login |

Young & Hungry: folytatódott az 5. évad – írta Necridus

2018. 06. 28. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Több, mint egy év után végre megkapjuk a Young & Hungry 5. évadjának utolsó tíz részét, amik egyben le is zárják a sorozatot. A történet viszont csak pár napot ugrott, így nem kell aggódnunk, hogy a karakterek a szünet alatt hatalmasat változtak volna.

A továbbiakban apró spoilerekkel folytatom.

Gabi és Josh végre egy pár, aminek egyelőre nem tudom, hogy örüljek-e. Untam a „se veled se nélküled” kapcsolatukat, erőltetettnek éreztem, de még baromira nem tudtam őket együtt megkedvelni. Főleg, hogy mindkét részben összevesztek, majd megbocsátottak egymásnak, és visszatértek a harmonikus kapcsolatukba, ami szerintem egyelőre nem szól másról, csak a szexről. Nagyon remélem, hogy nem ez lesz a maradék részeknek a szerkezete, az rettentően csalódást keltő lenne. Egyelőre ez így bejött, de hosszabb távon nem működne.

Ezzel szemben Sofia még mindig rettentő szórakoztató. Az élettel teli lány továbbra is harmadik kerékként működik, annak ellenére, hogy ismét próbálták összehozni egy sráccal, akit a színésznő férje alakított. Van még benne bőven potenciál, sajnálom, amiért nem kapta meg saját spinoff sorozatát.

Yolanda és Elliot szintén remek karakterek, ugyanúgy meg tudnak nevettetni minden jelenetükkel. Néha eléggé izoláltak, mégis nagyot dobnak a sorozaton, hiszen mindent félreértenek, túlreagálnak, külső szemlélőként gúnyolnak, és így adják a tipikus, mégis egyéni komornyik és szobalány figuráját.

A sorozat azonban néha képes a humortól néhány percre elszakadni, és elővenni egy-két érzelmesebb jelenetet, amelyek egyáltalán nem ártanak neki. Sokkal közelebb tudja engedni magához a nézőket azáltal, hogy egy valódibb világot mutat, hiszen mindenki életében ott van a humor, ugyanakkor a munkahelyi, a szerelmi, illetve a baráti kapcsolatokban felbukkanó problémák is mindennaposak.

Viszont a szöveg a sorozat legnagyobb erénye a pörgő, dinamikus részek mellett. Rettentően jól megírt párbeszédek hangzanak el, melyek biztosítják a humort. Mennyire ütött már, hogy Sofia új udvarlóját Harry Dick-nek hívták, s a nevével egy egész részt teletűzdeltek jobbnál jobb poénokkal. És így már kicsit értem is, miért nincs szinkronos változata a Young & Hungrynak, hiszen magyarul nem működnének ezek a szójátékok, így elvesztené az ezekből származó erényét a sorozat.

A Young & Hungry számomra az a szitkom, amit nem is feltétlen a sztori miatt nézek, hanem a színészek játéka és az írás az, ami magával ránt, és ami miatt annyira sajnálom, hogy már csak pár hétig lesz műsoron. Laza, humoros és ügyes színészekkel rendelkezik a sorozat, melynek a kvázi 6. évados nyitására 8/10-et simán adnék, és remélem, a maradék részeket is legalább ennyire fogom élvezni, mint a mostaniakat.

3 hozzászólás Ne habozz!

gebe2001 - 2018. 07. 28. 20:53

Tetszett ez a 10 rész, de remélem kap egy befejező filmet, amiről pletykálnak már egy ideje, mert jó lenne elvarrni az utolsó rész cliffhanger-ét. Még akkoris, ha nem valami übergigantikus dologgal ért véget.

winnie - 2018. 07. 29. 09:31

igazából nem pletykálnak, csak említették, hogy a kasza és a cliff miatt jó lenne valahogy befejezni, de egyelőre ennek kapcsán nincs semmi előrelépés.

PositiveRush97 - 2018. 08. 01. 13:45

Nekem is tetszettek az új részek, szerintem ez az évad egy az egyben nagyon jó volt, poénok terén nagyon odatették magukat az írók, a karaktereket is nagyon szeretem, nagyon jól hozzák a színészek a szerepeiket más szitkomokban manapság nagyon erőltetett a humor, a BigBangTheory-n régóta nem nevettem annyit mint idén a Young&Hungry-n, nagyon sajnálom, hogy pont most lett vége, még pár évad erejéig szívesen nézném, érdekelt volna, hogy mit hoztak volna ki az évad végi cliffhangerből a következő évadban, erre lehetett volna építeni, feltételezhetően nem 1 rész alatt oldották volna fel, nagyon szorítok a filmért, Emily Osment egy interjúban azt mondta, hogy már van egy forgatókönyv ami körbejárt náluk, jó lenne ha berendelné a freeform és megcsinálnák bár tőlük már nem várok sokat, mindent elkaszálnak mostanság, a FamousInLove-ot is befejezetlenül hagyták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz