login |

Young & Hungry: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Necridus

2018. 08. 01. 21:30 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Még csak pár hete annak, hogy ismét láthattuk a képernyőn a fiatal és éhes Gabi Diamond történetét, de máris el kellett köszönnünk a Young & Hungrytól, hiszen az ötödik évaddal befejeződött a Freeform-komédia. Jó eséllyel örökre, de a főszereplők még nem mondtak le egy filmes lezárásról.

Mikor először megláttam a sorozatot pár éve, nem nagyon bíztam benne, csak arra tudtam gondolni, hogy a Hannah Montana-s Lily főszereplésével nem fognak túl színvonalas darabot létrehozni. Muszáj volt belenéznem, hogy elmondhassam, ez tényleg gáz, és… hogy én mekkorát tévedtem!

A Young & Hungry winnie-ékkel ellentétben engem az első perctől kezdve megfogott a jól kiválasztott színészeivel és a rettentően jól megírt párbeszédeivel. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Körülbelül 5 évig figyelhettük Gabi és Josh zavaros kapcsolatát, ami véleményem szerint a sorozat gyengéje volt. Éppen ezért nem is igazán a történet fogott meg, hanem a színészi játék, amit nyújtott az öt főszereplő.

Rengeteg sorozatban érezni, mikor fáradnak el a színészek, de a Young & Hungry-ban mindig kitűnően hozták a karaktereiket. Kiemelném Aimee Carrero-t, aki az élettel teli, humoros, ugyanakkor egyszerre magányos, a felnőtt élettel kissé nehezen megbirkózó spanyolajkú, fiatal felnőtt nő karakterét zseniálisan hozta. Még mindig azt mondom, hogy megérdemelte volna a saját spinoffot, amit passzolt a Freeform.

Yolanda és Elliot karaktere között pedig a remek dinamikát emelném ki. Néhol úgy érződött, mintha egy külön sorozatban játszanának, mert nem igazán kapcsolódott az éppen aktuális történetük a többiekéhez, de ez egyáltalán nem volt probléma, hiszen rettentően szórakoztatóak voltak végig az öt évadon keresztül, sőt, volt olyan, amikor jobban vártam az ő jeleneteiket, mint Gabi-ét és Josh-ét.

Ahogy azt a félévados kritikában leírtam, a köréjük írt remek poénok alapja a dolgozni nem akaró, gúnyolódó szobalány és komornyik közötti szituációk folyamatos félreértése és túlreagálása.

Az emlegetett Gabi-Josh páros habár nálam az utolsó helyen állt, még így is rengetegszer megnevettetett, és a kissé unalmas, “se veled, se nélküled”-kapcsolatuk ellenére is tudtam izgulni értük. Főleg az évadzáróba, ahol Josh meg akarta kérni Gabi kezét, aki viszont álmai állását tudná betölteni Seattle-ben.

A sorozatfináléban vendégszerepelt még Chris Smith, aki Sofia szerelmét és feltehetően a későbbi férjét alakította. Nem lógott ki a többiek közül, ugyanúgy humoros, szórakoztató karakter, mint a főszereplők, s ha a Freeform kért volna még folytatást, valószínűleg nagyobb szerephez jutott volna.

Az évadzáróban láthattunk, amint Sofia megtalálja Josh eljegyzési gyűrűjét, és azt hiszi, azt ő kapja majd Nick-től. Szokásához híven tovább rontja a helyzetet, így került az óceánba a gyűrű, majd ő és Gabi is, akivel még utoljára láthattuk, mennyire jó barátnők, hiszen egyik a másik után ugrott gondolkodás nélkül a vízbe, hogy megmentse.

Eközben Josh nem akart Gabi álmainak útjába állni, így nem kérte meg végül a kezét, de a nő nem engedte el szerelmét, így ő tette fel a nagy kérdést,és arra kérte párját, költözzön vele San Fransiscoból Seattle-be (Ami valljuk be, tök logikus, elvégre Josh otthon dolgozik az irodájában, így kissé érthetetlen számomra, miért is hezitál).

A sorozat pont így ért véget. A készítők nem készültek a kaszára, ezért nem tudjuk meg, hogy mit válaszolt Josh. (Egy interjú szerint igennel felelt). A kép elsötétülése után szerintem nem én voltam az egyetlen, aki még pár percet kért volna, hogy elvarrják a befejezetlen szálakat. Mint írtam, van némi esély egy filmre (a színészeken nem fog múlni), de emellett továbbra is kitartóan reménykedem egy Sofia spinoffban, hátha abból megtudnánk, hogy mi lett a folytatás/befejezés.

Én személy szerint rettentően élveztem a Young & Hungry-t, mondanom sem kell, hogy szomorú vagyok, amiért véget ért ez a számomra minimum 8/10-et érő, laza, humoros, egyáltalán nem gyerekes, tényleg egytől-egyig remek színészekkel megáldott (még a Josh-t alakító Jonathan Sadowski is dicséretet érdemel!) komédia, amit hiszem, hogy még évekig tudtam volna nézni és élvezni.

1 hozzászólás Ne habozz!

Berann Morak - 2018. 08. 28. 13:26

Kár, hogy vége lett! Tényleg szórakoztató volt. Soha nem unatkoztam rajta. (Ehhez képest a Big Bang Theory-n elég sokszor.)
Azt hiszem már ment a 2. évad amikor valamiért belenéztem a pilot-ba, talán Emily Osment miatt és úgy döntöttem érdemes tovább nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz