login |

Üdvözölnek minden visszatérőt

2018. 07. 02. 13:13 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kampány, Kanada odavág,

Avagy hogy adaptálja egy Breaking Bad-író a Váratlan utazás egyik karakterének történetét. A válasz, amivel ti is egyetértettetek: meglepően jól.

Az Anne With An E 2. évadja nemrég kapott előzetest, most pedig még egy plakát is itt van a rajongók számára emlékeztetőnek – ez a szezon már a Netflix-en fog debütálni. Bónusznak az 1. évados plakát is kiraknám.

8 hozzászólás Ne habozz!

natasa - 2018. 07. 02. 13:30

Tovább rombolják sok millió kislány kedvenc karakterét. Az új Anne kiváló példája annak, miért ne vetítsük rá a jelen értékrendjét a múltban született művekre.

winnie - 2018. 07. 02. 13:58

vagy éppenséggel gazdagítják – szerintem ez is is igaz lehet, és talán nem is annyira nézőpont kérdése (mennyiségi szempontból biztos, hogy nem), itt inkább az a kérdés, hogy egy művet csak és kizárólag egyféleképp lehet-e adaptálni, vagy lehet-e az alkotói szabadsággal és mintegy mankónak használni egy klasszikust. viszont azt semmiképp se hinném, hogy egy régi sztorit ne lehetne modern módon megközelíteni, épp az teszi akár újranézhetővé is, nem?

egyébként szerintem kislányok kedvenc karakteréből egy van, amit ők ismertek meg először. az lehet könyvből vagy a régi tévésorozatból, vagy a mostaniból, mindenkinek más lesz az Az EGy, hisz általában a többség csak egy karaktert tud megélni kislányként, vagy fiatalként.

de ettől eltekintve, nem hiszem, hogy nekünk kell kislányok fejével gondolkodni, ők majd kialakítják a véleményüket, bár szinkron híján itthon erre egyelőre nem nagyon fog sor kerülni.

Silver-sama - 2018. 07. 02. 14:58

Hobbit: Váratlan Utazás?

human - 2018. 07. 02. 17:03

vagy lehetne nekik új sztorikat is csinálni, és tényleg nem egy régi értékrendben készült karakter újraértelmezésével, ezzel egy korlenyomatot elmaszatolva?

Alterego_x - 2018. 07. 02. 18:05

human, ahogy winnie mondta, attól még megarad a régi.

Szerintem nem elmaszatolás az, hogy időnként visszatekintünk régi művekre és kiderül hogy már egész másnak látjuk a mondanivalójukat mint korábban.

Régen így formálódtak a legendák, a népmesék is, időnként gyökerestől újraértelmeződve, máskor fokozatosan hozzásimulva a változó évszázadokhoz.

Az hogy manapság ezt a szerepet többek között a sorozatok vették át, ez pont hogy növeli a szerepüket a kultúrában.

winnie - 2018. 07. 02. 18:33

human: de hát ezer meg ezer új sztorit csinálnak, most indul ősszel például a manifest! nem az a jellemző, hogy túl sok több, mint száz éves történetet újra elővennének.

de a klasszikusokat időről időre azért mégis előveszik per defintionem – azért klasszikusok. lehet az adott korba helyezve ismét, vagy modernizálva, mint mondjuk a sherlock-ot – a kérdésem erre vonatkozott, de meg is válaszolom, hogy mindkettőnek van létjogosultsága.

ld. ez, vagy a little women, vagy a howards end, azt hiszem, mind 100+ éves.

abba - 2018. 07. 02. 20:13

Az a jó, hogy a könyvek tökéletes, napfényes, idilli feldolgozása már létezik, a Sullivan-féle – miért csinálnák meg az Anne-t pontosan ugyanúgy?

Az Anne with an E merész és mégis szeretettel teli világot hozott létre szerintem, és nyilván nem vehetek rá senkit, hogy ezt szeresse és nem az “eredetit”, de szerintem abszolút csodálnivaló, hogy milyen új témák és sztorik jönnek fel egy ilyen tökéletesnek látszó világban is, mint Avonlea. Amúgy sem áll távol a városkától és a sztoritól a sötétség, hiszen az első világháború is beüt a könyvekben. Kérdés, hogy egy készítő mire akar koncentrálni, mit akar megláttatni az adaptációban.

Egy új feldolgozás nem törli el az előzőt, nem rombolja az eredetit (pláne ez nem) – hiszen minden adaptáció sokkal többet árul el az adott korról, amikor készült, mintsem a forrásműről!

heidfeld - 2018. 07. 02. 20:36

Megmondom őszintén: Nagyon tetszett.
Sok minden másként van, illetve sok az új jelenet. Különösen Diana élénkebb karaktere volt feltűnő.
Tetszik a hangulata, színészek jók, és a zenék is.
Nagyon várom az új évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz