login |

SIX: kezdett a 2. évad – írta Zsanna

2018. 08. 02. 21:45 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

(Ehh, elbénáztam, közvetlenül a finálé előtt akartam kirakni az írást promóval meg mindennel, de nyaralás közben elbambultam, és elcsúsztam vele. Sajnálom… – winnie)

Tudom, hogy fáziskésésben vagyok, de fogjuk a nyárra, és így legalább teljes lesz a sorozat lefedettsége a Junkie-n az utókor számára.

Ahogy az első évadról szóló írásomban kifejtettem, nem vagyok benne biztos, hogy szükség volt erre a második évadra. Ebben pedig már az első rész megerősített. A folytatás pedig…

Úgy hiszem, hogy az S1 kerek egész lett volna a családi összejöveteles befejezéssel, semmi szükség nem volt az erőltetett, béna cliffhangerre. A világon semmi. A továbbiakban spoilerekkel folytatom.

Tehát összegezve az első évadban sikerült megmenteni Ripet és az általa védelmezett lányokat a terroristáktól. A csapat eltemetett egy tagot, de végül az akció sikeres volt, és hazahozták a barátjukat. Elfogták Micheal Nasry-t is, aki Ripen a fivére halála miatt akart bosszút állni.

Bear és a felesége szétmentek, hiába szeretik egymást. Caulder elfogadta, hogy apa is, nemcsak katona. Buddha pedig elismerte magának és a családjának is, hogy nem akarja ott hagyni az osztagot. Az új fiú, Chase a bevetések során bizonyított, így a csapat teljes jogú tagja lett. Rip pedig új esélyt kapott az élettől, hogy végre összeszedje magát, de ehhez szüksége van egy kis távolságra a régi munkájától.

Kezdjük is a cliffhangerrel. A fonalat ugyanis szinte azonnal ezt követően vesszük fel, és nagyon látszott azon, hogy az írásakor még nem tudták a készítők, hogy kapnak-e berendelést és fel fogják-e oldani valaha, vagy hogy miképp teszik meg. Akárhogy is történt, a cliff kezelése hagyott kívánnivalót maga után.

Szóval a neten beütött kiscsaj csodával határos módon lenyomozta Rip-et, és bár senki, még ő sem tudta, hova tart, de simán megtalálta és lelőtte. Ezzel pedig elérte azt, amit egy egész terrorista sejt nem bírt véghez vinni az első évadban. Mindenesetre nagyon ügyes, és indítványoznám, hogy ő vegye át Nasry helyét.

Persze a hatos osztag tagjai tudomást szereznek erről, és azonnal akcióba lendülnek, mindenképp meg akarják bosszulni a Rip elleni támadást, és bár az előző szezon azzal ért véget, hogy kiiktatták a főkolompost, és Nasry-t is elfogták, kiderül, hogy közel sincs vége a megpróbáltatásaiknak.

Itt el is érkezünk az új szereplőhöz, az Olivia Munn által alakított, kemény CIA ügynökhöz, Gina Cline-hoz. Ő aztán tényleg egy badass karakter, aki még csecsemőkkel is képes zsarolni az anyákat, hogy segítsenek neki felgöngyölíteni az ügyet, amin dolgozik.

Persze kiderül, hogy mindez már a szenvedélyévé vált, és akár a szabályok megkerülésével és szinte bárminek a feláldozásával képes lenne elfogni azt, aki a háttérben van, aki mindent irányított eddig is, a bizonyos “Herceg”-et.

A férfi, aki közelebb juttathatná a célpontjához, azonban nem adja könnyen magát, és szükség van a hatos osztagra az őrizetbe vételéhez, de az akció sajnos nem úgy alakul, ahogy várja, Dragan meghal, így nincs esélye kihallgatni.

Rip eközben meghal a kórházban, így mindenki mélységesen le van sújtva, különösen Buddha, akiről végül is kiderül, hogy miért neheztelt annak idejére Ripre. Buddha azt hitte, hogy Rip majd őt fogja ajánlani a csapat vezetésére nem pedig Beart.

A Rip elleni támadás miatt Nasry-t is előveszik a CIA egyik fogolytáborában, és különféle kínzásoknak vetik alá, de a férfi nem beszél. Úgy tűnik, hogy itt szükség lesz Gina képességeire, pedig korábban még le akarták venni az ügyről, mivel nem ez volt az első alkalom, hogy nem úgy sültek a dolgok, ahogy tervezte.

A nő így megjelenik a táborban és megmenti Nasry-t, mert a társai éppen meg akarják őt ölni. A hatos osztag időközben egy újabb taggal bővül, és bár mindenki személyesen érintett Rip miatt, az akcióról most sem veszik le őket, és újra a titokzatos terrorista csoport után erednek.

Sajnos ez alapján azt kell mondanom, hogy a második szezon az első ismétlésének ígérkezik, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Rip halott, és nem megmenteni, hanem megbosszulni kell, míg a fősátánt nem Muttaqui-nak hívják, hanem “Hercegnek”.

Nem látom az új konfliktus helyzeteket, látszólag ugyanaz a történet még egyszer. Buddha és a családja még mindig azon veszekedik, hogy szíleskedjen vagy ne. Bear és a felesége még mindig szenved, hogy most együtt legyenek vagy ne. Caulder pedig nem tudja, hogy most akkor jó ember-e vagy sem.

Jó, most hiányozni fog Rip önsanyargatása, de van még pár szereplő, gondolom velük pótolják. Olivia Munn nagyon szép, de a karaktere nem annyira felhasználóbarát, engem idegesített.

Egy részalapján nem vagyok lenyűgözve. Nyáron egynek elmegy a sorozat, nem szörnyű, tartom magam a korábbihoz, hogy aki szereti az egyszerű amerikai kommandós történeteket, annak ez az évad is tetszeni fog, mert a várt hangulatot most is hozta.

A nézők azonban hiába voltak sokan, nem volt elegen, lesújtott a kasza, szóval, ha utolérem magam, jelentkezem, hogy mivel rukkoltak elő, hátha fabrikáltak valami jó kis befejezést, vagy legalábbis jobbat, mint az előző. Legyen a kezdés 6/10, és akkor nagyon, nagyon jószívű és elfogult voltam.

12 hozzászólás Ne habozz!

denee - 2018. 08. 02. 22:19

Sejtettem hogy nem váltotta meg a világot, igazából Walton Goggins az egyetlen ok amiért ez a sorozat be van tervezve.

Geza Kovacs - 2018. 08. 02. 22:21

Közben meg a sorozat véget is ért, mire ez megjelent :-)

Szerintem meg az első évad totál kuka volt, a végén volt némi cselekmény, amitől valamennyire nézhető lett, de nem vártam a 2. évadot. Ez viszont már olyan lett, amilyennek egy seal teames sorozatot elképzelek közepes megvalósításban. Volt akció, hősiesség, mentek erre-arra. Mondjuk a gyilkos lány elég béna sztori szál volt, de mindegy. Kár, hogy kaszálták, mostanra megszerettem.

Energiavampir - 2018. 08. 02. 22:33

Tisztára úgy emlékeztem hogy az első évad vége volt az hogy lelövi Ripet a kiscsaj, és nem a 2 évadban..

Ace - 2018. 08. 03. 09:45

A nyáron azért én ledarálom majd ezt a szezont is mint tavaj az elsőt. Szórakoztató volt az akciókra jobban oda tehették volna mondjuk magukat dekicsit sajnálom ,hogy kaszát kapott.

Python - 2018. 08. 03. 11:42

Szerintem jobb, és pörgősebb volt mint az 1 évad, ez lett olyan igazi SEAL-es sorozat. Persze a vége most is úgy lett megcinálva, hogy jöhetne a még véresebb 3. évad, de kaszát kapott. Az látszik, hogy a kommandós akciókon, meg a hozzá felvonultatott eredeti (gondolom a Pentagon filmes háttértámogatási programján keresztül) katonai technika, helikopterek, stb. most nagyon nem spóroltak semmit, a CGI -n igen, de az látszódik, hogy nagyobb költségvetés lehetett rá, mint az 1 évadra, vagy Walton Goggins tavalyi gázsijának 3/4 -e az idén erre fordítódott. (Hisz Goggins az első 2-3 részben szerepel, pár percnyit, és kész.)

Igazából a két évadból kellett volna egy 13 részes évadot csinálni, úgy lett volna tökéletes SEAL orozat. A kaszát sajnálom, mert még egy 3. évad lehetett volna, az egész keretszerkezet teljes lezárására. Ami inkább a CIA -ra és a korlátok nélküli (a motiváció meg lenne rá az évadzáró után…) embervadászatra, meg még pár szeretett karakter halálára, vagy emberi tragédiájára koncentrálhatott volna. Legalább is az évad második fele, és az évadzáró cliffhanger -e erre alapozott meg.

Az új fóka karakter a csapatban nekem bejött, jó választás volt ez a belülről őrlődő, kifelé nagyon kemény vagyok karakter. Az Olivia Munn által alakított eléggé badass CIA ügynök csaj pedig egyre inkább rohant a végzete felé az évadban. Nem pont erre a végre számítottam, de összességében nekem jobban bejött, mint az 1. évad. Olyan 7-7,5/10 nálam az évad egésze.

thinky78 - 2018. 08. 03. 12:46

Én is megnéztem az Hbo Od-n végig s szerintem nagyon hülye vége lett, vagy legalább is nem zárták le rendesen szerintem!

Geza Kovacs - 2018. 08. 03. 22:02

Ott van ugye a Seal Team sorozat, ami Blue Bloods-osan propagandisztikusan/tanmesésen magyarázza, hogyan kell ezeknek a “jóembereknek” az életét elképzelni, azzal egész jól betaláltak pár rész alatt. Ezt a Sixet viszont az elején a családi drámázással tönkretették, és az akciózás is kissé fura maradt, pedig ott is jó fiúként akarták ábrázolni ezeket a kommandósokat. Itt a csapaton kívüli figurákat és a munkájuk egyéb menetét sokkal kevésbé mutogatták, mint a Seal Teamben. Beletették ezt a szerencsétlen CIA-s hölgyet, aki nagyon csúnyán nézett mindig, elég keménynek is indult, de pár rész után valami fura kattanás jelent meg nála az afgán fickó irányába, amit nem oldottak aztán fel, cserébe totál irreálisan, önfejűen viselkedhetett a haláláig. Gondolom lettek volna ötletek egy 3. évadra, de 2 évad se annyira kevés, hogy ne lehetett volna ezeket kijavítani.

winnie - 2018. 08. 03. 22:46

“hogyan kell ezeknek a “jóembereknek” az életét elképzelni, azzal egész jól betaláltak pár rész alatt. ”

egyébként ez tipikus hiba a sorozatok értelmezésében egyeseknél. nem így kell elképzelni a jóemberek életét. ezek a jóemberek élnek így. fura, hogy bárkinek is bármiféle általánosítás jut eszébe pár mutatott példa esetében. róluk akarnak mesélni, akik ilyenek, ennyi. ezerféle élet és munkastílus van még ezeknél a jóembereknél. és a kommandósokat nem jófiúknak akarták ábrázolni, hanem voltak, akik jófiúk.

bobi64 - 2018. 08. 12. 16:24

Ez a sorozat konkrétan egy ostoba, keszekusza irreális hülyeség volt. Pedig igen kedvelem a kommandós sorozatokat.

scz - 2018. 08. 14. 12:51

Elkaszálták?
Kár érte. Limonádé faszságnak elment, én is Walton Goggins miatt kezdtem nézni.
De akciósorozatnak gyenge. Sose lesz egy Strike back. Nem csak a kasza miatt :D

winnie - 2018. 09. 03. 05:07

“Elkaszálták?
Kár érte. Limonádé faszságnak elment, ”

azért kaszálták el, mert a többség “limonádé faszságnak” vélte és nem nézte, de nem hiszem, hogy kár lenne olyasmiért, ami ezt a szintet üti meg abban a korban, amikor a “kifejezetten jó” sorozatokat sem tudja nézni az ember, mert annyi a zseniális darab.

six 3 évad mikor lesz - 2022. 05. 11. 10:28

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz