login |

All or Nothing: a 3. évad

2018. 07. 15. 15:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: doku, kritika, ,

Never make an excuse.

Nem tudom, hogy mi volt velem tavasszal, de a Safe mellett egy másik első napos darámról is addig húztam halasztottam az írást, míg nem is tudom, hogy tudok-e bármit is mondani róla részleteibe menően. (És még mindig mérges vagyok az Amazon-ra, hogy pont azon a napon volt az All or Nothing S3 premierje, amikor a 3% S2-é, így utóbbiból még mindig nem láttam egy percet sem…)

Az All or Nothing-dokusorozat az előző szezon óta franchise-szá nőtte ki magát, hiszen a fő, NFL-es évadok mellé egyrészt elindult egy egyetemi focis kiadás, és az új-zélandi rögbisek is kaptak egy színfalak mögé pillantó dokusorozatot (mindkettő elérhető a magyar Amazon Prime-on, a fősodorral együtt). De most lássuk a 3. szezont, aminek az alanya az Arizona Cardinals és a Los Angeles Rams után a Dallas Cowboys volt.

Ahogy olvastam az előző szezonról írtakat, most is nagyjából visszhangozni tudom azokat. Az All or Nothing nem annyira Hard Knocks, hiszen amellett, hogy mutat a játékosok felkészüléseiből, illetve a magánéletéből szeleteket, zömében mégiscsak magára az NFL-szezonra, illetve konkrétan a meccsekre koncentrál – éppen ezért inkább az NFL-t nézőknek ajánlható.

A meccseknek a prezentálása pedig ismét tökéletes volt, hiszen nem az összefoglalókra koncentráltak (és nem is az ismert, tévés kameraállások segítségével tették), hanem más szempontból közelítették meg őket, esetlegesen egy-egy épp korábban kinagyított momentum kiemelésével. A tovább mögött folytatom.

Nem lehet azt mondani, hogy a Cowboys szezonja ne bővelkedett volna eseményekben, hiszen a 13-3-as évad utáni visszaesés mellett Ezekiel Eliott eltiltása is folyamatos témát szolgáltatott, mint ahogy a külső körülmények, például a himnusszal kapcsolatos hercehurca is sok mindenre apropót adott, bár arra “vigyáztak” a készítők, hogy semmibe se folyjanak bele túlságosan.

Ennek megfelelően a legnagyobb sztárok sem kerültek kimondottan fókuszban, sem Elliott, sem Prescott (ha eltekintünk a Garrett-es dobálástól), sem Bryant nem volt különösképp kiemelve, nem ők voltak azok, akiknek a magánéletébe nagyon bepillanthattunk, meg egyébként is, annak ellenére, hogy sok mindent megmutattak a színfalak mögött, a magánszférát nem nagyon piszkálták. (Talán csak Jerry Jones volt kivétel, akinek ugye a családja eleve a klubnál dolgozik, de láthattuk kontrasztként az unokája meccsei kapcsán.)

Ez is olyan szezon volt, amiből inkább pillanatokra fog emlékezni az ember, egy-egy játékos némelyik momentumára, mondjuk az érzelmes Jason Witten-re, vagy pedig Sean Lee-re, akit nem lehet nem kedvelni a hozzáállása miatt, vele is zárult a 3. évad.

Nem mondom, hogy ez volt a legjobb szezon tartalom alapján (az nekem Arians és a playoff miatt az S1 volt), de mindenképp ez volt az, amit a legnagyobb érdeklődéssel néztem, hiszen ismerem a csapatot, mivel az NFC East-ben van (én meg ugye elég régóta az Eagles-nek szurkolok), s éppen ezért majdnem az összes sok meccsüket láttam is. (Általában próbálok heti 3-4 meccset nézni, és nyilván az Eagles és a csoportellenfelek meccseit preferálom a főműsoridősök mellett. Ha nem egyszerre játszanak.)

Már csak ilyen szemüveggel is érdekes volt újranézni a szezont, no meg annak fényében, hogy kívülről olykor elég szétesőnek tűnt a csapat, és érdekes volt megfigyelni, hogy belülről mindezt hogy kezelik.

Nem meglepő, de nagyon jó volt nézni a 3. évadot is, annak ellenére, hogy ismertem az eredményeket és a kronológiát, végig lekötött, amin nem csodálkozom, szóval értékelésképp csak azt tudom mondani, amit Jason Garrett is szokott:

Thatababy.

Kíváncsi vagyok, hogy kiket fognak bemutatni a 4. szezonban, és előre utálom, hogy csak az idény végén derül ki számunkra, pedig már előre tudni fogják, sőt, aki a csapat közelében van, a kamerák mennyisége alapján is rájöhet idő előtt. De akkor vajon miért nem szivárog ki az infó?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz