login |

Twin Peaks – Az utolsó dosszié

2018. 08. 01. 19:44 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: könyv,

Mark Frost okosan monetizálta a Twin Peaks feltámasztását, a The Return című harmadik évadot, hiszen a The Secret History of Twin Peaks mellett még a Twin Peaks: The Final Dossier című könyvet is megírta, mely itthon Twin Peaks – Az utolsó dosszié címen jelent meg az Athenaeum Kiadó gondozásában, 3999 forintos fogyasztói áron.

A könyv 18 FBI-jelentést tartalmaz Preston ügynök tollából, zömében a kisváros lakóiról, azok sorsáról a két sorozat között. Nyilván volt, aki megvette, mert elég jól nézett ki, bár nem hiszem, hogy sokakban felmerülne, hogy a sorozat rendelkezik konkrét mitológiával, vagy hogy Lynch és Frost sokat egyeztetett volna egymás munkái kapcsán. Ez a hátoldalán lévő tartalom:

Nézed a Twin Peaks harmadik évadát, és nem érted? Mélyebbre ásnál egy-egy történetszálban, vagy érdekel a karakterek háttértörténete, múltja is? Szeretnél megismerni valami többet, emberibbet Mark Frost és David Lynch látomásosan örvénylő fantáziavilágából? Az utolsó dosszié egy spirituális térkép a Twin Peaks univerzumához.

A 26 év szünet után, 2017 májusában a képernyőre visszatért, tévétörténeti jelentőségű sorozat az egyik legrétegzettebb szellemi termék, amit valaha létrehoztak. Befogadása, megértése nagy odafigyelést, türelmet, kitartást kíván nézőjétől. Mark Frost feltáró jellegű háttérmunkája, Az utolsó dosszié megadja a végső válaszokat rajongók kérdéseinek egy részére, miközben rengeteg új kérdést is nyit a Twin Peaks univerzum utolsó műve. Mert igen, David Lynch és Mark Frost azok, amiknek látszanak: ködlovagok.

1 hozzászólás Ne habozz!

cgi - 2018. 08. 01. 20:03

Akik sorsáról nem sokat tudtunk meg a sorozatból, azokra a könyv sem nagyon tér ki, csak minimálisan.
Egyébként Lynch maga nyilatkozta, hogy egy sort sem olvasott a The Secret History of Twin Peaks könyvből, amikor írták az új évadot, míg szerintem az egyik legjobb és legérdekesebb dolog volt ami ebből az univerzumból kijött. Mondom úgy, hogy én imádtam a régi évadokat és az újat is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz