login |

Magyar jelenlét: America’s Got Talent

2018. 06. 27. 20:15 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: magyar jelenlét, reality, video,

Jelenleg a 13. évadja fut az AGT-nek Amerikában, és a keddi adásban feltűnt egy magyar jelentkező is, a kötélugró (azaz ugróköteles) Vajda Viven, akinek a tovább mögött megnézhető a produkciója. Természetesen világbajnokként nagyon profi. (Más kérdés, hogy pont a hozzá hasonlók miatt szoktam le a tehetségkutatós műfajról, hiszen egy rétegműfajnak mindig van pár tucat képviselője, aki képes lenyűgöző produkcióra, ergó a többségnél vannak jobbak is. Persze ő tényleg egyike a legjobbaknak, szóval.)

Egyébként marha ismerős volt a lány, és hamar ki is derült, hogy ő volt a tavalyi, Hawaii-n felvette Devin Super Tramp-es kötélugrós videóban, csak mivel abban azt mondta, hogy brazil (ahogy olvasom, a vébén brazil színekben indult), fel sem merült bennem, hogy magyar származású. Elég látványos a produkciója, kérdés, hogy mi újat lehet mutatni a folytatásban?

7 hozzászólás Ne habozz!

sebien - 2018. 06. 27. 21:48

fura látni, hogy – miközben a hozzáértő zsűri 14x a világ legjobbjának választotta – mennyire elérzékenyül egy (szakmailag) totál laikus zsűri dicséretétől. mármint arra gondolok, hogy 14-szeres világbajnoknak lenni csak nagyobb elismerés (és elégtétel a bully-ért), mint pár random celeb dicsérete.

arról nem is beszélve, hogy mennyire elszomorító, hogy amikor támogatni kellett volna, akkor semmi (ezért volt kénytelen brazíliában felkészülni és az ő színeikben versenyezni), amikor meg híres lesz, akkor hirtelen MAGYAR lesz. szeretünk mások dicsőségében ingyen fürödni…

viszont ami igazán lenyűgöző, hogy nem csak ugrókötélben világbajnok, de emellett még énekel és zongorázik is. és a többi videóból kiderül, hogy nem csak angolul beszél nagyon jól, hanem portugálul is. lenyűgöző teljesítmény sok szempontból, igazi példakép. az ilyen embereket kellene jobban megbecsülni és a jó értelemben véve sztárolni!

wolfwings - 2018. 06. 27. 22:56

sebien: +1

Az eloadàs utàni dràma rèsze nekem is kilògott egy kicsit, de ettol fuggetlenul tènyleg hatalmas RESPECT a lànynak.

Thomas - 2018. 06. 27. 23:17

Nekem az olyan erőltetett már az AGT-ben, hogy mit keres egy világbajnok egy tehetségkutatón? És ez persze nem egyedi eset, és persze, szélesebb közönség ismerheti meg a műsor által (mint pl. én is), de most mit kell felfedezni egy olyasvalakin, akit a műfaj kedvelői már ismernek? Jöjjön inkább a sok tehetséges ugróköteles, aki otthon, a szobájában, vagy a játszótéren tanult meg valami jó trükköt, és ezáltal mondjuk a szakma felfigyel rá. Ennek ellenére nem bánom, hogy megismerhettem őt, mert amúgy nem hiszem, hogy valaha hallottam volna róla, csak az, hogy az AGT már rég elveszítette az értelmét. És azt már nem is mondom, hogy az ilyen versenyzők szoktak eltűnni a válogató után, mert csak egyszeri szereplésre vették rá őket. Aztán lehet, hogy ő komolyan hisz abban, hogy nyerhet, és megpróbálja, meglátjuk.

A másik az a bullyzós szöveg, az se hiszem, hogy magától jött volna. Pont az ilyen baromságok miatt tekerem már át az AGT felét (is), tökre nem vagyok kíváncsi kinek milyen sanyarú gyerekkora van, hány rokonát vesztette el, és milyen betegségben szenvednek a közeli hozzátartozói. És ettől még biztos igaz, meg szomorú is, de én szórakozni akarok, nem random emberek nyűgjeit hallgatni.

Ennn - 2018. 06. 27. 23:52

Hát… én egyetértek Simonnal abban, hogy ez a műfaj sokkal több meglepetéssel szolgál.
Ugrálókötél?
Hát van a páros lábbal a váltott, meg, ha te vagy az ász a dupla… eddig legalábbis ezt hittem…

Szerintem ügyi, és ha elsírja magát, akkor az azért van, mert a bully tényleg rohadt nehéz + mert ott már nem a szűk réteg előtt van, egészen más ott helyt állni.
Csollány Szilvesztert is kipakolták kb másodiknak a sztárok a jégenből mert olyan emberek döntöttek, akik nem igazán értettek hozzá.
Ez itt is fentállt.
Gratulálok a lánynak, ügyes volt.

winnie - 2018. 06. 28. 04:58

thomas: a linkelt, hawaii-s videóban (érdemes megnézni, nagyon jó) is beszél arról, hogy mennyire nem bíztak benne, hogy negatív dolgokat mondogattak neki, szóval biztos, hogy meghatározó volt számára. szóval magától jött szerintem, nincs ráerőltetve, más kérdés, hogy a castingnál nagy szerepe van ennek, hiszen őt fogják választani, és nem azt, akivel nem történt ilyesmi. üzenetnek és inspirációnak ezek nagyon jók – nyilván nem neked szól, szóval érthető, ha nem izgat, de egy fiatal számára még akkor is hasznos lehet, ha már sokszor hallott ilyet. sok ember mond le az álmairól mások miatt, és ha csak egy valakit meggyőz, hogy ne tegye, már akkor is tett valamit.

egyébként igen, erre célzok én is fent, hogy mindig előkaphatnak valamilyen sportágat, amit nem ismer az ember és bemutathatják egy zseniális képviselőjét, hogy ámuljunk, idén a világbajnokot, jövőre a másodikat, a 15. évadban a harmadikat, korábban is voltak olyanok, akik a saját területükön nagy nevek, a mainstreamben pedig nem, így nekem is fura nézni, bár tény, hogy a tehetséges ember ettől még tehetséges marad. (nekem a kisgyerek táncosok esetében volt mindig ez a gondolatom, amikor látok zseniális fellépőket akár itthon is, és belegondolok, hogy hiába nagyon jók, lehet, hogy a korcsoportjukban a magyar bajnok páros még jobb. ergó, ha egy ilyen duó nyer, akkor csakis azért nyert, mert a casting során nekik mondtak igent, nem pedig a másik négy párosnak, akik lehet, hogy ugyanúgy nyertek volna.)

winnie - 2018. 06. 28. 05:00

sebien: a sajtó “fürdik”, de nem ők nem támogatták, ők maximum nem írtak róla annyit, mint most:)

Slushyberry - 2018. 06. 28. 21:21

“5 éven keresztül voltam Vivi csapattársa és párosban is együtt versenyeztünk. A Szombathelyi Kötélugró Klubban mindig sztár volt, megérdemelten. Nagyon tehetséges és kitartó, ezt senki nem veszi el tőle, örülünk a sikereinek. 2012-ben egy világbajnokság előtt váratlanul otthagyott minket, és azóta sem említi sehol, hogy hol tanult meg ugrókötelezni. Az edzőink majdnem egy évtizeden keresztül mindent megtettek érte. Lassan az egész világ az ellensége. Felesleges volt ez a látens dráma a végére, nincs is mit kompenzálnia, hiszen vastapsot kapott. Én is büszke vagyok rá, mindent elért már, amit lehetett: Rioban az olimpiai lángot vitte, Arnold Schwarzenegger személyesen gratulált neki. Még mindig nem hiszem el, hogy jól hallottam, amiket mondott, egyáltalán nem értem. Osztálytársa is voltam, és még a tanulásban is minden nap segítettem neki.
Ez az egyesületre nézve vérlázító.
Valóban sokan átélik ezt, de nem ő, és nem nálunk.”

Érdekes..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz