login |

Második blikk: Take Two

2018. 07. 03. 20:15 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Úgy korrekt, hogy kapjon az ABC nyári krimije egy második blikket is, bár totál felesleges, hiszen nagyjából ugyanazt éreztem, mint a pilot esetében: elmegy, helyenként szórakoztató, de közel sem annyira, hogy heti nézős legyen – ha nyár és magánnyomozás, akkor részemről a Private Eyes Jason Priestley-vel és Cindy Sampson-nal. Még akkor is, ha Rachel Bilson továbbra magas fordulatszámon csicsereg, ő az, aki képtelen számomra “sok” lenni a stílusával.

A mostani ügy egy unalmas, magánnyomozós megfigyelésből indult és egy túl egyértelmű tettessel rendelkező gyilkosság volt, amely esetében Sam meg volt győződve arról, hogy nem az a gyilkos, akire mondják, mondván ő tudja, milyen az, ha valaki színészkedik. És ugyebár addig kötötte az ebet a karóhoz, míg ki nem derült, hogy itt tényleg más, valami teljesen random van a háttérben, szóval ismét csak neki volt igaza.

Annak ellenére nem változott a véleményem a sorozatról (miszerint a közepesnél valamivel jobb), hogy az ügy ismét kapott egy ügyesebb csavart, hogy Rachel Bilson-t beöltöztették valami hülye maskarába, hogy karaktere használja színészi képességeit (az egész jelenet nagyon erőltetett, de természetesen fun volt), és még a magánnyomozó múltjából is behoztak két érdekesebb karaktert, akiket idővel lehet majd bővíteni, és az új karakter, Sam asszisztense is jópofa volt. Ezek jó húzások voltak, és mégis…

Nem a koncepción, a karaktereken vagy a színészeken múlik számomra a dolog. Valahogy az egész Take Two-ban nincs meg az a kis plusz, ami a felhőtlen, könnyed szórakozást biztosítaná, egyes jelenetek döcögnek, időről időre unalmassá válik a rutinszerű, didaktikus nyomolvasás és kikérdezés, a készítők nem képesek fenntartani egyszerre a pörgést és az értelmes rejtélyt. Azért sajnálom, mert papíron mintha nekem találták volna ki ezt a krimit.

6 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 07. 03. 21:24

Engem valamiért ez a sorozat a Rosewoodra emlékeztet, aminek nagyon szerettem a hangulatát. És nem, nem Eddie Cibrian miatt, aki kb. ugyanezt a karaktert adta elő, hanem a kiábrándult nyomozó – lelkes kívülálló felállás miatt. Biztosan nézni fogom, már csak Rachel Bilson miatt is, mert őt a Hart of Dixie-ben nagyon megkedveltem.

winnie - 2018. 07. 03. 21:30

ebben lehet valami, amrmint a parhuzamban, mert nekem az is nagyon szurke volt, ki tudja, miert, es ott is kedveltem a noi foszereplot. raadasul itthon, foleg a teves sugarzas reven eleg nagy siker lett, nyilvan nem veletlenul.

Tomi - 2018. 07. 04. 08:14

Azt írtad, hogy a kezdeti Castle részekhez nem ér fel, de a későbbiekhez? Én azokat is szerettem, így egy hasonló szint már jó lehet nekem.

winnie - 2018. 07. 04. 08:42

passz, én a későbbiekig már nem jutottam el, csak a 2. évad elejéig, utána a 8. évadot néztem az új showrunerökkel.

de az biztos, hogy ek és a későbbi castle-részek andrew marlowe-s epizódok, ő azt hiszem, hogy a 3. évadtól lett ott showrunner.

egyébként ez hiszem, hogy bepróbálós sorozat, mert pont azon áll vagy bukik, amit egy kritika le tud ugyan írni, de benne kell lenni, át kell érezni a dolgot, hogy az ember meg tudja ítélni, hogy a stílusa-e. ld. a két főszereplő kapcsolata eladja-e az egészet, a színészek mennyire jönnek át.

wellwellwell - 2018. 07. 04. 13:31

szeretni akartam, de a pilot felénél lendült a kasza.
annyi sokkal jobb sorozat van…

dynuchu - 2018. 07. 06. 10:01

Nekem bejön, szerintem szerethető sorozat, aztán meglátjuk mi lesz, marad-e a hangulata, vagy sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz