login |

Ez a Yozsefváros, a mi tanyánk

2018. 08. 02. 13:30 - Írta: human

23 hozzászólás | kategória: magyar jelenlét, talkshow, video,

Azt hiszem, a Saturday Night Live-os Kate McKinnon most belopja pár magyar szívébe magát: amikor nálunk forgatta The Spy Who Dumped Me-t, akkor a klasszikus Animal Cannibals-dalból, a Józsefvárosból sikerült megtanulnia egy versszakot. A tovább mögött el is rappeli Jimmy Fallon talkshow-jában.

Tartalék:

23 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 08. 02. 13:39

Ezzel volt tele a hírfolyamom, amikor felébredtem. Tökéletes volt napindítónak :D Eddig is bírtam a csajt, de ezek után hatalmas respect neki!

eszemix - 2018. 08. 02. 14:09

En is epp akartam irni, hogy ez tortent :D

Gimis korom ota nem hallottam ezt a szamot, ugyhogy kivancsi lennek megis hogyan kerult “hallotavolsagba” igy 2018-ban.

Egyebkent respect.

MKID - 2018. 08. 02. 14:23

Eddig is egyik kedvencem volt az SNL-ben, de most még inkább megkedveltem. Nagyon kitartó lehetett, amíg ezt megtanulta. Minden tiszteletem az övé.

Thomas - 2018. 08. 02. 14:28

Hát ez őrület, potyognak a könnyeim a röhögéstől:)

Jack Bauer - 2018. 08. 02. 15:47

Kurva jó arc McKinnon.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 02. 16:36

Mondjuk azt szépítette, hogy “second-most difficult language for native speakers”. Nemrég adott ki valami amerikai nyelvintézet egy hivatalos listát és ott “csak” 7. vagy 8. legnehezebben megtanulható nyelv a magyar az angol anyanyelvűek számára.

Fogalmam nincs ki ez a csaj, de hajrá! Igaz, hogy a felét nem lehetett érteni annak, amit mondott, de legalább próbálkozott és ez nagy szó!
Tegnap beszéltem egyébként egy német csajjal, aki 10 évvel ezelőtt volt M.o.-on 1 évig cserediákként és gyakorlatilag alapfokon beszélt magyarul. Elmondása szerint úgy, hogy az elmúlt 10 évben nem beszélt senkivel sem. De persze, ő német anyanyelvű, nem angol.

bandido - 2018. 08. 02. 16:59

“Snoopyzit30

Igaz, hogy a felét nem lehetett érteni annak, amit mondott, de legalább próbálkozott és ez nagy szó!”

Biztos, hogy tudsz magyarul? Merthogy mindent lehetett érteni.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 02. 17:51

@bandido

Ja, elpötyögöm a nyelvet. Szerintem akik nem emlékeznek már erre a 20 éves számra, azok annyira nem értették. Ez vagyok én.

dukyka - 2018. 08. 02. 17:55

Én nem ismertem a számot, 1-2 szót nem lehet érteni. Ez így is lenyűgöző.

Inferno88 - 2018. 08. 02. 17:56

Nagyon jól sikerült az előadás.
Amúgy tényleg jól lehetett érteni, amit mond.

Neoprimitiv - 2018. 08. 02. 18:19

eszemix: az elején elmondja, hogy Erik, az itteni sofőrje tanította meg neki. (Külföldi forgatáson általános, hogy a főbb szereplők kapnak egy fix helyi sofőrt, aki egyrészt pontosan és gyorsan odatalál a különböző forgatási helyszínekre, másrészt nem megy az agyára a hajnal fél négykor vagy éjjel kettőkor esetleg éppen nem a legjobb arcát mutató sztárnak.)

gromit - 2018. 08. 02. 18:29

Nyilván sokat segít, ha valaki ismeri a számot, esetleg akár kívülről fújja. Az én fülemnek is elég fura volt elsőre, nem is jött át minden. Másodjára könnyebb volt, finomhangolni kell a receptorokat :)

Snoopyzit: a német magánhangzórendszere picit közelebb van, mint az angolé, úgyhogy nekik könnyebb lehet a kiejtés, de angollal is találkoztam már, aki nagyon szépen megtanult magyarul.

(Nekem is volt német cserediákom, de csak 1-2 hetes turnusra. Én már akkor tanultam németül, ő sose tanult magyarul. Kiderült, hogy musicalrajongó, úgyhogy szereztem neki egy Dzsungel könyve lemezt ajándékba, poénból. Következő évben megint találkoztunk, és el tudta énekelni nekem az egészet :) Nem lépett fel vele, de aranyos volt.)

zolkó - 2018. 08. 02. 20:02

“Szépítette”

Mert miért is kéne fejből tudnia, vagy akár adás előtt utánanéznie annak, hogy a magyar éppen hányadik helyet foglalja el a nehézségi listákon? Nyilván van épp elég, más dolga is az helyett, hogy ilyenekkel teljesen képben legyen.

Snoopyzit30 - 2018. 08. 02. 20:49

@zolkó

Akkor nem dumáljon olyan dolgokról egy több milliós nézettségű (vagy mit tudom én mennyi) showműsorban, amiről fogalma nincsen. Ezzel magát fényezte, ne szépítsük már a dolgot. Egyébként értem én, hogy nehéz megtanulni idegen nyelven 10 sort, de könyörgöm ne essünk már hasra minden külföldi előtt, aki képes magyarul abszolválni bármit is.Nekünk ki tapsikol, hogy megtanulunk bármilyen más nyelvet. Sok magyar megtanul kínaiul, koreaiul meg mit tudom én milyen nyelveket. Vagy csak vegyük a kínaiakat, akik megtanulnak magyarul, nem hinném, hogy az könnyebb, mint ennek a csajnak megtanulni 10 sor rapszöveget. Hagyjuk már! Csak azért mert ő egy színésznő és vette a fáradságot erre.

eszemix - 2018. 08. 02. 21:01

Neoprimitiv: köszi, hogy elmondod ugyanazt, amit ő is.
Ja a sofőrje nem ment az agyára tényleg. Csak 20 éves béna magyar “reppet” hallgattatott vele. Erre a szitura céloztam. De így, hogy segítőkészen kioktattál, valóban sokkal viccesebb.

mSO - 2018. 08. 03. 01:59

Ügyes!

humorpalanta - 2018. 08. 03. 10:50

Kérném a Takarítónő című számot. :D

Roxi - 2018. 08. 03. 12:26

Nem nagyon ismerem a csajt,de baromi jól nyomja. Középiskolásként bírtam az AC-t úgyhogy én szinte kívülről tudom a szöveget és teljesen érthető volt. És nem sok Amerikához képest pici ország nyelvén rappelnek szerintem ott főműsoridőben a TV-ben. Snoopyzit30 remélem csak bal lábbal keltél fel és nem vagy ennyire negatív.

szerintem - 2018. 08. 04. 01:03

eleg negativ a legkor itt a kommentekben, tul meleg volt tan a levego. nem szeretnem tovabb rontani a legkort, de megneztem/hallgattam a videot es en sem vagyok elragadtatva. nyilvan ez nem a szep anyanyelvunk cimu musor, de szerintem egy idegen ful ebbol annyit hall, hogy a magyar ugy hangzik, mint az orosz vagy a barmelyik szlav nyelv, pedig ez nem igaz. en akarhol magyarul beszelek kulfoldon, mindig megjegyzik, hogy a magyar nagyon szep, dallamos, lagy nyelvnek hangzik. kar, hogy ez nem jott at a produkcion.

kulonben megtanulni egy ilyet kb olyan lehet, mint annak idejen snow-tol az informer cimu szam szoveget :D az is inkabb volt hallas utani bemagolas, mint barmi mas.

JBG - 2018. 08. 04. 10:13

eszemix
“Ja a sofőrje nem ment az agyára tényleg. Csak 20 éves béna magyar “reppet” hallgattatott vele.”

Igen, és ezen annyira berágott Kate, hogy megtanulta azt a béna magyar rappet és még elő is adta egy sokmilliós nézettségű showműsorban, közben pedig puszikat szórt Eriknek. Számtalan pozitív módon feljöhetett ez a szitu (azóta egyébként Erik megszólalt a sajtóban és elmesélte, hogy történt) szóval kár a saját frusztrációidat (“agyára meg”, “béna”) belevezetni ebbe a tök pozitív sztoriba.

Snoopyzit30
Fáj neked az élet, értjük.

winnie - 2018. 08. 04. 13:28

a kiejtés kapcsán egy dolog a nyelv, és más az akcentus, fonetika. sok magyar is hiába tesz meg mindent, amikor angolul beszél, nagyon olyan lesz, mintha magyarul halandzsázna, arról nem is beszélve, hogy miképp hangzik a jellegzetesebb, francia vagy német angol, akik megint csak nem direkt beszélnek jellegzetesen, hanem mert így megy. szóval aki odafigyel, az az angolos magyarból kihallhatja, amit mond, de ilyesmit számon kérni meglepő:)

winnie - 2018. 08. 04. 13:32

pozitív, hogy még a jelentése is érdekelte annak, amit megtanul.

egy részlet a hvg-s interjúból:

hvg.hu: Honnan jött egyáltalán az ötlet, hogy bármit megtanítson magyarul Kate McKinnonnak?

Erik: Ő olyan, hogy ha megérkezik egy másik országba, akkor szeret valamennyit felvenni az adott ország nyelvéből. A magyar nagyon megtetszett neki, mert nehéznek találta, kihívást jelentett a számára. Vett magyar nyelvkönyveket, de – mivel a munka miatt napi szinten kapcsolatban voltunk – én is tanítgattam őt. Volt egy kis jegyzetfüzete, és folyamatosan kérdezgetett, amikor vittem autóval a forgatásra, hogy mi hogy van magyarul. Kate egy nagyon okos nő, egy valóságos zseni. A Columbia Egyetemen végzett és rettenetesen jó a nyelvérzéke, úgyhogy az idő alatt, amíg itt volt Magyarországon – körülbelül öt hónapot forgatott Budapesten – gyakorlatilag alapszinten megtanult magyarul. Mikor visszament Amerikába, már tudott valamennyire ragozni, beszélgetni magyarul, a boltban tudta az élelmiszerek nevét.

eszemix - 2018. 08. 04. 13:53

JBG
Látom elkerülte a figyelmet az első kommentem, ami teljes mértékben pozitív volt, és kényszert éreztél beleszólni mások “párbeszédébe”.

Csupán arra utaltam, hogy mennyire véletlenszerű, hogy egyáltalán hallotta ezt a számot, mivel nem egy mai sláger, nemhogy rászánni az időt és energiát, hogy megértse és megtanulja. Ami egyébként az egyik legjobb magyar előadás, amit valaha angol anyanyelvű hírességtől láttam, főleg hogy nem csak egy egyszavas “egezsegedre” vagy hasonló.

Ki is a frusztrált?
Jézusom, hogy itt mindenkinek zabszem van a sejhajában…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz