login |

A betűtípusok mögötti pszichológia

2018. 07. 05. 17:05 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: fun, sajtószemle, video

Azt eddig is sejtettük, hogy a sorozatok nevét nem véletlenül írják mindig bizonyos fontokkal, de most készült rá egy pszichológiai kutatás is a témáról, amit elolvashatunk.

A Netflix 50 legnépszerűbb sorozatát vizsgálták benne, és arra jutottak, hogy az indexképeiken használt fontok is befolyásolják a sorozatok megítélését, már az alapján eldöntjük, hogy milyen fajtába sorolhatóak. Az alábbi összegző kép alatt megnézhető egy rövid videós összefoglaló is a témáról.

(nekem csak adblock kikapcsolása után indul el a videó.)

5 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2018. 07. 05. 17:48

Ez zseniális.

korum - 2018. 07. 05. 21:46

A thumbnailjeiket is állandóan variálják (ugyanannál a filmnél), nem lepődnék meg, ha ez mögött is valami brutális analízis lenne, hogy kinek milyeneket kell adni, hogy rákattintsanak.

winnie - 2018. 07. 05. 21:55

jaja, itt volt erről is egy videó: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/01/31/ennyire-szabja-egyedire-a-netflix-magat-szamunkra/

érdekes meló lehet ezzel foglalkozni, elemezni, hogy ki mire kattint jobban, csak ugye a tudatos junkie-k döntései kicsit félreviszik ezeket:)

idioty - 2018. 07. 06. 07:28

Van a Netflixnek egy fejlesztésekkel foglalkozó tech blogja. Az egyik ilyenben is részletesen leírták hogyan próbálják meg kitalálni, hogy melyik embernek melyik borító jön be, és ezt csak gépi tanulás algoritmusokkal analizálják. Nem kellenek ide kutatások. :) Persze a sorozat és filmnézési szokásaink alapján elemzik.
De volt egy hasonló, ott a borító kivágásokat mutatták be, hogyan találják ki, hogy a banner melyik részét kell betenni plakátnak, hogy a fontos információk látszódjanak.

sigra - 2018. 07. 09. 10:00

idioty. Kerestem ezeket a cikkeket, de nem találtam. be tudod linkelni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz