login |

Finálé előtt: Colony

2018. 07. 25. 19:25 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: video,

Évadzáró jön “ma”, ami egyben sorozatzáró is, bár talán az némiképp enyhíthet a bánaton (ha van bánat), ha a készítők ismét egy egészet alkotó évaddal jelentkeznek, és lezárják a szálakat, s csak belengetik a tervezett folytatás irányát, nem pedig totális bizonytalanságot okozó cliffhanger-öket írnak.

Ahogy olvastam a kasza posztjánál, egyesek szerint az idei volt az idegenmegszállós sorozat legjobb szezonja, a kibeszélőben viszont azt is említettétek, hogy akadt rettenetesen pocsék rész is, szóval lehet, hogy a finálé is kétesélyes, aminek az előzetese a tovább mögött nézhető meg.

17 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2018. 07. 25. 20:08

Nehezen indult a kapcsolatunk, de megszerettem, sőt, megimádtam a, mostmár tudjuk, hogy végére, de ha azt nézzük mik történtek benne, akkor szerintem mindenképpen ötletes alkotás, scifi anélkül, hogy látnánk űrcsatát, pont olyan dolgokkal foglalkoznak benne, amikkel a legtöbb scifiben nem. Örülök, hogy láttam.

Bence - 2018. 07. 25. 20:33

Kár érte, nem is tudom, fut valami hasonló jelenleg?

Kezdetektől fogva néztem, a gyengébb részek ellenére is korrekt volt.

Snoopyzit30 - 2018. 07. 25. 20:34

Mindenképpen hiányérzet fog maradni akármilyen is lesz, mert az alkotók nem tudták előre, hogy sorozatzáró, ergo egy csomó ötlet ott marad a kalapban. A Colonyra mindig is jellemző volt, hogy kb. 10-15 kérdés mindig nyitva maradt a végére és ettől is volt jó, mert mindig volt hova építkezni. Itt most nem tudom, de ez az évad elég felemás lett. Nem rossz egyáltalán, viszont kicsit olyan érzés, mintha nem lenne egyetértés az írók között, hogy merre is kellene vinni a sorozatot. Most ez egy csúnya nagy kasza lett. Sajnálom, de annyira meg már mégsem. Lehet majd újranézem a 2. évadot, mert az volt a kedvencem.

Nehéz lesz úgy nézni az évadzárót, hogy tudom, hogy az sorozatzáró is egyben.

Bence - 2018. 07. 25. 21:50

Érdekes, hogy így látod. Nálam OK az, hogy minden szálat/oldalt megpróbáltak bemutatni. Végig az arany középúton egyensúlyoztak, olykor erre, olykor arra dőlve.

winnie - 2018. 07. 25. 22:02

“Kár érte, nem is tudom, fut valami hasonló jelenleg?”

jó sorozat? scifi? idegeninváziós? intrikás? családi-túllős-posztapok? ha megmondod, hogy melyik összetevőre gondolsz, biztos kaphatsz pár címet, de általában lehet, hogy egy kulcsszóra is kidob kritikákat.

(persze javallom az elsőt, mert jó sorozat kegyetlen sok fut mostanság, olyannal tele a padlás. és azokról a legkönnyebb infót találni nálunk.)

heidfeld - 2018. 07. 25. 22:13

Átlagos emberek szemüvegén láttuk, ki-hogyan alkalmazkodik, vagy nem, a megszállás utáni helyzethez. Emberi tragédiák zajlottak. Hol kisebb, hol nagyobb mértékben. 3×07 is nagyon kemény, szívszorító, elgondolkodtató, piszok jó volt..
Csak kimaradt előle egy epizód…
Sajnos, évad eleje csak arra volt jó, hogy húzzák az időt, erdőben bóklászással, meg a bekattant messiással…
Nagyon fog hiányozni a Colony. Top 10-ben volt nálam, simán.

Mate4182 - 2018. 07. 25. 23:45

jó sorozat? scifi? idegeninváziós? intrikás? családi-túllős-posztapok? – pont az a lenyeg h a Colonyban ez mind megvolt

Engem amugy a Falling Skiesra emlekeztetett kicsit (csak kicsit) mindkettot a kezdetektol neztem/nezem

Nagyon fog hianyozni, nem is kérdés

mrmackey - 2018. 07. 26. 01:20

Na ez egy jó példa két nagyon ellentétes alkotásra ugyanabból a műfajból. A Falling Skies egy nevetségesen buta show, gumimaszkos aliennel, aki körülményes angolsággal udvariaskodik, meg a családjáról mesél stb. Teljesen paródiajellege van. A lények meg űrhajók is kb úgy néznek ki, mintha a kínai piacon vették volna őket. Carter doki meg amúgy se tud egy ilyen showt elvinni, az ER más volt 20 éve. Szerintem direkt csinálták ilyen disneys családbarátra, mint mondjuk a star warst.

A Colony ezzel szemben egy sokkal sötétebb, fordulatosabb, költségesebb show, aminek a nézőit többnyire felnőttként kezelik, és legalább a concept artistokra meg CG-re nem sajnálták a pénzt.

Ha mondjuk a Colony 10/8, akkor a Falling Skies 10/2, nagy jóindulattal.

Remélem, lesz petíció erre is, hogy kivásárolja valaki és legyen folytatás.

winnie - 2018. 07. 26. 04:51

Mate4182: pont ezért írtam pár jellemzőt, hogy melyikre gondol a colony kapcsán, mert nyilván mindet nem lehet megtalálni egy sorozatban.

heidfeld - 2018. 07. 26. 06:59

Colony lényege pont az, hogy sok műfaj megtalálható benne. Még hasonló sincs a kínálatban, legalábbis amikről én olvastam, vagy láttam.
És ezért volt jó.

winnie - 2018. 07. 26. 07:21

ismét csak: ezt mondom, ezért érdekelne, hogy milyen szempontok szerint kellene a hasonló, mert nem lehet válaszolni a kérdésre infóhiány miatt. mert jót, idegeninváziósat, scifit vagy intrikásat is tudunk mondani, de ahol ezek egyben vannak, nyilván nem.

pearl - 2018. 07. 26. 08:42

Fáj a szívem érte. Nagyon szerettem a sorit. Színvonalas volt, izgalmas. Voltak hibái, de ilyen jellegű sorozat nem nagyon van. A Falling Skies-nak kétszer futottam neki, de 3 résznél nem jutottam tovább. Hiányozni fog. Reménykedem én is, hogy valaki megvásárolja. És különben is: Hol fogom látni Josh Hollowayt???? :(

Running - 2018. 07. 26. 08:43

Már az előző posztban írtam, szerintem egész jó kis sorozat volt, egyedi a palettán. Több volt a jó pillanat, mint a rossz, korrekt volt a háttérsztori is, és a forgatókönyv sem volt ostoba. A 3. évadra sikerült egy olyan sztorit rittyenteni a sorozat mögé, amivel évekig meglehettek volna, mert megállta a helyét. Nagyon ötletesen vitték előre a scifi vonalat, le a kalappal előttük.
Összességében sose volt egy nagyon kiemelkedő sorozat, de majdnem mindig hozott egy erősen nézős szintet. Kár érte.
A Falling Skies ehhez képest egy bugyuta valami volt, érdektelen és ostoba sztorival, megvalósítással, minden dollárért kár volt amit arra költöttek.

Ha nem viszik tovább a Colony-t, – márpedig nem fogják, mert annyira nem cukiskodtak mint a Lucifer, amely joggal kapta szerintem, mert ócska szar lett, – akkor várhatunk egy darabig mire jön egy hasonlóan érdekes hasonló témájú sorozat.

cherockee - 2018. 07. 26. 10:34

Megnéztem a finálét, nem lett lezárva semmi, csak amit tudni lehetett előre, kibeszélő lesz nyitva?

Kérdéseim maradtak:

SPOILER

– Bowman és 149 másik Outlier azért adta fel magát a Host-oknak, hogy megvédjék a várost, azzal a pajzzsal?

– A pajzs a végén akkor 1-2 lövést tudott kivédeni, az anyuka pont azt nézte végig, hogy nem ért semmi többet a pajzs?

– Az előző részben a 3. fél (Host-ok ellensége faj) milyen üzenetet adott át Kynes-nek?

– Tudunk bármit is a lehetséges folytatásról, történetről? Ha később valakinek van híre, megosztaná? Képregény, könyv, bármi érdekel, így most a harmadik félről semmit nem tudunk érdemben.

SHP - 2018. 07. 26. 13:15

SPOILER

cherockee:
Számomra teljesen nyilvánvaló volt (persze ez nem jelenti, hogy helyesen gondolom), hogy

– Igen. Illetve nem. Nekik a pajzshoz nincs közük azon kívül, hogy az ő csatlakozásuk volt a feltétel érte.

– Nem. Sarah/Lori (nem tudom itt hogy hívják :D) a városon kívül nézett meg egy becsapódást. Folytatás hiányában én halottnak könyvelem el. (Ha folytatnák nem lenne az, de pseudo lezárásnak elmegy. :D)
Ezt onnan következtetem, hogy amikor menni akart vissza, akkor azt jobbra nézve tette, az autókkal egy irányban, amikor viszont a becsapódást nézi azt balra teszi, az autókkal ellentétes irányban.

A másik két kérdésedre nincs válaszom.

winnie - 2018. 07. 26. 13:20

ha kapunk vendégírást, akkor lesz kritika, ha nem, akkor a kommentjeitekből összeállíthatok valamit a hétvégére.

SHP - 2018. 07. 26. 13:43

A sorozat egyébként közepes volt szerintem – volt benne egy pár jó dolog (Peter Jacobson és a karaktere) de nagyon lassú volt. Sok helyen olvastam kommentekben, hogy “not enough aliens” és egyetértek. Alapvetően érdekes idea, hogy keveset foglalkoznak velük, de túlzás, hogy ennyire.

Említették feljebb a Falling Skiest, egyérszt enyhe ripoffnak érzem, hogy itt is (SPOILER) két idegen faj harcol egymás ellen és embereket akarnak használni a háborúban – ebből a szempontból a FS még jobb is volt, mert ott érdekesebb kérdéseket is felvetettek – pl.: más bolygókról is szedtek katonákat, át is alakították őket stb. – (/spoiler) de egyetértek abban, hogy a FS borzasztóan gyenge volt egyébként, a vége felé pedig egyenesen röhejes. (A sorozattörténelem legrosszabb lezárása? winnie?) Mindenesetre amit elcsenhettek volna tőlük: az első évadban lezavartak benne annyi felfedezést amit eredetileg több évadra szántak. Itt pont fordítva volt, három évad alatt derült ki annyi, amennyinek egy évadban kellett volna. (Gyanítom, hogy itt így is tervezték, de attól még nem lesz jó)

Ennek ellenére néztem volna tovább. Kár volt a sok időhúzásért benne meg azért, hogy túl akciófilm jellege volt sokszor. Érzésre a 23 óra ami van belőle 10 óra lövöldözést és fölösleges kislánynak tanítsunk új vallást tartalmaz, ezt örömmel lecserélném bármire. Bármire. :D Még fölösleges öldöklésre (a la westworld) is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz