login |

Shooter: kezdett a 3. évad

2018. 07. 03. 21:45 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Nocsak, a nyár első kellemes csalódása. A Shooter első szezonja nagyon bejött nekem (főleg az évad első fele), a másodiknál azonban a harmadik rész közepén suhant nálam a kasza, amikor agytompító lövöldébe fordult át a sorozat, hogy a vége eléggé kurta-furcsa legyen Ryan Phillippe sérülése miatt.

Szóval a harmadik évadtól nem csak a fentiek miatt nem vártam sokat, hanem azért sem, mert feltételeztem, hogy időt fognak szánni az S2 normális lezárására. És való igaz, időt is szántak rá, nagyjából az évadnyitó felét, hiszen a másik felében már a harmadik szezon fő sztoriját kezdték el felvezetni Bobby Lee apjával, ami remek húzásnak bizonyult, még akkor is, ha beleerőltették a Szolotov-szálba.

Némi nyomolvasás és akciózást követően (és a kitartó nézők talán nem túl nagy örömére) így két rész helyett félben kipörgették az S2-t, lezárást adva sztorinak Se7en-szerű körülmények között, és mivel hősünk fülében elkezdett mocorogni a bele ültetett bogár, így Julie nagy bánatára nem akarja otthon nyalogatni a sebeit, hanem inkább elkezd nyomozni apja megölésének ügyében (aminek tanúja is volt – nesze neked, elcseszett gyerekkor!), mert kételkedni kezd abban, hogy a rendőrségi vizsgálat során a valódi tettest kapták volna el.

És a kulcsszó a nyomozás és a rejtély, az effélével engem mindig meg lehet fogni. És itt a visszaemlékezéseket is jól szőtték bele a jelen eseménysoraiba, kaptunk ismét képernyőre rajzolva való gondolkodást és kalkulálást, és az akciók is jók voltak, nem vitték túlzásba őket, voltak taktikázós részek, szóval visszatértek az első évad szellemiségéhez. Remélem, nem csak az első két részre.

Persze, hogy ne legyen minden papsajt, arról a másik szál gondoskodott. Mondjuk Memphis-ék mászkálása és nyomozgatása is elment, nem volt nagy baj vele, de azért abban bíztam, hogy tovább tudnak lépni a Rejtélyes Szervezettől. Ez nem jött össze, cserébe behoztak újabb bajuszpödörgető, fondorlatoskodó, összeesküvőket a 3×01 végén, hogy a második részre egy fokra érdekesebbé tegyék a szituációt. (Utána persze a Listával le is húzták…)

Ja, és a végén megkaptuk a csavart, amire szerintem senki sem számított. A tovább mögött EGY spoilerrel folytatom.

Bob Lee apját egy mesterlövész (vagy orvlövész, ha hűek akarunk maradni a magyar filmcímhez) lőtte le!

NO SHIT!

Oké, most komolyan, szinte kértem ezt a “fordulatot”, mert mégiscsak ez a lényege a sorozatnak, szóval nem panaszként írom, de come on! A lényeg persze az, hogy most visszatértem egy időre, kifejezetten bejött az évad első két része és érdekel is a folytatás.

15 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2018. 07. 03. 22:34

2. évad gyors lezárása meglepő volt. De ez a “mi-miért történt apuval” annyira nem a kedvencem, akkor inkább a bajuszt titokzatosan pödrő emberek:D
Egyébként meglepően korrekt sorozat a Shooter. Ryan Phillippe is 4 árnyalattal jobb színész, mint mondjuk Tom Welling. Shantal egy tünemény, és a többiek is tűrhetőek.
Kezdésnek erős 6.5/10

winnie - 2018. 07. 03. 22:39

a bajuszpördősök cselekedjenek, akciózzanak vagy meneküljenek, azzal nincs gondom, csak könyörgöm, ne fondorlatoskodjanak, meg ködösen üzengessenek, vagy utalgassanak:) és akkor nem lesz gond. örültem, hogy eric ladin nem valami überboss, hanem mezei halandó, szóval bizakodok.

bár egy öreg(bb) mesterlövész elleni párharc vagy nyomozás nem tudom, mennyire lesz izgalmas.

Kissur - 2018. 07. 04. 08:19

Nekem vannak kérdőjeleim a kritika szövegével kapcsolatban.
“szóval visszatértek az első rész szellemiségéhez.” Nem első évadot akartál írni? :D
“Ez nem jött össze, cserébe behoztak újabb bajuszpödörgető, fondorlatoskodó, összeesküvőket a 2×01 végén” Nem a 3×01 végén? :)

winnie - 2018. 07. 04. 08:38

de, de. mindkettő jogos.

dbew - 2018. 07. 04. 09:01

Szerintem nagyon jó lett ez a kezdés. A 2. évadot elég volt így lezárni és ez a 30 éves rejtély is király fordulatot ígér. Nekem bejött.

heidfeld - 2018. 07. 09. 17:29

Kifejezetten tetszett ez a ex-Atlasz csaj, illetve az Öreg is nagyon rendben van. 7.5/10

Snoopyzit30 - 2018. 07. 18. 07:33

Nem rossz ez a 3. évad sem, olyan korrekt iparosmunkának tűnik. Valahogy a Condor most jobban leköt. Tényleg arról lesz írás?

_Peter - 2018. 07. 28. 14:23

A Condor nekem is bejött! A Shooter mostani részének legjobb jelenete:

https://imgur.com/4UbTntd

:)

carlos - 2018. 08. 15. 11:33

Kedvencem volt a Shooter az elozo ket evadban ebben a mufajban,de ugy erzem visszaesett a minoseg. Kicsit csapongo a cselekmeny. Red Bamaval ez a megölünk nem olunk meg dolgon mar csak nevetek. Keves az ilyen sorozat,vagyis konkretan nincs amit nezzek,igy meg mindig boven jo.
Condor amugy nekem is tetszik.

_Peter - 2018. 08. 16. 14:20

Gyenge a sztori, a csatorna kaszálta is a sorozatot. Még egy rendes mesterlövész jelenetet se kapunk. Korábban Solotov teljesen rászállt Swagger feleségére, ebben az évadban pedig szabadon nyomoznak mert a gonosz titkos társaság akik mindenkit kinyírnak, valamiért békén hagyják őket. :)

Snoopyzit30 - 2018. 08. 22. 18:03

A 6. rész felénél kinyomtam, azóta pihentetem. Majd egyszer végignézem egybe, de most érdektelen nekem ez a sorozat. A kaszát sem bánom.

(Hajrá, Condor!)

heidfeld - 2018. 08. 23. 18:45

El kell ismerni, nem haladunk, és unalmas kezd lenni. Titkos szervezet miért nem támadja a családjaikat? Ja, egyszer már igen…

carlos - 2018. 09. 03. 19:33

Erősebb story kellene ennél,h máshova eladható legyen. Mondhatni bealudtak és Swagger skilljeit se használják ki. Nagyon nyugdíjas lett az egész. Nagy kár lenne érte, már lassan semmilyen akciósorozat nem marad. Mindent kaszáltak ami jó volt. Valami tipp?

Tyberius06 - 2018. 09. 17. 01:50

Azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyire depressziós lesz a vége a sorozatnak. Oké, hogy kasza lett, de ha eleve így tervezték a végét, hogy a végén így egyedül marad Bob Lee és majd a 4-dik évadra meg jött volna a Náci szál, amibe valahogy megint behúzzák, az akkor is fura lett volna, mert kb minden motivációja oda lett.
Azért a végén az a havas kanadai táj gyönyörű volt…
De valóban ez az évad gyengébb volt, és sok hülyeség volt benne, ahogy fentebb is írták, ez a családi szál egy olyan gyenge pont volt, amin fenn akadtak az írók. Az Atlasnak baromi sok lehetősége lett volna egyesével leszedegetni az egész családot majd Bob Leet és úgy mindenkit.

carlos - 2018. 09. 26. 13:06

Szerintem Bob Leet pont ezt hozta volna vissza ebbe az eletbe ami leteleme barmennyire is tiltakozik ellene. Egyedul a felesege tartotta tavol vagy tudott ra valamennyire hatni. Jo lenne az atvezetes meg egy ilyen reboot az Atlas atvetelevel.Bob Lee meg buntudattol vezerelve levadasz minden rosszat az o tamogatasukkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz