login |

webwasárnap – Real Doctor Reacts.

2018. 07. 22. 19:05 - Írta: Casey Novak

8 hozzászólás | kategória: ajánló, video, websorozat,

Mindig is érdekesnek tartottam a szakértők meglátásait sorozatokkal, filmekkel kapcsolatban, ahogy például jogászok, rendőrök, helyszínelők kommentálják szakmájuknak Hollywood által elképzelt oldalát.

Olykor illúzióromboló is lehet egy ilyen riport vagy nyilatkozat, de ha nem az a cél, hogy tönkre tegyék az emberek szórakozását, és figyelembe veszik, hogy a szórakoztatóiparnak nem feltétlenül sajátossága a realizmus, akkor plusz élményt is kaphatunk a hozzáértőktől, amiből akár még tanulni is lehet véletlenül.

Dr. Mikhail “Mike” Varshavski arra vállalkozott többek között YouTube csatornáján, hogy szemügyre vegye a nevesebb kórházas/dokis sorozatok pilotjait orvosi szemszögből, és ezt nagyon jól tette.

Vannak hasonló tartalmú videók itt-ott a neten, de a profi színészekhez szokott agyam igényli a megnyerő és szórakoztató személyiségeket, szóval szakmailag szuperprofi, de unalmas, monoton professzorok labdába sem rúghatnak a limitált szabadidőm elpazarlásának elősegítésében.

Dr. Mike kiragadja az epizódok lényegét, magyaráz, sztorizgat, és minden alkalommal aranyosan meglepődik, hogy az orvosinak hirdetett dráma nagy mennyiségű szerelmi drámát is tartalmaz. És a hölgyeket kérdezem: megéri a doktor úr miatt a következő JAws eyecandy részlegében figyelembe venni a websorozatokat is?

Boncolgatta már a doki a Grey’s Anatomy-t, a Good Doctort, a House-t, a Scrubs-ot, volt a Code Black meg a Night Shift, legutóbb pedig a Chicago Med került műtőasztalra.
Mindezek előtt pedig készített egy remek kis összefoglalót a valódi és a tévés dokik közötti különbségekről.

A YouTube-on kommentben lehet szavazni a következő sorozatra, maguk a videók pedig a tovább mögött vizsgálatra készen állnak.

 

8 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 07. 22. 19:47

Nekem az tetszett benne, hogy egyáltalán nem ekézi, gyalázza a sorozatokat, legfeljebb megjegyzi, hogy ez nem teljesen így van a valóságban. Legalább is nem csinálta az általam látott videókban.

Pl. bármennyire is imádom a Grey’s-t, nem kicsit ferdítenek néha a dolgokon, hiába dolgoznak fel valós eseteket. Azt vártam, hogy kiröhögi/szétsavazza, de tök normális volt, és nem is volt róla rossz véleménnyel.

Ghost - 2018. 07. 22. 19:59

Egy ideje én is elkezdtem követni, nagyon szórakoztató és megnyerő figura.

Jók ezek a react videók… de így sokadjára kicsit megfáradtnak érzem, igazából nem tud újat mondani. Maximum ha van egy orvosi eljárás a sorozatban, akkor elmagyarázza, de már többször végig rágta, hogy pl. nincsenek ilyen románcok a kórházakban vagy hogy nem lehet olyan módon diagnosztizálni betegeket, mint ahogy a sorozatok feltupírozott csodabogarai teszik. És hát tulajdonképpen mindegyik kórházas sorozat ugyanazokat a témákat boncolgatja idővel, szóval sok pluszt nem várok ezektől a reagálásoktól, de ezeken kívül is érdemes figyelni a csatornáját, mert tényleg egy jópofa fazon.

Starlark - 2018. 07. 22. 20:52

A youtube-on futottam bele ebbe a pasiba. Igazából miatta kezdtem el nézni a Good Doctort, addig nem is hallottam a sorozatról és az ER óta nagyon nem is hoztak lázba kórházas témák.

kittizsuzsanna - 2018. 07. 22. 21:35

Nagyon szeretem a srácnak a videóit, nagyon jól is magyaráz benne és tök jól mondja el a meglátásait. Volt egy videója arról is, hogy mit csináljunk, hogy jobban aludjunk és az is jól meg volt csinálva. Meg persze nem mellesleg az egészhez még eyecandy is :D

Egyébként nekem a sorozatokban a konstans problémám mindig a mellkaskompressziók kivitelezése, sok sorozatban láttam már, de szerintem egy kezemen meg tudnám számolni hányszor csinálták szabályosan. Nyilván nem ezen van a hangsúly ilyenkor, de ez mindig szúrja a szemem.

Jolly - 2018. 07. 22. 21:46

Nekem a kedvencem a témában a Wired Techniques webrészeiből van. https://youtu.be/vGOL7ZvuGMc
Személy szerint a srác nem volt annyira szimpatikus, igaz a Dokik részt néztem, és elég elfogult vagyok.

juhaszvik - 2018. 07. 23. 09:32

kittizsuzsanna: nem lehet, hogy egészséges emberen nem szabad elvégezni a szabályos mellkas kompressziót?

Eni - 2018. 07. 23. 10:25

Imádom a fazont! Meg a videóit is! Nekem is tetszett, hogy nem kötött bele lépten nyomon mindenbe. Tisztában van vele, hogy első sorban a szórakoztatás a célja a sorozatoknak.

Mehet az eyecandybe! ;)

wirth6 - 2018. 07. 25. 11:37

Érdekes koncepció. Nekem Dr Hope szimpatikusabb: https://www.youtube.com/watch?v=OANUPewwyvI

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz