login |

Pilot: Wellington Paranormal

2018. 07. 24. 21:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Azzal akartam kezdeni, hogy a What We Do In The Shadows-ért felelős emberek sorozata mégsem üt, mert nem kapott el rögtön, de aztán a végére mégis megtörtént a csoda. Vagyis ez túlzás, de az biztos, hogy felröhögtem.

A Wellington Paranormal készítői tényleg Jemaine Clement és Taika Waititi, mindketten zseniálisak, előbbi talán a Flight of the Chonchords miatt a legismertebb talán (mostanság a Legion-ben ropja), utóbbi meg valami Thor-filmet rendezett tavaly. Előtte meg többek között a What We Do In The Shadows-t, aminek ez lenne lenne a spinoffja.

A történet középpontjában a új-zélandi főváros rendőrségének természetfeletti ügyekkel foglalkozó ügyosztálya van. Ezt úgy kell elképzelni, hogy két nem túl okos járőrt a náluk alig picivel okosabb főnökük bevesz az osztagba, aminek a központja egy kamra nagyságú “titkos” szoba a kapitányság hátuljában.

A stílus is maradt a vámpíros filmből ismerős, avagy áldokumentumos. Ez azt jelenti, hogy egy filmes csapat követi minden ügyhöz a zsarukat, és az ő felvételeiket látjuk. Természetesen arra van használva ez a felépítés, hogy máshogy bonthassák ki a poénokat, mint egy sima komédiában. Nyilván a szokatlan megközelítés miatt is rajonganak az emberek a zsánerért.

Ami nekem rohadtul bejön, hogy a szereplők teljesen úgy viselkednek, mintha mindennapos esetekhez hívnák ki őket. Az első részben például egy démon által megszállt lánnyal indítanak, és “Hölgyem, jól van?”-módon kezdik, nem pedig félelmetesen. És végig ez adja el az epizódot, hogy bármi is történik, az nekik normálisnak számít.

Nincs itt kikacsintás, csak két idióta, aki furcsa helyzetekbe keveredik. Néha még a természetfeletti szálon levő lények is csak néznek, hogy mi a fene van. Arról nem is beszélve, hogy míg ők normálisan, a tipikus zsarus dokureality-kből viccet űzve beszélnek a kamerába, addig a háttérben mindig történik valami. A rész végén pedig aztán jön a csattanó.

Olyan ez a sorozat, mint a Ghosted, csak jobb? Felér a What We Do In The Shadows-hoz? Na jó, ez utóbbi túlzás lenne, viszont mindenképp szórakoztató, és mivel csak 6 részes az első szezon, így nyilván belefér. Legyen 7/10, mert az 1×02 már gyengébb volt.

3 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2018. 07. 24. 22:53

Csak az első részt láttam, de az hatalmas volt. A két “rendíthetetlen” rendőrön szétröhögtem magam. :D

speranza - 2018. 07. 27. 21:21

Megnéztem a 2. részt is. Ez is nagyon jó volt, de az új-zélandi angol egy kissé feladta a leckét, főleg a “vidéki” jeleneteknél, ahol valamiféle tájszólásban beszéltek. :)

Shannen - 2018. 07. 28. 13:28

Miután pár hete megnéztem a What We Do In the Shadows (köszönhetően human filmbuzis posztjának) és imádtam, így nem volt kérdés, hogy ezt is bepróbálom.

És nem csalódtam. Nagyon elborult az egész, de imádom, többször hangosan felnevettem mindhárom részen. :D Talán egyszer vagy kétszer éreztem azt, hogy ez már picit sok és túl van tolva, de alapvetően tudják hol a “határ”.

Azt viszont el nem tudom képzelni, hogy a színészek, hogy képesek ezeket a jeleneteket felvenni… Oké, hogy profik meg minden, de nevetés nélkül még kb. a huszadik felvételen se biztos, hogy kibírnám.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz