login |

Wentworth: kezdett a 6. évad – írta checkmate

2018. 07. 01. 21:40 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

What you in for?

Na, kérem, így kell elkezdeni egy évadot! (Ha még lenne valaki, aki nem ismeri ezt a női börtönös ausztrál sorozatot, annak ajánlom a korábbi írásomat.)

Semmi üresjárat, szépen felvezetett szálak és úgy álltam fel a képernyő elől, hogy legszívesebben azonnal néztem volna a következő részt. Az igazat megvallva – bármennyire szívem csücske is a sorozat – tartottam tőle, hogy kevésbé fog tetszeni az új szezon és valamelyest megkopik a Wentworth-varázs.

Bevallom, hogy az ötödik évadot éreztem eddig a leggyengébbnek, annak ellenére, hogy szinte minden epizódra jutott egy-egy katartikus pillanat. A szökés és a bosszú témáját elnyújtották, alapszereplők távoztak, Joan karaktere már-már önmaga paródiájába fordult át.

A finálé utolsó öt perce végül megmentette az előző szezont, de egyben fel is adta a leckét az íróknak a hogyan tovább kapcsán. Szerencsére azonban a készítőknek volt válasza és magukra találtak, a szezonkezdés már-már a sorozat aranykorát idézte. Nézzük meg közelebbről, mi történt. A tovább mögött spoileresen folytatom.

48 óra telt el a szezonzáró eseményei óta, a börtönben enyhén szólva nagy a felhajtás. Franky szökésben, Joan – feltételezhetően – egy ládában a föld alatt, Sonia kórházban, rendőrök és újságírók hada mindenhol.

Vera ismét a börtönparancsnoki székben próbálja kezelni a helyzetet és Jake árulását, Willben felmerül, hogy talán mégsem volt olyan jó ötlet embert ölni, Kaz pedig a felbolydult méhkas módjára viselkedő rabok között próbálja fenntartani a rendet.

A szezon mottója – mindenki bűnös valamiben – közös hátteret nyújt azoknak a szálaknak, amelyeket az évad folyamán fognak kibontani. Franky bujkálása és harca az igazságért, Will lelkiismertfurdalása, Vera terhessége mind ígéretesnek tűnik. Soniát ugyan még nem láttuk az első részben, de amint visszatér bizonyára lesz még pár dolog, amire nem reagál jól, ami jelen esetben Liz életét fogja veszélyeztetni. Remélhetőleg Boomernek is több szerep jut ebben az évadban, mint hogy ő legyen az örökös comic relief.

– You wanna be careful wearing that. Someone in here might wanna take it for themselves.
– They can try.

A megszokott szereplőkön kívül két új karaktert is behoztak, a nagyszájú bokszoló Ruby Mitchell-t (Rarriwuy Hick) illetve elhidegült nővérét, Rita Connors-t, akit Leah Purcell alakít olyan meggyőzően, hogy első megjelenésével kilóra megvett. Árad belőle az erő és a nyugalom, tökéletes top dog alapanyag.

Mindkét karakter érdekesnek tűnik és egyikőjüknél sem volt az az érzésem, hogy egy korábban távozó szereplő másolatai lennének. Az ő történetszálukat is meglebegtették, rejtélyes ellentét a múltban, egy baleset, bizonyára ezt is lesz hova tovább gombolyítani.

Egy szó, mint száz, erősen kezdett a Wentworth és megugrotta a saját maga által felállított lécet. Eloszlatta azt az aggodalmamat, hogy a régi karakterek kiválása és az újak behozatala a minőség rovására megy. Meglepve tapasztaltam, hogy a rész nézése közben nem gondoltam arra, hogy hiányoznának a régiek – pirulva írom le, még Bea Smith sem.

Simán megy rá a 8/10, csak azért nem több, mert bekalkuláltam, hogy a Wentworth a szezon előrehaladtával egyre jobb szokott lenni. Ennek fényében remek évadban bízhatunk.

6 hozzászólás Ne habozz!

devy - 2018. 07. 01. 21:53

kár hogy az első évad kapot csak magyar szinkront a többi meg nem vajon miért van ez??

winnie - 2018. 07. 01. 22:00

gondolom, nem volt olyan a fogadtatása a nézők körében, hogy megérte volna a folytatásra beruházni.

Kati néni - 2018. 07. 02. 09:41

Na, ezen a kritikán felbuzdulva megnéztem az első évad 3 részét tegnap/ma éjszaka. Most már értem, miért nézték az eredetijét olyan sokan és szerte a világon. Nagyon tuti dráma. Szegény Bea :(

Ez pont egy olyan sorozat, amely nem túl nagy költségvetéssel adaptálható, szóval a magyar RTL-en is simán elférne, ha be mernének ruházni valami 16+-os drámára.

Csilla0422 - 2018. 07. 08. 22:10

A 6. évadban emeltek a téten és a eddig bejött. Az ilyen karakterek az érdekesek, mint pl. Sonia.

Franky – Bridget páros nekem mindig erőltetnek tűnt. Sokkal jobb Franky Allievel. Az előző évadban tök jól dolgoztak együtt. Ilyen szempont szerint tetszik a Kaz – Jackson páros is.

Aki most elment nagyon remélem, hogy a babázás után vissza fog jönni. Ha előbb nem S7-ben látni fogjuk még. Nélküle nem az igazi.

antares69 - 2018. 07. 21. 17:51

@Kati néni: bíztatlak,hogy nézd tovább, mert emlékeim szerint az első évad után lett csak igazán érdekes a történet, egyre jobb lett az évek során!! Mostanra a témájában elsöprően a legjobb sorozat.
Tetszik az új szál és szokás szerint gondolom az évad vége felé lesz igazán ütős a történet.

polarbee11 - 2018. 08. 31. 10:28

Kiváncsi vagyok ki filmezett a koporsónál. Sejtésem szerint a Török az, hogy Jake igy zsarolhatja a másik kettőt akár pénzzel is, amivel tartozik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz