login |

Möszijő!

2018. 07. 23. 18:40 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kampány, minisorozat,

Sarah Phelps folytatja.

Az Író, Aki Korábban Sosem Olvasott Agatha Christie-t, 2015. karácsonyára a Tíz kicsi négert adaptálta minisorozatként (And Then There Were Nonenagyon jó volt), 2016-ban A vád tanúja adaptációjával ünnepelt (The Witness For The Prosecutionhááát, nem lett a legjobb), 2017-ben pedig Az alibi jött volna, de végül újraforgatások miatt csak tavaszi premier lett (Ordeal By Innocenceez is szuper lett, sőt, nálam 10/10-es, majd lehet, hogy én is írok róla).

Idén Az ABC-gyilkosságokat nézhetjük meg minisorozatként. Azt a The ABC Murders-t, amiben a fentiekkel ellentétben már szerepelni fog Christie egyik ikonikus nyomozója, mégpedig Hercule Poirot, akit, mint írtuk pár hónapja, John Malkovich fog alakítani – a tovább mögött (vagy a képre kattintva) meg lehet kukkantani, hogy fog kinézni.

További kiemelt szereplők: Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Tara Fitzgerald, Bronwyn James és Freya Mavor, valamint Shirley Henderson, Kevin McNally, Gregor Fisher és Jack Farthing + vendégként Karen Westwood, Lizzy McInnerny, Anya Chalotra, Eve Austin, Christopher Villiers, Suzanne Packer, Michael Shaeffer, Cyril Nri, Henry Goodman, Tamzin Griffin, Ian Pirie, Shane Attwooll és Terenia Edwards.

A körítés klasszikus lesz, tehát a 30-as években fog játszódni a történet, és bár eredetileg csak vállat vontam, mondván túl klasszikus a történet, hogy nagyon beindítson, de az Ordeal By Innocence után már marháta kíváncsian várom, hogy mi fog kisülni belőle, hogy könyvhűre veszik a figurát, vagy meg fogják csavarni itt-ott, mint a legutóbbi minit. Szóval az új Poirot a tovább mögött.

5 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 07. 23. 19:03

Én is nagyon várom! Egyrészt John Malkovich-ot imádom a Veszedelmes viszonyok óta, és kíváncsi vagyok, hogy birkózik meg Poirot szerepével, másrészt gyanítom, hogy Sarah Phelps ezúttal sincs híján az ötleteknek. Szóval mindenképp élmény lesz. :)

speranza - 2018. 07. 23. 19:08

Ja, és itt is, valamint az Ordeal-nél is elírtad az egyik címet: “And THEN there were none”.

szirial - 2018. 07. 23. 19:28

John Malkovich-ot imádom, de ő akkor nem Poirot.
Poirot külseje nagyon jellegzetes. Alacsony termetű,rendkívül díszes és ápolt bajuszú, macskazöld szemű férfi, akinek az öltözködése mindig kényesen elegáns.
És szerintem ennek a karakternek az esetében, a külső testi jegyek meghatározzák a jellemét is.

winnie - 2018. 07. 23. 19:34

végülis színészet. a fizikai jellemzőket a legkönnyebb imitálni (a szem és öltözék biztos meglesz, ha akarják:), ez nem hiszem hogy nagy gondot jelent, főleg filmes formában, plusz van annyi szabadságuk a készítőknek, hogy ennél fontosabb dolgokat is megváltoztatnak az adaptációknál a karakterek kapcsán, hogy _szerintem_ ezen át lehet lendülni, legalábbis én arra szoktam kíváncsi lenni, hogy x vagy y milyen poirot, milyen karaktert teremt meg.

persze igazad van, alacsony és tojásfejű, de nyilván nem fognak nagyban eltérni a karaktertől, de sherlock holmes-ból is láttunk sokfélét, plusz, ha már poirot, akkor nekem a kedvencem mindig is peter ustinov volt, aki elég termetes, simán van 180, de szerintem kenneth branagh is kábé annyi lehet. (bár tudom, hogy ilyen olyan okok miatt őt is érte kritika, csak azért írom, hogy nem példa nélküli például a magas poirot.)

Kati néni - 2018. 07. 23. 20:18

Na jó, megnézem. Az Ordeal by Innocence egeszen fasza lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz