login |

Ghosted: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2018. 07. 27. 14:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

Na, kihagy az ember pár részt, és a főszálból mégsem maradt ki semmi? Ezek szerint az írók nem tartják annyira fontosnak, ami valahol érthető is egy komédiánál.

Ott hagytuk abba, hogy van két látszólag nem ügynöknek illő ember, akit beszerveznek nem csak az űrlények, de mindenféle természetfeletti ellen is. Ők pedig hetente, amolyan buddy cop stílusban igyekeznek elhárítani a veszélyt. A finálé alapján eléggé sikertelenül.

Ezen most azt csavarják, hogy hiába tűnnek menthetetlennek, sosem lesz belőlük kiemelkedő ügynök, mégis ők az emberiség utolsó reménye. Legalábbis a fináléra elővett fő szál errefelé futott ki. Ami nem is lenne baj amúgy, nem kell mindig átívelni.

A probléma sokkal inkább az, hogy hiába a két remek főszereplő, mindkettejüket bírom, valahogy mégis egy lendület nélküli, unalmas komédia a végeredmény. Párszor elmosolyodtam Craig Robinson és Adam Scott párbeszédein, de igazából 2 perc jóságért eszembe nem jutna visszatérni a sorozathoz. A cliffhanger miatt meg aztán pláne nem.

Mondjuk már nem is kell, mert ha akadt is rajongója, akkor ő is olvashatta, hogy a FOX végleg lelőtte a sorozatot, és itt semmiféle megmentés nem merült fel, szemben a Brooklyn Nine-Nine-nal. Nem is baj, legalább Scott és Robinson próbálhat valami újat, hátha abban jobbak lesznek, még ha nem is együtt.

Pontozni nem sok értelme lenne, inkább azt mondom, hogy ez a finálé megerősítette a kiszállásom mögötti döntésemet, egyáltalán nem bánom, hogy nem feccöltem több időt a sorozatba.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 07. 27. 15:12

lehet, hogy a premier es a finale volt csak osszefuggo, nem?

nem lattam meg a finalet, de amikor visszatertem az uj showrunneres reszekre, az elso olyan volt, mintha egy office epizodot neznek, ami ugye nem meglepo, mert paul lieberstein kapta meg a kezebe az iranyitast. (o volt toby az office-ban, meg par evig o vitte a sorozatot.)

nem tudom, hogy maradt-e ez, de ott eselytelen volt visszaszallni, mert lattam a hivatali kornyezetben egy csomo mellekkaraktert, akik nem erdekeltek, mert nem is ismertem igazan oket.

Narg - 2018. 07. 27. 15:28

Sajnos egy baromi jó alaptötletből csináltak egy nagyon unalmas sorozatot. Kicsit kár érte, de igy, ahogy mondtad, legalább a szinészeknek van esélye továbbállni :)

juhaszvik - 2018. 07. 27. 15:42

azt gondoltam, ha másért nem, a két főszereplő miatt tuti működni fog a sorozat, de ahogy elnéztem a készítők is ezt hitték, aztán ennyinél meg is álltak, sok mindent nem igazán sikerült mögéjük rakni, de még belőlük kihozni sem.

és ha már szóbakerült: The Office (US) felélesztést akarok!!! Most!!!

Adam - 2018. 07. 27. 16:08

Nagyon vártam ezt a sorozatot (én is a szereplők miatt), de 3 rész utána kiszálltam. Elrontották. Az év csalódása.

szp - 2018. 07. 27. 16:31

Arra felhívnám a figyelmet, hogy a 16. rész (“Hello Boys”) igazából egy korábbi rész, ami abból is látszik, hogy még a nő (Captain Lafrey) a főnök, az “igazi” utolsó rész a 15. (“The Airplane”), ami sokkal inkább záró résznek tűnik és többek között a főnök is az évad második felében kinevezett Merv.

szp - 2018. 07. 27. 16:36

Meg ugye az office-os stílus előtti ez a rész, míg az évad teljes második fele már az új stílusú volt.

Mate4182 - 2018. 07. 27. 16:37

nalam is az ev egyik csalodasa volt
mindket szineszt kifejezetten kedvelem, es a sorozat alapotlete is jonak tunt
de a kivitelezes tenyleg annyira tesco gazdasagos volt hogy azt hiszem kn 6-7 resznel kaszaltuk el

sot nem is kaszaltuk csak honapokra elfelejtettuk es utana mar nem is akarodzott ujraprobalni

winnie - 2018. 07. 27. 17:23

szp: köszi az infót, ezt nem is figyeltem.

DenisaW - 2018. 07. 27. 20:14

Hát ennél a kasza teljesen jogos volt. Néztem belőle pár részt, de az is sok volt. Azért azt bírtam a FOX-nál, hogy míg a Lucifert azonnal kaszálták, addig ezt meg tartogatták, és nem nagyon erősítették meg a kaszát, ami számomra érthetetlen, mert ritka egy elcseszett sorozat volt ez. Luciferhez képest mindenképpen..
Pedig egy tök jó kis sori lehetett volna belőle, mert az alap okés volt, csak valahogy mintha nem tudtak volna mit kezdeni se a karakterekkel, se az alappal. Ami nem éppen előny egy sorozatnál. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz