login |

Luke Cage: kezdett a 2. évad

2018. 06. 29. 15:04 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: kritika,

– Damn, shawty is svelte.
– Svelte?
– Means she thick and she thin at the same time.
– Give a nigga a thesaurus, and now he’s Shakespeare.

Vajon véletlen, hogy itthon talán a Luke Cage érdekelte a legkevesebb nézőt a Netflix-es Marvel-sorozatok közül? Az pedig, hogy a folytatásokkal kapcsolatos szavazáson a 2. évad utolsó lett, azt is jelzi, hogy még a relatíve kevés rajongó sem elvonási tünetektől gyötörve várta a múlt héten pénteket, amikor befutott az új szezon.

A fentiek fényében a sors furcsa fintora, hogy éppen a Luke Cage volt az egyetlen Marvel-darab, amibe belekezdtem a Netflix kínálatából, a többiből egy percet sem láttam (még), és mivel ez volt az, amiről írtam is anno, gondoltam, az évadnyitó is kap tőlem egy posztot. Nem mintha túl sok okosat lehetne mondani a 2×01-ről és a kezdésről, hiszen ahogy az várható volt, csak megkaparták a felszínt, és mozgásba hozták a gépezetet.

A kezdés során nagyjából megmutatták nekünk, hogy honnan indulunk, listázták a főbb szereplők érzelmi állapotát és jelenleg gondolkodásának irányát, és még mielőtt elmerenghettünk volna azon, hogy vajon idén is péppé fog verni mindenkit Luke Cage, miközben a többiek integetnek a sérthetetlen szuperhősnek, ha már ártani nem tudnak neki, bedobtak egy olyan ellenfelet neki, aki talán méltó ellenfele lehet.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül. (Az évadról lehet, hogy majd lesz külön kritika, de addig is kommentben jelöljétek a spoilereket a biztonság kedvéért!)

Ahogy visszaolvasom, a pilotot anno 7/10-re értékeltem, de a teljes szezon már közel sem jött be ennyire, az évad felén túl eléggé alább hagyott a (napi egy részes) darálási lelkesedésem. A mostani kezdés egy fokkal talán jobb volt, mint a zárás, de közel sem pörgetett fel annyira, mint vártam, túlságosan is bíznak abban a készítők, hogy az ember az évadnyitó után indítja is a folytatást. Én (egyelőre még) ezt nem tettem meg, amit egyfajta kritikának is fel lehet fogni.

You’re in my cape.

Pedig továbbra is vannak nagyon jó és menthetetenül cool pillanatai sorozatnak, arról nem is beszélve, hogy ahol a karaktere olyan néven futnak, mint Piranha Jones, Cockroach vagy Bushmaster, az eleve előnnyel indul, de a szememben sajnos tovább is elég egyenetlen az összkép.

Amikor például Luke-kal vagyunk, akkor általában élvezetes, amit látunk (kivéve olykor az OP-harcok), viszont sokszor amikor Mariah-val, akkor leereszt az egész. És nem Mariah-val van bajom, mint karakter és rosszfiú, szerintem jól működik, Alfre Woodard pedig még mindig remek, de az évadnyitóban az a 2-3 jelenete, amikor Shades-szel volt, rém vontatott volt… (Pedig önmagában Shades is rendben van, bár olykor sajátmaga paródiájává válik.) És félek, hogy a jövőben még bőven lesz közös jelenetük.

Az már sokkal szubjektívebb, hogy a sorozat egyik egyedi vonása, az élő zene sem jön be annyira, hogy részenként 4-5-ször is a színpadon időzzön el a kamera. Az első évadban ezzel még nem volt akkora bajom, mert annak ellenére, hogy a soul-os (vagy milyen) stílus abszolút nem az én világom, a hangulathoz azért hozzáadott sokszor. Most viszont inkább csak kötelező házi feladatnak tűnt az előadók és előadások folytonos mutogatása klubban. (Cserébe a soundtrackként, háttérbe nyomott zene elég gyakran betalált.)

Tetszik, hogy mélyebb és megfontoltabb a sorozat, de tényleg, és az érzelmek ábrázolásától sem riad vissza (legyen szó akár családi kapcsolatokról, akár szerelemről), bár tudom, hogy amikor erről van szó, az sokak szemében simán csak arra eufemizmus, hogy lassú a sorozat. Igen, lassú, de önmagában a tempó vagy annak hiánya nem zavarna, az egyenetlenség viszont annál inkább. Hiába merülnek el olykor a karakterekben vagy a játszmákban, ha utána felületes hősködés és jelentés nélküli nagyfiúzás, mellverés következik.

Hát, így vagyunk mi. Ha tovább fogom nézni (ami nincs ellenemre, de mivel egyelőre vonakodok, ezért meg fogok várni pár véleményt), akkor sem azért, hogy lássam, mire megy egymással Cage és Bushmaster, hanem inkább a makrojátszmák, a Harlem-ért való stratégiai csatározások és machinációk miatt, valamint azért, hogy lássam, miképp vonják be a sztoriba a népet, az istenadtát, az átlagembereket.

I am Harlem, and Harlem is me.

38 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2018. 06. 29. 15:26

winnie: ha nem kapsz frászt Krysten Rittertől, akkor nézd meg a Jessica Jones 1.évadát. tippre lehoznád 7/10 körülire (de ismétlem csak akkor, ha áll az első kitétel).

winnie - 2018. 06. 29. 15:34

ó, én nagyon kedvelem őt, szóval gőzöm nincs, hogy miért nem nézem még, de tervbe van véve, és a többi is, mínusz iron fist. csak mindig van más saját netflixes gyártás előttük, ha darálni támad kedvem:(

Wall-E - 2018. 06. 29. 16:19

Én már végignéztem az évadot és összességében nagyon tetszett, egyedül a legvégével nem voltam elégedett, de az összkép nagyon pozitív.

JKJ - 2018. 06. 29. 17:15

Bemásolom, amit az egyik videóhoz írtam tegnap:

Egészen kiváló lett a második évad is! Bushmaster rettentő jó karakter lett. Szépen fel van építve. Az első perctől az utolsóig tetszett. Brávó!

LaCRossE - 2018. 06. 29. 18:05

Az évaddal, a finálét leszámítva nagyon meg voltam elégedve.

Az évadzáró azonban jól felnyomta a vérnyomásom.

Turbo - 2018. 06. 29. 18:47

Jobb volt ez, mint az első évad? Az nálam rettenet gyenge volt, aztán, ha a 2. évad is azt a szintet hozza, akkor nem állnék neki az újnak.

mikkamakka - 2018. 06. 29. 18:57

Nagyon lassan indul be, sokat építkezik, de messze jobb mint az első évad. Meglepő volt a zárás de én az alapján fogom csak megítélni hogy mit hoznak ki belőle

végképp bebizonyították nekem hogy Danny karaktere működik, egy pillanatig nem idegesített, csak iron fist készítői rontották el anno, ennek hála most már várós IF is

Zsoty27 - 2018. 06. 29. 19:10

Számomra az első évad a közepesnél picit jobban teljesített, emiatt én sem vártam annyira a másodikat, viszont szerencsémre rámcáfolt ez az évad. A sorozatnak megvannak a maga típushibái, viszont a készítők tanultak sok korábbi esetből és ez meg is látszott a mostani eredményen. Számomra mindenképp előrelépés volt az előzőhöz képest, volt karakterizáció, megérthető “hősök” és gonoszok, úgyhogy én csak ajánlani tudom ezt az évadot, bár tény, hogy kell neki egy kis idő, míg beindul.

Mindazonáltal ezeknél a marveles sorozatoknál még mindig túl sok a 13 rész szerintem, sokkal jobbak lehetnének kevesebb résszel.

Kopasz gyerek - 2018. 06. 29. 19:15

Winnie, Daredevil első évadját meg a Punishert ajánlom neked.

Geza Kovacs - 2018. 06. 29. 21:59

Nagyon reménykedtem, hogy valami szörnnyel harcol majd, de sajnos nem. Teljesen érthetetlen módon maradt ez a lényegében fajvédő lokálpatrióta téma, mintha bizony Harlemet valami erős külső fenyegetés érné, mintha egy ostromlott középkori vár volna. Inkább fantasy mint sci-fi. Nem tudom, mi lenne, ha a Daredevilt hasonló stílusban forgatnák, és Murdoch pl. elzavarná a segíteni érkező Cage-t, asszem be is tiltanák a sorozatot.

Ezzel együtt nézhetőbb az első évadnál, de az évad végét magához képest elrontották, és soha nem ér fel a másik 3 netflixes hasonlóig, még a Vasökölig se. (A Punishert nem tartom idevalónak, ott nincs szupererő.)

mSO - 2018. 06. 30. 06:35

Cage jelenetei működnek, tényleg leginkább itt érződött, hogy halad valamerre a cselekmény, míg Mariánál teljesen lefulladt és bár a zene nagyon hangulatos volt, de nem részenként 5-10 percen keresztül az előadásukat bámulva képzeltem egy szuperhősös sorozatot (mintha mással nem tudták volna kitölteni a játékidőt).

Elég durva benne a jamaikaiaknál az akcentus, és amilyen dühöngő állatos testbeszédet nyomnak hozzá… szóval itt meg ez rontotta a jelenetek élvezeti értékét.

Az utolsó néhány résznél ki is kapcsoltam, mert mintha egy másik sorozatot néznék. Lehetséges, hogy a Cage apját játszó színész halála kavart bele és ezért vett más irányt a sorozat?

winnie - 2018. 06. 30. 08:02

“Az utolsó néhány résznél ki is kapcsoltam, mert mintha egy másik sorozatot néznék. Lehetséges, hogy a Cage apját játszó színész halála kavart bele és ezért vett más irányt a sorozat?”

tényleg, ezt kérdezni akartam, hogy mennyire kiemelt a szál, illetve, hogy végig tudta-e vinni reg e. cathey a karaktert, vagy kiírták.

Skirm - 2018. 06. 30. 08:31

Most járok a 8. résznél, valahogy sokkal jobban szórakoztat mint az első évad. Bushmaster karakteres gonosz számomra, diamondbacknél legalábbis biztosan. Amit gyengének érzek az Black Mariah összes jelenete amikor nincs toppon, olyan mesterkéltnek tűnik. Cage, Misty, tetszenek. Na majd meglátjuk hogy marad e ez a pozitív kép az évad végéig, az első évadot ilyenkor már kínlódással néztem végig.

mikkamakka - 2018. 06. 30. 12:33

winnie – 2018. 06. 30. 08:02
Reg R Cathey szál kap lezárást, nem tűnt volna fel semmi, ha nincs az utolsó rész végén az In Memoriam

Brynden Rivers - 2018. 06. 30. 23:22

Bushmaster kicsit olyan mint a Killmonger a Black Pantherben – oké ő a főgonosz, de lehet vele együtt is érezni, és a célja is indokolható.

Afro-amarikai közösségen belüli törésvonalak és csoportok ábrázolása külön jó volt, a jamakiai vonal új színt vitt a soorzat világába.

Annak nagyon örültem hogy több Netflix/Marveles mellékszereplőt emlegetnek sőt egy fel is tűnik, remek módon beépítve a történetbe.

Összeségében tehát jó volt az évad.

Az évadzáró nekem is furcsa volt, mintha kimaradt volna 2 rész az utolsó előtti rész után ami megalapozza ami ott történik – annak ellenére hogy megint elég lett volan 10 rész 13 helyet, de ezt már megszoktuk a Netflixtől.

Claire-rel valahogy nem tudnak mit kezdeni a Netflix/Marvelnél, vele ellentétben Misty kapott saját szálát, kompetenciát, és könnyebb vele azonosulni a nézőnek. (meg egy cool cuccot)

SPOILER
SPOILER

Dannyről kiderült hogy valójában cool és érdekes karakter, kár hogy keveset szerepelt és az is furcsa hogy az évadzáróban nem tűnik fel (de majd biztos az IF 2. évadban utalnak az ott történtekre).

Brynden Rivers - 2018. 06. 30. 23:26

Amit kihagytam:

Rmek hogy nem csak simán egy főgonosz van hanem folyton változnak az ellentétek, kényszerszövetségek és erőviszonyok.

Viszont lehetett volna kevésbé kiszámítható 1-2 fordulat, volt ami az évad utolsó negyedében történt jelentős durva esemény, de már az első negyedében lehet tudni hogy meg fog történni – közben meg nem suspense volt hanem csak időhúzás.

Claire8310 - 2018. 07. 06. 21:22

8. résznél vagyok, egyelőre nekem jobban bejön, mint az első évad (ott a közepén a váltás után annyira nem tetszett) de ez szépen építkezik, mint a Punisher tette.Egyelőre pozitív a 2. szezon.

Arra lennék még kíváncsi hogy vajon hányszor szerepel a forgatókönyvben hogy:
“Shades puts on his shades and walks away”
Lassan ivós játék lesz a dologból.

bluevoodoo - 2018. 07. 08. 20:31

A 9-10. részig nem tudtam, hányadán állok az évaddal, nagyon lassú az egész, de a végére jól összeállt. A Danny Rand részben meglepően jó a karakter, nem az a szerencsétlenkedő arc, mint az IF – Defendersben.

Számomra amúgy úgy tűnt, hogy ebben az évadban LC csak egy fontos mellékszereplő, az egész évad főszereplője leginkább Black Mariah, az ő karakterfejlődését/lejtmenetét követi nagyon szorosan az egész, Luke-ot kb. Shades-szintű kiemelt mellékszereplőnek érzem. A lezárás érdekes, előrevetíti, hogy ha lesz következő évad, ott Tilda lehet vmiféle villain-szerepben.

Tomi - 2018. 07. 09. 00:18

Ivós játékot inkább a lenti kettőböl lehetne.
– Akármelyik szereplö: … Mariah Dillard …
– bushmaster: Stokes, Mariah Stokes

Vagy

Family first. Always.

És egyetértek, hogy itt Mariah a főszereplő és Luke Cage csak supporting. És igen, eddig sokkal jobb a második évad, mint az első volt. 9-edik résznél tartok.

payskin - 2018. 07. 09. 22:14

Nagyon szép ívet írtak meg, jó volt nézni, csak a végét, úgy éreztem, összecsapták. Többen is írtátok, hogy fura volt az utolsó rész — nekem is. Egyrészt történt egy csomó minden, spoiler nélkül nehéz róla beszélni, de bizonyos dolgok valahogy csak úgy megtörténtek egyik pillanatról a másikra, aztán kampó, és már túl is voltunk rajta. Nem volt katarzis. Másrészt az utolsó 10 perc, hát ennél szájbarágósabban nehezen lehetett volna elmondani, hogy mi van. Értettük, értettük, jól van.

A zene a Harlem Paradise-ban, mint az éppen hatalmon lévő csoport jelképe, egyszerűen zseniális. Csak pont a vége mi volt? Maradt gangster rap?

Claire8310 - 2018. 07. 12. 23:30

Spoiler az full évadra.

Na kész kalap. Végig kitartott az évad, jobb lett mint az első, és tényleg ez Mariah sorozata volt. Alfre Woodard egyes jelenetekbe erős volt, de aztán máshol nagyon kilógott, végig furcsa kettősség érzésem volt vele kapcsolatban. Mindenesetre engem érdekelt az a vonal igen csak. Meg a Luke-Mariah szál is. És ha még valakinek szép íve volt az Misty. Ebben az évadban jó sztorit kapott, a mesterkélt badasség is eltűnt belőle. Tényleg az volt, és pl az a jelenet mikor Shades vall, és kimegy vízért… az nagyon megmaradt.
Danny pozitív meglepetés volt, remélhetőleg mostmár ráéreznek hogy milyen irányt vegyen a karaktere.

Az utolsó rész nekem is fura volt, elég gyorsan eszkalálódtak a dolgok, Bushmaster meg nyög kettőt az uccsó részben elfuvarozzák és ennyi… más lezárást vártam. Gondolom nem utoljára láttuk.
Az dialógusok néha tényleg elég szájbarágósok voltak, meg pl. befigyelt egy klasszikus “we are not so different You and I” ott lefejeltem az asztalt, meg ez a Tilda musical betét is kicsit sok volt itt a végén, de összességében és zenében is nálam verte az elsőt.

Arcfej - 2018. 07. 13. 01:50

Sokkal jobb volt mint az első éved, azt untam asszem, de már alig emlékszem, mi is volt vele a bajom. Ebben a zenéket imádtam! És a történet és karakterek is érdekesek voltak. És ahogy többen is említették, végre Iron Fist is jó volt.

Brigante - 2018. 08. 22. 08:22

Végre volt karakter fejlődés! A sztori 7/10 a történet íve jó. Dani – ezek után jöhet még – Clair jó tették, hogy kimozgatták a sorozatból, a karakter jó, a szerepe jó, a színész jó, de ide most nem kellet.

Az utolsó részt még nem láttam, de eddig nekem 8 a 10 pontból.

JcGross - 2018. 08. 22. 14:10

Az elsőhöz képest sokkal jobb volt, de azért továbbra sem lett a kedvencem. Sokat fejlődött karakterek szempontjából, és sztori szempontjából is. Sokat segített Bushmaster jelenléte, és hogy Luke közel sem volt olyan Superman jellegű mint korábban.
Azzal nem értek egyet, hogy Reg E. Cathey halála nem tett be a sorozatnak. Én fel is figyeltem, hogy hova tűnt, valahogy nagyon lógva hagyták azt az egész szálat. Sajnos ez ellen nem nagyon van mit tenni, de szerintem igenis érezhető.
Azzal pedig egyetértek, hogy Luke inkább csak másodhegedűs ebben az évadban, aminek nem feltétlenül örülök, mert a többi karakter teljesen érdektelen számomra. Tildának voltak jó megjelenései (úgy értem a színésznek), viszont Shades nagyon alulteljesített, Mariah pedig minden szinten visszataszító, a karaktere is, a története is, az előadásmódja is. Sajnos rajta van a hangsúly az évad nagy részében. A Danny team-up rész nagyon bejött, Misty is jó volt, főleg miután “kezeskedtek” felőle. Claire meg teljesen eltűnt, olvastam, hogy jobban háttérbe akar vonulni, de nem gondoltam, hogy az első pár rész után nem is látjuk újra. Na, szóval egy 6/10-et adnék neki (vagy inkább 6.5-öt).

Brigante - 2018. 08. 22. 22:36

Az utolsó részt is megnéztem! Nekem bejött 9/10.

Mate4182 - 2018. 08. 29. 13:05

Na, lassan de biztosan en is ledaraltam a masodik evadot.

NEkem is nagyon bejott! Jobb volt min az elso hatarozottan.

Amiket kiemelnek mint plusz:

– Bushmaster – alapbol imadom a jamaikai akcentust, de ez a ficko meg ra is tett egy lapattal, raadasul jol osszerakott karakter volt, bar en ugy ereztem volna teljesnek ha avegen meghal

– Luke sokkal jobb volt min az elso evadban
– Danny jelenelte baromi jo volt! ha ilyen lett volna az IFben is … na mindegy
– nalam a legnagyobb pozitivum Shades. Egyszeruen imadom ezt a csavot (a leheto legheterobb modon :D) a SOAban is birtam, de Shadeskent az igazi ez a Theo Rossi. Akar egy evadon at neznem ahogy tanu vallomast tesz :D (tok jo lenne elovenni a karakteret a punisherbe vagy a daredevilbe)

ami kevesbe jott be:

– a zenek. igen a zenek. baromi jok voltak olykor, es a jelenetet is feldobtak, de olykor nekem mar sok volt

osszessegeben szemrebbenes nelkul 7/10

Rorki - 2018. 09. 08. 10:56

Most kezdtem csak neki, mert bár a Punisher nagyon bejött, az Iron First-ből 4 részt bírtam csak, a Defendersing már el sem jutottam (azt szerintetek érdemes bepróbálni?).

Az első 4 rész alapján sokkal jobb lett, mint az első (nekem azokkal sem volt különösebb problémám).

SPOILER
Viszont lenne egy kérdésem: Misty karja mikor/hol tűnt el?

mikkamakka - 2018. 09. 08. 15:36

Rorki: Defendersben:)

Rorki - 2018. 09. 09. 15:29

mikkamakka: köszi! Ha ezzel végzek, akkor nézek majd arra is.

Enzo - 2019. 03. 08. 17:48

2×01-02 pótlás

Na, csak elkezdtem az új évadot is. Az első részben kicsit zavarosak voltak a rosszfiúk, hogy ki kivel mit akar, kicsit sokan voltak, de aztán viszonylag gyorsan tisztázódott, hogy kik is lesznek a fontos szereplők: mivel Nigelt kicsinálta ez az új arc, Bushmaster, Arturot meg lelőtte Shades (ejha!), már átlátható mennyiségű rosszarc maradt.
Luke (p)apjának feltűnése érzésre párhuzamot keltett a JJ 2.évadával (értsd: családra fókuszál jobban), de eddig nem kapott sok szerepet a fater. Viszont más szálon is bejött a családi téma, Bushmaster poooont Mariah lányánál veszi meg a titokzatos Nightshade nevű cucc összetevőit, mily véletlen.
Apropó Bozótmester, imádom a jamaikai akcentust, úgyhogy kifejezetten tetszettek az ő jelenetei, mondjuk az tény, hogy kell a felirat a dumához :D A kocsmás szintén jamaikai haverja meg olyan ismerős volt valahonnan, IMDb szerint a Last Resortból. (Ja és a beszélgetésük alatt a háttérben gyorsítva ment a focimeccs, WTF?)

Darabkák:
– Az első részt Lucy Liu rendezte, wow!
– A swear jar még mindig túlél és jelen van!
– Shades és Mariah meg még mindig elég fura páros, valahogy annyira nem illenek össze így romantikailag.
– Mariah hostesse viszont elég csini, mutathatnák többet.
– Érzésre kicsit talán szexibb is lett a 2.évad eddig, illetve brutálisabb is (Nigel szemkivágása elég beteg volt).
– Jézus, már nekem volt kényelmetlen, ahogy mindenki a félkezű Mistyt nézte meló közben, de kiosztotta őket rendesen legalább.
– Mennyire cuki jófej már a néni (Csótány szomszédja), aki segített Luke-nak :D
– LukeFatertól a 2.rész végén a két farkasos unalomig ismert sztori nagyon meh volt.

#hétidézete Dontrell Csótányé:
“Why don’t you roll with me, huh? I could take care of you. Given your whole condition, we’d always find a parking spot. Let me take you to Foxwoods. Play the one-armed bandit. Think about it, sweetheart.” :DD (mekkora paréj)

Enzo - 2019. 06. 03. 17:34

2×03 (pótlás)
1. Fura, hogy Nigel halála ennyire rejtve maradt mindenki elől (értsd: rendőrség, meg Mariah-ék is), főleg Arturo-éval összehasonlítva.
2. Mariah partiján nagyon csini az énekesnő :) a Billie nevű csaj meg valóban a jamaikaiak besúgója, nice!
3. LukeFater és Claire beszélgetése tetszett, a Titanic utalásokkal, meg hogy Claire egyszer elszólta magát, és kimondta Luke nevét.
4. Colleen vendégszereplésének örültem, a Misty-vel közös kocsmai bunyója hatalmas volt! :D A Morty nevű fickó dumája, meg a visszaszólások, amiket osztottak neki, aztán ahogy a 2 csaj másfél kézzel leverte őt a haverjaival együtt, nagyon tetszett így egyben.
5. Na, végre Bushmaster vs Luke konfrontáció: egy kis erődemonstráció a jamaikainál, aztán egy meglepő és alattomos ütés a végén.
6. Zene pluszpont: Max Romeo – Chase the devil! (ami NEM Peter Tosh – Out of Space, akármennyire is sokan így ismerik)
7. Operatőri pluszpont: Shades és Mariah, mögöttük a két koronát ábrázoló festménnyel.
8. Luke hozzáállása tényleg más, mint mondjuk az 1.évad elején, ennek megfelelően erős volt a beszélgetése Claire-rel :(
#hétidézete:
“-Bill Norris. Don’t remember him?
-Sorry, I don’t look down before I flush.” :DDD /Misty/
(jézusom ez mekkora oltás amúgy, szerintem az eddigi legnagyobb a sorozatban :DD)

Enzo - 2019. 06. 03. 17:37

2×04 (pótlás)

– Shades milyen szépen átlátja, hogy Bushmaster ittlétének mi is az igazi célja.
– Comanche-nak vannak tökei, hogy így szembeszáll meg beszólogat Mariah-éknak… úgy meg pláne, hogy közben Ridenhournak jelent titokban.
– Na erre nem számítottam, hogy Tilda reprodukálja a Nightshade-főzetet :O
– A Harlem’s Paradise-ban leművelt Mariah vs Bushmaster verbális faszméregetés egészen zseniális volt, szinte érezni lehetett a feszültséget a levegőben.
– Aww, Misty kapott műkéz vázlatot Randéktől (mondjuk a teljes nevére, ami azért vicces :D)
– Bobby Fish magánélete eddig szinte abszolút nem is volt említve a sorozatban, most behozták azt is, hogy így kicsit kiszálljon a karakter.

#hétidézete:
“You know them Jamaican n*ggas. Couldn’t tell if he was singing or talking.”

2×05 (pótlás múlt előtti vasárnapról)

Wow, nem vártam ilyen meglepő (már-már sokkoló) lezárást egy Luke Cage-résztől. Csak pislogtam a kórházmegnyitón felbukkanó karóra tűzött fejek láttán (helló, Walking Dead!), ha jól láttam, Higgins, Dontrell, meg még valaki volt? Pluszpont a Scarfe-flashbackekért, Mariah-tól kaptunk némi magyarázást, és örülök, hogy figyelnek arra, hogy Misty próbálgatja az új karját.

Darabkák:
– Luke pénzszerzési opcióin jót mosolyogtam…NFL meg cápaharc :DD
– Nafene, Shades meg akarja venni a Harlem’s Paradise-t, ebből még lehet konfliktus az asszonnyal.
– Ez a Piranha Jones mérsékelten idegesítő… :D
– Azt hittem Luke valami gagyi jelmezen húzza a száját, a golyónyomos pulcsival szerintem még egész jól megúszta.
– Szép volt a vágás, ahogy Misty megtalálja Dontrell hulláját, és már bevágták alá az ünnepséges tapsolást.

#hétidézetei:

“-Given my history on the subject, I can’t believe I’m even gonna say this, but … if you’re gonna fight crime, have you considered wearing a mask?
-I’m 6’3″, black and bulletproof. You think wearing a Lone Ranger mask is gonna keep people from figuring out who I am?” :DDD /Foggy&Luke/

“You got 38 problems and a bitch ain’t one.” :D /Scarfe/

“Goddamn cosplay.” :DD /Luke/

Enzo - 2019. 06. 29. 23:25

2×06 (pótlás múlt szerdáról)
Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a részt, akkor azt mondanám, hogy ez egy olyan epizód volt, amiben a kulcsszereplők zárt helyeken vannak és mindenki átértékel dolgokat.

1. Ja hogy Ray Ray a harmadik karóra tűzött fej, oké, ez az infó hiányzott.
2. Hm, Ridenhour milyen jóban van Mariahval, ez sok jót nem jelenthet. Tökre érthető volt, ahogy Misty megundorodott ez egésztől és kilépett.
3. Érdekes megfigyelni, ahogy Comanche Mariah ellen hangolja Shades-t szépen lassan, gyakran a tiszteletlenség határát súrolva. Elég erős volt a beszélgetésük a fodrászatban ülve.
4. Bushmaster beszélgetése a nagybátyjával vagy kivel, ezzel a csapos fickóval is nagyon tetszett.
5. Lukefater elég rég volt már, ideje volt behozni, akár így is, hogy Luke tőle kér segítséget.
6. Miért hozta fel Mariah, hogy ki tud Tone haláláról? Ez most nem jött át, hogy miért citálják elő régről.
7. A végén a harc Luke és Bushmaster között néhol inkább capoeirára hasonlított, néhol viszont egész ütős volt. De mi ez a por… és főleg mi ez a cliffhanger már, szemét így abbahagyni (mondom ezt úgy, mintha nem binge évad lenne…)

#hétidézete:
“‘Rassclaat.’ What the hell does that even mean?” :DD

Enzo - 2019. 07. 20. 23:46

2×07 (pótlás múlt szombatról)

Tyűha, kicsit megritkult a társaság…Bushmaster stílusosan elintézte Piranhát, és berakta a fejét a piranhák közé ; Comanche elképesztőt improvizált Shades előtt, hogy ne bukjon le, de ez se volt elég ; és a sokat tudó Ridenhour-nak is annyi (ja hogy ő hozta fel előző részben a Tone-ügyet, illetve miket tud Tilda születési körülményeiről? :O).

A végén fura volt így párhuzamosan vágva a két jelenet (Luke és faterjának a beszélgetése, illetve Bushmaster ahogy sarokba szorította Mariah-t és Tildát), valahogy a hangulatuk nem illett össze. Illetve az is meglepett, hogy Bushmaster nem akart biztosra menni a felgyújtással, de valszeg csak azt akarja, hogy Mariah lássa, ahogy elveszít mindent, beleértve a klubot is – ez utóbbira már volt is foreshadowing egy remek koccintós jelenettel.
És ha már klub, most először nagyon megtetszett egy zene a sorozatból (Tildának is még), meg is kerestem: Stephen Marley – Chase Dem :) “Run them politicians”!

#hétidézetei:
“Who says you’re not my sidekick?” :D /Misty/

“-I appreciate the call, Misty, but you and Cage need to go. It’s protocol.
-Bailey, dudes are getting murdered by fish. I think we are way past protocol at this point.” :DDD /Misty/

Enzo - 2019. 08. 27. 22:37

2×08 (pótlás 1 héttel ezelőttről)

1. Nafene, Misty lett a főnök Ridenhour halálával, és ezzel párhuzamosan mintha Bailey&Nandi többet szerepelne. Tetszett a jelenet, ahogy “újrajátszotta” a gyilkosságot Shades kihallgatásán.
2. Pluszpont az újbóli hatalomátvételt jelző szimbolikus képcseréért a Harlem’s Paradise-ban – a Basquiat sose tetszett, szóval még jobban is néz ki így.
3. Kiderült, Bushmasterék tényleg azt hitték, hogy Mariahék meghaltak – akkor viszont nagyon nem értem továbbra se, hogy miért nem ment biztosra a jamaikai.
4. Mariah reagálása Ridenhour & Comanche halálára érdekes volt – valahogy úgy tudnám leírni, hogy “őszinte, de ugyanakkor mégis fura”. Alfre Woodard nagyot játszott a részben. (miféle női név ez, hogy Alfre…)
5. Mekkora zsoldos ez a Ben Donovan nevű ügyvéd fószer, otthagyja Shades-t a kihallgatás közepén, mert most már Bushmaster “birtokolja”…
6. Még pár highlight:
– Kiderült a Shades név eredete
– Mariah és Shades beszélgetése a leégett házban, ahogy a lecseszésből szép lassan egy biztatássá alakult Shades mondandója
– Bírom hogy Bushmaster mindig kijavítja Stokes-ra a Dillard nevet, ha Mariah szóba kerül :D
– A végén a párhuzamos templomos-keresztelős jelenet és Nightshade-készítés is jó kombó volt
7. RIP Anansi…gondolom, mert Shades utánament a sikátorban.
8. Kicsit húztam a számat a végén, hogy pooooont odaértek a gyógyszertárba időben Mistyék meg Luke is… de annak örülök, hogy Dannyt hívják segítségül.

#hétidézetei:
“If they wanted you dead, why not just shoot you? Throw you out of a window? Or bash your head in with a mic stand?” :DD (wink wink, szép utalás Mistytől)

“-We’ll see what Mariah’s fawn has to say for himself.
-The hell’s a fawn?
-A baby deer. I read somewhere that cougars like to prey on fawns.” :DDD (mekkora oltááás Mistytől, gyönyörű, nagyon röhögtem)

Enzo - 2019. 09. 12. 00:56

2×09 (pótlás múlt keddről)

1. Na jó, a szökevények körimája elég szürreális volt, miközben tökre fújnak egymásra :D
2. Lukefater és Tilda jelenetei cukik voltak, meg Mariah-val is nagyot játszott az öreg.
3. Először azt hittem, hogy Misty kapott egy f*sz főnöknőt Ridley személyében, de aztán később már korrektebbnek tűnt a nő.
4. Nandi viszont mekkora gané, hogy beárulta a csapatot Bushmaster-nek…
5. Tilda meg Mariah beszélgetése, te jó ég… elég sokkoló lehetett hallani Tildának az igazságot a születésének körülményeiről (Uncle Pete), és Alfre Woodard megint nagyot játszott.
6. A bunyóról, mint tetőpont, nem sokat lehet írni, Bushmaster így már verhetőbb volt legyengülve és a piszkos trükkjei nélkül.
7. Fogságban nem sikerült mondjuk sokáig maradnia…viszont haldoklik. Hopphopp.
8. Már akartam írni, hogy “jé, Anansi mégis él”, de a végére azért Shades csak elkapta, hogy legyen aduászuk Mariah-val.

#hétidézetei:
“-How is it you know Danny Rand?
-Hot yoga.” :DD /Luke/

“-Why are you looking up?
-I’m looking for a lightning bolt. I just prayed with the devil.” :DD /Misty/

“Lady, I am the only reason you’re not a chimichanga. Return the favor. Help me help you.” :D /Luke/

“Boy, when you find someone who’s gonna make room for you on the door when the ship goes down, that’s a rose you cultivate.” :D (Titanic-os szóviccelés Lukefatertól)

Enzo - 2019. 10. 05. 21:48

2×10 (pótlás ~2 héttel ezelőttről)

Oké, ez szerintem a két évad eddigi legdurvább része volt. Na de menjünk sorban.

1. Ez a hirtelen Luke ellen fordulás, amit érzékeltettek az elején, kicsit erőltetettnek tűnt nekem.
2. Jó Dannyt látni, de valahogy olyan idegennek tűnt – vagy nem ilyen volt eddig (a viselkedése, a beszéde), vagy csak régen láttam az Iron Fist s1-et :D
3. D-Dub karaktere vicces, jóféle mellékszereplő.
4. Nandi lebuktatása tetszett, Ridley-t most már egyértelműen pozitív szereplőnek mondanám (ja és Misty-t akarja a maga helyére), a Misty vs Nandi szájkarate pedig hatalmas volt :D
5. Ha már verbális csaták, a Mariah vs Anansi se volt rossz.
6. Jót röhögtem, mikor Danny feltette a kérdést, hogy “ki a legnagyobb patkány, akit ismersz?”, majd a következő jelenetben Turk-öt látogatták meg :DD
7. Danny ugyan nem golyóálló, de elég jól elintézték a Nightshade-termesztős rosszfiúkat, a tenyérbe-ironfist-ökölpacsi mint szónikus (vagy a jóég tudja milyen, de hatásos) fegyver marha menőre sikeredett.
8. Hah, kibújt a szög a zsákból, Claire kérte meg Dannyt, hogy nézzen rá Luke-ra.
9. Mariah visszakapta a Harlem’s Paradise-t, és pozitívum, hogy legalább nem a Basquiat került vissza a falra.

Na a rész vége, te jó ég. Először nem értettem, hogy hogyhogy Sugar csak most lép ki, ennyi szarság után, de ami utána következett, az elég sokkoló. Ez a vérfürdő, amit Mariah leművelt a Gwen’s-ben, ez gyomorforgató volt. Mindenkit lelőttek (RIP Billie, túl keveset szerepelt), és még a tetejébe Anansi-t felgyújtják?? (ráadásul szimbolikusan Bushmaster rummal) Csúnyán átlépett egy határt, ha ezt Bushmaster megtudja…
(Ja és ha már szimbolika: most meg Mariah javította ki a saját nevét Stokes-ra.)

#hétidézete:
“-If I was bulletproof and strong, I’d be running shit. I’d be like: Either you bend a knee, or you lay down, bitch. And if they didn’t? Dracarys! Like straight flames for them niggas.
-State Property and Game of Thrones do not mix.
-Nah, when you high, that shit sounds right.” :DD
(mondjuk utólag belegondolva ez a Dracarys-ozás mekkora foreshadowing a rész végére)

2×11 (pótlás hétfőről)

Csak azt hagytam ki a számításból, hogy Bushmaster épp az életéért küzd, nem teljesen ereje teljében tudja majd meg az infókat Mariah mészárlásáról. Ráadásul annyira kíváncsi lettem volna a jelenetre, hogy Mustafa Shakir hogyan játssza el, erre gyakorlatilag offscreen történt az egész. :(

1. Kaptunk némi flashbacket Kingstonba, fiatal Quincyvel, Buggy Stokesszal, Ben Donovannel meg Mama Mabellel.
2. Misty megint “VR módban” vizualizál, most a vérfürdő helyszínén.
3. Családfa megértés utólag: szóval Paul-é (Anansi) és feleségéé (Ingridé) a hely, Ingrid tesója Gwen McIver, aki Bushmaster anyja (volt, lásd flashbackes másik gyújtogatás). Már csak a másik jamaikai fickó nevét nem tudom (aki Bushmasterre vigyázott Tildánál).
4. Jó volt a montázs, ahogy Luke befenyítette meg kikérdezte az összes bandát, hogy nem ők állnak-e véletlenül a mészárlás mögött.
5. Karen említés, hogy érezzük a közös univerzumot.
6. Annyira nehezen megszokható, hogy a nyugat-indiai az karibot jelent, és érdekes, hogy pont a rész nézése előtti napon hallottam ezt először, majd rögtön a részben is előfordult.
7. Meglepődtem a “Mariah Mabelt meg Uncle Pete-et haluzik” jeleneten, nem láttam jönni.
8. Misty nyomozásánál amikor rájött, hogy egyezik a fegyver a Peter Stokes-gyilkossággal, egyből eszembe jutott a “circumstantial at best” kifejezés, erre 1-2 jelenettel később Ridley szóról szóra ugyanezt mondja neki :D

Kezd elfordulni mindenki Mariah mellől: Shades-ben is szép lassan felülkerekedik az undor (nem tudta lelőni Ingridet, aztán Mariah felhúzta annyira, hogy megfojtogassa), és a kilépett Sugar is megtalálta Luke-ot az infóival. Alakul ez…

#hétidézetei:
“-[…]But dead is dead.
-Are you a vegan now? You’ve been a goddamn carnivore the whole time I’ve known you. A predator. I loved that.” :D /Shades&Mariah/

“-You and me we’re not so different, you know? We could have been bredren.
-Well, I never had much luck with brothers, to be honest.” :DD /Bushmaster&Luke/

Enzo - 2019. 10. 23. 01:26

2×12 (pótlás múlt előtti vasárnapról)

1. Hú, ez elején a kokainozós jeleneteknél először azt hittem, Borkai-videót nézek, aztán meg hirtelen valami zombis sorozatba csapott át az egész, ahogy megvadult a random párocska a drogtól.
2. Shades-nek a kezdetekig visszanyúló vallomása jó kis sorozat-átismétlés volt, a börtöntől Tone és Pops ügyén át, Cottonmouth halálán és Candace megölésén keresztül, egyedül az érződött furcsának, már-már zavarónak benne, amilyen mosollyal előadta az egészet. Vagy csak ennyire felszabadult volna?
3. Látszott, ahogy szépen minden egyfelé konvergál, Bushmaster (Tilda segítségével) megölni készül Mariah-t a partin, Luke kénytelen-kelletlen megvédeni (hogy ne legyenek áldozatok), Shades meg a kulcsfontosságú pisztolyért megy.
4. Ahhoz képest, hogy állítólag mekkora legenda lépett fel, elég szar volt a zene. És ha már ízlések és pofonok, a ronda Basquiat festmény ezek szerint lenn van a búvóhelyen.
5. Komoly volt a harc, szépen leamortizálták a lakást, és most meg Luke esett ki a körablakon (csak ő túlélte). Mariah pedig végre letartóztatva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz