login |

Trial and Error: kezdett a 2. évad

2018. 07. 31. 15:15 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Még egy one and done sorozat? Elsőre nem is emlékeztem, hogy megnéztem az NBC-s komédia előző évadját. Mostanra már dereng, azon kevés komédia közé tartozott, amit mindketten láttunk winnie-vel. Ez nagyon ritka szokott lenni, szóval valami volt benne…, vagy ezek szerint mégsem?

Mondjuk új nézőknek sem gond, ha nem látták a tavalyi ügyet, mivel egy évad egy bűnesetet ölel fel, szóval simán be lehet szállni, a karakterek apróságait pedig útközben felszedni. Szerintem érdemes is, de számomra ez a koncepció már egy kicsit kimerült.

Ezúttal a kisváros utolsó nemese, leggazdagabb nője kerül a bíróság elé azzal, hogy megölte a férjét. Tavalyhoz képest az a változtatás, hogy vádlottat látszólag az egész város szereti. Konkrétan a bíró fizeti ki az óvadékot, amikor a nőnél nincs elég pénz.

Ennek megfelelően kedvenc ügyvédünk a fellegekben jár, azt hiszi, tükörsima lesz a tárgyalás. Főleg, hogy a tavalyról ismert ügyész sem akarhat annyira nyerni, mivel akinek közel lesz a vádlott bukásához, azt lehet a városból is elüldözik a helyiek.

Maradt az igaz történetekre, true crime-okra alapozó drámák és dokuk kifigurázása, és rengeteg apróbb humorral töltötték meg már ezt a dupla részes premiert is, de valahogy nálam már nem ugrotta meg a lécet. Szerintem olyan, mint tavaly, nem lett rosszabb a Trial & Error, de igazából jobb sem.

Pedig igyekeztek új, érdekes szereplőket is behozni, és hát a valóságtól távol lebegő milliomos vádlottat alakító Kristin Chenoweth eszméletlenül idegesítő, szóval jó a szerepben. És persze a teljesen őrült kisvárosi környezet is maradt, ami szintén a pozitívumok közé írható. Sőt, az idióta helyi törvényeken is lehet mosolyogni.

Tényleg minden oda mutat, hogy simán le kéne csússzon ez az évad is, főleg, hogy most nem is annyira sok komédiát nézek, de berántás helyett csak azt éreztem, hogy elég volt az első évad. Nem tettek hozzá annyit, ami nekem feldobta volna. Nektek?

3 hozzászólás Ne habozz!

Captain Proton - 2018. 07. 31. 15:39

Az évad elején én is ugyanígy voltam vele, valahogy nem rántott úgy be, mint annó az első évad. Viszont kicsit később (3-ik rész környékén talán) megint elkezdtem igazán élvezni. Talán csak kellett pár rész nekem/a sorozatnak visszarázódni.

zsoty27 - 2018. 07. 31. 19:08

Tökéletesen egyetértek, bár én még így is kitartok mellette, mert így is képes mosolyt csalni az arcomra. Remélem azért sikerül picit javítaniuk az évad végéig.

DaMan - 2018. 08. 01. 15:10

Tényleg nem olyan friss, mint az első évad volt, de már sosem lesz olyan. Az új helyzet azért nem rossz, a 3.-4. rész már erősebb is volt. Én maradok mindenképp, nagyon sok nyári sorozatom most úgy sincs, plusz hát hozzám nőttek már ezek az eszetlenek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz