login |

Penn & Teller: Fool Us: kezdett az 5. évad

2018. 07. 09. 14:55 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, vetélkedő,

Wow, nagyjából úgy vagyok a Penn & Teller: Fool Us-szal, mint a Shark Tank-kel: 10/10-es és nem igazán lehet róla mi újat írni, maximum hogyvoltot azzal, hogy milyen fellépők voltak benne, gőzöm sincs, hogy sikerült az első, 2011-es alapkritika után még egy 2. évados és 3. évados premierírást összehoznom – szerencsére a 4. szezon startjáról meg úgy a P&T: FU-ról általánosságban már CyClotroniC írt.

Szóval, aki kíváncsi arra, hogy mi is a jó a CW nyári sorozatában, azoknak a fenti linkeket ajánlom, itt csak röviden meglódítanám a nemrég indult új szezont. Azt az új szezont, amiben nincs sok változás, továbbra is 4 illuzionista mutat be egy-egy mutatványt 40 perc alatt, hogy átverje a két világhírű bűvészt. Illetve ugye az a cél, hogy Penn és Teller ne jöjjön rá trükkjük nyitjára. Ha ez sikerül, akkor nyer a fellépő.

Alapjába véve a sorozat nagyjából ugyanazt tudja, mint a másik nyári CW-s cucc, a Masters of Illusion, csak abban 20 perc alatt 5-7 random (olykor ismertebb) bűvész mutat be sokkal rövidebb (és olykor klasszikusabb vagy lejártlemezebb) trükköket, itt pedig 40 perc jut négy nagyobb mutatványra, amik azért jóval eredetibbek, ha pedig előkerülnek a klasszikusok, akkor a körítésük érdekes.

Ez persze azt is jelenti, hogy a trükkök (általában vicces) körítést is kapnak, szóval sokkal inkább számít az, hogy az illuzionista mennyire jó előadó – ld. a premierben az első a grafikáival, vagy az ácsolással felvezetett seprűs lebegtetés, bár nálam a sörös ausztrál vitte a prímet, jól működött az ismert trükk újfajta variációja.

Az persze mindig bennem van, hogy vajon hányszor csalnak Penn & Teller-ék, van, hogy nehezen tudom elhinni, hogy nem jönnek rá a trükkök nyitjára (az is előfordul, hogy a bűvészek nem fair módon verik át őket), de volt, hogy nem bántam, mert megérdemelte a fellépő (pl. Shin Lim másodjára), az évadnyitóban viszont fura volt, hogy pont a legkevésbé izgalmas és legkönnyebben manipulálható trükk “fogott ki” rajtuk. Persze lehet, hogy azért, mert annyi módon meg lehet oldani, ahogy ők is utaltak rá.

De ebben a műsorban a gimmick csak apropó a performanszokra, szóval túl lehet lépi rajta, nem kell ezt komolyan venni.

Egyébként hazudtam, mert hiába 10/10-es maga a sorozat, ez a kezdés közel sem volt annyi. Eleve a végén a hosszan elnyújtott Piff The Magic Dragon-performansz Penn-nékkel nem volt túl érdekes (és nem csak azért, mert sejteni lehetett, hogy mi lesz a trükk), és ilyenkor hiába talányos a megoldás, vagy izgalmas a rejtély, nem köti le az embert a több perces folyamat, ami révén elérünk oda. Arról nem is beszélve, hogy mentalista trükköknél a közönség soraiból infót rámutatással szipkázni mindig gázos a tévé előtt ülve. Nyilván nem kellenek hozzá beépített emberek, de ha valaki ezt feltételezi a fotelből (mert miért ne), akkor végképp nem működik az egész.

A Penn & Teller: Fool Us remek promóciós cucc a bűvészeknek, ugyebár Piff The Magic Dragon is tűnt fel, hogy aztán 2015-ben America’s Got Talent-döntős legyen, és tippre hasonló sor vár Shin Lim-re is, aki már kétszer szerepelt a műsorban, és mostanra jutott el az AGT-be – naná, hogy mindketten a Fool Us-ban is bemutatott trükkjükkel debütáltak a tehetségkutató valóságshow-ban. Jó látni, hogy a CW jelentheti az ugródeszkát az NBC-re.

A szezonban egyébként lesznek visszatérő arcok. Gondolom, nem Hajnóczy Soma, de azért kíváncsian várom, hogy kiket fognak előrántani a cilinderből.

1 hozzászólás Ne habozz!

korum - 2018. 07. 09. 20:47

Kostya Kimlat jön még a wiki szerint, rá nagyon kiváncsi vagyok, brutális volt az előző trükkje.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz