login |

The Big Bang Theory: vége a 11. évadnak /kritika #2/ – írta Zsanna

2018. 06. 22. 19:05 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Tizenegy év, és én még mindig nézem.

Hogy miért? Mert egyszerűen ennyi idő után is ugyanúgy szórakoztat a geek csapat szerencsétlenkedése. Nyilván az évek alatt nem kevés karakterfejlődésen (bizony!) mentek keresztül a fiúk (meg a lányok is), és lassan mindnyájan révbe érnek. Szóval az előző kritika után én is elmondanám a véleményemet.

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Ahogy rászántunk egy-egy évadot Wolowitz és Leonard szerelmi életének kibontakoztatására, és a nehézségek melletti kiteljesedésére, úgy ez az évad Sheldon és Amy esküvőjének megtervezése, a lánybúcsú és legénybúcsú rendezése és a finálé a konkrét szertartás lebonyolítása körül forgott.

Persze voltak kevésbé vicces részek, lerágott csontok, újra meg újra előkapott megoldások, de azt kell, hogy mondjam, még mindig szerethetőek a figurák, és valahogy olyan nézni őket, mintha a saját kisöcsénket látnánk, aki végre felnőtt, és belépett a nagybetűs életbe.

Emlékezzünk vissza, hogy Leonard mennyire ügyefogyott volt, Sheldont a húr-elméleten és a vonatokon kívül csak a képregények érdekelték, Howard gyakorlatilag csak Rajt és a bűvészkedést tudta felmutatni a Muter mellett, ja és persze Raj nem szólalt meg a nők közelében.

A sorozat elején, ha valaki azt mondja nekem, hogy megérjük Sheldon esküvőjét, biztosan kiröhögtem volna. És lássatok csodát, megtörtént. Persze az ifjú pár most sem hazudtolta meg magát, így van miről beszélni.

Az évad során egyébként kifejezetten sok minden történt, ezért csak néhány említésre méltó eseményt sorolnék fel, a teljesség igénye nélkül, hátha valaki újra kedvet kap visszacsatlakozni.

Szóval Howardék második babája is megszületett. Megküzdöttek a munka és a szülőség közötti dilemmával. Amy esküvői ruhát szerzett magának, elmentek inni a csajokkal, ahol egy pohártól kidőlt, és simán elhitte, hogy az asztal tetején táncolt szexi tűzoltókkal. Sheldon belerángatta a többieket egy kis kalandba a vadonban egy remete tudósnál. Felbukkant Bill Gates, akinek Leonard összesírta az öltönyét a meghatottságtól. Raj hatalmas sikernek örvend új másodállásában az obszervatóriumban. Stuart pedig felfuttatta a képregény-boltot Neil Gaimannek köszönhetően.

A finálé is hasonló menő vendégszereplőkben bővelkedett, ugyanis az esküvőre hivatalos volt mindenki, aki számít. Sheldon részéről a jóképű bátyja, a déli akcentust túltoló Jerry O’Connell alakításában, Sheldon anyukája, a most is sziporkázó Laurie Metcalf, és persze a nővére, Missy is, aki várandósan érkezett férj nélkül, mivel éppen külön élnek. Megismertük Amy családját is, ahol külön kiemelném Mrs. Fowlert, vagyis Kathy Bates-et – szerencsére abszolút nem maradt magyarázat nélkül, hogy Amy miért lett olyan, amilyen.

Persze Wil Wheaton nem maradhatott ki, és Stuart sem, akire végre felfigyelt az új alkalmazottja. De a legnagyobb dobást a végére hagytam, ugyanis a ceremóniamester nem más volt, mint Mark Hamil, aki úgy keveredett ide, hogy Howard megtalálta a kutyáját, és ezt kérte tőle fizetségül.

A záró epizód egyébként nagy meglepetésekben nem bővelkedett a vendégszínészeket leszámítva, persze volt egy kis csúszás, mert Sheldont azonnal elkapta a flow az asszimmetrikus csokornyakkendőjén gondolkodva, és a tükröt táblának, Amy rúzsát pedig filcnek használva képleteket kezdett gyártani menyasszonya és Leonard segítségével.

Még mázli, hogy Penny, mint az egyetlen normális, halandó lény, visszarángatta őket a Földre, így a szertartás is megtörtént végül Hamil vezényletével, és Kripke felejthetetlen előadásával.

Összességében ez az évad sem jobb, sem rosszabb nem volt, mint a korábbiak. A csapat most is szeretnivaló, és habókos. Változtak ugyan, felnőttek, de mégis megmaradtak jópofának és kedvesnek, és szerintem, még nem fáradt el a formáció. Nekem 7/10.    

14 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 06. 22. 19:57

Egy egesz evaddal lemaradtam, de Bernadett karaktere annyira irrital hogy alig birom magam ravenni az uj reszekre … :(

Dober - 2018. 06. 22. 20:25

En ennek az evadnak az elejen kaszaltam a sorozatot. Nekem unalmas volt mar.

Never - 2018. 06. 22. 21:36

par eve nagyon sajnaltam hogy az IT crowdnak hirtelen vege lett… de most hogy megneztem a TBBT 11 evadjat ugy erzem hogy a csúcson kell abbahagyni. TBBT nem tudta. Kár.

Szoszilany - 2018. 06. 22. 22:06

Én is kitartoan nézem, lehet, hogy valamennyire megszokásbol, de elvagyok vele :)
A kritikával egyetértek, annyival egésziteném ki/hangsulyoznám, hogy Bernadette friss anyukás jelenetei zseniálisak voltak. Mint gyeden lévö anyuka, folyamatosan vinnyogva csapkodtam a térdem, meg irogattam a szintén anyuka barátnöimnek az idézeteket, hogy ez tééééényleg igy van!! XD (De tényleg. Szorol szora!)
Hát igen, 11 év alatt a mi életünk is sokat változott, teljesen oké, hogy nekik is ;)

seven - 2018. 06. 23. 06:15

>Tizenegy év, és én még mindig nézem.

részvétem.

Gabrii - 2018. 06. 23. 07:49

Engem szórakoztat. A stresszes mindennapok levezetésére tökéletesen alkalmas.

Sancho Pansa - 2018. 06. 23. 09:08

Szerintem ott a megoldás, hogy arra sok-sok sokkal jobb sorozat alkalmas, de én is észreveszem néha magamon, hogy beérem olyasmivel, ami csak “szórakoztat” és megszokásból nézem, és erre mindig akkor döbbennek rá, amikor pár újdonságot bepróbálva találok olyan sorozatokat, amik egyszerűen leírhatatlanul zseniálisak.

Kissur - 2018. 06. 23. 10:31

Részeket tudtam úgy megnézni, hogy el sem mosolyodtam. Bernadett (akit a szinkronban már 2 éve BŐŐŐrnadettnek hívnak, pfúj!) és Amy érkezése tette tönkre számomra a sorozatot. Pontosabban az 5.évad környékétől kezdve szépen lassan csúszott lefelé a sorozat. Ezt már csak az mentheti meg nálam, ha ugrunk az időben, mindenkinek van gyereke, és velük csinálnak geek dolgokat 1 éven át, és befejezik a sorozatot.

galocza - 2018. 06. 23. 12:38

már sok-sok éve halványul, de kitartottam végig – amellett, h young sheldont nézni fel sem merült.
nálam a klasszikus vízválasztó: ha van 4-5-6 amit nézni lehet vacsi mellé, mihez nyúlok? itt elbukik már évek óta, most pl semmi másom nincs most mint a the mick, és a the middle (de ez utóbbit szám szélét nylogatva őrizgetem, szóval nem számít). szóval utolsó előtti választandó szer lett…

télleg volt már vmi editorial/hét kérdése felvetés abban a témakörben, hogy mért fáradnak ki sorozatok? tényleg pocsékabb lett a sztorivezetés/írás/karakterek? vagy csak megszoktuk őket és újra vágyunk?

Mária - 2018. 06. 23. 18:03

Könnyed, vicces ellazító sorozat. Szivesen nézem.

Rauer - 2018. 06. 23. 19:48

Akkor ez a sorozat most melyik univerzumban játszódik? Ha Wil Wheaton önmagát játsza és régebben még beszélt is a Stand by Me-ről, akkor a Jerry O’Connell hogy vált Sheldon bátyjává?

Zsanna - 2018. 06. 23. 20:55

seven

Bizony. Bizony. Tizenegy év. És nézem. Na nem olyan kategória, mint az Altered Carbon, vagy amilyen a The Americans, amit most kezdtem el darálni, de említhetném a The Wire-t is.

Nálam alapból sosem lehet egy kategória egy 20 perces sitcom bármilyen 40 percessel. Egyszerűen nem ugyanazt keresem bennük. Persze van olyan 40 perces is, amit guilty pleasure-ként nézek, közben meg tök gagyi is lsd.: én írom a kritikát a Shadowhuntersről is, és nem mondanám, hogy egy lapon lehet emlegetni a Game of Thrones-szal, amiért hajlandó voltam 5kor kelni, hogy azonnal nézhessem az HBO Go-n.

Viszont valamilyen szempontból nem változott a The Big Bang Theory. Még mindig könnyed, laza szórakoztatást jelent, és lehet hogy ezer poént ellőttek már minden szereplővel, de akkor is tudom, hogy mire számíthatok. És néha ennyi bőven elég ahhoz, hogy kizárd a világ zaját.

Casi - 2018. 06. 24. 12:59

Nezwm meg en is, de annyira mar nem szorakozom rajta jol. Amwlyik torteneseket felsoroltad, nem is emlekszem, hogy megtortentek, ennyire nem maradnak meg bennem mar a tortenesek.

Pólónyomás - 2018. 08. 20. 20:10

Ez az évad is teljesen rendben volt, ahogy az eddigiek is mind hozták a várt szintet
Ezzel a pólóval tisztelgünk a sorozat és a készítők előtt:
BAZINGA – Agymenők póló rendelés

Szerintem az évtized legjobb sitcom-ja!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz