login |

Apple-sorozatok: amit eddig tudunk

2018. 07. 23. 14:55 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: hírek

Az elmúlt egy-két évben akadtak tévécsatornák, amik leépítették szkriptelt kínálatukat, mert nem jött be nekik a műfaj (A&E, MTV, Discovery, WGN America), másik oldalról viszont több platform abszolút beindult tévésorozatok terén. Ezek nagyrészt streaming szolgáltatások, mint a Facebook Watch, az Apple, a DC Universe vagy a Disney, még név nélküli platformja.

A reggeli hírekben meg szoktuk írni, hogy mi minden kap berendelést, de lehet, hogy nem árt egy kis összegzés. A múltkor összefoglaltuk, hogy a DC digitális szolgáltatása mit fog szállítani a nézőknek (a lista azóta kiegészült a Stargirl-lel). Most nézzünk egy sokkal nagyobb szereplőt, a sorozatos terepre jobban belépő Apple várható felhozatalát.

Már voltak ilyen-olyan projektjeik, például a Carpool Karaoke, de most érkezik hozzájuk Oprah, Momoa, Steinfeld, Aniston, Witherspoon, Spencer, Shyamalan, Chazelle, Moore és Knight is. Kapaszkodtok? Már legalább 14 projekttel lehet számolnunk, amik jó eséllyel 2019-ben el is startolnak. Lássuk őket – hátha valamelyik beindít titeket:

 • Amazing Stories. 10 rész. Epizodikus antológia. Készítő: Adam Horowitz és Eddy Kitsis (Bryan Fuller helyére jöttek, mert az Apple családbarátabb megközelítést akart) – executive producer: Steven Spielberg.
  A 80-as évekbeli klasszikus sorozatot (itthon: Elképesztő történetek) hozza el a 21. századba. Korunk legkreatívabb filmkészítői, írói elrepítik a nézőt a csodák világába fura és/vagy természetfölötti történetekkel.
 • Truth Be Told. 10 rész. Készítő: Nichelle Tramble Spellman. Kathleen Barber true crime könyve alapján.
  A sorozat Amerika megszállottságát mutatja be a true crime podcast-ek kapcsán, és bemutatja, hogy mi történik akkor, amikor az igazság hajhászása a nyilvánosság előtt történik. Itt egy podcast által vizsgált ügy teljesen felborítja az áldozat lányának életét.
  A főbb szerepekben: Octavia Spencer, Lizzy Caplan, Aaron Paul, Ron Cephas Jones, Elizabeth Perkins, Mekhi Phifer, Michael Beach.
 • Central Park. 26 rész, 2 évad. Animációs komédia. Készítő: Loren Bouchard és Nora Smith.
  Arról, hogy a Central Park-ban dolgozó és élő gondnokok (‘caretaker’ az eredetiben), hogy mentik meg a parkot, ezzel együtt kvázi az egész világot.
  Hangok: Josh Gad, Leslie Odom Jr., Tituss Burgess, Kristen Bell, Stanley Tucci, Daveed Diggs and Kathryn Hahn.
 • Dickinson. 10 részes berendelés. Készítő: Alena Smith, pilotrendező: David Gordon Green.
  A 19. századi költőről, Emily Dickinson-ról szóló történet, amiben egy nő küzd azért, hogy hallatszódjon a hangja. A sorozat egy korába beilleszkedni nem igazán tudó feltörekvő, remek képzelettel megáldott művész szemén mutatja be világának társadalmi, nemi és családi korlátait.
  Szereplők:
  Hailee Stanfeld, Jane Krakowski, Matt Lauria.
 • Little America. Fél órás epizodikus antológia. Készítő: Kumail Nanjiani és Emily V. Gordon.
  Az Epic Magazine-ban megjelent igaz történetek alapján portrék amerikai bevándorlókról – és általuk magáról Amerikáról is. A tévésorozat benéz a szalagcímek mögé a bevándorlók vicces, romantikus, érzelmes, inspiráló és váratlan sorsait bemutatva.
 • Little Voice. 10 rész. Fél órás romantikus dramedy. Készítő és pilotrendező: Jessie Nelson, executive producer: J.J. Abrams és Sara Bareilles.
  Bareilles eredeti dalait is tartalmazná a sorozat, ami egy szerelmes levél lenne New York sokszínű zeneiségének, és megmutatná azt az utat, ahogy az ember felfedezi saját, autentikus hangját a 20-as évei elején. És persze ennek keresése után a bátorságot is, hogy használja az ember.
 • See. 10 rész. Készítő: Steven Knight, pilotrendező: Francis Lawrence.
  Egy jövőben játszódó, epikus, világépítő dráma.
  Szereplők: Jason Momoa, Alfre Woodard, Yadira Guevara-Prip, Nesta Cooper.
 • Calls. 10 rész, Készítő: ??
  Nemzetközi koprodukció egy rövid formátumú francia sorozat alapján, melynek a különlegessége, hogy a nézők a rövid történeteket való életbeli hangforrások és minimális vizuális mankó révén tapasztalják meg.
 • The Morning Show. 20 rész, 2 évad. Komédia. Készítő: Jay Carlson, showrunner: Kerry Ehrin. Rendező: Mimi Leder.
  A téma a reggeli beszélgetős műsorok lesznek, valamint a New York-i médiaszcéna, illetve hogy milyen kihívásokkal néznek szembe azok, akik a tévében ébresztik a népet.
  Főszereplő: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon, Steve Carell, Gugu Mbatha-Raw, Billy Crudup.
 • Cím nélküli projekt. 10 rész. Készítő és rendező: Damien Chazelle.
 • For All Mankind. 10 rész. Készítő: Matt Wolpert és Ben Nedivi, valamint Ron Moore.
  Azt fogja bemutatni, hogy mi történt volna, ha nem ér véget az űrverseny.
  Szereplők: Joel Kinnaman, Shantel VanSanten, Michael Dorman, Sarah Jones, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Eric Ladin, Arturo Del Puerto, Rebecca Wisocky.
 • Servant. 10 rész. Fél órás. Készítő: Tony Basgallop, pilotrendező és executive producer: M. Night Shyamalan.
  Két szülőről, akik egy bébiszittert fogadnak fel újszülöttjük mellé, azonban… és itt jön a shyamalani csavar.
  Szereplők: Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger, Toby Kebbell.
 • Cím nélküli komédia. 10 rész. Készítő: Colleen McGuiness, executive producer: Reese Witherspoon.
  Curtis Sittenfeld nemrég megjelent You Think It, I’ll Say It című novelláskötete alapján készül. A könyv története itt olvasható, a sorozatba nem tudni pontosan mit emelnek át.
  Főszereplő: Kristen Wiig.
 • Cím nélküli projekt. 10 rész. Készítő: Dana Fox és Dara Resnik, pilotrendező: Jon M. Chu.
  A 11 éves Hilde Lysiak könyve, a Hilde Cracks the Case alapján. A valós eseményekre épülő sztori egy kislányról és fotóriporter nővéréről szól, és a nyomozásaikról. A családi drámában a főhős Brooklyn-ból egy tóparti kisvárosba költözik, ahol egy olyan, rég elfeledett ügyben akarja feltárni az igazságot, amit mindenki, még apja is igyekszik eltussolni.
  Szereplők: Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Louis Herthum, Michael Weston, Kylie Rogers, Aziza Scott.

3 hozzászólás Ne habozz!

antares69 - 2018. 07. 23. 15:31

See. A must see.
Amazing stories. Black Mirror 2.0?

Kergeboci - 2018. 07. 23. 18:47

@antares69: a csaladbarat megkozelotes alapjan nem hiszem :) de ez az amit en is varok, bar a tobbinel is szerepelnek nem kicsi nevek.

zolkó - 2018. 07. 23. 19:48

Az Are You Sleeping szereplőlistája WOW! Abba már csak a nevek miatt is bele kell néznem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz