login |

Brooklyn Nine-Nine: vége az 5. évadnak

2018. 07. 05. 21:35 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Idén olyasmi történt velem a sorozat kapcsán, amit sosem hittem volna. Nem az, hogy felgyűltek a részek, és csak most daráltam le őket, hanem valami teljesen más. Amúgy a Brooklyn 99 hozta a szokásos minőségét, és örülök, hogy megmentették, de azért voltak fenntartásaim közben.

Konkrétan az esküvős szál szúrta a szemem. Végül szép befejezésre futtatták ki, de az évad közben elég sokszor eszembe jutott, hogy még így is túl sok időt szánnak rá. Érdekes dolog ez, mert az tulajdonképpen tetszik, hogy megpróbálták mondvacsinált konfliktusok nélkül végigvinni, a kapcsolat sosem volt veszélyben, maximum kisebb döccenők voltak benne. Viszont így hiányzott is belőle a feszültség.

Rohadt nehéz tényleg jó, nem túldrámázó párokat írni, főleg sitcomban, ahol az összetűzéseknek, félreértéseknek nem semmi múltja van. A lényeg, hogy mint junkie örülök a próbálkozásnak, és ugye jó pár klisét ki is dobtak ezzel a húzásukkal, de eközben pedig egyben unalmas is volt ez a vonal.

A remek részek közben viszont két olyan dolog is volt, amin az erőltetést éreztem. Szintén kettős helyzet, mert például Jake karakterének a fejlődése rohadt jó, mostanra pár gyerekes tulajdonságát megtartva, de tényleg felnőtt a mentora és a szerelme mellett.

Viszont így el is jutottunk a drámáig, amikor is komolyan foglalkoztak a lövöldözések rendőrökre gyakorolt hatásával. Mondom, karakterfejlődés, látjuk, hogy mindenki aggódik, és fontos téma, de olyan szinten kilógott az évadból az Active Shooteres 5×20, hogy rossz volt nézni. Egyik pillanatban hülyülnek a bűnözőkkel és gyilkosokkal, a következőben meg tényleg aggódni kell egy elkövető miatt?

A másik Rosa biszexualitása volt, amin megint csak az aktuális témák pedzegetését érezni, nem azt, hogy organikusan illett volna az évadba. Főleg, hogy ez azt is jelenti, hogy kedvenc mellékszereplőm, a Jason “what’s up jerks” Mantzoukas által alakított Pimento talán kevesebbet lesz jelent. Igen, még a Pontiac Banditnél (ismét baromi jó része volt) is jobban bírom Pimentót.

Összességében tényleg azt tudom mondani, hogy tetszik a karakterek változása, nem a megszokott köröket futják, nem a bevált dolgokon üldögélnek az írók, így még jobban bejött, mint az előző szezon.

Ja igen, és amit nem hittem volna pár éve: nem hogy elviseltem, de konkrétan örültem Chelsea Peretti feltűnésének. Öt évadba került, de vége valahogy a helyére került számomra.

9 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2018. 07. 05. 22:23

Örülök, hogy megmentették, bár tény, hogy kicsit kezd már fáradni… meg a karakterek sorsa is…

Jake és Amy megházasodnak, Holt a felsőbb pozícióért küzd… Charlesnak is felesége és gyereke van… szal azért kezdenek elvarródni a dolgok…

De azért kell neki az a 6. lezáró évad… tegyék fel a pontot az i-re. :)

Benjy - 2018. 07. 05. 22:28

Én még csak az évad elején vagyok, DE Human mi tartott eddig? Mondjuk a 4.évadra már én is kezdtem unni, de a 3.évadig kb. imádtam.

Benjy - 2018. 07. 05. 22:33

Ja Gináról beszélek. :D

human - 2018. 07. 05. 23:21

“bár tény, hogy kicsit kezd már fáradni… meg a karakterek sorsa is…”

a poszt pont mást állít? :)

Rammsch31n - 2018. 07. 05. 23:30

nem, de jólesett, hogy szerintem is így van :D

human - 2018. 07. 06. 03:17

konkrétan szerintem ez az évad jobb volt, mint az előző, és a karakterek egy része is fejlődött.

winnie - 2018. 07. 06. 05:35

csak a pontosság kedvéért, nincs szó lezáró évadról.

abba - 2018. 07. 06. 07:27

Én még mindig változatlanul élvezem a sorozatot és nagyon értékelem, hogy ilyen különleges a humora, ami ugyan nem mindig üt nagyot, de pl. a Backstreet Boys szembesítést nem fogom elfelejteni. Az esküvő szál is remek volt, én nagyon szeretem ezt a párost.

Natale - 2018. 07. 06. 12:49

Nagyon jo latni hogy mas is ezt gondolja Rosa ugyeben. Nekem mondjuk kevesbe tunt ugy hogy az aktualitas miatt (guys, a biszexualitas mar annyira 2014 :D) hanem inkabb hogy legyen valami a karakterrel, mert egydimenzios, nem tart sehova es egyebkent is mostanra mar nagyon lefele log ki a tobbi kozul.

Az nekem is nagyon tetszett hogy nem dramaznak foloslegesen a Jake-Amy kapcsolattal, meg eleve nem fordult at egy olyan “kapcsolatos” sorozatba. Es Blake Henderson (Anderson, tudom persze) vendegszerepe!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz