login |

DTK: Elviszlek magammal – írta vighmarag

2018. 06. 24. 15:50 - Írta: vendegblogger

20 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, talkshow, video, websorozat,

D. Tóth Kriszta az MTVA-tól való hangos távozása után először regényírásba kezdett, majd 2015. márciusában elindította a WMN online magazint, melynek a főszerkesztője volt a kezdetektől fogva. Ezen platform egyik zászlóshajójaként indult az Elviszlek magammal 2015. októberében.

Az műsor alapkoncepciója csavar egyet a portréműsor formátumán. A műsorvezető és vendége ez alkalommal nem egy kellemesen berendezett stúdióban, hanem egy autóban, egymás mellett ülve beszélgetnek. Ez a felállás pedig pedig elősegíti mind a műsorvezető, mind a meghívott vendég megnyílását. Emellett a különböző közlekedési helyzetek megoldása is gyakran képez némi humorforrást.

A műsor az évek során mind vizuálisan, mind pedig tartalmilag sokat fejlődött. Egyrészt a kezdetben 10-15 perces interjúk ma már 35-40 perces időtartamúak, másrészről az operatőri és műsorvezetői szempontból is komoly előrelépés figyelhető meg. D.Tóth Kriszta nagyon ügyesen alkalmazkodott ehhez az új feladatkörhöz, láthatóan élvezi a beszélgetéseket, és valódi érdeklődést mutat az interjúalanyai iránt.

Most pedig az általános ismertetés után megosztanám veletek a két kedvenceimet a sorozatból (a tovább mögé is betettem őket). Az első a Puzsér Róberttel készült beszélgetés lenne, ami szerintem minden szempontból kiemelkedik a sorozatból. Egyrészt a publicista nagyon őszintén beszél pszichés betegségeiről és komplexusairól, másrészről rengeteg szó esik a vendég célkitűzéseiről, intellektuális aspektusairól.

A másik kedvencem a Bödőcs Tiborral készült darab. Ebben teljes mértékben átjön miért olyan zseniális a Bödőcs mind írásban, mind pedig élő szóban. Humoros, komoly témákat is érintő remek beszélgetés készült a humoristával. Ezek volnának a kedvenceim, bár nyilván ebben közrejátszik bennük, hogy Puzsér és Bödőcs stílusát is kedvelem.

Mindent összevetve azt gondolom, hogy aki esetleg eddig nem tette, nyugodtan nézzen bele az Elviszlek magammal-ba. Nyilván az embert azok a részek fogják elsősorban érdekelni, amiknek az alanyait ismeri és kedveli, de lehet, hogy érdemes olyanoknak is esélyt adni, amiknél kevésbé ismert vagy kedvelt a beszélgető partner – hátha változik a véleménye róla.

A részeket a WMN YouTube oldalán lehet látni, és akkor a tovább mögött az említett két rész.

20 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2018. 06. 24. 16:10

Hát, a Bödőcs interjú épp tipikus példája annak, hogy DTK mennyire pocsék és idegesítő riporter.
A Puzsérral készültet nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni.

A WMN meg maga a megtestesült feminizmus. De azt elismerem, hogy kétségkívül ügyesen építette fel magának ezt a brandet.

Flanker - 2018. 06. 24. 16:20

Én is csak erősen ajánlani tudom.

Mate4182 - 2018. 06. 24. 16:38

A Balazsos meg a sixxes reszek voltak a kedvenceim, de par resz utan zavarni kezdett hogy DTK mindig mindenbe beleszol, kerdez de a valaszt nem kepes vegighallgatni. Amugy az otlet (mar hogy lenyuljak a carpoolcaraoket enek nelkul) tok jo!

dochollywood - 2018. 06. 24. 17:13

@ Mate4182

Ilyen alapon a Carpool Karaoke is lenyúlás: Jerry Seinfeld-féle Cars Getting Coffee alapján. :)

Mert ha valahonnan jött is az ötlet DTK-nak, az inkább Jerry.

Mom - 2018. 06. 24. 18:01

Én személy szerint örülök, hogy sikerült egy jó alapötletet ügyesen elcsenni és megvalósítani itthon kicsit másképp. Általában kínosnak és izzadságszagúnak érzem az ilyen amcsi utóérzetű “koppintásokat”, de itt erről szó sem volt. Akár “lenyúlás”, akár nem, tényleg jó lett a megvalósítás! Valahogy az igazi mélyinterjút sikerült egy fiatalos formába önteni, hogy egyszerre legyen informatív és érdekes, üde.

Viszont ha már összehasonlítás, kevésbé vicces, mint az említett carpool. Csak azért írom, nehogy valaki hamis remények miatt csalódjon :) De itt nem is a humorra mentek rá, hanem az őszinte beszélgetésekre és arra nincs panasz.

Az egyetlen problémám, hogy nem mindig sikerül feszesre vágni ezeket az interjúkat. És bár ez így tényleg hitelesebb, viszont kétszer is meggondolom, hogy érdekel-e annyira a vendég, hogy rászánjak egy jó fél órát.

DTK viszont nekem nagyon kellemes megleptés volt, mert gyerekkoromból ugyan emlékeztem a nevére, de mivel nem nézek hazai gyártású tévéműsorokat, híreket, stb, abszolút nem volt a radaromon és meglepően kompetens volt. Kicsit tényleg többet beszélt és hosszabban kérdezett, mint egy interjún várnám, de a kérdések jók voltak, így ez engem nem igazán zavart.

Egyébként pont az első kép a Balázsos, az első rész amit annó megnéztem :D Azon a részen, mikor DTK mondja, hogy nem őket hallgatja reggelente, majd Balázs mondja, hogy semmi gond és úgy tesz, mintha kiugrana, mai napig nevetek, ha eszembe jut :D :D

Mate4182 - 2018. 06. 24. 18:22

dochollywood – becsszo mondom tenyleg komolyan gondoltam hogy tok jo hogy az enekelgetest nem vettek at mert magyarorszagon joval szukult volna az interjukepes kozeg

Azt hogy ennek volt egy elodje, bevallom nem tudtam (bar abban biztos voltam hogy tuti nem a kaszataxi volt az origi :D)

vbalazs91 - 2018. 06. 24. 19:16

Scat: nekem ezzel a műsorral is pont ez a bajom, hogy D. Tóth állandóan beleerőlteti a feminizmust, teljesen indokolatlanul.

Szerintem kb. három adást láttam, mindben ez volt. Egyébként is olyan irritáló sokszor a stílusa, hogy nem igaz, bár felkészült, az igaz, de miatta nem sok kedvem van nézni az adásokat, max. ha valaki nagyon érdekel.

Draco44 - 2018. 06. 24. 19:29

Én is abszolút pozitívan csalódtam DTK-ban, szerintem kevesen készülnek fel ennyire jól az interjúalanyaikból. Való igaz, hogy sokszor közbevág, vagy rosszul terelgeti a beszélgetést, de ez szerintem a kötetlenségből fakad.

winnie - 2018. 06. 24. 20:13

vbalazs91: az lehet, hogy az efféle zavar valakit, de ez csak egy témakör, és neki fontos, meg egyébként is aktuális téma, akkor érdekes lehet meghallgatni a másik véleményét róla, vagy bizonyos azzal kapcsolatos kérdésekben, nem? én magát a folyamatot eleve nem értem, hogy sokaknál ez miért vált negatív fogalommá csak azért, mert esetleg negatív tapasztalatok is társulnak hozzá. mármint a geek kultúrának is egyre több negatívuma bukik elő, tárulnak fel az árnyoldalak, de maga a téma (szerintem) azért még mindig érdekes és izgalmas lehet. a lényeg, hogy nem csak szélsőségesen lehet reprezentálni a témát.

Scat - 2018. 06. 24. 21:41

@vbalazs91: Ne feledd, a feminizmus sosem lehet indokolatlan, ez egy feminista szabály :)

@winnie: Az a baj, hogy a feminizmus maga egy szélsőség, ami pont azért vált azzá, mert nem merik kritizálni. Vagy bagatellizálva.

Csakhogy maga az eszme éppen az elnyomásra épül, holott az ellen harcol. Nézz meg egy WMN cikket, ami a nőkről szól. Mindegyikben az a konklúzió, hogy ha férfi megtehet ezt-azt, akkor a nő miért nem? Holott manapság már egyenlőség van (sőt, pozitív diszkrimináció a nők felé), és aki ezt nem látja, az végtelenül naiv.

Egyébként a hasonlat nem jó, mert a geek nem akar kvótákat mindenhol, sem több plusz pontot egyetemi felvételinél és még folytathatnám a sort.

Maga a téma valóban érdekes lehet esettanulmány szintjén, hogy női hisztivel mennyi mindent ki lehet harcolni.

Amúgy mostanában gyanúsan sokszor akadok fenn a szűrőn, pedig nem érzem radikálisabbnak a mondandómat, mint korábban.

winnie - 2018. 06. 24. 22:01

scat: csak analogia bizonyos fogalmi teren a geek, meg azert, mert mindket temaban nagyon sok kart okozhat az altalanositas – erre utaltam azzal, hogy a szelsoseges inputot nem erdemes osszemosni a fosodorral. hiaz van sok olyan temakor a feminizmuson belul, amire egyreszt az ellene agaloknak sokszor abszolut nincs is ralatasa, masreszt pedig azert (es ezen a teren megint csak nem celszeru altalanositani), mert azert latni boven kommentet es megnyilvanulast, ami azt jelzi, hogy kezelesre szorul ez-az. bar azt nem hiszem, hogy beidegzodeseket ki lehetne olni valakibol, de azert vannak eleg meggyozo hivoszavak:)

ez nem kvotakrol szol szerintem (annak nagyon ellene vagyok), azt megelozi az eselyegyenloseg, marmint az esely az egyenlosegre, arra, hogy fel se meruljon kvotas gondolat.

a fennakadas csak a szonak koszonheto, epp azert mert sokan nyilvanultak meg mar nalunk is banto modon a temaban, itt is probalom a szemelyeskedo dolgokat kihalaszni.

human - 2018. 06. 24. 22:08

“viszont kétszer is meggondolom, hogy érdekel-e annyira a vendég, hogy rászánjak egy jó fél órát.”

szerintem is mellélövés youtubeon 30 perces műsorokkal jönni, nem értem minek híztak fel oda (vagyis igen, csak nem kellett volna) az interjúk. ahogy említed is, a vágónak sokkal durvábban rá kéne feküdni.

Mondjuk tévében már kötött az idő, szóval ott meg azért nem fogok már belenézni.

Flanker - 2018. 06. 24. 22:59

szerintem is mellélövés youtubeon 30 perces műsorokkal jönni”

Nem értek egyet. Ha érdekel a vendég, én megnézem, tök mindegy hány perc..

tzs - 2018. 06. 24. 23:02

Aki a hosszukra panaszkodik: ezeket a videókat nem kell nézni, bőven elég hallgatni, mivel vizuálisan igazából nem történik semmi, max az utolsó 2 percben. Emellett bőven lehet ezer másik dolgot csinálni (utazni, vezetni, főzni, vasalni, candy crusholni, bármit).

Scat - 2018. 06. 24. 23:38

@winnie: Ne dőlj be annak, hogy a kvóták az egyenlőség hiánya miatt kellenek. Manapság, amikor már munkavállaló sincsen, tényleg azon lamentálnának a cégek, hogy nőt inkább nem vesznek fel? Egy profit orientált világban ez roppant életszerű.
Annyira demagóg és logikát nélkülöző ez az eszme, hogy az felháborító.

Ezért is sajnálom végtelenül, hogy az olyan befolyással bíró személy, mint DTK, beáll emögé a bödületes humbug mögé.

winnie - 2018. 06. 25. 05:37

scat: de ezt mondom, hogy nem kellenek kvóták, és nincs is szó kvótákról szerintem sehol (én nem tapasztalom, de ettől lehet persze), szóval ez (egyelőre) nem téma. csak arra célzok, hogy vannak olyan az életnek olyan területei (és itt nem foglalkozásra kell gondolni), ahol nincs meg az azonos esélye az embereknek (és lehet, hogy meg kéne lennie) – nyilván van, ahol megvan, sőt. és még csak nem is feltétlenül csak a “személyi szám” kapcsán.

de ez a téma, amit egy ember a saját a tapasztalatai alapján nem tud megítélni, mert azok még, ha kiterjedtek, akkor is nagyon hiányosak. bizonyos területekre rá lehet mondani, hogy nem életszerű, de máshol, amire lehet, hogy nincs is rálátásunk nagyon is az lehet. például a sorozatozás is ilyen volt – de az egész jelenségen nincs mit csodálkozni, hiszen szerintem az az életszerűtlen, hogy azt várjuk el, hogy akik olyan korban vagy szellemben nevelkedtek sok évtizede, mind egy szálig változtassanak, vagy változtatni képesek legyenek a gondolkodásmódjukon. a fiatalabbak legalább jó eséllyel választják a gondolkodásmódjukat (legyen az akár pro, akár kontra, akár valami harmadik oldal, mert sokan ott hibáznak, hogy azt hiszik, hogy csak a két véglet létezik:), nem pedig beléjük csontosodik.

szerintem ennek a témának a boncolgatásában és akkor lesz előrelépés, ha a feleknek vastagabb a bőre és nem akadnak fenn az egyik vagy a másik oldal nyersebb vagy szélsőségesebb reakcióin. mert azért ma még elé gyakori, hogy érzelmi alapon reagálnak az emberek egyes felvetésekre.

wanderlust - 2018. 06. 26. 11:26

Aki szerint a feminizmus csak a kvótákról szól, annak felületesek az ismeretei/tapasztalatai a témában. A férfiakat “elnyomni” kívánó szélsőség persze, hogy nincs rendben, nem erről kellene szólnia a dolognak. Lehet, hogy a “feminizmus” mint elnevezés alapjáraton elhibázott, de ez sajnos már így marad. Mindenesetre nagyon sok területen igenis beszélni kell erről, mert súlyos visszásságok vannak még mindig, de lehet, hogy nem pont a munkaerőpiacon.

vbalazs91 - 2018. 09. 02. 18:46

Kicsit későn néztem ide vissza reagálni, de jobb későn, mint soha. :)

Nem az a bajom, hogy a feminizmus téma, hanem az, hogy tök indokolatlanul csempészi ő bele, miközben sem az adott téma, sem az adott személy ezt nem indokolja.

Példa erre Dolák-Saly Róbert interjúja, aki megemlítette, hogy mindig meglepődnek, amikor elmondja, hogy Szászi Móni írta a Besenyő családos részek 90%-át, erre D. Tóth benyögte, hogy azért lepődhetnek meg, mert nem sokan nem hiszik el, hogy egy nő is tud ilyen jó poénokat is írni.

Most komolyan, ez mi? Én valóban nem gondoltam, de nem emiatt, hanem mert korántsem ő volt a társulat arca, nem ő találta ki, ugyebár nem alapítótag. Attól, hogy nem ez az ember első tippje, és meglepődik, miért kell azt feltételezni, hogy azért mert nő?

Az ilyen zavarnak, mert nem érzem, hogy helye lenne ott. Elhiszem, hogy neki e körül forognak a gondolatai, de nem kéne beleerőltetni, mert attól erőltetett lesz, plusz az lesz az ember érzése, hogy le akarják ezt nyomni az ember torkán.

winnie - 2018. 09. 02. 18:58

az esetnél lehet, hogy nem feltétlenül erre kell gondolni, de a humor az pont az a terület, ahol valóban ez a helyzet, ld. standuposok helyzete – és a női standuposok itthoni fogadtatása, illetve a 10 évvel ezelőtti komédia írószobák összeállítása, valamint a számtalan történet arról, hogy a régi veterán koméida írók (talán tapasztalatból, talán prekoncepció alapján, de) azt mondogatták, hogy a nők nem viccesek, ezért sem dolgoznak velük.

szóval egyrészt egyetértek, mert ami erőltetett, nem jó, mint ahogy alkalmat keresni sem feltétlenül érdemes a téma felhozására, másrészt viszont a komédia terén van tényleg az egyik legerősebb válaszvonal a nemek között. ami persze bomlik le meg minden, és a legrosszabb, ha valaki egyetlen példára ugrik, illetve általánosít, de ha van apropó, akkor ki lehet beszélni a témát.

(mondom mindezt úgy, hogy nem láttam a részt, nem ismerem a körülményeket, hogy zajlott le. de akárhogy is, az alany véleménye érdekes lehet a témában.)

vbalazs91 - 2018. 09. 03. 10:35

Dolák-Saly annyit mondott erre, hogy szerinte Szászi Móni az egyik legjobb abszurdíró az országban. Ennyi, amúgy egyáltalán nem reagált a felvetésre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz