login |

Pilot: Samantha!

2018. 07. 09. 20:05 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra,

Igazából nem tudom megmondani, hogy ez miért nem egy évadkritika lett. Vagyis azért megpróbálom. Pedig minden adott volt a Netflix brazil komédiájánál: rövid évad és ehhez igazodó részek, nem annyira tipikus humor. Nektek átbillent a mérleg, lecsúszott az egész sorozat a hétvégén? Oké, csak viccelek, hiába a 3% és a The Mechanism, még nem tartunk ott, hogy egy brazil sorozatra rávetődjenek a junkie-k.

A történet egy kibírhatatlan, de gyerekként országszerte imádott lányról szól, aki felnőttként megpróbál ismét hasonló magasságokba emelkedni a közönség szemében. Végtére is a 80-as évek nosztalgiája dívik manapság, nem? Mondjuk jó mélyről kell majd felkapaszkodnia, mivel a pilotban alig pár ember előtt énekli a híres gyerekdalát.

A kitűzött célja elérésében a semmirekellő, börtönből épp most szabadult férje is segíteni fogja. Ő is sztár volt régen, focista, akit azért még most is sokan kedvelnek a nép körében.

A Samantha! humora néha a kínos fajtába hajlik, néha pedig iszonyat furcsa. Egyrészt mai szemmel elég sötét, hogy a flashback-ekben a gyerekshow egyik szereplője egy doboz ciginek öltözött figura, és ez csak egy a politikailag inkorrekt megmozdulások közül a pilotban – vigyorogtam is persze.

Viszont a láthatóan konkrét poénnak írt jelenetek közül jó pár egyszerűen gyenge lábakon áll. Volt olyan, hogy érzésre csak úgy elénk vágták a csattanót, mindenfajta felvezetés nélkül. Ezek többsége amúgy a helyi kultúrára építkező pillanatoknak tűntek, mint a keleti filmekben a sajátos humor néha, de sajnos teljesen kizökkentettek a sorozat ritmusából.

Az mindenképp pozitívum, hogy képileg nem érződik a sorozaton semmiféle olcsóság, simán hozza az amerikai társainak a színvonalát. Persze színvilágban és helyszínekben azért látszik, hogy dél-amerikai darabról van szó, szóval ez is a pozitív oldalra megy, mégis csak egy 6/10-et szórnék a kezdésre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz