login |

Grace and Frankie: a 4. évad

2018. 07. 08. 15:50 - Írta: Shannen

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár a Grace and Frankie 4.évadja már januárban elérhetővé vált a Netflixen (és azóta tervezek írni róla), a hangulata (na meg persze a malibui óceánpart) mégis sokkal jobban passzol a nyárhoz, így talán jobb is, hogy most kerül ki ez a rövid ajánló a sorozat legutóbbi részeiről, ami hátha többeket egy könnyed nyári darára buzdít.

Ugyanis abban szinte biztos vagyok, hogy (még mindig) nem nézik elegen a Friends készítőinek sorozatát.

Miközben a Grace and Frankie azért eléggé eltér Martha Kauffman-ék korábbi sorozatától, valójában a hangulata nagyon hasonló, kevesebb hangosan nevetős poénnal, de annál több megmosolyogtató pillanattal.

A négy, 70-es éveiben járó főhős lehet, hogy sokakat elriaszt a kipróbálástól, pedig egyáltalán nem kéne. Pont annyira fiatalos és lendületes a történet, a poénok és a szereplők, hogy az semmiképp se legyen kínos vagy nevetséges. Ráadásul az évadok előrehaladtával a két házaspár négy felnőtt gyereke is egyre több figyelmet kap, ami az idei évadban kifejezetten jól is sült el.

Más kérdés, hogy szerintem a 4. évad elején nem nagyon érdemes beszállnia új nézőknek, bár az első 2-3 rész elég különálló egységet alkot, de a szereplők közötti dinamika és az előző szezonok történéseinek ismerete nélkül egészen más az élmény. Még szerencse, hogy ez a Netflix, szóval mindenkit arra buzdítok, hogy kezdje az elején.

Az idei évad is legalább olyan szórakoztatóra sikerült, mint a korábbiak. Ha van sorozat, ahol bízhat abban a néző, hogy hasonló minőséget fog kapni, mint amiért megszerette az elején a sorozatot, akkor az a Grace and Frankie. A szereplők közötti kémia nagyon működik, de hát olyan színészeknél, mint Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen és Sam Waterston, ez egyáltalán nem meglepő. Ráadásul az időről időre felbukkanó vendégszereplők (idén pl. Lisa Kudrow, Peter Gallagher) csak még jobban feldobják a részeket.

Az S4 egyik fő témája volt az öregedés, hogyan lehet kezelni, ha te magad a lelkedben egyáltalán nem érzed idősnek magad, de közben fizikailag azért már messze nem vagy a topon. Grace és Frankie ketten együtt a világ ellen bebizonyították, hogy minden lehetséges, ha ott vannak egymás mellett. Miközben persze szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb helyzetekbe keveredtek.

Sol és Robert történetszálai idén engem kevésbé kötöttek le, cserébe a gyerekek (ahol volt egy tönkrement házasság, egy baba, egy új és egy se veled-se nélküled kapcsolat) megmutatták, hogy ők is lassan felnőttek a “nagyokhoz”, így, hogy több lehetőséget kaptak és jobban megismerhettük őket.

Bár az évadzáró akár sorozatzárónak is elmehetett volna, szerencsére lesz 5.évad. Ötletük az íróknak biztosan rengeteg van még, ez az eddigiekből abszolút lejött, úgyhogy én kíváncsian várom a folytatást.

10 hozzászólás Ne habozz!

symor - 2018. 07. 08. 16:09

Fonda 81 éves.

Tomlin 79 éves.

Waterson 78 éves.

Sheen 78 éves.

Nagyjából mind mögött van 50 év olyan karrier ami után simán visszavonulhatnának, erre olyan energiákkal élvezik a munkát, mint azt fele annyi idősek sem.

Le a kalappal!

Starlark - 2018. 07. 08. 17:14

Imádom ezt a sorozatot.

Az elején nagyon szkeptikus voltam olvasva az alap szitut, de épp nem volt mit nézni és ott volt a Netflixen. Nem bántam meg, és nagyon várom az 5. évadot. :)

Hajrá öreglányok! :)

Deny - 2018. 07. 08. 17:19

Jópofa sorozat, nekem az utóbbi két évad a kedvencem. Lily Tomlin a legjobb számomra, óriási, amit itt alakít. Sol és Robert szála engem sem kötött le idén.

Dregnarr1 - 2018. 07. 08. 18:06

Nem ismertem a sorozatot, csak ránéztem a képekre, és a Cougar Town ugrott be. Aztán beleolvastam a posztba, és hát, azt hiszem megvan az ok, hogy miért a CT ötlött fel bennem. :)

Eny - 2018. 07. 08. 18:10

nekem is az utóbbi két évad volt a kedvencem, a legkevésbé talán az első évad tetszett.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 08. 18:12

Én is szeretem a sorozatot, de a 4. évad (eddig 6 részt néztem meg) kicsit belassult az előzőekhez képest. Nincs annyi poén vagy nem tudom. Lehet, hogy csak túl szomorkás. Remélem az évad második fele már jobb lesz.

A karakterek nagyon szerethetőek egyébként, Lily Tomlin meg sokszor ellopja a show-t a többiek elől, egyszerűen fantasztikus ahogy játszik.

pearl - 2018. 07. 09. 08:41

Nagyon szeretem a sorozatot. Amit a négy főszereplő alakít, egyszerűen csodálatos. Le a kalappal előttük. A többiek is szerethetők. Én Jane Fonda miatt kezdtem el nézni, és örülök neki. Nagyszerű hír, hogy lesz 5. évad. Csak ajánlani tudom, ha valaki kellemes kikapcsolódásra vágyik, ami azért komolyabb témákkal is foglalkozik.

clegane - 2018. 07. 09. 11:47

én az idősebb szereplők miatt azt hittem, hogy ez is valami régebbi sorozat feltámasztott folytatása XD

chdstr - 2018. 07. 11. 09:55

Nagyon reg ota tervben van, hogy belekezdek….tegnap vegul neki is lattam. Harom resz utan engem meggyoztek, alig varom, hogy folytassam :)

Skyroads - 2018. 08. 16. 12:07

Most daráltam le a 3-4. évadot. Egyetértek pár előttem szólóval, nekem is jobban tetszettek ezek, mint az első kettő. Igazán jó kikapcsolódás!

SPOILER

Az idősotthonba való költöztetést eléggé mondvacsináltnak éreztem (kitalálják Frankie-ről, hogy nem képes ellátni önmagát egyedül, mert eltévedt az autópályán… mindig is a szétszórtság volt a karakter lényege) de örülök, hogy végül leléptek. :D Remélem, nem is mennek vissza attól még, hogy eladták a házat a fejük felől.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz