login |

The Affair: kezdett a 4. évad

2018. 07. 01. 15:50 - Írta: Shannen

104 hozzászólás | kategória: kritika,

Közel másfél évet kellett rá várni, de megérkezett a The Affair 4.évadja, hogy tovább bonyolódjon négy főhősünk magánélete, miközben próbálnak továbblépni, továbbélni, lehetőleg boldogan, mindazok után, amin keresztül mentek. Ismerve a sorozatot, természetesen ez azért nem fog egyszerűen menni idén sem egyikük számára sem.

A 3. évad vége és az idei kezdés között eltelt hosszú idő arra pont jó volt, hogy nagyjából elfelejtsem mennyire rosszul sikerült zárniuk a készítőknek az amúgy sem fényes előző szezont.

Ez az ideiglenes memóriavesztés azonban csak addig tartott amíg végig nem néztem az S4 első két részét. Rögtön visszatértek a kevésbé szép emlékek. Azt mindenképp előrebocsátom, hogy a 4×01-et és 4×02-t mindenképp érdemes együtt megnézni, hiszen a kezdés csak a Noah-Helen párosra, míg a folytatás kizárólag a Cole-ra és Alison-ra koncentrál.

Szóval így két rész után az a helyzet, hogy elkezdtem a kaszán gondolkodni. Ennek fő oka, hogy egy kisebb időugrást követően a 4 fős társaságot földrajzilag is szétbontották, a csapat egyik fele maradt Montauk-ban, a másik páros a kontinens túlsó felére, Los Angeles-be költözött.

Igaz ez nem fog sokáig így maradni, hiszen idén sem maradhatunk rejtély nélkül, így az évad is rögtön egy flashforwarddal indult: Alison (megint) eltűnt, 72 órája nem látták, így Cole és Noah együtt próbál a nyomára bukkanni. Igen, ez volt a másik ok, ami miatt kevésbé vagyok lelkes a szezon iránt. A tovább mögött folytatom.

A jelenben a helyzet röviden a következő: Helen és Vic LA-be költözött a kisebb gyerekekkel (de még milyen házba!) és Noah is utánuk ment, hogy közel legyen hozzájuk. Ezt Helen és Vic is nehezen viseli, előbbi alapból nem érzi otthon magát az új helyen és Noah közelsége csak idegesíti, utóbbi pedig továbbra is féltékeny. Mindeközben Noah újra tanítani kezd egy problémásabb iskolában, és próbál részt venni a gyerekei életében, inkább kisebb mint több sikerrel.

Cole és Luisa boldogan élnék életüket, ha utóbbi szintén nem lenne túl féltékeny és nem félne attól, hogy kiderül illegális bevándorló státusza (nyilván ki fog egy ponton), előbbi pedig próbálja megszokni, hogy sikeres étteremvezető és Montauk nem hivatalos “polgármestere”, miközben sötét múltjának árnyai újra felbukkannak az életében.

Alison eközben pszichológusnak készül és közben tanácsadóként dolgozik olyanokkal, akik hasonló traumákon mentek keresztül, mint ő. Természetesen az ő szálán is felbukkan egy aktuális love interest.

A helyzet tehát az alapokat tekintve nem sokat változott, és bár továbbra is érdekes ugyanazt a történést két szemszögből nézni, mostanra ez már kevésbé tud meglepetést okozni, mivel érdemi karakterfejlődés tavaly óta nem történt. Ráadásul, ha pont arra a két emberre fókuszál egy rész, akik nem szimpatikusak, vagy nem érdeklik az embert, akkor hamar fel lehet adni a továbbnézést.

Mindezek ellenére azonban még egy kicsit kitartok, főleg a színészek miatt, akiket továbbra is öröm nézni. Abban pedig csak bízni tudok, hogy az írók egyrészt jobban összerakják az idei szezont, mint a tavalyit, másrészt a fő karakterek hamar újra találkoznak valamilyen formában.

104 hozzászólás Ne habozz!

Sydneyke - 2018. 06. 19. 11:24

Érdekes, hogy a évadnyitó jelenetre semmi utaló nem volt az egész epizódban utána.
o.O

Gevin - 2018. 06. 30. 13:06

Ali szalat mar most utalom.

Ez mar csak szenvedesnek tunik igy. Hat nemtom, hogy egyaltalan belenezzek e.

Wall-E - 2018. 07. 01. 16:16

Szerintem nagyon nagyon jó eddig az évad, Noah részei tökéletesek voltak, Helen számomra az, aki kevésbé érdekes, de a színvonalat az ő részei is hozták. Annyi, hogy reményeim szerintem majd Alison és Noah lesznek továbbra is összességében a legfontosabb szereplők és őket látjuk a legtöbbet.

WillTraveler - 2018. 07. 01. 16:21

Szerintem is nagyon jó az évad, – harmadik részt is látva – Noah és Helen szegmensei kifejezetten ülnek. Alison lett sajnos a legkevésbé érdekes karakter, remélem ott még sikerül javítani az évad során!

wanderlust - 2018. 07. 01. 16:25

Én egyelőre jobban élvezem, mint a 3. évadot, meg is lepődtem rajta. :D De Alison szála nagyon-nagyon klisés eddig, azt eléggé untam.

Eny - 2018. 07. 01. 16:35

a kommenteket olvasva, talán én vagyok az,akinek minden karakter szegmense bejön eddig. aláhúznám az eddig-et.
még bármi történhet, de ezidáig nekem nagyon tetszik.
amúgy nekem is vannak kedvenceim : Noah és Cole ..

Ennn - 2018. 07. 01. 16:43

Számomra ebben a két részben visszatért a varázs.
Egyszerűen imádtam.
Az, hogy a különböző nézőpontokon keresztül ki, hogy látja a másikat vagy a részleteket még mindig lebilincselő.
Példának okáért itt van Helen. Sokkal szánalmasabbnak, érzéketlenebbenk, agresszívebbnek látja Noah-t. Teljes kiábrándultság. Többé nem védi mindenki előtt. Egy kapcsolatot ha elveszíted, meg kell gyászolnod aminek különböző státuszai vannak. Ő épp a harag státuszba ért, pont úgy ahogy Cole is. Bicskanyitogatóan nemtörődömnek, flegmának látja Alisont és az ő szemszögén keresztül semmi sem olyan részletes, mint Alison szemszögén keresztül. A rajz az arcán az ő szempontjából kb csak egy firka. Alison szemén át sokkal részletesebb. Gyönyörű különbség még a szülinapi torta is. Cole: kerek/szögletes világos színű. Ennyi. Alison verziójban: torta1 négyszög élénk sárga (Joanie kedvenc színe) rózsaszín betűkkel szegéllyel és csajos díszítéssel torta2: kerek halványabb, (de sárga) naracssárga felirattal színes virág formájú díszekkel.

ngear - 2018. 07. 01. 17:01

Nekem is bejön eddig az évad nagyon. A legjobb meg az volt, hogy ki hogy emlékezett mit rajzoltak Cole arcára :)

duhr - 2018. 07. 01. 17:20

Én – hacsak nem izélik el nagyon – mostmár tuti maradok a végéig. Engem még mindig le tudnak nyűgözni a különbözőségek a nézőpontok között. A mostani második részben különösen tetszett, hogy míg Cole verziója szerint a szörfös arcok viszonylag szolidan firkálták szét az arcát, Alison szempontjából egy f*szt is rajzoltak Cole homlokára.

@ngear: Haha! A küldés előtt pillantottam fel az utolsó kommentre… :D

Casi - 2018. 07. 01. 17:39

Sajnos eddig csak az elso reszt tudtam megnezni es mindig meglepodom, hogy amennyire nem birom helen karakteret(meg magat a szinesznot se) annal jobban lekotnek az o reszei.

Anni - 2018. 07. 01. 19:55

Szerintem is (meglepetésemre) eddig ez az évad fényévekkel jobb mint az előző.

Helen szála sose érdekelt kb. de most nagyon tetszetős.
Cole még mindig a kedvenc, Noah-t jó látni, hogy kilábalt a 3. évados szenvedéséből..
Alison.. nah ő sajnos nem tud érdekelni de ha már ott van nézem. :D

Remélem marad ez a színvonal.

Macsi - 2018. 07. 02. 05:52

Többször ugrottam neki,2. Évad 4. Reszig jutottam. Nem értem ezt a sorozatot, vergődnek csak. Iszonyúan depresszív, lehúzó. Mi van ebben ami jó? Mások szenvedését nézni? Mert boldog eddig senki nem volt benne :(

Lindello - 2018. 07. 02. 06:59

Egyszer már kaszáltam, Helen karaktere miatt, most ismét próbálkozom a becsatlakozással. Egyetétek az előttem szólókkal, mem csak Helen szerepével van probléma, hanem a színésznővel is, már a Vészhelyzetben is útáltam!

wellwellwell - 2018. 07. 02. 10:42

Helent en is utaltam aveszhelyzetben, de itt birom. Sztem nagyon jol hozza a karaktert. A kedvenc persze messze Cole.
Vannak melypontok, de a tortenetmeseles szubjektivitasat nem lehet megunni, en biztosan maradok vegig.

Dawnie - 2018. 07. 02. 22:58

Maura Tierney zseniális, és nagyon kedvelem! Sosem értem az olyat, hogyan lehet egy karakter miatt kaszálni valamit. Vagy érdekel a sorozat, vagy nem.

winnie - 2018. 07. 03. 05:18

dawnie: ne csináld. karakter miatt? nyilván mások vagyunk, de karakter miatt általánosan bevett szokás kaszálni – inkább színész miatt nehezebb érteni, főleg, ha belekezdett az ember, és a színész általában a karakterrel lesz egyenértékű onnantól. de az szerintem nagyon sokakkal előfordult, hogy van egy szereplő egy sorozatban, aki élvezhetetlenné teszi a néznivalót, ergó az ember inkább nem is nézi a sorozatot. szóval szerintem ez tökéletesen irritáló, legyen XY valaki szemében irritáló, unszimpatikus vagy egyszerűen rosszul eljátszott. ilyenkor hiába a jó történet, van, amin nem lehet túllépni.

A. - 2018. 07. 03. 21:01

Csatlakozom azokhoz akik eddig nagyon elégedettek az évaddal. Illetve… Helen szálát elég nehezen viselem a téma miatt, kb olyan volt az egész, mint egy úthenger. Közben meg pl Noah lelkesedése tanítás közben majdnem feelgood volt.
Gondolkodom h esetleg a Helen fejezeteket kihagyom, félek h nagyon lehúzna érzelmileg.

wanderlust - 2018. 07. 04. 09:27

Here we go. A 3. részben visszatértünk a jól megszokott dolgokhoz: Noah megdug minden nőt, aki a közelébe kerül, Helen meg egy önző elkényeztett p*csa. Én ezt már unom… :(

Snoopyzit30 - 2018. 07. 04. 18:53

Én azok közé tartozom, akiknek tetszett az előző évad. Atya ég Dominic West mekkorát színészkedett az előző szezonban, ellopta az egész show-t gyakorlatilag. Nekem a francia professzorral sem volt bajom, voltak azon a szálon is érdekes beszélgetések. A lezárás valóban nem olyan lett, mint amit várnánk, de gyengének nem nevezném azt sem.

Az új évad kezdése nekem eddig bejött. Persze vannak idegesítő momentumok, pl. Noah-t szerintem totál lenullázták, mintha az előző évadban már kivéreztették volna a karakterét és most nem igazán tudnak vele mit kezdeni. Az egész iskolai környezet, amibe rakták nekem totál érdektelen. Számtalan filmben, sorozatban láttuk már, hogy milyenek az amerikai iskolák egy rohadt nagy ismétlés ez a szál, ezért totál érdektelen.

Helen története már érdekesebb, úgy látszik az ide szezonban őt fogják szanaszét tépni az írók.

Cole mindig is érdekelt, de ott is vannak furcsaságok. Már az teljesen hiteltelen nekem, hogy valaki úgy férjhez menjen abban az országban, hogy illegális bevándorló. Lehet, hogy ez ott természetes, de számomra ez elég nehezen befogadható, hogy mégis milyen papírokat mutatott fel ahhoz, hogy összeházasodhassanak. Szóval ezt megint erőltetettnek érzem. Ami még teljesen vicces, hogy a kis falatozó annyi pénzt hoz, hogy abból Cole-ék ilyen életszínvonalon éljenek, de ezen túl is lépek, mindenesetre vicces ez is.

Alisont pedig valami iszonyat idióta öntörvényű dögnek kezdik el bemutatni, az hogy csak azért ad tanácsokat, mert neki is meghalt a gyereke, az azért elég necces. Nem véletlenül járnak emberek 3-5 évet egyetemre. És láttuk is mi lett az eredménye. Most pedig ez az újabb eltűnés, hát nem is tudom.

Fentiekből kb. az olvasható ki, hogy totál nem tetszett a kezdés, de valahogy meg mégis. Én is úgy vagyok, hogy a színészeket öröm nézni és számomra még mindig érdekes tud lenni ez a több perspektívából történő megközelítés. Mondjuk ilyen megint csak nem létezik a való életben, hogy ennyire máshogy emlékezzünk dolgokra, mint ahogy itt elő van adva, de amíg ezt szórakoztatóan teszik, addig nem érdekel.

Remélem, hogy nem Alison eltűnése lesz a középpontban, mert arra nem vagyok kíváncsi, megmondom őszintén.

Van egy olyan érzésem, hogy ez lesz az utolsó szezon.

Ennn - 2018. 07. 04. 22:36

Hm. Frászt kapok Helen anyósától.
Az előző házasságában megúszta.
Az jó, hogy Noah kb újáéledt, az sulitól, hogy végre megint látok benne tenni akarást.

Shannen - 2018. 07. 07. 19:28

Ez a 3.rész már nekem is tetszett. Szóval van remény, úgy tűnik.

A flashforward-os résznél ahogy Anton ledarálta a sorozat lényegi történéseit, zseniális volt. :D

Bár a 4 szereplő közül Noah-t viselem el a legkevésbé, most egész tűrhető volt. Sajna hiába jófejkedik tanárként meg próbál jelen lenni a gyerekei életében, egyszerűen egyáltalán nem szimpatikus, sosem volt az, semelyik POV szemszögből.

Ellenben Helen, Cole mellett a nagy kedvencem, és igaz, hogy hülyeséget csinált azzal, hogy elmondta Vik anyjának, amit nem kellett volna, de az is érthető mennyire kétségbeesettnek érzi magát.

wanderlust - 2018. 07. 10. 12:09

Biztató kezdés ellenére a kaszán gondolkodom. A 4. részt hihetetlenül untam, végtelenül érdektelen és béna volt. Allison szála eddig sem tetszett, NAGYON sablonos az egész, ez a terápiás módszer meg mekkora baromság már? Cole a kedvencem nekem is, de Luisának ez a teljesen idióta, légbőlkapott ötlete, meg hogy Cole egyik percről a másikra elmegy walkaboutra…. hát nekem nagyon nem jött be sajnos.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 10. 18:37

“Luisának ez a teljesen idióta, légbőlkapott ötlete, meg hogy Cole egyik percről a másikra elmegy walkaboutra….”

Ez abszolút nem Luisa ötlete volt, hanem Cole anyjáé, majd magáé Colé. Ez a szál nekem is bejön, itt tényleg érdekel a dráma, hogy ebből hogy jönnek ki. Cole egyértelműen Alisont szereti (még mindig). Luisa ötlete, hogy ő legyen a gyerek gyámja az ő szemszögéből érthető, mert már annyira kétségbe van esve, hogy nem tud már mit csinálni, mint hogy ilyen végletekben gondolkozzon.

Alison szála szerintem is nagyon rossz irányba halad, megint egy ilyen defektes pasival találkozik, ez már uncsi. Nagyon, nagyon uncsi. Ennél már azt is szívesebben nézném, hogy megint összejöjjön Noah-val.

Shannen - 2018. 07. 10. 20:37

Fú, hát ez 4×04 ritka unalmas volt. Pedig ma 4×03 után kezdtem örülni, hogy jó lesz ez az évad, de egyelőre csak a fele jön be.

Rég nem bírtam annyira elviselni egy sorozatos karaktert, mint Luisa-t, szörnyen idegesítő a hisztijeivel. Szegény Cole… Jó persze, nyilván Luisa is érzi, hogy Cole-nak még bőven vannak érzései Alison iránt, de a viselkedése, akkor is nagyon idegesítő.

Alison szála meg szimplán unalmas. Legalábbis eddig.
Mondjuk azt jó volt látni, amikor Noah-val meg a kislánnyal skype-oltak.

A. - 2018. 07. 10. 20:51

Alison drámája mindig ugyanaz. Az ő karaktere az első évad első rész óta stagnál. Rajta kívül mindenki fejlődött, változott a szükséges mértékben.

De a Cole és Noah teammel nem bírok betelni:) Az eddigi legjobb párosítás a négyes v hatosfogatból:)

wanderlust - 2018. 07. 11. 08:52

Snoopyzit30, a mondat két részét külön gondoltam, a Luisa hülye ötlete alatt a gyámságot értettem, és ettől függetlenül a walkaboutot. :) Tudom, hogy utóbbi Cole anyjának az ötlete volt. Mindkettőt hülyeségnek tartom :D Szerintem is érzi Luisa, hogy Cole még Alisont szereti, de akkor miért gondolja, hogy megcsinálná ezt Alisonnal? Teljesen értelmetlen, plusz tényleg nem gondolom, hogy a bíróságon számítana bármit is. Alapból nagyon sántít nekem az illegális bevándorló dolog. Hogy tudott férjhez menni akkor? Valaki tudja, hogy ez mennyire reális? Én nem értek hozzá.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 11. 12:12

@wanderlust

Ja, bocsi tényleg, ezt benéztem :-)
Én csak azért tudom elfogadni Luisa viselkedését, mert – ahogy már korábban elmondta – 12 éves kora óta az Államokban van és még mindig illegális bevándorló, ami elég kétségbeejtő helyzet lehet. Ott építette fel az életét, ott van a szerelme és most minden elveszhet. (Mondjuk a házasság részt én sem értem, már írtam is korábban, hogy ez szerintem sem reális). Amúgy nekem van olyan ismerősöm (magyar), aki kiment egy 10 éves vízummal (akkor még ilyen is volt ha jól emlékszem), “elfelejtett hazajönni” és most 20 év kinti lét után tette le az állampolgársági esküt. Mondjuk ő nem úgy szökött be az országba az tény, de ő is illegálisan tartózkodott ott. Mindegy, ezekhez a dolgokhoz én sem értek.

Szóval szerintem Luisa minden tettére magyarázat az, hogy kétségbe van esve + szerelmes Cole-ba.

Nikolka - 2018. 07. 12. 22:54

Nem sűrűn unatkoztam annyira sorozaton, mint 4x4ben Alison részén. De közben meg nagyon tetszik az évad, mert a többiek szála érdekes, főleg Helené. (Bár hozzáteszem tényleg annyira elkanyarodtunk az eredeti dolgoktól, hogy Noah részét is elnézve, ez már egy másik sorozat)
Én sem érten Luisa hogy us gondolkodhatta ezt ki. Nincs az az anya ki ebbe belemegy. De azt sem értem miért jó reménytelenül harcolni egy házasságért, ahol a férj egyértelműen mást szeret.
Én megnéznék egyszer egy Luisa szemszögű részt, hogy tényleg ilyen-e ő. Vagy csak Cole látja így. Mert az elején tök jófej nő volt.

WillTraveler - 2018. 07. 15. 11:26

4×05:
Cole már megint visszatér Alisonhoz.. Tényleg annyira jól kezdődött az évad, nem hiszem el, hogy megint ugyanazokat a köröket kell futni.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 15. 21:50

@WillTraveler

Én még csak átpörgettem a részt, de nem láttam benne ilyet.

WillTraveler - 2018. 07. 15. 22:46

@Snoopyzit30

Ne csak átpörgesd, hanem nézd végig:)
Walkabout konklúziója az lesz, hogy Luisa jobbat érdemel nála (-.-“), és nem hozzá fog visszamenni (mert még mindig szerelmes Alisonba).
HIMYM-hasonlattal élve, még mindig ott tartunk, hogy Ted 9 évad után is rohan vissza Robinhoz..

_Peter - 2018. 07. 16. 10:54

Mennyi klisé volt ebben a részben! :(
Vik bánatában Porschét vesz, az unatkozó szomszéd fiatal nő rögtön szexre is hívja. Cole bánatában az ország másik végén gondolkozik az életről hippiéknél és a tengerparti szobához egy szupermodell is jár. Még jó gazdagok, egy gyárban a szalag mellett nem nagyon működne a sztori.

CaTo - 2018. 07. 17. 10:51

Egy huzatra néztem meg az évad első öt részét, engem nagyon lekötött, de egyetértek _Peterrel, az ötödik rész tele volt nyálas klisékkel. Nem tudom, miért engedtek ezeknek az ötleteknek, ez a bolyongás nincs benne szerintem Cole karakterében, sem ez az olcsó belső megbékélés az apjával, meg hogy megadja magát az Alison iránti érzéseinek.
Vic-ben sincs benne az öt perc alatt kidobok kétszázötezer dollárt egy Porschéra, az ö karakterét is hiteltelenítették.
És még mindig nem értem, miért – nekem épp az tetszett eddig a sorozatban, hogy ez a realitás, az ember igenis évekig, évtizedekig tipródik az alapproblémáival, saját magát minden új helyzetbe, új kapcsolatba tovább viszi, és nagyon lassan, hullámokban jut előrébb.
Ebben a sorozat szerintem nagyon erős, és kegyetlenül ki is gúnyolja a felszínes pszichologizálást (ld. Helen terapeutája) – erre jön egy ilyen 4/5. rész…

Snoopyzit30 - 2018. 07. 17. 18:33

@WillTraveler: “Cole már megint visszatér Alisonhoz…”

Végignéztem a részt és nem volt benne ilyen és nem is jelenti azt, hogy ők újra össze fognak jönni. Szerintem csak azt jelenti, hogy Cole végre tudatosította magában, ami ellen annyira küzdött, hogy Alisont szereti és kész. Mivel láttuk, hogy Alison el fog tűnni, abból tudjuk, hogy nincsenek együtt Cole-lal.

@_Peter: “Még jó gazdagok, egy gyárban a szalag mellett nem nagyon működne a sztori.”

Ezt én minden második amerikai sorozatnál megállapítom, hogy mindenki mindig iszonyatosan teli van lóvéval, szóval az szinte sose probléma a cselekmények alakulásánál.

@CaTo: “Vic-ben sincs benne az öt perc alatt kidobok kétszázötezer dollárt egy Porschéra.”

Habár Cole bolyongását én is kicsit légből kapottnak éreztem, főleg a csajjal együtt, aki felkínálta magát, de az, hogy Vik vett egy Porschét abban semmi erőltetett és nyálas nem volt, nagyon jól le volt vezetve. Egyrészt a (gazdag) emberek már egy sima kapuzárási pánik miatt is vesznek ilyen autót, de ahogy Vik elmondta, hogy soha nem költött semmire, mindig a szüleinek akart megfelelni, az apja panaszkodik, hogy nem elég gyors az autója + még az hogy halálos beteg, ezek szerintem bőven elég okot szolgáltatnak arra, hogy egyszer az életébe hozzon egy impulzív döntést. Az, hogy a szomszéd csaj felkínálta magát szintén ott lógott a levegőben. Ez inkább a Cole vonalon volt hiteltelen szerintem. Örülök, hogy Vik nézőpontját is láthattuk.

bara - 2018. 07. 17. 23:37

Cole sztorija a walkabout-tal (amiben semmi walk nem volt végül) nem Cole, hanem Nan miatt volt érdekes. Hogy hogyan hatott rá a sztori, hogy mennyire mások a vélelmek a kimondatlan, kijátszatlan történet két oldalán.
Szájbarágós volt talán, sarkított biztosan, de így magyarázták el Cole döntését arról, hogy miért nem akar egy kimondatlan igazságot cipelni egy esélytelen házasságban.
A Nan-t alakító színésznő meg remek volt.

Vik impulzív autóvásárlása pont reális egy gazdag palira, akinek pár hónapja van hátra és mindig fegyelmezetten élt. A dugás ugyanúgy.

wanderlust - 2018. 07. 19. 09:05

Cole szála nem jött be nekem, erőltetett volt. Alison eltűnéséből viszont szerintem nem következik, hogy nincsenek együtt Cole-lal. Talán az lehetett, hogy Cole elment, hogy bevallja neki a dolgokat, aztán már nem találta.
Vik szerintem is érthető, szépen megmutatták a miérteket, attól függetlenül klisés volt tényleg.

Nikolka - 2018. 07. 19. 15:38

Mondjuk nekem már akkor biztos volt, hogy a csaj ráhajt majd Vikre, mikor Helen (vele is) sárkány volt, ok nélkül.

Nekem minden klisé ellenére tetszett ez a rész. Nem volt unalmas egyáltalán, mint az előző. (Na mondjuk ezt a 2 pasit amúgy is szívesen elnézegetem) Örültem, hogy Vik kapott saját történetszálat. És szerintem is teljesen érthető mit miért tett.

@bara Nagyon jól megfogalmazta a Cole-os rész lényegét.

@Snoopyzit30 Nem, nem úgy ment vissza hozzá. Hanem döntésileg.

Aleysa - 2018. 07. 19. 21:40

Nekem ez az évad sokkal sokkal jobb eddig mint pl az előző volt.
Nagyon jó hogy Vik kapott sztorit, de ebben mondjuk benne lehet részemről hogy piszok dögös a pasas. Ha kapunk Vikből is nem csak Helenből, nekem teljesen rendben van.
Így még Helen is tolerálható :-D
Luisa nem szimpi, sose volt, bár szegény tényleg a lelkét kitette egy pasas mellett akinél jól érzi, hogy nem győzhet Alisonnal szemben.
Lehet hogy jó hangulatban kapott el az ötödik rész, de nekem nagyon működött. Giccs ide vagy oda. Megértem aki azt mondja, hogy Cole szálát kár volt megint visszakanyarítani Alisonhoz, de az is egyértelmű volt már szinte az elejétől h Luisa csak egy pótlék. Újra szeretem ezt a sorozatot, mert ezek szerintem reális helyzetek, abszolút léteznek ezek a lehetetlen döntések érzelmi ügyekben. Kíváncsi leszek hova futtatják ki Alisonhoz eltűnését

Gevin - 2018. 07. 22. 22:26

Csak elkapott megint a sorozat (pedig minőségben nagyon messze van az első két évadtól).

Allison szála borzasztó, ahogy fentebb írta valaki, négy évad alatt gyakorlatilag semmit nem fejlődött. Nyílván egy ilyen traumán sosem vagy nagyon sok idő után lehet csak túllépni, de itt inkább dramaturgiai szinten van probléma a karakterfejlődéssel.

Noah-t még mindig bírom, de tény, hogy ő is futja a szokásos köröket. Cole, Helen és Vik viszont baromira érdekes történetszálakat kaptak.

“az, hogy Vik vett egy Porschét abban semmi erőltetett és nyálas nem volt, nagyon jól le volt vezetve.”

Pontosan, itt minden gyönyörűen le volt vezetve, még külön szájba is rágták. Financiálisan is megmagyarázták, és őszintén szólva kurvára megérdemelte. Nekem van ilyen ismerősöm, aki 43 éves indiai, családi vállalkozás, tavalyi évig soha el nem hagyta Londont, minden nap dolgozik. Nem rég volt vele egy beszélgetésem, ahol külön elmondta, hogy a családért mindent meg kell tenni, mert a szülei megteremtették ezt neki első generációs bevándorlókként. Csakhogy közben az a helyzet, hogy azt a lehetőséget, amit a szülei teremtettek számára, egyáltalán nem használta ki, mert ugyanúgy egész életében dolgozott, mint ők, soha nem tett igazán semmit magáért, mert mindig a szülőket helyezte előtérbe. Tehát Vik dilemmája abszolút átjön, pont ugyanazt csinálta, és 45 évesen beütött a krach, ráébredt, hogy nem élt magáért soha egy percet se.

Szóval egy kocsi meg egy fiatal csaj, amikor pár hónapon belül meghalsz, minden férfi azonnal lecsapna rá. Jogosan. Ami még külön tetszett, hogy elmondta, nem magának akarta a gyereket… mert az tényeg baromság lett volna amúgy, Helennek ebben igazat adok.

Cohle szála a hippi-vándorlással megmosolyogtató volt, főleg a montázsba csomagolt “Hogyan felejtsük el életünk szerelmét 5 lépésben” résszel. Pláne, hogy ali vágták a “Night we Met”-et a 13 Reasons Whyból. Mondjuk az tetszett, hogy végre ráébredt, hogy bármennyire is küzd ellene, Allisont nem tudja kiveni a fejéből, és nem akar keservesen, nyomorúságosal élni tovább emiatt. Az apával kapcsolatban vegyesek az érzéseim, Cole természetéből adódóan sztem sem bocsájtott volna meg ilyen könnyen, de tény, hogy Nan azért nagyban hatott rá. Az igazság az, hogy össze volt csapva, két részben kellett volna elmesélni, kissé jobban elmélyedni az egész “hippi” témában, hogy hitelesnek hasson.

Az évad főszála egyértelműen Allison eltűnése, végig ez lesz a feszültségfokozó, mint tavaly a gyilkosság. Kissé ötlettelen és hatásvadász, de ez már nem ért meglepetésként.

Gevin - 2018. 07. 23. 20:21

Oh, my God! What is going on here? :D

4×06

Totál elszálltak az írók megint.

Ez már túl sok, hogy ez a négy karakter még mindezek után újra találkozik, és ki segít kin, nekem ez már nagyon messze van a valóságtól.

wanderlust - 2018. 07. 24. 12:19

04×06

Yep, én is így voltam vele. Teljesen irreális az egész. Noah miért folyik bele az igazgatónő életébe ilyen szinten? Kérdezés, kopogás nélkül bemegy az irodájába, megmutatja neki a gyereke esszéjét, holott nyilvánvalóan nem fair a gyerekkel szemben, nem lép le a családi veszekedés alatt. A saját gyerekeivel meg teljesen képtelen máködni. Nagyon gáz, teljesen érthetetlen nekem ez a szál. Vagy most ennyire rámegyünk, hogy Noah mekkora gyökér emberileg?
Nem hiszem el, hogy Alison életében nincsen senki, akivel meg tudná beszélni a dolgait, hanem az exférjéhez kell utaznia az ország másik végébe. (Mellesleg Cole is, meg ő is egy percig nem gondolkodott, hogy otthagyják a gyereket, hanem gondoltak egyet, aztán felültek a gépre/autóba. Taps a gondoskodó szülőknek.) Noah meg komolyan Helenhez viszi? Mi a franc?? :D Komolyan, az 1. exfeleségedhez kell vinni a 2. exfeleségedet, amikor idegösszeomlása van? LOL.

Shannen - 2018. 07. 25. 09:22

Oké, amikor évad elején azt kívántam, hogy mielöbb hozzák össze a 4 karaktert, nem pont erre a teljesen képtelen szituációra gondoltam.

Azt még úgy-ahogy megértem miért nem kórházba vitte Noah Alison-t hanem inkább Vikhez, de miért kellett ott is aludnia? Miért nem tudott Noah-hoz menni miután megkapta a nyugtatót?

A Noah-s szál azért jóval erösebb volt most, egész jó a dinamika közte és az igazgatónö között.

Ellenben Alison szappanoperás szálát egészen elképesztö volt nézni….

bara - 2018. 07. 26. 09:49

Shit keeps following Allison. A sztori kicsit erőltetett volt, de az teljesen életszerű, hogy nem fejlődik igazán a karakter, tele van a világ ilyen emberekkel. Az ottalvás gáz volt, lehetett volna hihetőbb helyzetet találni annak a beszélgetésnek Helennel, meg talán kicsit kevésbé Bagdi Emőkésre venni a párbeszédet. :)

Bármennyire is igyekeznek, az igazgatónő pont nem érdekel. Noah tanácsot ad gyereknevelésből, hááát, elég irritáló, de ebbe az öntelt karakterbe belefér (ettől még untatott).

Ez most nekem uncsi volt.

_Peter - 2018. 07. 26. 16:16

Amilyen szappanopera, most már Alison-Vik affér is lehetne. Helen szempontjából “már megint?!” :)

WillTraveler - 2018. 07. 27. 13:15

“The Affair 5. évad berendelve. És ezzel kaszálva is a sorozat.”

Erre nem volt más reakcióm, mint egy elégedett bólintás. Amennyire jól indult az évad, annyira katasztrófa ez az utóbbi 2 rész. Tényleg nem értem miért kellett ebbe a szappan irányba elmenni.. Talán majd a záróévad!

Nikolka - 2018. 07. 28. 15:08

A legjobbat akkor tennék az írók, ha Alison nem kerülne elő csak az 5. Évad végén. Borzasztó már a szenvedését nézni. Pár randi után már a pasuhoz fut.
Helen jó fej volt ismét.
Noah meg megint kapott egy független szálat, mint az előző évadban.

Shannen - 2018. 07. 30. 23:33

Azt valaki el tudja mondani, hogy Cole hogy termett ott percek alatt a reptéren? Vagy ő pont arra járt fél úton hazafelé a kis túrájáról?

Helen szála megint jó volt, és már tényleg unom magam is ezt mondogatni minden rész után, de basszus Maura Tierney annyira király. :)

Gevin - 2018. 07. 31. 01:03

Az 5. évadra ki fognak futni a klisékből.

Helen meg a “kislány” kavarása nem kellett volna. Pont attól lett volna kissé egyedi a jelenet, ha Helen elküldi a búsba az LA-i “hipster” felfogásával együtt a kiscsajt.

Noah részében kb nulla új információ volt.

_Peter - 2018. 07. 31. 10:58

Cole után most Helennel hippi kumbaya klisé, ásítás…

A szomszéd nő is elég defektes, vallomást tesz Helennek nős férfiakra hajt és bűntudata van mert kedveli a feleséget, aztán nyalifalizik Helennel is aki nem rakta össze a képet. Noah-Alison esetből nem sokat tanult.

Noah rövid része sem kötött le.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 01. 06:44

Az előző évad szerintem jobb volt. Sokkal érdekesebb volt számomra a francia professzornő, mint mondjuk most Alison. Annak ellenére, hogy én értem Alison nyomorúságát, de akkor is. Cole és Noah szála sem köt le most annyira. Helen és Vik ahol erős a dinamika, a többi tényleg “ásítás”.

Nem sok van az évadból, mert ha jól tudom ez most csak 10 részes.

wanderlust - 2018. 08. 02. 10:06

Kegyetlen, hogy mennyire bugyuta párbeszédeket írnak szerencsétleneknek. Főleg a Helen részében fájt…

m.m. - 2018. 08. 05. 16:14

Sziasztok!
Ezt nem gondoltam volna…de nem is tudom elhinni,hogy Allison kiszállt. Sikerült tükrözni a rémesen hosszú út unalmát a 8. részben. Teljesen felesleges a harmadik személy is.Teljesen lebontották a sorozat lényegét…Visszanéztem a 6. részt , amikor Allisonra rázúdul a sok visszás információ …de emiatt…nem gondolnám, hogy meg kellett volna ezt lépni…de majd meglátjuk..

Dawnie - 2018. 08. 05. 17:26

04X08

Bejött a tippem. Már ahogy elkezdődött az évad, sejtettem, hogy erre fog kifutni a dolog. Hát sajnálom azért. :(

WillTraveler - 2018. 08. 05. 18:04

4×08
Ez igen!! Nem hittem volna, hogy meg merik lépni. Hullámvasút volt eddig az évad: nagyon jól kezdődött, majd teljesen elszálltak, most pedig ismét zseniális részt szállítottak. Hoztak egy bátor döntést. Kérdéses persze, hogy bejön-e.
Remélem ilyen magas színvonalon zár az évad (illetve majd jöbőre a sorozat is)!

Eny - 2018. 08. 05. 20:03

Én sem gondoltam,h merik ezt lépni :(
A fiúk utazását élvezet volt nézni, ugyanakkor sokkoló, amint megjött a rossz hír..
szegény Cole és Noah..

bankrobberwithoutconsequences - 2018. 08. 05. 23:44

Basszus, én végigröhögtem a nagyja részt a meleg pár baromkodással, de mikor jött a hír és Cole elájult…
Örülök, hogy Cole szemén át láttuk (szinte) a teljes részt. De nem értem, miért csak hozzá nem fordult Alison? A gyerekei apjához, az egyetlenhez aki mindig őszintén, tiszta szívből szerette? Remélem jövő héten megtudjuk…

Szoszilany - 2018. 08. 06. 13:12

4×08

Nekem is bejött,h ezt meg merték lépni, megleptek vele. Gondolom valamelyik részben majd látjuk Allison szemszögéböl a történteket. Attol még tartok kicsit, h Noah remélem nem hazudott az azonositáskor,és nem hozzák igy vissza a szinésznöt.
De akkor mi lesz az utolso évadban? Ha csak hárman maradnak a dinamika is más,és az ilyen igazgatonö-félék nem potolják Alit…pedig már pont elképzeltem,h az utolso évad végére szépen mindenki összejön az elsö házastársával,ugye Helen is nemsokára szingli lesz,ha Vik meghal…á

szk - 2018. 08. 06. 15:06

Szoszilany: Noah esetleges hazugsága és az utolsó jelenet (Noah a bisztróban) eléggé nem állna össze…

Marko92 - 2018. 08. 06. 16:57

Sokkolt a váratlan halál a mai részben.
Gondolom a 9. részben Alison szemszögét láthatjuk, amiből kiderül hogyan történt az eset. A 10. részben pedig láthatjuk hogyan alakul Noah, Helen és Cole magánélete. És így le is lehetne zárni a sorozatot.
Alison nélkül szerintem nincs értelme az 5. évadnak (de ne legyen igazam).

Aleysa - 2018. 08. 06. 18:09

Miért hazudna Noah ilyen dologban? Az hogy közömbösnek láttuk azért volt mert Cole szemszögéből nézzük az eseményeket.Amint váltottunk és jött egy apróság ő is megtört.
Ugyan beleillik a folyamatba ami történt, de valóban nehéz elhinni. A borzasztó döntései mellett hozzám közel áll Alison karaktere, megértem ha valóban így döntött, de nem vagyok boldog tőle. Az is fura lett volna, ha “normális” lesz, meg talál egy normális férfit maga mellé.

Réka - 2018. 08. 06. 22:04

Engem is sokkolt.. utánaolvastam, Sarah Treem elmondta, hogy Ruth Wilson ki akart szállni a sorozatból plusz Alison karakterét mindig is körüllengte a tragédia..a depresszió stb. szóval tényleg meghalt Alison :(

Gevin - 2018. 08. 06. 22:54

Kemény.

Erre én sem számítottam, de ha Ruth Wilson tényleg így döntött, akkor az írók eddig jól oldották meg. Más kérdés, hogy erre az évadra a misteryn kívül nem sok minden maradt. Helen részei baromi jók, de a többi csak szomorú szappanopera kb.

Ennek ellenére Joshua Jackson mindenkit lemosott maga mellől. Egyébként nekem végig az a néhány perc Noah hiányzott, amit a végén kaptunk. És való igaz, hogy Noah azért volt közömbös, mert Cole látta annak. Ez megint egy szuper kihasználása a nézőponttal játszó narratívának.

Ali része annyira nem érdekel, inkább a halálának a hatása az életben maradottakra.

Egyelőre mondjuk ötletem nincs, hogy bénázás helyett milyen ütős sztorit tudnának hozni a befejező 5. évadra.

_Peter - 2018. 08. 06. 23:06

Ez szuper rész volt! Durva. Állítólag újak is írták és rendező is más. Ezért tetszett végre a Cole és Helen kaliforniai hippis klisék után. Milyen jól csinálták a road trip poénokkal, aztán hirtelen sötétre váltott a hangulat.

Kb. négy szálból az öngyilkosság a kislánya miatt számomra sem elég jó magyarázat, akármilyen problémás élete volt Alisonnak. Cole-nak igaza lehet valami nem stimmel. A három másik szál: Bennek gyenge lábakon áll a meséje, szerintem még Luisa is előkerülhet féltékenységből, sőt a hirtelen előkerült fater nője a vese miatt is!

kisanna - 2018. 08. 07. 09:00

WTF??!

Szoszilany - 2018. 08. 07. 15:34

Igazatok van, köszi a rávilágitásokat :)
Viszont igy nagyon kiváncsi leszek az ötödik évaddal merre mennek. Cole szerintem is kiemelkedik a többiek közül, és vele lehet is kezdeni valamit, hogyan mászik ki a gödörböl. Végre eldöntötte,hogy Allisont választja, de elkésett. (Helen szála engem öszintén nem mozgat,és Noah tanári remekelése is vállvonogatos részemröl)
Cole is azzal nyugtatja magát,h nem tenné ezt a kislányával Allison, hogy elhagyja. Már korábban is volt összeomlása, akkor is elhagyta a gyerekét,még akkor is,ha az apjával hagyta. Szerintem belefér :(

Vitalea - 2018. 08. 07. 21:43

Hát, bármi lehetséges és hihető. Az öngyilkosság, a baleset és a gyilkosság is. Ha nagyon tippelnem kéne én Luisa-ra szavazok, hogy nem szánt szándékkal megölte. Valahogy úgy, ahogy Scotty halt meg.

Anni - 2018. 08. 07. 23:21

Nagyon megleptek, hogy megmerték ezt lépni. Végülis Alison volt maga az affér, ő kötötte össze a 4 szereplőt. De szerintem ez volt a legjobb lehetőség a karakterével mert már tényleg nem tudtak vele mit kezdeni. Én a tényleges öngyilkosságra szavazok eléggé mélyen volt és a kislányt már egyszer ott hagyta.

Cole-t nagyon sajnálom ő a kedvencem, szerintem nem marad Lusiával inkább magában lesz.

Noah szála gyenge, Helené még érdekes is Vic miatt. Gondolom az lesz, hogy a szomszéd csajszi terhes lett Victől..

Nem tudom mi lesz az 5. évadban de azt eléggé érzem, hogy a legvégén Noah és Helen együtt lesz újra.

Gevin - 2018. 08. 07. 23:46

“…hogy a legvégén Noah és Helen együtt lesz újra.”

Szerintem elértünk arra a pontra, ahol Helen és Noah keserű ürességet éreznek már csak egymást iránt. Sőt, Helen jobban megveti Noaht, mint eddig bármikor. Nagyon sok mindent kéne felépíteni, hogy újra összehozzák őket. Remélem, hogy nem ez lesz. Őszintén szólva az eddigi események, érzések és kapcsolatok alapján, semelyik főszereplőt nem látom egykori párja/szeretője mellett. Túlságosan másfelé ívelt az életük, és csak a szomorú, fájdalmas múlt tartja valahogy össze a köztük még nagy ritkán pislákoló kapcsolatot – és a gyerekek.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 08. 06:45

Ha eddig még nem jelentették volna be az 5. évadot, akkor én most mondanám, hogy “Ugye én megmondtam, hogy ez lesz az utolsó évad?”. De ezek után, hogy már tudtuk, hogy lesz 5. évad még tökösebbnek gondolom a készítőket. Nagyon kellett már valami ilyen történés, ami felrázza az eseményeket. A maradék 2 rész ezek után már biztos odatapasztja a nézőket a képernyő elé.

mono - 2018. 08. 08. 09:48

Azt én sem értettem, hogy Noah miért hagyta Helennél Alisont, amikor kiborulva odautazott.

zorka - 2018. 08. 08. 10:16

Egyébként már fent van a következő rész előzetese, úgy nézem, abból minden ki fog derülni:
https://www.youtube.com/watch?v=T2xaVs4DPrs

Végre valami. A 3. évad borzasztóan unalmas volt, a negyedik szerintem kicsit összeszedte magát, bár voltak totálisan érdektelen részek, valahogy Noah karakterét sikerült teljesen kiherélni, de a többiek jók voltak.

Ehhez képest jött ez a rész, ami egyszerre lett a sorozat legviccesebb és legszomorúbb része. Az első felén sírva röhögtem (pedig ugye a The Affair nem egy mókavonat sorozat), mikor Cole és Noah szétszopatták egymást, aztán meg csak lesokkolva néztem ki a fejemből. Fájdalmas, de igen bátor döntés az alkotók részéről, de hát ha egy színész menni akar, akkor menni fog. Az is jó húzás, hogy a kövi részben megtudjuk Allison változatát is. Arra tippelek, hogy gyilkosság, ahogy Cole érzi (a Ben gyerek már túl gyanús, de pont emiatt simán lehet Luisa is), viszont csak mi, nézők fogjuk tudni, a sorozatban továbbra is öngyilkosságként kezelik majd. Cole pedig ezzel a résszel oda-vissza verte az egész színészgárdát, nem csodálnám, ha begyűjtene pár jelölést.

És VÉGRE megint volt értelme a nézőpontok váltakozásának, ami az első évadban még rengeteget hozzátett a sorozathoz, utána viszont sokszor már csak megszokássá vált. Itt végre megint kihasználták: szinte zavart, hogy Noah ennyire érzéketlen, amikor leesett, hogy csak Cole látja annak, és az a nyúlfarknyi Noah-POV kellett a végére, hogy tökéletessé álljon össze a kép.

bara - 2018. 08. 08. 11:52

Vicces és elborzasztó volt, szeretni nehéz, de zseniális rész volt.

Nem bátorság volt az írók részéről, a színésznőt ki _kellett_ írni, ennél csak hiteltelenebb lehetőségek jöhettek volna szóba. A megvalósítás remek volt, kényszerpályán ilyen szépen lépni ritkaság. Sőt, amúgy is ritkaság.

Dawnie - 2018. 08. 08. 13:31

“Ha nagyon tippelnem kéne én Luisa-ra szavazok, hogy nem szánt szándékkal megölte. Valahogy úgy, ahogy Scotty halt meg” – két ilyen baleset már túl sok lenne egy sorozatba. Én is a sima öngyilkosságra szavazok, ami teljesen hihető, ismerve a karaktert.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 08. 15:04

“Cole pedig ezzel a résszel oda-vissza verte az egész színészgárdát, nem csodálnám, ha begyűjtene pár jelölést.”

Az az érdekes, hogy tavaly Dominic West olyan magasságokban volt színészileg, amire azt mondtuk, hogy hihetetlen milyen tehetséges és milyen mély érzelmeket tud megjeleníteni. Fantasztikus volt, aztán nem kapott jelölést semmit, pedig ilyen alakításokért csak úgy repkedni szoktak a díjak. Simán volt olyan jó, mint amiért megkapta a díjakat anno Ruth Wilson meg Maura Tierney.

Ehhez képest most Joshua Jacksonnak volt 2 jó jelenete ebben az évadban és máris jelölésekről beszélünk.

andator - 2018. 08. 09. 14:19

Most olvastam, hogy Ruth Wilson azért szállt ki, mert biztos benne, hogy sokkal kevesebb pénzért dolgozott, mint férfi kollégája. Itt tuti Dominic-ra gondolt. Ő legalább ugyanannyi pénzt szeretett volna keresni, mint a férfiak a sorozatban.. A hivatalos bejelentés szerint Ruth már akkor szólt a vezetőségnek, hogy ki akar szállni, mielőtt elkezdték írni a 4. évadot.
Szóval igen. Nagyon szomorú, de Alison…:-( Én nagyon szerettem a karakterét. Nem tudom. Kiváncsi vagyok a következő részre. Nem is igazán illett volna a sorozat hangulatához, hogy szép happy end-del zárták volna le a 4. évadot…Allison és Cole újra együtt lettek volna, illetve mint egy szép család éldegéltek volna együtt Joanie-vel együtt? Hiába szurkoltam ennek, elbuktam.
Cole zseniális volt. A szívem szakadt meg.

WillTraveler - 2018. 08. 13. 08:43

4×09
Csúcsra jár az évad! Baromi jó ötlet volt, hogy az egész Ben-beszélgetést bemutatni “mi lett volna, ha..” és “mi volt..” szemszögekből. Nagyon remélem, hogy Cole nem hagyja ennyiben a dolgot, és elkapják Bent. Ezt egyszerűen nem úszhatja meg, elég beteg egy ember!
Még egy méltó évadzáró jöjjön, és akkor a szezon közbeni hullámvölgy ellenére is egy nagyon jó évadot kaptunk.

Marko92 - 2018. 08. 13. 13:24

Én sem szeretném, hogy Ben megússza. De van egy érzésem, hogy itt az írók nem fogják kiszolgálni a nézőket, mint ahogy a GOT írói tették Ramsayvel. Lehet, hogy Bennel off-screen módon lesz valami.

Réka - 2018. 08. 13. 16:04

Annyira szívbemarkoló volt ez a mi lett volna ha tündérmese, és annyira valós. Ezek a beszélgetések, ahogy félrecsúsznak, a nüanszok, hogy így is lehetne..áá.

Remélem elkapják Bent, de egyúttal azt is, hogy az 5. Évad nem erről fog szólni, hogy mikor bukik le.

ksylviaa - 2018. 08. 13. 16:20

Gyönyörű megoldások a 9. részben. Az első felében két felnőtt párbeszédét látjuk, ami az optimális megoldás lett volna,szeretetben, ami már-már mesébe illő, szeretnénk elhinni, hogy bárcsak…de tudjuk, hogy ez így nem lehet igaz. A második felében pedig a nyers valóságot kapjuk, amiben mindkét szereplő gyengesége felszínre tör (Ben alkohol, hazugságok, Alison áldozat szerep), ahol gyerekként próbálnak mindketten problémát megoldani. És ahol gyönyörűen felépítik hogy Ben túl gyenge ahhoz, hogy alkohol nélkül szembenézzen tetteivel és ahol a korábbi tettéhez való hozzáállása sejteti, hogy igen, képes arra, amit tett. Mélyreható lelki küzdelmeket láthattunk mindkét féltől ahol a saját múltból cipelt fájdalmukkal voltak elfoglalva, ahol minkét fél ki akart venni magának valamit a másikból, ami csak a képzeletében élt. Szó sincs igazi szeretetről. Szerintem zseniális lett ez a rész.

WillTraveler - 2018. 08. 13. 20:15

“Remélem elkapják Bent, de egyúttal azt is, hogy az 5. Évad nem erről fog szólni, hogy mikor bukik le.”
Pontosan! Rossz irány lenne elvinni a sorozatot egy egész évados Ben elleni bizonyíték keresés irányba (személy szerint engem irtóra irritál a karakter).
Taláán egy esetben lenne elfogadható, ha az 5. évad egy Cole-Noah roadtrip/buddy cop comedy lenne, Antonnal pár részenként vendégszereplőként. De ez ugye nem az Affair lenne:)

danonino1984 - 2018. 08. 13. 21:20

S04E09

Atyaég! :( Ez nagyon durva volt, kikészültem tőle lelkileg.

Dawnie - 2018. 08. 13. 21:40

Basszus, ez durva volt, de az öngyilkosság szerintem menőbb lett volna. Gyilkossággal tele a padlás, de mondjatok egy sorozatot, ahol az egyik főszereplő öngyilkos lesz. De persze ez benne a csavar, hogy nézőként is elhiszed, amit a szereplők hisznek, hogy öngyilkos lett Alison, mert annyira passzol a karakterhez, aztán közben mégsem.

Dawnie - 2018. 08. 13. 22:37

Viszont nem tudom hova tenni, hogy az előző részben azt mondta a nyomozó, hogy pár nappal korábban Alison minden pénzét egy új számlára utalta Joanie-nak…

Gevin - 2018. 08. 14. 01:34

4×09

Most már érthető, hogy Bent miért hozták be, illetve, hogy eddig minek építették a karakterét. Ettől függetlenül a színész sem elég jó, és a karakter sem eléggé kidolgozott. Túl keveset tudtunk róla, végig egy ellenszenves férfinak volt beállítva – nyilván azért, hogy kiélezzék a végére -, valahogy nem állt össze az egész.

Jó volt a váltás, és megleptek a “két” történettel az írók, ettől függetlenül szerintem is az öngyilkossággal kellett volna kiírni Allisont, nem egy százmilliószor ellőtt PTSD-s katona újabb hirtelen felindulásból történő kirohanásával.

Ettől függetlenül a lényeg, Allison búcsúja többé-kevésbé mégis jól sikerült, bár nem ütött akkorát számomra, de megmutatták az esszenciáját a személyiségének. Érdekes, hogy az első évadban baromira szerettem a karakterét, aztán szép lassan idegesítővé, önismétlévő és zavaróvá vált minden egyes megszólalása és cselekedete. De azt hiszem talán így van ez a való életben is, amikor az emberek változnak, vagy mi változunk, és ők pont, hogy nem, ezért nem bírjuk már tovább elviselni őket magunk körül.

Ha az utolsó évad valóban egy Ben körüli nyomozás lesz, akkor nem biztos, hogy maradok (bár tavaly is lehet hasonlót mondtam), de bízom benne, hogy mással készülnek majd az írók. Egyébként azt is remélem, hogy nem hoznak be új főszereplőt negyediknek, jobb lenne, ha már csak hármojukkal mennének tovább, esetleg Vik-et megtartanák, amíg meg nem hal.

Ez már rég nem az az Affair amelybe anno beleszerettem, de még képes egy-egy jó pillanatra.

Aleysa - 2018. 08. 14. 21:17

De rossz volt nézni ezt a rêszt, te jó ég. Nagyon jól megoldották a kétféle verziót. Mondjuk azért Ben messze a legrosszabb választása volt Alisonnak ever.
Durva volt nézni ahogy kiáll magáért, bár az első verzióban is megesett a szíve a férfin, amit szintén nem kellett volna meglépni. De hogy a második verzióban egyszerűen nem volt bátorsága kimondani az elején h tudja hogy házas…Borzasztóan valóságos volt. Teljesen rosszul mérte fel hogy egy alkoholista exkatona mire lehet képes.
Utoljára akkor volt ilyen elképesztően feszült rész, amikor az esküvőn Alison bejelentette hogy terhes de nem tudja kitől.

_Peter - 2018. 08. 15. 00:04

Én nem öngyilkosságot vártam, mert ugyan instabil Alison a kisfia elvesztése és a többi miatt, mégis próbált új életet élni. Kislánya született, harcolt érte, lett pénze, talált célt a szervezetnél segíteni másokon. Ben volt a kézenfekvő megoldás, még Luisára tippeltem volna. Cole-nak már az elején le kellett volna csapnia, jó megérzése volt.

“azt mondta a nyomozó, hogy pár nappal korábban Alison minden pénzét egy új számlára utalta Joanie-nak”

Lehetséges készült rosszat tenni, de még nem billent át. Lehet azon múlt megtudta Ben nős, az agresszív alkesz ért oda előbb hozzá és nem Cole ismét szerelmet vallani. Akkor szinte happy end lett volna. Így nem is tudta meg ezt Alison, Cole mit akar.

Ruth Wilson jól tette kiállt magáért.

tommy - 2018. 08. 15. 03:47

egyrészt jól meg volt csinálva meg minden, de úgy érzem Alison karaktere többet érdemelt volna mint hogy egy pár résszel ezelőtt bemutatott elmebeteg kicsinálja. aki nekem már akkor gyanús volt mikor Cole meg a drogos srác találkozott vele. nagyon remélem ez a szál lezárul a kövi részben. 5. évadot egyébként nem tudom elképzeli így Ali nélkül.

_Peter - 2018. 08. 15. 16:52

Én se tudom az 5. évadot elképzelni Alison nélkül. Engem az ő és Cole sztorija kötött le. Helen nem érdekel és Noah sem. Együtt sem és külön sem Vikkel és az igazgatónővel.

Viszont Alison halálával Luisa problémája megoldva. Hiszen így ő lesz a kislány nevelőanyja, tudja bizonyítani a hatóságoknak szükség van rá. Lehet több Luisa nézőponttal töltik ki az 5. évadot? Az írók biztos tudják már mit csinálnak, mert a hírek szerint Ruth Wilson a 4. évad forgatás elején már mondta kiszáll.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 15. 19:12

@tommy: “de úgy érzem Alison karaktere többet érdemelt volna mint hogy egy pár résszel ezelőtt bemutatott elmebeteg kicsinálja.”

+1

Annyi lélekjelenléte még részegen is volt a csávónak, hogy a vízbe dobja Alisont és egy olyan helyen, ahol tudhatta, hogy odacsapkodják a hullámok a kövekhez, mert így a 3 napos vizihullán már senki nem állapítja meg, hogy melyik ütésbe halt bele.

Ami még érdekes lesz az, hogy miért rakta át a pénzét a lánya számlájára? Ez a krimi-szál most nem annyira érdekes szerintem, mint az 1-2.évadban volt. Tudjuk ki a tettes, tudjuk ki halt meg. Arra nem vagyok (én sem) kíváncsi, hogy hogyan nyomozgatnak. Az írók nagyon megleptek most ezzel, talán az utolsó részből már kapunk infót arról, hogy milyen irány várható az utolsó évadban.

A második rész jeleneteit egyébként fájt nézni. Arra azért nem utalt semmi, hogy Ben rögtön ilyen elmebeteg lesz, csak mert lemondott egy randit Alison. És az elején amikor odament hozzá akkor még nem is ivott, sőt előtte már 1 éve nem ivott. Szerintem Ben karakterébe ezek a dolgok nagyon bele voltak erőltetve. Nem volt ez eléggé előkészítve. Mondjuk szinte minden szezonban van ilyen. Azon mondjuk felröhögtem, amikor előadta, hogy neki karrierje van meg ő elért valamit. A kajáldát abból a pénzből vette, amit a nagymamájától örökölt, de azt is Cole foglalkozott nem ő. Aztán ezt az állást is azért kapta, mert meghalt a gyereke, nem azért mert megcsinált 3 ilyen jellegű diplomát és volt 15 év tapasztalata, szóval ezt a karrier dolgot ezt hagyjuk is :-P
Egyébként sajnálom Alisont, meglátjuk az 5. évad működni fog-e nélküle.

Shannen - 2018. 08. 15. 22:10

Most sikerült csak megnéznem a 4×09-t, és hát le a kalappal a készítők előtt. Gyönyörű és persze szívszorító volt nézni az első és a második részt is. Fájdalmasan valósághű párbeszédek hangzottak el mindkét esetben. Méltó búcsú volt ez Alison karakterének, pontosabban ha elvonatkoztatunk a halála okától.

Ben az elejétől kezdve ellenszenves volt, ráadásul még így 8 rész után is alig ismertük, tulajdonképpen egy random hapsi volt, akivel Alison összejött. Nem volt hiteles és eléggé elcsépelt húzásnak is gondolom, hogy így hal meg az egyik főszereplő. Az öngyilkosság sokkal hihetőbb lett volna, ha alapból arrafelé viszik el az évadot.

Abban csak reménykedni tudok, hogy a Ben utáni nyomozást hamar lezárják és ez a szál nem folytatódik jövőre. Ez már csak azért is esélyes, mert ahhoz – jobb esetben – flashbacket is kéne használniuk, amihez Alison is kellhetne, de ugye Ruth Wilson már nem lesz elérhető.

Kíváncsian várom az évadzárást és azt, hogy milyen szálakat fognak feldobni az utolsó szezonra.

fajro - 2018. 08. 16. 04:54

Azért szépen elő volt készítve a rész.

Alison mondta az anyjának, hogy szeretne Joanie-nak számlát nyitni, oda átmozgatni pénzeket, amire az anyjának annyi reakciója volt, hogy ‘beszéljünk még erről’. Nem néztem vissza, de rémlik ilyen, abban a részben, amikor kiderül Alison apjának a sztorija.

@Snoopzyt30: de, Ben már ivott, legalábbis az AA találkozón azt mondja, hogy “megismerte ezt a nőt” és ezért újra italhoz nyúlt. Ez akkor, amikor Cole is ott volt. Ettől függetlenül Ben elég szélsőséges lesz, bár félek, ez valójában is előfordul, mármint hogy PTSD-s emberkék ennyire szétcsúsznak.

Kíváncsi leszek, hogy ezután Cole visszamegy-e még Luisához, remélem, hogy nem… Legfeljebb jófejségből (meg bűntudatból) papíron vele marad, hogy elintézhesse a letelepedésit…

Várom az utolsó részt is, és a következő évadot is.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 16. 06:24

@fajro

Ezekre már nem is emlékeztem (mostanában kicsit fáradtan nézem a részeket), vissza kell majd néznem. Elhiszem, hogy alkoholista, hogy PTSD-s, de nekem ez akkor is hirtelen jött az ilyen szintű agresszió. Már közel 1 éve volt akkor alkohol nélkül, az idő alatt járt ilyen olyan kezelésekre, sőt ha jól értelmeztem, akkor még ő támogatott másokat is, nem? Tehát már egy bizonyos szinten állt a folyamatban, hogy feldolgozza a háborús eseményeket. A feleségével már nem volt jóban (legalábbis ezt állította), akkor miért nem tudta már elmondani Alisonnak? Szerintem nem kell feltétlenül PTSD-snek lenni ahhoz, hogy valaki állat legyen, ha iszik, hát nem is tudom, de nagyon úgy nézett ki a jelenet, hogy megerőszakolta volna Alisont.

Cole szerintem küzdeni fog az érzéseivel, mert egyrészt szereti Luisát (csak nem szerelemmel) és szeretne a kislányának egy kiszámítható, fix családot biztosítani, főleg most, hogy az anyja meghalt. Szerintem Luisa szereplő lesz a továbbiakban is, csak kérdés, hogy akkor azon a vonalon mi fogja a feszültséget biztosítani. Egy szeret-nem szeret szituáció egész évadon keresztül unalmas lenne. Pl. Cole most mihez fog kezdeni? A kajáldát eladták, drogügyletekkel gondolom nem akar foglalkozni, mint a sorozat elején, szóval kíváncsi leszek mihez kezd az életével.

Dawnie - 2018. 08. 16. 21:36

“Szerintem Ben karakterébe ezek a dolgok nagyon bele voltak erőltetve. Nem volt ez eléggé előkészítve.”
Azért ne felejtsük el, hogy Bent Alison szemüvegén keresztül ismertük meg, és az is közrejátszhatott ebben a hirtelennek tűnő váltásban, hogy Alisonról így a végére esett le a rózsaszín szemüveg és kezdte Bent olyannak látni, amilyen valójában.

Dawnie - 2018. 08. 16. 21:38

“Alison mondta az anyjának, hogy szeretne Joanie-nak számlát nyitni, oda átmozgatni pénzeket”
Tényleg, köszi, erre én sem emlékeztem.

Mazsi - 2018. 08. 17. 23:11

A Bent játszó színész is nagyon nagyot alakított ebben a részben. Szerintem.

Gevin - 2018. 08. 18. 13:24

@Snoopyzit30

“…csak kérdés, hogy akkor azon a vonalon mi fogja a feszültséget biztosítani.”

Luisával marad, de mi tudjuk, hogy Allisont szerette/szereti, és ezen fog majd őrlődni magában, amiért mondjuk önpusztításba kezd, stb. stb. Ezt szépen kibontják majd 4-5 részen keresztül, aztán a végén elhagyja Luisát végre és egyedül él majd a házban, amit épített – vagy jobb esetben a lányával, de őt nem biztos, hogy engedik vele lakni, ha totálisan szétcsúszik.

Nem lenne túl izgalmas, de simán meg lehetne csinálni. Őszintén szólva reménykedem, hogy nem így alakítják és esetleg időugrás is lesz a két szezon között.

WillTraveler - 2018. 08. 20. 00:20

4×10:
Az elso post-Alison resz. Az utobbi ket resz zsenialitasaval nyilvan nem versenyezhetett, de osszessegeben jo resz lett! Annyira szepen keretbe lettek foglalva a tortenetek, hogy akar egy sorozatzaronak is elment volna. Ha esetleg felresiklik az utolso evad, en ezt a reszt fogom a sorozat vegenek tekinteni
Ben igy mar nyilvan megussza, lehetetlen lesz bizonyitekot talalni ellene, remelem ellengedjuk a karaktert.
Nem tudom, hogy innen Alison es Vik nelkul hogyan lehet folytatni, kicsit felve bar, de kivancsian varom a lezarast!

_Peter - 2018. 08. 20. 12:14

Ben most annyit ivott nem emlékszik mit tett, vagy ennyire pszichopata még ő ordít Cole-nak hogy ő a hibás és bociszemekkel megjelent a szertartáson is?

Kicsit nevetgéltem a részen, mert Alison anyjának hippiskedése a tengerparton furcsa volt, Cole amikor felkapta az urnát és futott már rendesen röhögtem.

Cole nézőpontján kívül a többi engem már nem érdekel, csak Anton fogalmazására figyeltem fel és Vik idióta szüleire, azt hittem Helen agya eldurran ott.

Wall-E - 2018. 08. 20. 12:37

Az oldalon is nemrég posztolt interjúban a Ben-t játsszó színész máshogy reagál az eseményekre, mint ahogy én is, és ahogy látom ti is értelmeztétek a 9-dik epizódot, miszerint először láthattuk, ahogy Alison elképzelte volna a találkozást, utána pedig, ahogy valójában történt.

A színész nyilatkozatában az volt, hogy a két végletet láttuk, de könnyen lehet, hogy a valóság a kettő között van valahol és szerinte a karakter nem lett volna képes erre, utána pedig a viselkedésre, amit Cole-ékkal szemben mutatott. Az utolsó jelenetnél pedig ezért is nem mutatták az arcát, mert beszélt a készítővel és jobbnak látták, ha van benn talány, hogy valóban ő volt e. Ugye emellé jönnek apró részletek pl. az alibiről, amiket a nyomozó mondott.

Mindettől függetlenül számomra teljesen az adta magát, amit feljebb leírtam, illetve ahogy ti is értelmeztétek ezt a konkrét dolgot.

Az azért jó, hogy a végső monológja alapján Alison valóban élni akart volna, tehát eljutott odáig a fájdalmával, hogy hitt egy új életben, ez valamennyire győzelem a karakternek, még ha ezt egy szívszorító tragédia miatt sosem próbálhatta egyáltalán meg. Illetve pont, amikor végre kiállt magáért, történt ez az extrém, értelmetlen dolog.

Nekem akkor is a kedvenc karakterem volt, úgy érzem, hogy bizonyos dolgaival elképesztően lehetett azonosulni és totálisan érthető volt, hogy Noah belészeretett, azokban a ruháiban a biciklijével, olyan autentikusnak érződött. Fáj az elvesztése nagyon, szerintem ez mindent elmond a karakterről, valamint a színész munkájáról.

A 4×10 is pazar lett, úgy gondolom, hála az égnek a néhány érdektelenebb részlet és szál ellenére az évad összképe abszolút pozitív ismét.

Az ötödik szezonban én új dolgokat szeretnék, találja meg mindenki a helyét a maga módján, Noah-nak akár egy teljesen új nőt, akivel a hibáiból tanulva és érve végre építhet valami újat.

m.m. - 2018. 08. 20. 18:56

Sziasztok!

Remek befejezés volt.
Annyira érett , annyira sallangmentes ,lényegremutató….
Igen az életünk mindenek felett áll…minden másodperce megismételhetetlen…és minden egészségesen töltött pillanat egy ajándék…maga a tökéletesség…
Manapság kezdem csak ezt igazán érezni…

Abszolut megértem Cole-t…hogy elrohant Alisonnal …én is ezt tettem volna a helyében…
Noah pedig egyre érettebb lesz…Helen szintén …a burok amiben élt felhasadt…

nem hiszem hogy kellene még egy 5. évad..de persze kíváncsi vagyok rá…

Kovács Erika - 2018. 08. 22. 19:42

Most néztem meg a 4-ik évad 10-ik részt. Azt gondolom aki elkezdte nézni az nézze. nekem nagyon tetszik.A valós élet, tanulmány rólunk, milyen esendőek is és sérülékenyek vagyunk. Érdemes !!

Judit - 2018. 08. 23. 14:18

Én minden szereplőt,sorsot szeretek ebben a sorozatban.Nagyon jól jatszanak velünk az írók,hogy az egyik pillanatban nem szereted a masikban meg megérted és újra szereted.Én már elfogadtam ezt a hullámvasutat felültem rá….és mindig kíváncsian várom kivel mi történik,hogy hat rám.Ez a sorozat tanít….empátiára folyamatosan.A viszony meg már rég nem a kis kalandjukról szól….a cím többet jelent számomra.Egymáshoz való viszonyokat és az én viszonyomat hozzájuk.Persze ez valószínűleg csak a magyar fordításba lehet belemagyarázni.

Dorottya - 2018. 09. 01. 15:30

Sziasztok!

Fantasztikus ez a sorozat , annyi árnyalat van benne, rengeteget lehet tanulni belőle arról , hogy az emberek nagy részének , mennyire nincsen önismeret addig , amíg nem került bele egy ilyen élethelyzetbe. Alison karaktere zseniális volt , annyira jól lehetett vele azonosulni , amit érez, csinál , ahogyan szenved ..
Én azért elgondolkodtam azon ( lehet teljesen téves meglátás) , hogy nem lehet-e , higy Alison már rég nem akart élni , és ezért vonzott be egy olyan palit aki megölte..!? Persze azt lehet érezni és mondja is, hogy nagyjából kezd a helyére kerülni lelkileg..de aztán ki tudja , hogy ott legmélyen a tudatalattijaba mi dolgozhatott ..
Én megsirattam kicsit őt , számomra ő volt legtitokzatosabb és legérdekesebb karakter .. várom a folytatást ☺️

Balázs - 2019. 01. 26. 19:10

Kár h nem vitték végig következetesen a szálakat, pszichológiai mélységeket, kidolgozottságokat, ki az a hülye, aki Alisont Helenhez viszi pánikroham esetén, ez lehetetlen, ilyen nincs…és egyre több ilyen volt a sorozatban, főleg Ali-t sújtva, beszélget Noah Helennel, mondja a storyt a szomszédnővel, erre Noah hogy hagyhattam ki…tök jó, csak nem illik oda a párbeszédbe, mikor a halál a téma, nem értem h ezeket miért nem vették észre v miért így csinálták meg, olyan sincs h Ali nem mondja egyből Bennek h tudja h házas, ahogy újra meglátja….kár ezekért, meg Aliért is….:(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz