login |

Szép lassan csordogálnak a Star Wars-sorozatos hírek

2018. 07. 02. 19:30 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: hírek, ,

Miközben Dave Filoni a Star Wars Resistance animációs sorozaton dolgozik, Jon Favreau sem lazsál, hiszen ahogy írtuk pár hónapja a hírblokkban, ő fogja írni (és talán rendezni is) az (egyik?) tervezett élőszereplős Csillagok háborúja-sorozatot.

Erről lenne némi update-ünk az elmúlt hetekből, miszerint

  • a tervezett első évad szkriptjeinek a fele már elkészült (engem azért érdekelne, hogy kik vannak az íróstábban, bár lehet, hogy senki, mert Favreau egyes számban mondta mindezt)
  • a történet 3 évvel A jedi visszatéres endor-i csata után játszódik, 7 évvel Yavin után.
  • a sorozatban (természetesen) felbukkannának vadonatúj karaktereket, és a legmodernebb CGI-t, használnák, valamint azt a motion capture-technológiát, amit a The Jungle Book-ban, vagy a bemutatás előtt álló The Lion King-filmben is.

Fontos, hogy mindez még mindig csak terv, hogy legyen is belőle valami, berendelés kell (ld. George Lucas és a korábbi élőszereplős sorozatterv, amihez 50 szkript készült el, és került azóta nyilván a kukába), amihez pedig az, hogy egyrészt jó legyen az alapanyag, másrészt, hogy a Disney streaming platformja le tudja gyártani ésszerű költségvetéssel.

24 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2018. 07. 02. 19:42

Nem is tudtam hogy ehhez koze van Jon Favreaunak!!

Ez baromi jo hir, a Jobaratok ota birom a fazont (tudom hogy ott mellek szereplo volt itt meg iro/rendezo de akkoris)

ha nem engedik a forgatas/alkotas kozelebe azt a barmot aki a VIIIt csinalta, nekem aldasom ra!!
ha annak a fazonnak koze less hozza akkor annyira erdekel mint mondjuk Jason Statham velemenye a Magyar kozegeszsegugy mindennapi hatulutoirol … (semennyire)

LambSkewers - 2018. 07. 02. 20:08

Mate4182 Úgy érted Rian Johnson? Nem hiszem, hogy neki ehhez köze van, de ne aggódj, kapott saját élőszereplős trilógiát jutalmul :) Ez még változhat, ha a pletykák igazak és Kathleen Kennedy repül a nagy Solo flop után (bár úgy lenne).
Jon Favreau elég kedvelt SW rajongói körben, kíváncsi vagyok mit alkot majd.

z - 2018. 07. 02. 20:53

*Endor után csak 3 évvel, Yavin után játszódik majd 7-el ;)

LambSkewers: Nem fog repülni eddig lerakott az asztalra 3 db milliárd felett hozó filmet, illetve a Solo-t a csúszás vitte el, az újraforgatások belelógtak a marketingidőszakba alaposan, és a Disney itt húzta meg a határt a folytonos csúszások/rendezőváltások terén… megkapták a plusz büdzsét és időt, hogy rendesen befejezzék a filmet, de nem kaptak plusz marketinget – ami belecsúfított volna az Avengers: Infinity War marketingjébe – és nem halaszthatták a bemutató dátumát decemberre… és az a helyzet, hogy a Disney simán le tud nyelni egy ilyen “buktát”… a film a költségeit visszahozta meg még valamennyit…

winnie - 2018. 07. 02. 21:36

a star warshoz nem ertek, szoval passz, de azt irjak, hogy 7 years after battle of endor.

viszont a solo az siman minuszos lesz, meg a jelentos teves es lakossagi ertekesites utan is, foleg igy, hogy global szinten 400M sem lesz, szoval nem hoz vissza koltseget. de persze lenyelni mindent le tudnak, viszont peldaul a dreamworks is a sikersorozata utan a rise of the guardians bukasat kovetoen is eleg nagy leepitest rendelt el. az europacorp is elegge belerokkant a valerian leszereplesebe a lucy es a taken-filmek kaszaja utan.

z - 2018. 07. 02. 21:51

Ja volt valami félreértés a legelején és sokan úgy hozták le, hogy Endor után 7 évvel, de elég hamar korrigálták csak ez továbbra is kering… ahogy nézem a Nerdist hozta le az eredeti hírt, benne a vidivel és interjúrészlettel, amiben Favreau maga mondja, hogy 7 évvel a Yavin után:

https://nerdist.com/jon-favreau-star-wars-tv-series-details-exclusive-nerdist-news/

Energiavampir - 2018. 07. 02. 23:39

hurrá, akármennyi évvel endor után, tehát nézhetjük, ahogy az a kisp*cs, felnő?
vagy valószínübb, hogy valami kitalált sosemvolt szereplőkkel valami háttértörténet lesz, és egy ismert se lesz benne..
mindegy..csak nyomják már..és ha lehetne de vegyék már dedósra..semmi jar-jar féle idiótizmus..inkább valami darkosabb mint az old republic

LambSkewers - 2018. 07. 02. 23:50

@z Az, hogy eddig +milliárdokat termeltek a filmek nem KK-nek köszönhető, hanem a SW névnek. Kinek köszönhető viszont az újraforgatás? Kennedy-nek. A Solo-t 90%-ig leforgatták már, amikor meggondolta magát és lecserélte a producereket, mondván a Disney és Lucasfilm-nek van elég pénze rá. A Disney nem költött 4 milliárdot és építi az új SW parkot, hogy ne lássanak komoly $ belőle. Valamit nagyon el kell cseszni ahhoz,hogy ~100 milliós veszteséget hozzon egy SW film. Repülni fog Kennedy és bagázsa, a kérdés, hogy ez mikor következik be és milyen okra fognak hivatkozni.

Tyberius06 - 2018. 07. 03. 00:50

Remélem, hogy ismeretlen arcok lesznek benne és semmi köze nem lesz a Skywalker családhoz, legalábbis az elején, max ilyen említés szintjén.
A Solo kapcsán egyetlen dolgot nem értek, a nézői magatartást. Az a film több mint nézhető volt, simán élvezetes és szórakoztató, sokkal inkább érdekelnének ilyen sztorik (nem feltétlen valami “név”-hez kötve), amiknek semmi közük a fősodorhoz és nem volt rosszul kivitelezve…
Aki darkosabb Star Warsban reménykedik azt az embert nem értem. Minden személyeskedés nélkül, ők hol élnek, melyik bolygón, olvasnak híreket, követik egyáltalán az eseményeket vagy csak elvannak a kis világukban…?
Én is örülnék valami darkosabb SW-nek, mondjuk fingom nincs az Old Republicról, mert soha nem játszottam vele, de valahogy mindig előjön hivatkozási alapként, biztos jó lehet… De emberek a Disney-é a Star Wars. Milyen darkos dolgot vártok a Disneytől? Eskü a lottó 5-ösre kb nagyobb az esély… :D :D

winnie - 2018. 07. 03. 00:52

“@z Az, hogy eddig +milliárdokat termeltek a filmek nem KK-nek köszönhető, hanem a SW névnek.”

már bocs, de a sikerek általában a producereknek köszönhetőek. ha van is név, akkor az is nekik, hiszen ők építik fel a nevet, a brandet. ugyanígy a bukta is az ő saruk persze, de az pont most látszik, hogy csak a név nem elegendő.

egyébként meg neked vagy nekem sincs fogalmam arról, hogy ki mibe mennyire szól bele, szóval ezért érdemes tartózkodni a kinyilatkozásoktól. (én, amit írtam, általánosságban tettem, a producer szerepéről az efféle filmeknél, hiszen ő az, akinek minden munkafolyamatban jelentős a szerepe.)

“A Solo-t 90%-ig leforgatták már, amikor meggondolta magát és lecserélte a producereket, mondván a Disney és Lucasfilm-nek van elég pénze rá.”

ez például nem igaz, sem a 90%, sem a producerek cseréje, sem az, hogy azért tette, mert pénze van rá. nem volt annyiban kész, nem a producereket cserélte, és nem egy személyben döntött – az okokat nem fogjuk megtudni, de olvashattunk elég sokat róla, és azt is, hogy elég jogosnak tűnt.

az más kérdés, hogy ők voltak azok, akik bevállalták a fiatal rendezőket, és ők nem léptek a váltás érdekében időben.

“nagyon el kell cseszni ahhoz,hogy ~100 milliós veszteséget hozzon egy SW film.”

megint csak: ez nem 100 milliós veszteség lesz, hanem kisebb. ezt nem nagyon lehet számolni. az biztos, hogy mozikból minimális össze folyik be, most még sokkal, de sokkal nagyobb a mínusz, ami kompenzálódni fog, de persze a kései bevételek azok sosem jók, nem a hosszabb megtérülés a cél.

“Repülni fog Kennedy és bagázsa, a kérdés, hogy ez mikor következik be és milyen okra fognak hivatkozni.”

szerintem elég meglepő lenne, ha a lucasfilm fő emberét kirúgnák, de érdekes lesz látni, hogy mit hoz a jövő.

MiMi - 2018. 07. 03. 03:10

“A Solo kapcsán egyetlen dolgot nem értek, a nézői magatartást. Az a film több mint nézhető volt, simán élvezetes és szórakoztató”

A Rian Johnson féle The Last Jedi sokakban (bennem is) nagy törést okozott a Star Wars filmekkel kapcsolatban, valahogy nem volt gyomrom megnézni a Solo-t. Az EP9-t is csak valószínűleg JJ Abrams miatt fogom megnézni. Az EP7 szerintem igen is jó volt, főleg ha az EP8 borzalmához hasonlítjuk. Volt hangulata, érezni lehetett, hogy olyan valaki készítette, aki imádja a SW-t.

winnie - 2018. 07. 03. 05:04

“Ja volt valami félreértés a legelején és sokan úgy hozták le, hogy Endor után 7 évvel, de elég hamar korrigálták csak ez továbbra is kering… ahogy nézem a Nerdist hozta le az eredeti hírt, benne a vidivel és interjúrészlettel, amiben Favreau maga mondja, hogy 7 évvel a Yavin után: ”

köszi!

winnie - 2018. 07. 03. 05:05

“A Solo kapcsán egyetlen dolgot nem értek, a nézői magatartást. ”

de, ha erre célzol, a film fogadtatása nem volt rossz, az a meglepő, hogy ennyi, de ennyi embert nem is érdekelt, hogy elmenjen rá. aki elment, az már nem fogadta közel sem rosszul.

Ayrons - 2018. 07. 03. 07:37

Tyberius06ű: Jaja mert a Disney sose támogatott darkos dolgokat: Ponyvaregény, Netflixes Marvel cuccok.

Kissur - 2018. 07. 03. 07:48

Nagyon kíváncsi lennék, hogy miért utáljátok ennyire az EP8-at, mert én kétszer láttam, és harmadszor is tervezem. Annyi rejtett utalás, erős mondanivaló, spirituális csoda van benne, hogy évek kellenek, mire mindenre rájövünk. De ez itt a sorozatjunkie, az ilyet a filmbuzin kell kibeszélni. :)
Én nem fogom nézni a sorozatot. Az animációsokat se néztem. Szóval nekem mindegy, hogy elkészül-e. Rókabőr-lehúzásnak érzem továbbra is a SW Story-kat és ezeket a sorozatokat.

winnie - 2018. 07. 03. 08:24

azért a miramax (pulp fiction) külön cég, amit megvásároltak, azt szerintem nem érdemes idekeverni, de voltak bőven nem disney-s disney filmek a saját ernyő alatt is, mint az apocalypto és társai, szóval valóban belefér.

winnie - 2018. 07. 03. 08:27

kissur: én is meglepődtem, de aztán human beszélt valamit róla levélben. az látható, hogy van egy erős, de nyilván kisebbségi, rajongói réteg, akiknek nagyon nem jött be, de ettől még sokan imádják, a fiam is oda volt érte.

viszont a rókabőrt nagyon nem értem. miről húzzák le? ez olyan, mintha minden sorozat rókabőr lenne, ami a Föld nevű bolygón játszódik. adott az SW univerzum, ahány szeglet, annyi történet és műfaj, nagyon gazdag és részletesen megrajzolt világ, a sok egyéb terméknek köszönhetően, szóval nem csak a fősodor létezik benne, ergó rengeteg sorozatot lehetne indítani.

Kissur - 2018. 07. 03. 09:49

winnie: Arra gondoltam, hogy megkeresték azt a szakaszt, ahol volt egy nagyobb időugrás, és akkor oda beleerőltetnek egy sorozatot, amiről még nem hallottunk, és nem volt rá utalás. Az ilyen mindig olyan erőltetettnek hatnak számomra.

Melkon - 2018. 07. 03. 10:17

Kissur:

Szerintem is jó volt az SW8, viszont voltak benne olyan dolgok, amik nem tetszenek.

– A 7. részben Hux még egy űrnáci volt, itt úgy viselkedett, mint egy utolsó idióta… aki ennyire sötét, annak sehogy sem szabadna vezető pozícióba kerülnie.

– Az előzmény sorozatban még 10+ évig képezték a Jediket, utána Lukeot talán 3 évig, most Reyt 2-3 napig… a következő mi lesz? Én a 8. rész nézése közben végig azt hittem, hogy 2 idősíkon zajlanak az események és Rey már hónapok/évek óta Lukenál van. Elég nagy pofára esés volt, amikor kiderült, hogy csak pár napig volt ott.

Nézhetőnek nézhető volt, voltak is benne tökös húzások, viszont az SW világ saját szabályait nem lenne rossz, ha betartanák.

“Arra gondoltam, hogy megkeresték azt a szakaszt, ahol volt egy nagyobb időugrás, és akkor oda beleerőltetnek egy sorozatot, amiről még nem hallottunk, és nem volt rá utalás. Az ilyen mindig olyan erőltetettnek hatnak számomra.”

Ez így konkrétan ráillik az összes létező star wars filmre, sorozatra és könyvre. (nyilván az alap trilógián kívül)
Akkor minden ami SW erőltetett?

Tharsis - 2018. 07. 03. 11:41

Endor után a Resistence fog játszódni. Egyébként jó dolog winnie, hogy kijavítod a sületlenségeket amik a neten gyorsan terjednek. Valaki olvas valamit valahol, és a legnagyobb hülyeséget is úgy adja elő mint alapigazságot. :D

A témában érdemes elolvasni ezt a cikket:
http://novekedes.hu/megsem-csodafegyver-a-csillagok-haboruja-eddig-nagy-bukas-a-solo/

Ayrons - 2018. 07. 03. 11:54

Az Ellenállás a Hetedik rész előtt fog. Ellenállás-új Köztársaság-Első Rend felállásban.
Itt nem lesz Első Rend.

z - 2018. 07. 03. 12:51

Tharsis: Az is, csak jóval később az Ellenállást Leia az EP VII eseményei előtt 5 évvel alapította meg, amit a Bloodline könyvben olvashatsz, és mivel a Reistance főszereplője egy ellenálló pilóta + Poe Dameron és Captain Phasma is vendégszerepelnek, így abban az öt évben helyezkedik el valahol a sorozat. A Favreau-féle élőszereplős sorozat meg 27 évvel az EP VII előtt veszi kezdetét.

Kissur: Gondolj új ezekre a kihagyott évekre, mint üres vászonlap, ahol szabadon garázdálkodhatnak a Rebels, a Rogue One, a Solo is remek dolgokat hoztak ki belőle, nem beszélve a most futó Darth Vader vagy Star Wars képregényekről, amik füzetről füzetre gazdagítják a Star Wars világát… persze vannak sztorik, amiknek kimondottan jól áll a bejáratott idővonal, pl az Elveszett Csillagok, ami az egységes kánon legjobb darabja szerintem, de azért az első élőszereplős Star Wars sorozatnak szabadon kell mozognia, hogy nőhessen és Favreau elmondta, hogy hosszú távra tervez és mi jobb, mint egy eddig ismeretlen éra, ahol a Birodalmat már legyőzték a Jakkunál, az Új Köztársaság már megszületett, de még minden új és bizonytalan, a régi sérelmek még ott lappanganak stb…

szk - 2018. 07. 03. 15:09

Legkésőbb az EP8 után az emberek jó része rájött hogy ez a SW már nem az “a SW”. Plussz ugye Solo szerepe kötődik Harrison Fordhoz és ő nem szerepel. Ebből a szempontból szerencsésebb volt a Rogue One, mivel gyakorlatilag ismeretlen szereplőkkel operál.

Tharsis - 2018. 07. 03. 19:41

z: De akkor csak az Endor után játszódik a Resistence nem? :P Egyébként tudom ezeket, köszi azért. :) Szoktál SW oldalakra járni?

szk: Ezt 1999(1983) óta minden egyes SW film után elmondják, nem nagy kaland. A PT-nél már az SW halálát vizionálták, Lucast fel akarták koncolni a “rajongók”, stb. Akkor gyűrűzött be a net, ahol aztán mindenki arc nélkül úgy fikázhatott ahogy neki tetszett.

winnie - 2018. 07. 04. 09:45

szk: az nem kifogás, hogy egy karakter más emberhez kötődik, sok filmnél láthattuk, az sw-nél is. ez még akár kíváncsiságot is indukálhatna, senki nem fogja elvárni, hogy ford legyen solo fiatalon.

“Legkésőbb az EP8 után az emberek jó része rájött hogy ez a SW már nem az “a SW”. ”

és ez, a “jó része” megint túlságosan levegőbe beszélés. esetleg egy része. kis hányada, vagy nem tudjuk, hogy hányan – majd a 9. rész megmondja. de nem hiszem, hogy az embereknek ilyesmire rá kell jönnie. egyrészt tudják, másrészt sokak szerint meg az az SW. ha pedig “új” vagy “más” lenne, azzal sincs gond, az sw nem a 40 évesek monopóliuma, és ezt sokan súlyosan félreértik. van egy vagy két generáció, akiknek ez az SW.

de tényleg nem lehet hova tenni azokat a csalódott reakciókat, akik egy nagy tömegre akarják kivetíteni saját frusztráltságukat. érthető, ha valaki csalódik, de miért hiszi, hogy nincsenek olyan hardcore régi és vadiúj rajongók, akik imádják azt, amit most letettek az asztalra. (és nem mellesleg, elég csak a star trekre mutogatni, ami ugyancsak indukál “ez nem az ST” sírásokat, de moziban még sosem volt ilyen sikeres a franchise.)

ha valaki koppan (ami szar érzés), akkor tudni kell elengedni a filmeket, ott van a többi műfaj. csak páran elvárják, hogy továbbra is nekik készüljenek mondjuk a filmek azok után is, hogy rájönnek, azok már túlléptek rajtuk. és innentől kezdődik a negatívkodás. és az sw egy újabb remek példája a jelen moráljára, hozzáállására, amit egy hangos kisebbség indukál. nyilván nem vagyok unikornis, (és naiv sem, hogy meglepődjek), de belőlem komolyan nem hiszem egy film vagy történet bármiféle gyűlölködést váltott volna ki. nem jött be? nagy dolog. tovább is lehet lépni, nem csak fröcsögni és hisztizni. és, ha már ilyen, teljesen lényegtelen dolgoknál kijön az emberek egy részéből az állat, a gyűlölködő én, akkor nem lehet csodálkozni azon, ha az élet jelentőséggel bíró területeire is igaz ez. nem vagyok zen buddhista, de ezt ritka nagy energiapazarlásnak érzem, hogy sokan csak negatívan képesek bizonyos dolgok kapcsán gondolkodni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz