login |

Timeless: most már tényleg kasza?

2018. 06. 25. 16:43 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek,

Nyilván a tavaly kasza+felélesztés kombó után egy fokkal óvatosabbak vagyunk, még vártam is pár napot a poszttal, miután kiírtam Twitter/Facebook-ra a hírt, de azért most már talán nem szívják vissza: az NBC elkaszálta a Timeless-t. (Mondjuk nagy felhördülést és mentőakciókat nem is nagyon láttam ennek kapcsán. Vagy másnak sem jött be annyira a szezon, vagy az NBC rutinosan kivárta a nyarat, vagy focivébé van, passz.)

Öröm az ürömben: lehet, hogy lesz egy lezáró tévéfilm, vagyis dupla rész, ha meg tud egyezni a stúdió az NBC-vel, és még időben tudják erről értesíteni a színészeket. Az írók benne lennének.

A 2. évadról írtunk párszor (évadnyitó, finálé), láthatjátok, hogy vegyesek voltak a vélemények, bár azzal talán egyetérthetünk, hogy a cliffhanger állat volt (rájuk gondolok).

16 hozzászólás Ne habozz!

Sigismundus - 2018. 06. 25. 17:13

Nem örülök. Rohadtul nem….

pearl - 2018. 06. 25. 17:28

Nagyon szomorú vagyok. Reménykedtem, hogy nem volt hír hetekig a kaszálás után. Remélem tényleg lesz tv film. Mentőakció indult, láttam a facebook-on. Gyűjtik az aláírásokat. Bár nem hiszem, hogy lenne eredménye.

Adamzget2 - 2018. 06. 25. 17:31

Kár érte. Tény, hogy laposabb volt a 2. évad az elsőnél, de igazán adhattak volna egy utolsó utáni esélyt, főleg ilyen cliffhangerrel és ennyi elvarratlan szállal. Mondjuk Matt Lanter még mindig idegesítő, feláll tőle a szőr a hátamon, azért megnéztem volna nélküle egy évadot.

Pocok - 2018. 06. 25. 17:36

Az évadzáró rész utolsó egy perce alapján nekem űgy tűnt a készítőknek fogalmuk sincs mit akarnak. ÉN NAGYON SZERETEM A SOROZATOT, nem fogok sírni, ha nem folytatódik.

winnie - 2018. 06. 25. 17:38

“Az évadzáró rész utolsó egy perce alapján nekem űgy tűnt a készítőknek fogalmuk sincs mit akarnak”

mert csak évad végéig gondolkoznak a készítők. utána feldobtak egy irányt, aminek a megvalósításán majd egy 3. évad során elgondolkodtak volna – nyilván annak a bizonyos karakternek a megmentéséről szólt volna a szezon. a kasza pont az ok, ami miatt nem szoktak gondolkodni azon, hogy hogyan tovább. (illetve nyilván gondolkodnak, hiszen van pitch, az nbc-nek felvázolták nagyvonalakban a terveiket, de azokhoz nem kell tartaniuk magukat)

FP Jones - 2018. 06. 25. 18:00

Az egyik leggyengébb időutazós sztori, amit valaha láttam. Közepes sztorik, gyenge alakítások.. Annyira nem sajnálom.

energy - 2018. 06. 25. 18:28

Kivárták a nyarat a *****! Volt mentőakció már mindent berendeltek/ elkaszáltak… fura is volt hogy egy hónap után sem volt hír! Pedig a sorozat idén is megnyert valami mentsük meg a sorozatot szavazást! Gyávák!!!

Geza Kovacs - 2018. 06. 25. 21:22

Volt egy varázsa, de egy időutazós sorozatot nem hiszem, hogy a nyugdíjasok néznének főleg, szóval kár volt ennyire mesedélutános lájtosra venni a figurát. Főleg a 2. évadban lőttek sokszor mellé. Kár érte, de abszolút érthető.

Összehasonlításképpen a Travelers sem egy horror, de azért lehet anélkül is színvonalasat készíteni.

winnie - 2018. 06. 25. 21:46

“de egy időutazós sorozatot nem hiszem, hogy a nyugdíjasok néznének főleg, szóval kár volt ennyire mesedélutános lájtosra venni a figurát.”

családira vették, a fiatalokat akarták megcélozni, ld. a történelmi leckék.

Deny - 2018. 06. 25. 21:58

Az első évadot szerettem, meg még hasznos is volt az amerikai történelem kurzusomhoz, de igazából sosem vált kedvenccé. A második évadból 4 részig jutottam, aztán le is álltam vele időhiány miatt, meg mert csökkent az érdeklődésem. A cliffhanger fényében nem is hiszem, hogy végignézem, de nem is lesz hiányérzetem.

Aldo - 2018. 06. 26. 02:33

A május közepi berendelés-kasza hullám során jól elhúzták a döntést. Az mondjuk érdekes, hogy a 0,4-es átlagú Champions még életben van. Persze Netflix sugárzás meg minden, de akkor is.
Az egészet áthatotta egyfajta infantilis gagyiság, ami nem is akart több lenni, mint a sok évtizeddel ezelőtti időutazós kalandsorozatok és amint legfeljebb 15 éves korodig tartasz izgalmasnak. De talán pont emiatt volt jó kikapcsolódásnak. Hangulatilag leginkább a 90-es évekbeli korán kaszált Időzsaruhoz lehetne a legjobban hasonlítani. 20 évvel ezelőtt talán még sikeres is lett volna. A 2. évad eleje elég nyögve nyelős lett és csak az ötödik résztől kezdve kezdett beindulni. Tippre a cliffhangert az évadnyitóban feloldották volna. Remélhetőleg a zárófilmet össze tudják hozni.

Laci - 2018. 06. 26. 08:50

Én valami iszonyatosan pipa vagyok emiatt. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy ezt a kaszálás dolgot nem lehet úgy csinálni, hogy a végén ne a nézők szívják meg.

Értem én, hogy biznissz, meg ilyenek, de mi lenne, ha lenne bennük annyi, hogy legalább szóljanak hamarabb a produkciónak, hogy ne egy ótvaros nagy cliffhangerrel zárják le azt a megcseszett évadot?!

Kit kell emiatt megütni?

winnie - 2018. 06. 26. 09:16

de ezt pont most, amikor lehet, hogy azon egy eset van a százból, hogy lesz lezáró film?

egyébként erről szól a sorozat műfaja. nem tudnak szólni nekik, hogy ne cliffel zárjanak, hiszen sokszor el sem kezdik adni a sorozatot, amikor befejezik az írást vagy forgatást, és sokszor csak májusban dől el, hogy lehet-e folytatás. és itt nincs jó megoldás, mert az író megteheti, hogy minden évadot lezár, de akkor egyrészt könnyebb szívvel kaszálnak, másrészt lehet, hogy a néző nem tér vissza ősszel, mert könnyebb szívvel száll ki, és ezért lesz kasza. ha pedig nem zárja le és cliffezik, akkor az zsarolási potenciál, a csatorna is jobban hajlik a folytatásra, és a néző is jobb eséllyel tér vissza. minden más technikai dolog, hiszen a kasza után minden szerződés lejár, a díszleteket lerombolják, így esélytelen általában, hogy bármi lezárást rittyentsenek a sorozatoknak.

de ez mindig is így volt és így lesz a műfajban, csak az előre bejelentett sorozatlezárások ússzák meg, és mint írtam, azok, amiknek minden évadzárója sorozatzáró is lehet egyben.

nem mellesleg, szerintem ez a befejezés sokkal jobb és emlékezetesebb volt (oké, persze, hogy így gondolom, mert én szeretem a cliffhangeröket), mint ha valami béna lezárást kapna:)

Kissur - 2018. 06. 26. 10:22

Majd megint visszamennek az időben, és megmentik a sorozatot másodjára is. Bár lehet, hogy ez a tévéfilm már az. :D

Noémi - 2018. 09. 11. 17:50

Kár érte én imádtam ezt a sorozatot.Mindig azt kívántam bárcsak valaki csinálna egy időgépet.Olyan sok dolog lenne amit meg szeretnék nézni hogyan volt.Nem csak a sok találgatást hallgatni a történelemmel kapcsolatban. :) Az időutazás mindig is piszkálta a fantáziámat.

winnie - 2018. 09. 11. 18:06

noémi: szerencsére maradtak még más időutazós sorozatok, és a régiek is mindig elérhetők, kezdve a klasszikusokkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz