet még hajtépésre számítani az idegesítő dolgok terén. De remélem változtatnak, és ha igaz ez a 16 karika akkor valamit biztos, mert 2. évad nem durvább mint az első az eredetiben.

x - 2018. 10. 24. 02:43

Egyben daraltam le a sorozatot, tegnap vegeztem, s kb a 4.nel majdnem fel is adtam, aztan a 8-9. kornyeken kicsit beindult (Kamaras Ivan felbukkanasa).
A ket foszereplo kozott nincs kemia, de meg tan a gyerekek+anyjuk kozott se, gagyi parbeszedek es esemenyek tomkelege, a zaroepizod maga volt az ad abszurdum.
aki miatt nezheto volt:
Seress Zoltán – István
Schneider Zoltán – Dusán
Kamarás Iván – Viktor
Ónodi Eszter – Viki

aki miatt nezhetetlen:
Cserpes Laura – Lili keressen mas foglalkozast
Kovács Patrícia (Eszter) es Kovács Tamás (Dávid) kozott mennyire nincs kemia
Kovacs Patricia + gyerekek – nem volt kemia
Kovacs Tamas + anyja kozott szinten nem jott at

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz