login |

The Amazing Race Canada: kezdett a 6. évad

2018. 07. 10. 19:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, reality,

Na, szépen vagyunk, elkezdtem leírni azt, amit az előzetesnél is tettem, miszerint mivel már csak évente egy amerikai TAR-évad jut nekünk és ausztrál TAR évek óta nincs, sőt, az ázsiai is már kihagyott két évet (elvileg idén jön végre!), ezért a kanadai változattal csillapíthatjuk a világ körül való versenyfutásra éhes énünket. Még akkor is, ha Kanadában olykor csak az országot futják körbe.

A másik két változatot azért említettem, mert szerintem azért a kanadai előtt foglalnak helyet nálam, bár műsorvezetők szempontjából Jon Montgomery biztos, hogy az élbolyban van, Phil-t simán előzi, nem is tudom, hogy utóbbi bevállalt-e valamikor egy olyan bungee jumpingot, mint most a kanadai kollégája. De ez mind lényegtelen, hiszen elindult az új szezon, a Heroes Edition, valódi hősökkel és a mindennapokéval.

Természetesen ismét Kanadában volt az első kör pit stop-ja és természetesen ismét marha szép helyeken zajlott a verseny, egyszerre a hegyek között és a vízen – lenyűgöző ez az ország. A játékosokat, ha karaktereik alapján még nem feltétlenül megkülönböztetni, a foglalkozásaik alapján simán (pilóták, tengerészek, cheerleaderök, önkéntesek, focisták), ami pozitív, miképp az is, hogy nagyon domináns alfa páros sem volt, bár lehet, hogy a fociedzők csak altatta a kompkeresésnél.

A kezdés nyilván jó volt, de azért akadtak dolgok, amiken felhúztam a szemöldököm. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Most nem megyek bele a győztesek és kiesők személyében, ahogy olvasom, tavaly mindenféle mélyelemzés nélkül letudtam a nyitányról való írást, de most azért volt pár dolog, amit nem tudtam hova tenni.

Az, hogy az edzők már első feladatnál 2 óra hátrányt szedtek össze, elég durva volt, mint ahogy az is, ahogy feljöttek, hiszen a készítők okosan figyeltek arra, hogy a road block-ok csak két személyesek legyenek, plusz az elsőhöz is csak párosával lehetett feljutni – ez egyrészt nem fair, másrészt kellett, ahogy a példa is mutatta.

Viszont ettől még elég fura volt az epizód szerkesztése, mintha kicsit hagyták volna a francba az időrendet a focisták felzárkózásával, legalábbis fura volt látni, ahogy talán még a 3-4. ugrásokkal egy időben már a gondola alján vannak.

Mindez persze annyira nem volt lényeges, az viszont annál inkább, hogy onnantól kezdve teljesen random volt, hogy éppen ki maradt le autókázás közben, egyedül a tűzoltó/mentős duónál mutattak némi szenvedést, egyébként gőzöm nem volt arról, hogy csúszott le valaki, vagy hogy a végén hogy voltak 5-en is az utolsó előtti feladatnál. Ami, mint kiderült, inkább csak 3+2 volt, de akkor is, kicsit a semmiből jöttek a nagy lemaradások és feljövések.

A nagyobb gond számomra viszont a hódért való ugrás volt, ami nagyon úgy tűnt, mintha nem kínált volna egyenlő esélyeket. Az még belefért, hogy a lányoknak mintha közelebb rakták volna (lehet, hogy magassággal arányosan történt?), de a fiúknál elég fura volt, hogy valakinek ujjgyakorlatnak tűnt az egész, más pedig esélytelen volt. Mondom, _úgy tűnt_, mintha nem lettek volna egyenlőek az esélyek.

A páros road block-ok mellett az is jó volt, hogy két RB-re is sor került, a duók mindkét tagja kapott tehát feladatot, de a fénypont persze az volt, hogy egyszer bekúszott az egyébként nem olyan gyakran használt, feszültséget sugárzó TAR-zene, a tüntün-tütütütüntüntün (ez a kedvencem), hogy a reklámszünet után a diadalzenét is megkapjuk.

A kvázi célfotós kiesők konkrétan elsőkből lettek utolsók, és bár az első RB-nél lemaradtak, nem nagyon jött le, hogy egyébként hogy kerültek a sor legvégére.

Ja, a játékosok kapcsán még annyi, hogy a bemutatkozás és jelenlegi forma alapján elég nehéz lenne esélyeseket mondani. Máshol egy-két outsider tűnik ki, de most majd minden csapatból láttam, min bukhatnak el. Mondjuk Courtney & Adam-nél a mostani lemaradás játszott be (aminek egy ugrás és a tájékozódás volt az oka), de tényleg csak Taylor & Courtney és Todd & Anna volt olyan, akiből kinézném a döntőt. Ami persze nagyon nem fair a mostani első és második lánycsapatokkal szemben, de bennük sem éreztem azt a dominanciát, ami kéne a top3-hoz.

De majd kiderül. Remélem, tévedek.

                          

4 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 07. 10. 20:24

Nem ez volt a legjobb kezdés, de annyi baj legyen. Nagyon szeretem a kanadai TAR-t, és nagyon durva, mennyire sokszínű az ország.

Sabinomi - 2018. 07. 10. 21:04

Én idén akadtam rá erre a verzióra. Nagy rajongója voltam az eredetinek, és már nagyon hiányzott, és eszembe jutott, hogy tavaly nyáron itt ajánlottátok. Amikor nekikezdtem, nekem is fura volt, hogy szinte 2 ország kivételével minden Kanadában van, de aztán rákaptam erre is. Sőt, az előző két évad számomra a legjobb TAR évadok között vannak… A táj itt is gyönyörű, de a feladatok szerintem sokkal érdekesebbek. Egy-egy feladat alatt könnyen lehet kerülni, és többször is volt, hogy utolsó helyről felhozzák a játékosok magukat az élmezőnybe, vagy fordítva.
Az idei évadkezdés szerintem sem volt a legjobb rész, de én élveztem. A végén megint volt egy kis izgalom. :) Számomra sok részt vert az idei amerikai verzióból…
Na, de most kedvet kaptam az ausztál és ázsiai váltogatokhoz is :)

Adam9456 - 2018. 07. 12. 17:02

Én most már nézem 5 évada, a feladatok általában kreatívabbak mint az amerikaiban,de az idei évad ott is jó volt. A kezdés nem volt a legjobb, de nem volt rossz egyáltalán. A hódnál nekem is úgy tűnt hogy egyeseknek lejjebb rakták volna, de mindegy.
A második részben nagyon jó kis helyszín volt az aranylázas Dawson City és a feladatok is jobbak voltak mint az első részben. Kíváncsi leszek mely orszagokba mennek majd Kanadán kivül.
Akik szimpatikusak: Courtney és Adam (aki egyébként Kovacs, lehet magyar származású?), Nancy és Melissa és a vadőrök: Taylor/Courtney
A többi csapat eddig elég semleges nekem.
Az ázsiai párosból a csaj (Martina?) már egy rész után is nagyon sok volt, nem tudom meddig tudom majd elviselni. :D
Érdekes egyébként az előző 5 évadból 4-et férfi páros nyert meg, egyet egy női. Vegyes páros még nem nyert, kíváncsi vagyok megtörik-e ez idén.

Adam9456 - 2018. 09. 13. 14:57

SPOILER
Úgy látom sokan nem néztük. :D
Szóval igen megtört az amit írtam 6 évad után egy férfi-női páros nyert, csak éppen nem az akire a legtöbben számítottak. Courtney és Adam nxert és nem Taylor&Courtney akik majdnem végig domináltak az évadban, 5 szakaszt megnyertek, egy kisebb megakadásuk volt Mexikóban de abból is kijöttek jól.
Úgy érzem ők kicsit jobban megérdemelték volna de ilyen a TAR, úgy is meg lehet nyerni az egészet a végén hogy közbe egy szakaszt se nyertél meg és többször is kiesés szélén voltál. Ettől függetlenül örültem Courtney és Adamnek nekem ők és Taylorék az elejétől a legszimpatikusabbak voltak. Dylan& Kwame már a döntőbe jutásukon is meglepődtem.
Érdekes volt mert a fináléban is az utolsó feladatig Taylorék vezettek, és a vegső memóriás dolgon bukták el, hogy többször is visszamentek szuvenírt gyűjteni, míg Adamék egyszerre begyűjtötték az összeset.
Összességében csapatok szempontjából szerintem gyengébb évad volt mint a tavalyi, az első ket helyezett pároson kívül a többieket nekem nem nagyon sikerült nagyon megkedvelni, talán csak Nancy és Melissát még őket szívesebben láttam volna a fináléban.
Martina az elején nagyon idegesített de ahogy haladt előre az évad egyre kevésbé irritált köszönhető volt ez a normális kiegyensúlyozott testvérének is, de sokkakkal ellentétben nem lettek a szívem csücskei.
Idén csak 2 országban voltak Kanadán kíbül de nem bánom mert hatalmas, változatos ország. Remélemcjövőre is jön nekem a nyár nem teljes enélkül :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz